Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1

Θέμα: Διαζύγιο…

 1. #1

  Προεπιλογή Διαζύγιο…

  Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία, στις αναπτυγµένες χώρες υπολογίζεται ότι ένας στους δύο γάµους καταλήγει σε διαζύγιο. Το διαζύγιο είναι µια ψυχικά τραυματική εμπειρία για αυτούς που χωρίζουν. Πολλά ζευγάρια που έχουν δυσλειτουργικές σχέσεις προτιµούν να µένουν µέσα σε αυτές αντί να χωρίσουν, κυρίως επειδή:
  Τους τροµάζει η µοναξιά. Πώς θα κάνουν καινούρια αρχή µετά από τόσα χρόνια συµβίωσης; Τι θα αντιµετωπίσουν;
  Οι αλλαγές που επιφέρει ένα διαζύγιο είναι πολύ σηµαντικές σε όλους τους τοµείς, τον συναισθηµατικό, τον οικονοµικό, τον κοινωνικό, κ.α. Συνήθως το άτοµο, βιώνει έντονο το συναίσθηµα της απώλειας, της ανασφάλειας, της απογοήτευσης και της µοναξιάς. Ωστόσο, η µοναχικότητα είναι απαραίτητη για κάποιο διάστηµα. Το άτοµο, βγαίνοντας από έναν αποτυχηµένο γάµο πρέπει να συλλογιστεί τις δικές του ευθύνες, τα λάθη του, να επεξεργαστεί το θυµό του, την πικρία και στο τέλος να συγχωρήσει τον εαυτό του αλλά και τον πρώην σύντροφό του. Με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσει και θα κατακτήσει την ψυχική του ηρεµία. Καινούρια ενδιαφέροντα, σταδιακή γνωριμία με νέους ανθρώπους, νέοι στόχοι ζωής είναι μερικοί τρόποι ώστε οι καινούριες εµπειρίες να καλύπτουν σιγά σιγά τις παλιές αναµνήσεις και το άτομο να αρχίσει να επανακτά τη χαµένη του αυτοπεποίθηση.
  Τι γίνεται αν υπάρχουν παιδιά στον γάμο;
  Το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου, και η κακή διαχείρισή του από τους ενήλικες, είναι ακόµη περισσότερο οδυνηρό για το ψυχικό κόσµο των παιδιών. Σίγουρα ένα μικρό παιδί βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει άλλες ανάγκες σε σχέση με έναν έφηβο. Ένα παιδί έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους γονείς του με τους οποίους αισθάνεται ασφάλεια. Δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι οι γονείς του δεν είναι αγαπημένοι και χωρίζουν. Είναι ρίσκο να γνωρίζει ότι η μητέρα ή ο πατέρας χωρίζουν για τρίτο πρόσωπο γιατί μπορεί να πιστέψει ότι φταίει το ίδιο και να αισθάνεται ενοχές. Υπάρχουν πιθανότητες είτε να μισήσει το πρόσωπο που του στερεί τον πατέρα ή την μητέρα είτε να νομίσει ότι επειδή ήταν κακό παιδί φταίει το ίδιο που φεύγει ένας από τους δύο γονείς. Είναι συνηθισμένο το γεγονός σε περιπτώσεις διαζυγίου να λέει το παιδί στους γονείς ότι δεν θα ξανακάνει αταξίες και θα κάθεται φρόνιμα.
  Ένας έφηβος σίγουρα έχει άλλες ανάγκες και στην ηλικία αυτή είναι πολύ απορροφημένος με τον εαυτό του καθώς ψάχνει να ανακαλύψει τον κόσμο του και τον κόσμο των γύρω του. Προφανώς είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους γονείς του και καθώς είναι κατά του συμβιβασμού δεν θεωρεί παράλογο το διαζύγιο. Η εφηβεία είναι περίοδος αντίδρασης στο ψέμα, στην υποκρισία και στο συμβιβασμό. Όχι ότι ο έφηβος δεν πληγώνεται αλλά αντιμετωπίζει την κατάσταση πιο ώριμα.
  Συνεπώς καίρια ερωτήματα κάνουν τους γονείς να ανησυχούν τόσο για την ανακοίνωση του διαζυγίου όσο και για τον χειρισμό της κατάστασης. Τα πιο συχνά ερωτήματα που δημιουργούνται είναι:

  • Πως Γίνεται η Ανακοίνωση του Διαζυγίου στα Παιδιά;
  • Τι πρέπει να πουν οι γονείς στα παιδιά;
  • Παίζει Ρόλο η Ηλικία του Παιδιού;
  • Ποιες μπορεί να είναι οι Πιθανές Αντιδράσεις του σύμφωνα με το Αναπτυξιακό Στάδιο που Διανύει το Παιδί;
  • Ποια Πρέπει να Είναι η Συμπεριφορά των Γονέων;


  Πότε χρειάζεται η βοήθεια του ειδικού;
  Ο κάθε γονέας, που ασχολείται με το παιδί του, το γνωρίζει πολύ καλά και είναι σε θέση να καταλάβει πότε μία συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική και πότε χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι ανάγκη να φτάσει μια συμπεριφορά στα άκρα για να πάει κάποιος στον ειδικό. Επίσης, ίσως είναι χρήσιμο να πάει το παιδί στον ειδικό όταν φαίνεται ότι δεν έχει τις κατάλληλες δεξιότητες για να προσαρμοστεί επαρκώς στα νέα δεδομένα. Η επίσκεψη στον ειδικό βοηθάει όχι μόνο στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων δυσκολιών, αλλά και στην πρόληψη ώστε να μην εξελιχθούν αυτές οι δυσκολίες σε σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή των παιδιών. Κάποια γενικά χαρακτηριστικά που συνήθως μας κινούν την υποψία, είναι:

  • Η απόδοση του παιδιού στο σχολείο είναι ασυνήθιστα χαμηλή για περισσότερο από 6 μήνες
  • Συμπεριφέρεται παράξενα στους φίλους του: προσκολλάται υπερβολικά ή απομονώνεται, φέρεται επιθετικά χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο
  • Παρουσιάζει συχνά έντονες εκρήξεις οργής ή αντιδρά υπερβολικά χωρίς εμφανή λόγο
  • Παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στη διάθεσή του
  • Δεν καταφέρνει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και φαίνεται δυστυχισμένο
  • Επαναλαμβανόμενη προβληματική συμπεριφορά όπως απουσίες και προβλήματα στο σχολείο, κλοπές, ψέματα, χρήση ουσιών, αυτοτραυματισμοί, απειλές αυτοκτονίας, κλπ.


  Σε γενικές γραμμές, όταν οι ασυνήθιστες αντιδράσεις κρατάνε για αρκετό χρόνο ή χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου.
  Ο κάθε γονέας γνωρίζει πολύ καλά το παιδί του και διαισθάνεται πότε μία συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική και πότε αποτελεί κραυγή για βοήθεια. Δεν είναι ανάγκη να φτάσει μια συμπεριφορά στα άκρα για να πάει κάποιος στον ειδικό. Μπορεί ο ίδιος ο γονέας να χρειάζεται μία βοήθεια ως προς το πώς να ανακοινώσει το διαζύγιο στα παιδιά. Η επίσκεψη στον ειδικό βοηθάει όχι μόνο στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων δυσκολιών, αλλά και στην πρόληψη ώστε να μην εξελιχθούν αυτές οι δυσκολίες σε σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή των παιδιών.


  Σ.Κ.Ε.Π.Ψ.Υ

  ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ


  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:Αίτηση & δύο συζητήσεις ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου (εκουσία δικαιοδοσία).

  Η πρώτη συζήτηση λαμβάνει χώρα την ίδια ημέρα με την κατάθεση της αίτησης κι ορίζεται αναγκαστικά Τετάρτη ή Παρασκευή (κτίριο 3, αίθουσα 103).

  Η δεύτερη συζήτηση ορίζεται αναγκαστικά Δευτέρα ή Πέμπτη (κτίριο 2, αίθουσα 202), ενώ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την πάροδο τουλάχιστον έξι μηνών απ' την πρώτη συζήτηση (Στην πράξη και λόγω υπερφόρτωσης των πινακίων των Δικαστηρίων, η δεύτερη συζήτηση ορίζεται συνήθως μετά από επτά ή οκτώ μήνες).

  ΕΞΟΔΑ:

  642 ευρώ όλη η διαδικασία και για τα δύο άτομα πλέον Φ.Π.Α* + ένσημα Ταμείου Νομικών και Προνοίας (40 ευρώ).

  Το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο επιτρεπτό, σύμφωνα με τον πίνακα προεισπράξεων δικηγορικών αμοιβών.

  * Σύμφωνα με τα άρθρα 62 παρ. 3 και 92 παρ. 1 ιστ' του Ν.3842/2010 (ΦΕΚ Α΄ 58/ 3-4-2010) από την 1η Ιουλίου 2010 εισάγεται Φ.Π.Α. (23%) και στους δικηγόρους.

  ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ:

  • 321 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α) + 20 ευρώ ένσημα με την πρώτη συζήτηση.
  • 321 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α) + 20 ευρώ ένσημα με τη δεύτερη συζήτηση.


  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  • Ληξιαρχική πράξη γάμου.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).
  • Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων των συζύγων.


  • Αν οι σύζυγοι δεν επιθυμούν να παρασταθούν αυτοπροσώπως στις δύο συζητήσεις της αίτησης συναινετικού διαζυγίου απαιτείται, αντί των φωτοαντιγράφων των αστυνομικών ταυτοτήτων, ειδικό Πληρεξούσιο από Συμβολαιογράφο (επιπλέον έξοδα), εκδιδόμενο κατά τον τελευταίο μήνα πριν από κάθε συζήτηση.
  • Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, απαιτείται ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους, καθώς κι ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης της επιμέλειας και της διατροφής τους (έξοδα σύνταξής του: 70 ευρώ).

  dikaiosinigr.blogspot.com

  Τι λέει η Βίβλος περί του διαζυγίου και του νέου γάμου;


  Πρώτα απΆ όλα, ανεξάρτητα τι είδους άποψη έχει κάποιος περί του διαζυγίου είναι σημαντικό να θυμηθούμε τις λέξεις της Βίβλου, από το Μαλαχία 2:16α: “Διότι ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, λέγει ότι μισεί το διαζύγιο.” Σύμφωνα με τη Βίβλο, το σχέδιο του Θεού είναι ότι ο γάμος είναι αφοσίωση/δέσμευση καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής. “Eπομένως δεν είναι δύο, αλλά μια σάρκα. Eκείνο, λοιπόν, που ο Θεός ζευγάρωσε ο άνθρωπος να μην το χωρίζει” (Ματθαίου 19:6). Λαμβάνοντας υπΆ όψιν ότι ο γάμος συνίσταται από δύο αμαρτωλά άτομα , ο Θεός ξέρει ότι μπορεί να επέλθει ως αποτέλεσμα και το διαζύγιο. Στην Παλαιά Διαθήκη, Εκείνος έθεσε κάποιους νόμους για να προστατέψει τα δικαιώματα των διαζευγμένων, ιδιαίτερα τα δικαιώματα των γυναικών. (Δευτερονόμιο 24:1-4). Ο Ιησούς επισήμανε ότι αυτές οι εντολές δόθηκαν εξαιτίας της σκληροκαρδίας των ανθρώπων και όχι επειδή ήθελε έτσι ο Θεός (Ματθαίον 19:8).

  Η αμφισβήτηση γύρω από αυτό, αν το διαζύγιο και ο νέος γάμος επιτρέπονται σύμφωνα με την Βίβλο, στρέφεται γύρω από τα λόγια του Ιησού στο κατά Ματθαίον 5:32 and 19:9. Η φράση “έγγαμη απιστία ( μοιχεία)” είναι μοναδική στην Αγία Γραφή με την οποία πιθανών δίνεται άδεια του Θεού για το διαζύγιο και τον νέο γάμο. Πολλοί ερμηνευτές κατανοούν αυτή την φράση "εξαίρεση " σαν να αναφέρεται στην "έγγαμη απιστία" κατά την διάρκεια της περιόδου "λογοδοσίας". Κατά την εβραϊκή συνήθεια, ο άνδρας και η γυναίκα θεωρούνταν παντρεμένοι ακόμη και κατά την διάρκεια του αρραβώνα δηλαδή της “λογοδοσίας.” Η ανηθικότητα κατά την διάρκεια αυτής της "λογοδοσίας" περιόδου θα ήταν ο μόνος βάσιμος λόγος για διαζύγιο.

  Όμως, η Ελληνική λέξη μεταφρασμένη “έγγαμη απιστία” είναι λέξη η οποία μπορεί να σημαίνει κάθε είδους σεξουαλικής ανηθικότητας. Μπορεί να σημαίνει, σεξουαλικό έρωτα πριν τον γάμο, εκπόρνευση, μοιχεία κτλ. Ο Ιησούς πιθανόν λέει ότι επιτρέπεται το διαζύγιο αν η σεξουαλική ανηθικότητα έχει διαπραχθεί. Οι σεξουαλικές συνευρέσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έγγαμου δεσμού “και θα γίνουν οι δύο μια σάρκα” (Γένεσης 2:24; Ματθαίον 19:5; Εφεσίους 5:31). Συνεπώς, η διακοπή αυτού του δεσμού με εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις ίσως είναι επιτρεπτός λόγος για διαζύγιο. Αν είναι έτσι, τότε ο Ιησούς επίσης μιλά περί του νέου γάμου σε αυτό το εδάφιο. Η φράση “και παντρευτεί άλλη” (Ματθαίον 19:9) υποδεικνύει ότι το διαζύγιο και ο νέος γάμος είναι επιτρεπτοί μόνο ως εξαίρεση, οποιαδήποτε κι αν είναι η ερμηνεία. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μόνο στην αγαθή πλευρά να συνάψει νέο γάμο. Αν και δεν δηλώνεται ξεκάθαρα στο κείμενο, η χορήγηση νέου γάμου μετά το διαζύγιο είναι ευσπλαχνία του Θεού προς αυτόν, εναντίον του οποίου διαπράχθηκε αμαρτία, και όχι προς αυτόν που διέπραξε την σεξουαλική ανηθικότητα. Ίσως υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις όταν επιτρέπεται στην "ένοχη πλευρά" ο νέος γάμος - αλλά τέτοιο δεν υπάρχει σε αυτό το κείμενο.

  Μερικοί ερμηνεύουν την ΑΆ Επιστολή προς Κορινθίους 7:15 ως άλλη “εξαίρεση ” που επιτρέπεται νέος γάμος, αν σύζυγος ο οποίος δεν πιστεύει χωρίσει από τον πιστό. Όμως στα συμφραζώμενα του κειμένου δεν αναφέρεται τίποτα για το νέο γάμο, απλά λέει μόνο ότι ο / η πιστός σύζυγος δεν είναι δευμεσμένος να συνεχίσει να ζει σε ένα τέτοιο γάμο, αν σύζυγος που δεν πιστεύει θέλει να φύγει. ¶λλοι ισχυρίζονται ότι η κακοποίηση ( συζύγου ή παιδιού ) είναι βάσιμος λόγος για το διαζύγιο, αν και η κακοποίηση δεν αναφέρεται ως τέτοια στην Βίβλο. Αν και αυτό μπορεί να είναι περίπτωση , ποτέ δεν είναι σοφό να βγάζουμε προϋποθέσεις από τον Λόγο του Θεού.

  Καμία φορά στην φιλονικία περί της εξαίρεσης χάνεται το γεγονός ότι ανεξάρτητα τι σημαίνει “έγγαμη απιστία( μοιχεία)” πρόκειται για έγκριση διαζυγίου, και όχι για απαίτηση διαζυγίου. Ακόμη και όταν διαπραχθεί μοιχεία, το έγγαμο ζευγάρι κατά την ευσπλαχνία του Θεού μπορεί να συγχωρηθεί και να αρχίσει να φτιάξει εκ νέου τον γάμο του. Ο Θεός μας συγχώρεσε πολύ περισσότερα. Εμείς σίγουρα μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά Του, ακόμη και να συγχωρήσουμε το αμάρτημα της μοιχείας (Εφεσίους 4:32). Όμως, σε πολλές περιπτώσεις ο/η σύζυγος δεν μετανοεί και συνεχίζει να ζει στη μοιχεία. Το εδάφιο του κατά Ματθαίον 19:9 μπορεί να εφαρμοστεί σε τέτοια περίπτωση. Πολλοί επίσης θέλουν πολύ γρήγορα να ξαναπαντρευτούν, αμέσως μετά το διαζύγιο, ενώ , ίσως ο Θεός θέλει να μείνουν μόνοι. Ο Θεός καμιά φορά καλεί το άτομο να μείνει μόνο για να μην αποσπαστεί η προσοχή του (ΑΆ Κορινθίους 7:32-35). Ο νέος γάμος μπορεί να είναι επιλογή σε ορισμένες περιστάσεις, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι η μοναδική δυνατότητα.

  Δυστυχώς, ο αριθμός των διαζυγίων στους ομολογημένους Χριστιανούς είναι σχεδόν το ίδιο μεγάλος όπως και στον άπιστο κόσμο. Η Βίβλος είναι εξαιρετικά σαφής ότι ο Θεός μισεί το διαζύγιο (Μαλαχίας 2:16) και ότι η συμφιλίωση και η συγχώρηση πρέπει να είναι σημάδια στη ζωή των πιστών (Λουκάν 11:4; Εφεσίους 4:32). Όμως, ο Θεός ξέρει ότι τα διαζύγια θα συμβαίνουν, ακόμη και μεταξύ των τέκνων του. Το διαζευγμένο άτομο και/ή ξαναπαντρεμένο άτομο δεν πρέπει να αισθάνεται λιγότερο αγαπητό από τον Θεό, αν και το διαζύγιο και / ή νέος γάμος δεν είναι υπό εξαίρεση, στο κατά Ματθαίον 19:9. Ο Θεός, συχνά χρησιμοποιεί την αμαρτωλή ανυπακοή του Χριστιανού να επιτελέσει υψηλά αγαθά.

  Bible Questions Answered
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alia : 04-01-11 στις 3:28 Αιτία: Συγχωνεύτηκε αυτόματα απο το BlogΘέα
  Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας", όταν
  αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται "έρευνα".

  ''Copyright'' is the ''right'' to ''copy''

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 17
  Τελευταίο Μήνυμα: 26-04-10, 14:04
 2. Διαζύγιο με… SMS
  By alia in forum Ειδήσεις
  Απαντήσεις: 10
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-10, 19:35
 3. Διαζύγιο στα... 98!
  By starlet84 in forum Γενική Συζήτηση
  Απαντήσεις: 7
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-09, 20:04
 4. Διαζύγιο μέσω Facebook
  By Argy665 in forum Ειδήσεις
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-09, 13:46
 5. Διαζύγιο: 6 συμβουλές πριν τον δικηγόρο
  By j.gata in forum Διαπροσωπικές Σχέσεις
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-08, 17:06

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας