Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι φίλοι για να μπούνε σε ασύρματα δίκτυα χωρίς να πληρώσουν.
Επειδή θεωρώ όλη αυτή την προσπάθεια χάσιμο χρόνου και μιζέρια προτείνω το εξής: Να βάλουμε όλοι στο ID Του ACCESS point το E MAIL μας η το λογαριασμό μας σε καποιο φορουμ η κάποιο τηλέφωνο κλπ. Π.χ. -pavlitakis.blogthea.gr- η -user@onemail.com- η -2101234567........
Έτσι όποιος κάνει ανίχνευση δικτύου θα βρει κάποια στοιχεία για να επικοινωνήσει μαζί μας και μετά αφού συμφωνήσουμε μπορούμε να του επιτρέψουμε να μπει στο δίκτυο μας, είτε δωρεάν είτε με κάποιο αντίτιμο.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μοιραστούμε το κόστος της σύνδεσης με κάποιον άλλον η με κάποιους άλλους, η απλώς να τους εξυπηρετήσουμε, χωρίς βέβαια και να ρισκάρουμε κατι, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε τους κωδικούς πρόσβασης και να τους απαγορεύσουμε την είσοδο, εάν δεν τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας.
Υπάρχουν στιγμές που για κάποιους λόγους το δίκτυο το δικό μας - το μόντεμ μας - η γραμμή μας δε λειτουργεί και θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μπούμε στο διαδίκτυο ΤΩΡΑ. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν ωριμότητα και είναι καιρός πια να συνεργαστούμε σε πάρα πολλά θέματα.
Μπορούμε παραδείγματος χάρη, απλώς κάνοντας μια βόλτα και βρίσκοντας κάποιο δίκτυο σε οποιοδήποτε σημείο να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες του δικτύου αμέσως.
Πιστεύω ότι η αξία μας είναι στη ικανότητα συνεργασίας και όχι στην προσπάθεια να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον.
Θα μπορούσαμε, επίσης, εδώ στο φόρουμ να δημιουργήσουμε μια σελίδα με διευθύνσεις και ονόματα χρηστών όπου θα μπορούσαν κάποιοι να έχουν είτε ελεύθερη πρόσβαση, είτε με κάποιους όρους. Περιμένω τις δικές σας προτάσεις για το πως μπορούμε, πραγματικά να δικτυωθούμε.