Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4

Θέμα: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 1. #1
  BlogΘέα Moderator Το avatar του χρήστη jose2205
  Εγγραφή
  30-05-2009
  Περιοχή
  Σε ένα όνειρο...
  Μηνύματα
  11.980

  Προεπιλογή Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


  Το αυτοκίνητο όπως ξέρουμε δεν εφευρέθηκε σε έστω και μία ημέρα από έναν ενιαίο εφευρέτη.

  Η ιστορία του αυτοκινήτου απεικονίζει μια εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας δημιούργησαν το σύγχρονο αυτοκίνητο.Εντούτοις, μπορούμε να δείξουμε τα πολλά firsts που εμφανίστηκαν κατά μήκος του τρόπου. Αρχίζοντας από τα πρώτα θεωρητικά σχέδια για ένα μηχανοκίνητο όχημα που ήταν καταρτισμένο και από το Leonardo Da Vinci και από το Isaac Newton.Οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο ήταν γάλλοι: Panhard & Levassor (1889) και Peugeot (1891). Από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων σημαίνουμε τους οικοδόμους των ολόκληρων μηχανοκίνητων οχημάτων για την πώληση και όχι μόνο τους εφευρέτες μηχανών που πειραματίστηκαν με το σχέδιο αυτοκινήτων για να εξετάσουν τις μηχανές τους Οι Daimler και Benz άρχισαν ως τελευταία πρίν γίνονται πλήρεις κατασκευαστές αυτοκινήτων και έκαναν τα πρόωρα χρήματά τους με τη χορήγηση αδειών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους και την πώληση των μηχανών τους στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

  Αν θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να χωρίσουμε χρονολογικά αλλά και τεχνολογικά την ιστορία του αυτοκινήτου, αυτό θα γινόταν σε τέσσερις περιόδους: Την εποχή των αυτοκινήτων με κίνηση λόγω του ατμού, την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα πρώτα βενζινοκίνητα και τέλος τα εκσυγχρονισμένα αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών αυτοκινήτων στις μέρες μας. Παράλληλα όμως με την τεχνολογική ανάπτυξη και ανάλυση, σωστό θα ήταν να αναφερθούμε και στα ανθρώπινα δυστυχύματα και στα περιβαλλοντικά αλλά και κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την γέννεση αυτής της εφεύρεσης... Ο άνθρωπος μπορεί να βρήκε έναν τρόπο για γρήγορες μεταφορές, αλλά έχει να λύσει πολλά περισσότερα που γεννήθηκαν μετά από αυτό. Για αυτόν τον λόγο, οι σύγχρονες εταιρίες δαπανούν πολλά λεφτά του προϋπολογισμού τους για αύξηση της ασφάλειας των αυτοκινήτων, μείωση των ριπογόνων αερίων στην εξάτμιση και μείωση του όγκου του αυτοκινήτου...

  Αυτοκίνητο
  Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα. Σύμφωνα με τους συνηθέστερους ορισμούς τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται (ως επί το πλείστον) στους αυτοκινητόδρομους, να έχουν καθίσματα για ένα ως έξι άτομα, έχουν συνήθως τέσσερις τροχούς και κατασκευάζονται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων (και όχι αγαθών). Ωστόσο ο όρος αυτοκίνητο ενίοτε καλύπτει και άλλα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κλπ)

  Το 2002 υπήρχαν περίπου 590 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα παγκοσμίως (περίπου ένα ανά 11 κατοίκους), εκ των οποίων τα 140 εκατομμύρια στις ΗΠΑ (σχεδόν ένα ανά δύο κατοίκους).

  Ιστορία
  Το Αυτοκίνητο, με κινητήρα του Nicholaus Otto, εσωτερικής καύσης, Βενζίνης, εφευρέθηκε στήν Γερμανία το 1885 από τον Karl Benz. Ο Benz κατέθεσε τα σχέδια αυτού του αυτοκινήτου στίς 29 Ιανουαρίου 1886 στο Mannheim για την ευρεσιτεχνία του. Παρότι ο Benz χρεώθηκε την ανακάλυψη του σύγχρονου αυτοκινήτου, αρκετοί άλλοι Γερμανοί μηχανικοί κατασκεύαζαν ένα παρόμοιο όχημα την ίδια εποχή. Το 1886,ο Gottlieb Daimler και ο Wilhelm Maybach στην Στουτγάρδη κατέθεσαν την ευρεσιτεχνία για την μοτοσυκλέτα, κατασκευασμένη και δοκιμαζμένη το 1885. Το 1870, ο Γερμανο-Αυστριακός ευευρέτης Siegfried Marcus συναρμολόγισε ένα μηχανοκίνητο αμαξίδιο, βέβαια το όχημα του Marcus δεν ξεπέρασε το δοκιμαστικό στάδιο.
  Παραγωγή του αυτοκινήτου

  Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παραχθήκανε για πρώτη φορά στην Γερμανία από τον Karl Benz το 1885-1886, και τον Gottlieb Daimler ανάμεσα στο 1886 και το 1889. Ο Karl Benz ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα σχέδια ενός νέου κινητήρα το 1878. Στην αρχή επικεντρώθηκε στην κατασκευή ενός αξιόπιστου δίχρονου βενζινοκινητήρα, βασισμένος στα σχέδια του τετράχρονου κινητήρα του Nikolaus Otto. Τα σχέδια του Otto απορριφθήκανε ενώ ο Benz είχε έτοιμο τον κινητήρα του την Πρωτοχρονιά και πήρε άδεια ευρεσιτεχνίας το 1879. Ο Benz κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885 και πήρε άδεια ευρεσιτεχνίας από την πόλη του Mannheim, τον Ιανουάριο του 1886. Αυτό ήταν το πρώτο εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο και όχι η μετατροπή μιάς άμαξας ή ενός κάρου. Μεταξύ άλλων ο Benz εφεύρεσε ένα σύστημα ρύθμισης της ταχύτητας γνωστό ως επιταχυντής, την ανάφλεξη χρησιμοποιώντας σπινθήρα από μια μπαταρία, το μπουζί, τον συμπλέκτη, το σύστημα επιλογής ταχυτήτων και το ψυγείο νερού. Κατασκεύασε βελτιωμένες εκδόσεις το 1886 και το 1887. ¶ρχισε την παραγωγή το 1888, η πρώτη παραγωγή αυτοκινήτου στην ιστορία. Η σύζυγος του, Bertha, έκανε σημαντικές υποδείξεις για καινοτομίες τις οποίες ο Karl Benz συμπεριέλαβε στο καινούργιο μοντέλο. Κατασκευάστηκαν περίπου 25 οχήματα μέχρι το 1893, που εισήγαγε το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητο. Κινούνταν από έναν τετράχρονο κινητήρα που είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Το ίδιο διάστημα ο Emile Roger στην Γαλλία, κατασκεύαζε κινητήρες του Benz με την άδεια του σχεδιαστή, αρχίζοντας και την κατασκευή ολόκληρων αυτοκινήτων. Καθώς η Γαλλία ήταν πιο προοδευτική δέχτηκε εύκολα τα καινούργια αυτοκίνητα. Περισσότερα από αυτά κατασκευάσθηκαν και πουλήθηκαν στην Γαλλία παρά στην πατρίδα του εφευρέτη την Γερμανία.

  Καύσιμα και τεχνολογίες προώθησης
  Τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα χρησιμοποιούν σαν καύσιμο βενζίνη ή ντίζελ, τα οποία προκαλούν μόλυνση του αέρα και κατηγορούνται ότι συμβάλουν και στην κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

  "Κι όταν μια μέρα φύγω από δω ένα θάναι σίγουρο...
  πως έζησα τη ζωή που διάλεξα εγώ κ όχι κάποιος άλλος για μένα...
  κι η αλήτισσα ψυχή μου θα το νιώθει...έτσι...όπως θα πετάει ελεύθερη...

  Παρακαλώ όπως διαβάσετε τον κανονισμό λειτουργίας του Blogthea Portal τον οποίο θα βρείτε εδώ.

 2. #2

  Προεπιλογή Απάντηση: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Παιδιά επιτρέπεται η διαφήμηση μέσ απο post?
  Αν ναι τότε σας προσκαλώ σε μια συνάντηση με την ιστορία του τόπου μας
  www.iliofos.gr
  Αν δεν επιτρέπεται διαγράψτε το.....
  Δεν με εξουσιάζει κανένας, δεν με ορίζει κανένας, δεν προσκυνάω κανέναν. Είμαι λεύτερος.
  www.iliofos.eu

 3. #3
  Chief Security Officer Το avatar του χρήστη ThanassisV
  Εγγραφή
  16-04-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  6.421

  Προεπιλογή Απάντηση: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Πάντα είναι ωραία να μαθαίνεις πώς ξεκίνησαν τα πράγματα..και πώς κατέληξαν.
  Ο κανονισμός λειτουργίας:
  Παρακαλούνται όλα τα νέα μέλη του site να τον διαβάσουν.Θα τον βρείτε εδώ.
  Επικοινωνία με moderators:
  Για να ρωτήσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με το forum,πατήστε
  εδώ.
  Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με εμένα εδώ.

 4. #4

  Προεπιλογή Απάντηση: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Είναι πάντως παράξενο που μετά από τόσα χρόνια η αρχή λειτουργείας του μοτέρ δεν άλαξε.

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-09, 4:36
 2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  By koko123 in forum Αυτοκίνητο
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-09, 20:53
 3. ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  By Taxydromos in forum Humor
  Απαντήσεις: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-09, 15:21
 4. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ...
  By TheLed in forum Αυτοκίνητο
  Απαντήσεις: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-09, 20:05
 5. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΟΥ
  By monogramma59 in forum Ο ΚΥΚΛΟΣ
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-08, 11:20

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας