Ένας 41χρονος, εισέβαλε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό του Βερολίνου και αποκεφάλισε το κέρινο άγαλμα του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας κατευθύνθηκε με ορμή προς το άγαλμα και πριν προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν ο φρουρός και ο διευθυντής του μουσείου, ξερίζωσε το κεφάλι. Ο άνδρας συνελήφθη και είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη του αγάλματος στο μουσείο.

Το άγαλμα απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ να κάθεται σκυθρωπός στο γραφείο του στο καταφύγιό του, κατά τις τελευταίες μέρες της ζωής του και από τη μέρα που τοποθετήθηκε στο μουσείο, ακούστηκαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας.

Περίπου 25 τεχνίτες εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες για την κατασκευή του και χρησιμοποίησαν πάνω από 2.000 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, ενώ προσπάθησαν το ομοίωμα να μοιάζει με εκείνο που βρίσκεται στο αντίστοιχο μουσείο του Λονδίνου.

Οι υπερασπιστές της έκθεσης υποστήριξαν ότι ο Χίτλερ είναι μέρος της ιστορίας της Γερμανίας και πως το κέρινο ομοίωμα απεικονίζει έναν άνθρωπο ηττημένο.

Το μουσείο στο Βερολίνο, είναι το όγδοο στον κόσμο που βασίζεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό του Λονδίνου και η έκθεση με το ακέφαλο πλέον ομοίωμα του Χίτλερ, περιελάμβανε την καγκελάριο Μέρκελ, τον ¶λμπερτ Αϊνστάιν, τον Σεμπάστιαν Μπαχ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του παρόντος και του παρελθόντος της Γερμανίας.

(Πηγή: CNN)