Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 34

Θέμα: Υπάρχει μεταθάνατον ζωή??

 1. #11
  Blogthean Το avatar του χρήστη adamantios
  Εγγραφή
  10-09-2008
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  1.349

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο estefanse Εμφάνιση μηνυμάτων
  Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής Όταν κοιμόμαστε καταλαβαίνουμε τίποτα?Το ίδιο είναι και όταν πεθαίνουμε δεν νιώθουμε τίποτα. Εύχομαι μόνο να πεθάνω ανώδυνα και γρήγορα και μακριά από νοσοκομεία και εντατικές.
  Στέφανε όταν κοιμόμαστε καταλαβαίνουμε πάρα πολλά. Όχι με το σώμα αλλά με το πνεύμα. Ζούμε μία second life. Ίσως και ο θάνατος να είναι κάτι παρόμοιο. Μία κατάσταση άυλης συνειδητότητας.
  Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 2. #12
  Blogthean
  Εγγραφή
  21-08-2008
  Μηνύματα
  1.353

  Προεπιλογή

  Είμαι απόλυτα πεπεισμένη οτι υπάρχει ζωή μετα θάνατον. Καταρχήν γιατί έχω γίνει κάποιες φορές μάρτυρας συγκεκριμένων περιπτώσεων κοντινών ανθρώπων που έχασα και έδωσαν άμεσα παρουσία μετά την αποχώρηση τους από εδώ, αν και δεν θα αναφερθώ περισσότερο, αλλά και για φιλοσοφικούς λόγους, αφού δεν δέχομαι οτι η ύπαρξη μας είναι ανούσια και εντελώς σαρκική, και πως όλα τα πράγματα στο σύμπαν υπάρχουν απλά και μόνο για να υπάρχουν και να τερματίσουν την ζωή τους, το θεωρώ εξαιρετικά επιφανειακό, και αν αυτή η συνείδηση επικρατούσε, θα επικρατούσε πιθανότατα χάος και ασυδοσία, αφου ο βαθύτατος φόβος που έχουμε για τον θάνατο, την επόμενη ζωή και τις πεποιθήσεις περι θεϊκής δικαιοσύνης, μας κρατάνε απο το να περάσουμε στην απέναντι όχθη και να μην θεωρούμε στην πλειοψηφία μας τουλάχιστον, ασήμαντη την ανθρώπινη ζωή, και συναίσθηση για τις συνέπειες των πράξεων μας. Είναι ένας πανάρχαιος, και βαθύτατα ριζωμένος στο dna μας φόβος και πεποίθηση που δεν πρόκειται να αλλάξει ίσως ποτέ.

  Ο Έλληνας απο την αρχή της ύπαρξης του σαν έθνος και σαν οντότητα, υπήρξε θεοσεβής όπως και τα περισσότερα παλαιά έθνη, είχε επίγνωση μίας ανώτερης ύπαρξης και κατείχε απο τις βασικές έννοιες μέχρι και τις πιο εξελιγμένες, για την ζωή μετα θάνατον, τον Θεό, και την ύπαρξη εκτός σώματος. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς έχουν δώσει συγκλονιστικές μαρτυρίες για αυτό, που πάνε πολύ πίσω, πιο πίσω και απο τους δικούς μας αρχαίους.

  Προσωπική μου πεποίθηση είναι οτι δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος, τουλάχιστον όχι με την κυριολεκτική και γραφική έννοια του λόγου, με πράσινάδες και καζάνια που βράζουν. Πιστεύω οτι ο άνθρωπος έστω και σε αυτή την μειωμένη αντίληψη που βρίσκεται σήμερα, είναι κομμάτι του σύμπαντος, και το σώμα του συντηρείται απο την πνευματική ενέργεια που ονομάζεται ψυχή, και βρίσκεται παντού σε όλο το σύμπαν, στην φύση και στα ζώα, και όταν πεθαίνει, ουσιαστικά εγκαταλείπει το θνητό του σώμα και μετουσιώνεται σε καθαρή ενέργεια, σε μία ενεργειακή πνευματική ύπαρξη, ίσως και να μεταφέρεται σε μία άλλη διάσταση που αναλόγως με τις πράξεις και τον ψυχισμό του σαν θνητός τοποθετείται, που με τα χρόνια έγινε Παράδεισος, Ηλύσια Πεδία, Βαλχάλα κλπ. Για να έχουμε απο την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα παρόμοιες αντιλήψεις, πιθανολογώ πως κάποτε στο πολύ μακρινό παρελθόν, γνωρίζαμε περί τίνος πρόκειται αλλά σταδιακά παρακμάσαμε και χάσαμε αυτή την γνώση, έμειναν όμως ισχυρά υπολείμματα.

  Λίγο βαριά η άποψη μου, αλλά εαν διαβάσετε σχετικά συγγράμματα (Αριστοτέλη πχ) σχετικά με το θέμα, θα δείτε οτι περίπου τα ίδια έχουν λεχθεί σε γενικές γραμμές.

 3. #13
  Blogthean Το avatar του χρήστη adamantios
  Εγγραφή
  10-09-2008
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  1.349

  Προεπιλογή

  Δεν ξέρουμε ακόμα γιατί υπάρχει ύλη. Αυτό προσπαθούν να μάθουν στο CERN. Και να το ανακαλύψουμε, πάλι θα ξέρουμε ότι προέρχεται από την ενέργεια με έναν μετασχηματισμό.
  Το σύμπαν όλο κυριαρχείται από την ενέργεια. Έννοια ελληνική που υποδηλώνει αυτό που παράγει έργο-ύλη. Οπότε μάλλον δεν αλλάζει κάτι. Ακολουθείται μία αέναη τροχιά ενέργειας-ύλης-ενέργειας. Αυτό με δίνει το έναυσμα να θεωρώ την ύπαρξη ένα διάλλειμα μεταξύ αυτών των καταστάσεων.
  Ειμαι ευνοικά διακείμενος και στην θεωρία των πολλαπλών κόσμων. Ενεργειακές μεταπτώσεις, που μένει η μαθηματική τους απόδειξη. Σε ένα μη υλικό σύμπαν - ιδεατό - επιτρέπεται το πέρασμα σε μήκη κύματος ταυτόχρονα και μαζί διαφορετικά.
  Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 4. #14
  PLATINUM Member Το avatar του χρήστη XMHMOT
  Εγγραφή
  07-01-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο
  Μηνύματα
  435

  Προεπιλογή

  Γιατι να πεθάνεις γρήγορα και ανώδυνα? Ο φυσικός θάνατος ενός ανθρώπου έχει μεγαλύτερη επιρροή στις συνειδήσεις των ζωντανών απ οτι ολόκληρη η ζωή του. Τι είναι ο φυσικός πόνος μπροστά σε μια τόσο έντονη εκδήλωση? Ρωτήστε τους μοναχούς που αυτοπυρπολήθηκαν και τους μάρτυρες καθε θρησκείας τι μπορεί να προσφέρει ο θάνατος ενός οταν αφορά περισσότερους. Πάρε τα μάτια του άλλου και ανάγκασε τον να σε κοιτάξει. Θυμησέ του οτι θα πεθάνει και αυτός. Δείξε του ποσο αναγκαίο είναι να αλλάξει κάποιος.

 5. #15
  Blogthean Το avatar του χρήστη boutouklas
  Εγγραφή
  26-04-2008
  Περιοχή
  Dr@ml@r
  Μηνύματα
  59

  Προεπιλογή

  Πιστεύω ότι μόλις πεθαίνεις δεν υπάρχει τίποτα απλα χάνεσαι .

 6. #16
  Blogthean Το avatar του χρήστη tritrina
  Εγγραφή
  07-02-2008
  Περιοχή
  Πάτρα
  Μηνύματα
  387

  Προεπιλογή

  Πιστεύω ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο, γιαυτό και όπως λες panadamantie έχει λίγη ζωηράδα το τοπικ...
  Μας βάζει να σκεφτόμαστε πράγματα όχι ευχάριστα, πράγματα που ειδικά οι νεότεροι από εμάς δεν σκέφτονται καν ή δεν θέλουν να σκέφτονται...

  Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχω συγκεκριμένη κατασταλαγμένη γνώμη..τα όσα λες για την ενέργεια κτλ τα γνωριζω και τα δέχομαι, αλλά δεν με βοηθούν να δώσω μια απάντηση, ή έστω μια λογική απάντηση στο ερώτησμά σου. Γιατί πέρα από την αρχή της διατήρησης ενέργειας την επιστήμη της Φυσικής, η επιστήμη της Ιατρικής μας λέει ότι όταν ο εγκέφαλος πάψει να λειτουργεί όλα όσα έχουμε, σκέψεις, συναισθήματα, ερεθίσματα, συνειδητό και ασυνείδητο, χάνονται! Γιατί όλα αυτά δεν είναι παρα ηλεκτρικά σήματα μέσα στον εγκέφαλο...οπότε κατα κάποιο τρόπο, η μια επιστημη αναιρεί την άλλη σωστά???

  Όχι δεν μπορώ να εξηγήσω, δεν έχω μια εξήγηση να δώσω ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό, που στην ιδέα του θανάτου, πρόωρου ή μη, πανικοβάλλεται, μιας και είναι ένας φόβος που δεν νομιζω ότι θα ξεπεράσω ποτέ. ΚΑι ίσως αυτός ο φόβος να βασίζεται στο ότι βαθειά μέσα μου ίσως να πιστεύω ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή...και κατεπέκταση, με αυτό το σκεπτικό χάνομαι στην ματαιότητα μιας ζωής όπου ερχόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε και μετά χανόμαστε σαν να μην υπήρξαμε ποτέ...Σωστά??? Λάθος! Γιατί μπορεί ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να μην ξέρει να μας πει τι γίνεται όταν πεθάνουμε, αλλά ίσως όμως η μετα θάνατον ζωή που ψάχνουμε, να είναι αυτή η ίδια που ζούμε εδώ πάνω...αυτή που θα συνεχίζουν να ζουν οι άνθρωποι που αγγιξαμε στο διάβα της ζωής μας, αυτά που κάναμε και δημιουργήσαμε. Αυτή, ο τρόπος που αφήσαμε το σήμάδι μας στη ζωή που ζήσαμε, και ο τρόπος που αυτή επηρέασε τους ανθρώπους γύρω μας, ίσως αυτή να είναι όλη η μετα θάνατον ζωή that we get.

  ΚΑι αυτό είναι ένα ακόμη κίνητρο για να είμαστε καλύτεροι με τον εαυτό μας και τους άλλους.

  ΥΓ. Ελπίζω να έμεινα εντός θέματος, τις πιο πολλές φορές παρασύρομαι από τις σκέψεις μου.

 7. #17

  Προεπιλογή

  Η αγάπη του ανθρώπου για τη ζωή (και συχνά για η προσδωκία του να ζήσει μια καλύτερη ζωή) τον έχει ωθήσει να δημιουργήσει την πλάνη ότι υπάρχει μεταθάνατον ζωή... Είτε τώρα είτε πριν 3.000 χρόνια, είναι το ένα και το αυτό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επειδή δεν ζούσαν και πολύ ευτυχισμένοι θεωρούσαν πως μετά το θάνατο η ζωή συνεχίζεται σε μια άλλη διάσταση, όπου είσαι πιο ευτυχισμένος από πριν. Ο χριστιανισμός σήμερα διδάσκει ότι οι "καλοί" θα πάνε στον Παράδεισο και οι "κακοί" στην Κόλαση, με την έννοια ότι θα βασανίζονται από τις αμαρτίες τους. Γενικά η θεωρία της μεταθανάτιας ζωής φαίνεται να σχετίζεται με τις εκάστοτε αντιλήψεις, δηλάδη τότε οι Αιγύπτιοι ήθελαν μια καλύτερη ζωή, ενώ κατά τον χριστιανισμό φαίνεται να επικεντρωνόμαστε στην ηθική του ατόμου... Σε γενικές γραμμές ο άνθρωπος έχει σε μιαν άκρη του μυαλού του ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το θάνατο από τη στιγμή που αγαπάει τη ζωή ή περιμένει κάτι καλύτερο αργότερα και κάθε θρησκεία προσάρμοσε σ' αυτή την άποψη (δηλαδή στην άποψη ότι μετά το θάνατο ο άνθρωπος συνεχίζει να ζει αλλά κάπως "διαφορετικά") διάφορα ηθικά και ιδεολογικά στοιχεία.

  Στην ερώτηση όμως για το αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, ας σκεφτούμε κάπως "πεζά"... Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός του πλανήτη είναι περίπου 6,5 δις. Αν όοοολοι αυτοί οι άνθρωποι, συν οι επόμενοι, συν οι προηγούμενοι, συνεχίσουν να ζουν σε μια άλλη διάσταση, τότε την βάψαμε, πού θα χωρέσουμε;; Εντάξει, δε με χαλάει να γνωρίσω τον Νίτσε, το Σωκρατη, τον Αριστοτέλη και "τα άλλα παιδιά" αλλά αυτό ξεφεύγει από τα όρια της λογικής...

  Και ας το δούμε κι από την άλλη πλευρά: τα ζώα και τα φυτά ζουν μετά θάνατον; Αν όχι γιατί να εξαιρείται ο άνθρωπος; Και αν ναι, φανταστείτε τι έχει να γίνει, θα μαζευτούμε υπερβολικά πολλοί εκεί πέρα!

  Το θέμα είναι να ζήσουμε το ΤΩΡΑ, γιατί με τούτα και με 'κείνα φαίνεται πως μερικοί ζούμε σαν τους αρχαίους Αιγυπτίους: προσδωκούμε το καλύτερο που θα έχουμε στην άλλη διάσταση...
  Ελευθερία είναι η ελευθερία να λες ότι δύο και δύο ίσον τέσσερα. Αν αυτό γίνει παραδεκτό, όλα τα άλλα ακολουθούν.
  (George Orwell, "1984")

 8. #18
  Blogthean Το avatar του χρήστη adamantios
  Εγγραφή
  10-09-2008
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  1.349

  Προεπιλογή

  Παιδιά το θέμα δεν τέθηκε για δημοσκόπηση. Ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας πάνω στο θέμα. Η διαφορά ηλικιών και κουλτούρας θα παρήγαγε μία σύνθεση απόψεων. Νέα στοιχεία προς σκέψιν. Αρκεί βέβαια ότι καινούργιο ακούμε να το σκεφτόμαστε και να μην το απορρίπτουμε επειδή δεν συμφωνεί με τις ιδέες μας.
  Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 9. #19
  Blogthean Το avatar του χρήστη neonegative
  Εγγραφή
  20-05-2008
  Περιοχή
  αθηνα
  Μηνύματα
  795

  Προεπιλογή

  ακομα το ψαχνουν ερευνητες και ερευνητες και εσυ θες να το λυσουμε σε 1μονο τοπικ????

 10. #20
  Blogthean Το avatar του χρήστη johnkalli
  Εγγραφή
  17-04-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  84

  Προεπιλογή

  ΟΧΙ άλλο κάρβουνο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Υπάρχει θεός!
  By dimichrist1 in forum Ανέκδοτα
  Απαντήσεις: 13
  Τελευταίο Μήνυμα: 03-12-10, 23:14
 2. Υπάρχει ο φύλακας-άγγελος μας;
  By dimichrist1 in forum Γενική Συζήτηση
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 19:28
 3. Υπάρχει ο Θεός;
  By jose2205 in forum Μυστήρια και Ανεξιχνίαστα Γεγονότα
  Απαντήσεις: 76
  Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-10, 12:40
 4. Υπάρχει νερό στο φεγγάρι
  By alia in forum Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-10, 0:29
 5. Υπάρχει καθαρός καπιταλισμός;
  By loukareli in forum Ελλάδα
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-09, 15:06

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας