Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Θαυμάστε golden boys!

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη monogramma59
  Εγγραφή
  18-06-2008
  Περιοχή
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Μηνύματα
  984

  Wink Θαυμάστε golden boys!

  Θαυμάστε golden boys!

  ΜΕΡΟΣ:Α

  Δευτέρα, 20, Οκτώβριος, 2008 από sofistis

  Τώρα το πόσο boys είναι, αυτό είναι ένα ζήτημα.. Χρυσά καθίκια όμως σίγουρα είναι. Αδίστακτοι και άπληστοι αλήτες της αγοράς που έστησαν το μεγάλο κόλπο. Βούλιαξαν τις τράπεζες όπως οι εφοπλιστές βουλιάζουν τα καράβια που έχουν φάει τα ψωμιά τους (κάτι ξέρουμε και εμείς στην Ελλάδα από αυτά) και μάλιστα εισέπραξαν και αποζημιώσεις από τα θύματα τους και τους φορολογούμενους πολίτες! Τώρα φυσικά πάνε για άλλα, καινούργια καράβια.. Με την κρατική ευλογία πάντα και φυσικά το νόμο στο τσεπάκι τους θα βρουν να μας πουλήσουν κι άλλα «προϊόντα» πιο σύγχρονα και «υγιή» έως να αποδειχτούν και αυτά «τοξικά»..


  'Αντζελο Μοτζίλο, Countrywide Financial Αρπαξε 361,7 εκ. δολ


  Ντάνιελ Μαντ, Fannie Mae Αρπαξε 11,6 εκ. δολ (μπόνους 8,3 εκ.δολ)


  Ρίτσαρντ Φαλντ, Lehman Bros.Αρπαξε 186,5 εκ.δολ (μπονους 36.8)  Τζέιμς Κέιν, Bear Stearns Αρπαξε 42,3 εκ. δολ (μπόνους 29,8)

  ..Και επειδή η οικονομική κρίση που δημιούργησε η απληστία και ασυδοσία, δηλαδή η δικτατορία της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» συμπίπτει με το «θαύμα» των εγχώριων αγοραίων δραστηριοτήτων των συνεταίρων της κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας, νομίζω ότι δεν έχω άδικο να «δαιμονίζομαι» όταν ακούω διάφορους θρησκευόμενους να αποδίδουν εν γένει το κακό στον κόσμο σε αυτούς που λοξοδρόμησαν από το δρόμο του θεού.. Για ρωτήστε τα ανωτέρω καθίκια της αγοράς. Βάζω στοίχημα ότι είναι «σούπερ» θρησκευόμενοι.

  ¶λλωστε ο καπιταλισμός έχει μεταφυσική κατοχύρωση στο «καλό» και την χριστιανική ηθική.- (τελεία και παύλα) «Ο Max Weber στο περίφημο έργο του «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» έδειξε ότι αυτή η ηθική του προτεσταντισμού γέννησε το «πνεύμα» του Καπιταλισμού. «Ο χρόνος είναι χρήμα», «η πίστωση είναι χρήμα», «η περιουσία είναι ευλογία του θεού»! Τι εμπόδισε και τι εμποδίζει αυτό το «πνεύμα» να εξελίσσει σε “ευλογία θεού” και το κυνηγητό του κέρδους με κάθε μέσον και τρόπο; Πάντως όχι η θρησκεία! Δείτε τον ευλογημένο άγιο Εφραίμ και τα θαύματα του real estate που συντελεί σε έναν άκρως πνευματικό και ασκητικό τόπο όπως το άγιο όρος..

  Ας μην ψάχνουμε λοιπόν για τον «σατανά» που ευθύνεται για το κακό στον κόσμο γιατί δεν υπάρχουν θεοί και δαίμονες. Ο σατανάς είναι απλώς το άλλοθι των θρησκειών.. Τον Μεσαίωνα το κακό προέρχονταν κυρίως από την ίδια την εκκλησία. Σήμερα το κακό πηγάζει κυρίως από την δικτατορία της αγοράς και είναι καλύτερα να καταχωρήσουμε στον σκληρό δίσκο του μυαλού μας τις ανωτέρω σκατόφατσες για να γνωρίζουμε αυτούς που σήμερα αντιπροσωπεύουν ό,τι το χειρότερο έχει να επιδείξει η κοινωνία. Δεν έχει σημασία αν ποτέ δεν πρόκειται να τους συναντήσουμε για να τους πάρουμε με τις ροχάλες.. Υπάρχουν γύρω μας πολλοί θαυμαστές τους που ονειρεύονται να τους μοιάσουν.. Απίστευτα πολλοί..


  Γιατί όταν εμείς είχαμε Golden Boys, αυτοί τα έκρυβαν στο στρώμα…  ΟΠΩΣ......

  Τα «Golden Boys» της νεοφιλελεύθερης Κιβωτού


  Η διαφθορά –στις διαστάσεις, τις αποχρώσεις και τη µορφή οργάνωσης που πλέον τη γνωρίζουµε– δεν έχει καθόλου εθνικό χρώµα. Είναι διεθνής και εισαγόµενη.

  Δεν θυµάµαι αν ο Σαββόπουλος είχε κάποια δηµόσια αφορµή όταν έγραφε τον αντι-ύµνο του στους «κωλοέλληνες». Εγώ πάντως είχα µια πρόσφατη ευκαιρία να ενταχθώ στη συνοµοταξία τους, διΆ ασήµαντον αφορµήν. Ασχολούµενος µε την πρωινή οικοκυρική, έσπευσα στο σούπερ µάρκετ να πάρω δυο πράγµατα. Ελλείψει πάρκινγκ, άφησα το αυτοκίνητο στην είσοδο χώρου στάθµευσης πολυκατοικίας µε τα αλάρµ ανοικτά και την κόρη µου φρουρό-άλλοθι της ηµιπαρανοµίας ή ηµινοµιµότητάς µου. Δεν πρέπει να έκανα πάνω από τρία λεπτά, αλλά επιστρέφοντας ήρθα αντιµέτωπος µε µια σχεδόν έντροµη Βέρα (την κόρη µου) κι έναν εξαγριωµένο οδηγό που περίµενε να πάρω το αυτοκίνητο για να µπει στο πάρκινγκ. Αµήχανος, αποπειράθηκα να ξεστοµίσω –τι άλλο;– µια συγγνώµη για τη µάλλον ελάχιστη αναµονή του, αλλά πριν προλάβω να βγάλω κιχ µε έλουσε ένας καταιγισµός οργισµένης θυµοσοφίας: «Θα µου ζητήσεις συγγνώµη τώρα, ε; Τόσο εύκολα κι απλά! Τι να σου πω; Κλασικός Έλληνας!» Αυτά είναι η συντοµότερη δυνατή περίληψη του µικρού, όρθιου λίβελου που µου εκτόξευσε απνευστί, και ο οποίος του στοίχισε περισσότερο χρόνο από την ίδια την αναµονή. Αποσύρθηκα σιωπηρώς, τελώντας προφανώς εν αδίκω, την έκανα γαργάρα, ωστόσο δεν µπορούσα να χωνέψω το χαρακτηρισµό «κλασικός Έλληνας» που υπονοεί το «κωλοέλληνας» (ίσως προτιµούσα το αθώο πλην εκτονωτικό και αποϊδεολογικοποιηµένο «µαλάκας»).

  Αν βρίσκεστε σε διακοπές, θα έχετε άφθονες αφορµές να βρεθείτε στην πλευρά των κωλοελλήνων ή των καλο-Ελλήνων (αν υποθέσουµε ότι τα δύο είναι αντίθετα). Το πιθανότερο είναι να εναλλάσσεστε ανάµεσα στους δύο ρόλους, αναλόγως σκηνικού και περίστασης. Οι συναντήσεις χλιδής και ένδειας, µιζέριας και πρόκλησης, στην παραλία, είναι αρκετές ώστε να προκαλούν αδιάκοπα κύµατα θυµού για τα µικρά και µεγάλα µνηµεία αυθαιρεσίας που καταπατούν τις τελευταίες περιοχές ελευθερίας, καταλαµβάνουν τα τελευταία εκατοστά τού βλέµµατος και καταλύουν τις ψευδαισθήσεις για την παραδείσια ισότητα του Αυγούστου: κοτεράδες, πισινάδες, παραλίες πριβέ, µικροκαταληψίες ακτής, ρεζερβέ τραπέζια και ξαπλώστρες, βροµιαρέοι που αφήνουν τα σκουπίδια τους στην αµµουδιά, οµπρελάδες που καταλαµβάνουν τα φιλέτα τής πλαζ, επιχειρηµατίες παρτ τάιµ που χρεώνουν ένα κατοστάρι το κρεβάτι, µπόµπες, σκουπίδια σερβιρισµένα σαν τοπικές σπεσιαλιτέ, λωποδυσία κι απατεωνιά. All inclusive, συµπεριλαµβανοµένου τού τουριστικού θαύµατος (µε τελευταίο των θαυµατοποιών τον στυλάτο ¶ρη).

  Οι αφορµές για θερινό θυµό είναι πολλές, λοιπόν, και δικαιολογηµένες, αλλά τροφοδοτούν εκείνο το πονηρό ανακλαστικό περί «κλασικού Έλληνα» ή «κωλοέλληνα». Το οποίο υπονοεί ότι η αυθαιρεσία, η απατεωνιά, η διαφθορά, εντέλει, είναι ένα ιδιαίτερο εθνικό χαρακτηριστικό, ένα δαιµόνιο της φυλής (ποιο είναι το έθνος και ποια η φυλή είναι µια άλλη πονεµένη ιστορία πνιγµένη στον φυσικό και καταναγκαστικό κοσµοπολιτισµό µας).
  Η βολική µυθολογία συναντάται στα χαµηλά και στα ανώνυµα, ακµάζει και στα ψηλά και στα επώνυµα. Στα θερινά κι ανάλαφρα του παραθεριστικού θυµού, στα φθινοπωρινά και βαριά τής πολιτικής οργής• βλέπε Siemens, Cosmote και λοιπές χοντρές δικογραφίες µε προορισµό τα αρχεία ή τη δηµόσια φλυαρία. Στον αστερισµό των σκανδάλων είναι εξαιρετικά δηµοφιλής η άποψη ότι όλα είναι κωλοδουλειά των κωλοελλήνων: η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρµένη χώρα στον κόσµο, είναι στο πολιτικό µας DNA η απάτη, η µίζα, η συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, το πολιτικό χρήµα. Η Ελλάδα είναι η παγκόσµια εξαίρεση ενός υγιούς και έντιµου οικονοµικού πολιτισµού. Ο ελληνικός καπιταλισµός βουλιάζει στη διαφθορά, ενώ ο γερµανικός, ο γαλλικός, ο αγλλοσαξωνικός καπιταλισµός είναι οι κιβωτοί τής αγνότητας και της αγιοσύνης. Τέτοια ακούω, ακόµη και από σοβαρούς ανθρώπους, και µου Άρχεται να πνιγώ στο Paradise τής Μυκόνου, στον Μύρτο τής Κεφαλλονιάς ή στον Σίµο τής Ελαφονήσου.

  ΣΆ αυτό τον ιδεολογικό αφρό, στη λαϊκή ανοησία περί κωλοελλήνων επιχειρεί να επιπλεύσει το κοµµατικό σύστηµα και η οικονοµική και κοινωνική ελίτ, η οποία δεν µπορεί να διανοηθεί καν ότι η Siemens θα έπρεπε, πολύ πριν επιδοθεί στα ελληνικά της ανδραγαθήµατα, να έχει καθίσει στο εδώλιο για εγκλήµατα κατά της ανθρωπότητας ενός περίπου αιώνα. Και όχι µόνο η Siemens. Αλλά η εγχώρια ελίτ προτιµά να παίζει το χαρτί τού εθνικού φολκλόρ, κι ας τσαλακώνει το κοσµοπολίτικο ταµπεραµέντο της. Βολεύεται στο επιχείρηµα: «µάθαν ότι γαµιόµαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι». Εννοείται ότι αυτό ουδόλως θίγει την υπεράνω ρατσισµού Siemens…

  Στην πραγµατικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο από όσα λέει και όσα υπονοεί το ιδεολόγηµα των κωλοελλήνων. Η διαφθορά –στις διαστάσεις, τις αποχρώσεις και τη µορφή οργάνωσης που πλέον τη γνωρίζουµε– δεν έχει καθόλου εθνικό χρώµα, δεν είναι ενδογενής. Είναι διεθνής και εισαγόµενη. Η διαφθορά που γνώρισε το ελληνικό κράτος, ο εγχώριος καπιταλισµός, τα µεταπολεµικά χρόνια είχε µια «καθαρή» απλοϊκή µορφή. Τόσο ώστε σχεδόν δεν υπαγόταν στον ορισµό τής διαφθοράς. Η επιχειρηµατική ελίτ αγόραζε τα κόµµατα εξουσίας. Ή τα κατασκεύαζε. Τα κόµµατα αγόραζαν τους ψηφοφόρους. Ή τους εφεύρισκαν. Οι ξένες κυβερνήσεις έχριζαν ηγέτες. Ή επέβαλαν χούντα. Απλά πράγµατα. Η µεταπολιτευτική πραγµατικότητα περιέπλεξε ελαφρώς τις συνθήκες, αλλά µέχρι και το 1989 (το βρόµικο, το καθαρό ή το γαριασµένο) δεν υπήρχε κανένα σαφές απαγορευτικό πλαίσιο που να καθιστούσε ύποπτες τις σχέσεις οικονοµικής και πολιτικής εξουσίας.

  Η διαφθορά –µε το περιεχόµενο που σήµερα της δίνουµε– δεν είναι προϊόν τής ανηθικότητας των κωλοελλήνων, αλλά αποτέλεσµα της κυριαρχίας τού ηθικοπολιτικού δόγµατος του ανταγωνισµού. Οι απόφοιτοι του London School of Economics, του Harvard και όλων των ακαδηµαϊκών ναών τής οικονοµικής ορθοδοξίας, που αναρριχήθηκαν την τελευταία εικοσιπενταετία στο σταρ σύστεµ τής εξουσίας, εισάγοντας και επιβάλλοντας το δόγµα τού ανταγωνισµού, εισήγαγαν και επέβαλαν ουσιαστικά όλη τη νέα τεχνογνωσία και τεχνολογία τής διαφθοράς. Και µάλιστα στη σχιζοφρενική της συµβίωση µε την κουλτούρα τής «διαφάνειας» και της πολιτικής ορθότητας. Ονόµατα δεν λέµε, υπολήψεις δεν θίγουµε, αλλά τα Golden Boys (and Girls) τού νεοφιλελευθερισµού (και του συµπεριλαµβανόµενου εκσυγχρονισµού) είναι συγκεκριµένα, ευάριθµα και σχεδόν οµοιόµορφα διεσπαρµένα στο κοµµατικό µας σύµπαν. Υπουργοί, υφυπουργοί, γραµµατείς, σφουγγοκωλάριοι, µυστικοσύµβουλοι, τραπεζίτες, επιχειρηµατίες, νεοτζακάτοι και πεφωτισµένοι παλαιοτζακάτοι, είναι υπεύθυνοι ως εισηγητές και φορείς µιας αποηθικοποιηµένης οικονοµίας, του αµοραλιστικού καπιταλισµού των ηµερών µας που αποθέωσε το ιδιωτικό, δαιµονοποίησε το δηµόσιο και δηµιούργησε νέους διαύλους βρόµικου χρήµατος. Τελικά, τα Golden Boys µάς έριξαν στα σκατά που απολαµβάνουµε σήµερα.

  Το µόνο παράδοξο είναι ότι συνόδευσαν αυτή την ηθική απελευθέρωση της συσσώρευσης χρήµατος µε την πιο θεαµατική υπερποινικοποίηση της άτυπης απόκτησής του. Έτσι, είναι θεµιτό ένα παράγωγο προϊόν να σπεκουλάρει µε δισεκατοµµύρια ευρώ κάθε µέρα στην τιµή τού σταριού, στην τύχη µιας επιχείρησης ή στην κατάρρευση µιας εθνικής οικονοµίας. Αλλά είναι αθέµιτο ένας απλός φορολογούµενος να καταθέσει στην τράπεζα 10.000 ευρώ χωρίς να αιτιολογεί πειστικά πώς τα απέκτησε. Να πει ότι τα βρήκε στον δρόµο, βρε αδερφέ, ή από φιλοδωρήµατα. Το αποτέλεσµα είναι να έχουµε πολλούς υποδίκους και κρατουµένους αλλά σχεδόν κανένα πραγµατικό ένοχο στη φυλακή. Το έξυπνο (και παµβρόµικο) χρήµα απολαµβάνει την ασυλία του. Το βρόµικο (και αφελές µέχρι βλακείας) χρήµα ελέγχεται εξουθενωτικά. Προφανώς το δεύτερο αποτελεί το άλλοθι για την ηθική αποχαλίνωση του πρώτου.
  Είναι µάλλον απίθανο να δούµε τα «Χρυσά Αγόρια και Κορίτσια» του νεοφιλελευθερισµού να κάθονται κάποτε στο εδώλιο του κατηγορηµένου ως εισαγωγείς και ηθικοί αυτουργοί τής διαφθοράς νέου τύπου. Είναι πιο πιθανό να περάσουν ηρωικά στο πάνθεον των εκσυγχρονιστών τού εγχώριου καπιταλισµού. Εκτός αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βγουν στον αφρό τα «µύρια» που έχουν ενθυλακώσει, κρυµµένα σε υπεράκτιες εταιρείες ή σε λογαριασµούς µε εξωτικά ονόµατα (προσωπικά δεν έχω καµιά αµφιβολία γιΆ αυτό: κάθε υπογραφή και λέξη τους αποτιµάται σε µερικές εκατοντάδες χιλιάδες). Οπότε, γαία πυρί µιχθήτω. Βλέπετε, είναι απρόβλεπτοι αυτοί οι κωλοέλληνες.


  galera.gr

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη monogramma59
  Εγγραφή
  18-06-2008
  Περιοχή
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Μηνύματα
  984

  Wink Θαυμάστε golden boys!

  Θαυμάστε golden boys!

  ΜΕΡΟΣ:Β  Β. Πολύδωρας: «Για την τιμή και την αξιοπρέπεια της ΝΔ»
  Παρέμβαση Βύρωνα Πολύδωρα μέσω ΕΤ για «περιβάλλοντα», «κουμπάρους», «κολλητούς» και «golden boys»
  Τρίτη, 09.09.08

  Απαντώντας σε άρθρο του συνεργάτη του ΕΤ.Κ, γνωστού συμβούλου στρατηγικής και συνεργάτη του πρωθυπουργού σε θέματα επικοινωνίας κ. Γιάννη Λούλη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βύρων Πολύδωρας παρεμβαίνει σήμερα μέσω του ΕΤ σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κυβερνών κόμμα. Υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης των βουλευτών -αναφερόμενος σε όσους εμφανίστηκαν εσχάτως διαφοροποιούμενοι και άφησαν αιχμές κατά υπουργών- και επισημαίνει πως «πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα, πρέπει να σώσουμε ό,τι μπορούμε και προπαντός την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης».

  Ο κ. Πολύδωρας απευθύνεται ουσιαστικά -διά του άρθρου του- στον ίδιο τον κ. Κώστα Καραμανλή και επισημαίνει: «…οι ανήκεστες, ίσως, βλάβες προέρχονται από υπερέμπιστους υπουργούς. Και από τους “κολλητούς” και τους “κουμπάρους” και τα νεόφερτα “golden boys”». Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι εξάλλου ο κ. Πολύδωρας έναντι της άποψης -που, όπως αναφέρει, καλλιεργούν σκοπίμως ορισμένοι- περί «ομηρίας» Καραμανλή λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λέει: «Αλλο το ζήτημα εάν είναι “όμηρος” τυχόν παλιών ή νέων “νταβατζήδων”, κατά την παροιμιώδη, πλέον, έκφραση». Και δηλώνει πως αρνείται να ιδιωτεύσει ή να δεχτεί την επιβολή της «σιωπής των αμνών».  Αρθρο του ΒΥΡΩΝΑ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑ

  Να σώσουμε την τιμή της παράταξης


  «Ας αποτολμήσω εγώ ο άσημος, ο στοιχειώδους εκπαιδεύσεως και ακόμη πιο στοιχειώδους νομικής, συνταγματικής και πολιτικής παιδείας, και ο αποσυνάγωγος (από το ίδιο μου το σπίτι, στο οποίο δεν με καλωσόρισε επανερχόμενον κανείς, γιατί ποτέ δεν έφυγα και γιατί ήμουν πάντα εκεί) να απαντήσω στην αυθεντία του «πρωθυπουργικού συμβούλου» (τυπικά ή άτυπα συμβούλου ή συμβούλων, αφιλοκερδώς ή επί χρήμασι και πάντως, ανιδιοτελώς και αλτρουιστικά προσφέροντος υπέρ της Ν.Δ., αλλά και όποιου άλλου κόμματος ή πολιτικού αρχηγού στην Ελλάδα ή διεθνώς του το ζητήσει, τις καλές του υπηρεσίες). Να απαντήσω και να πω δύο σκέψεις για το δικαίωμα γνώμης του βουλευτού σήμερα. Για το δικαίωμα και την υποχρέωση γνώμης.
  Εννοείται πως δεν θα ησχολούμην με τους τίτλους και τις ιδιότητες του εν λόγω κυρίου αν, πρώτον, ο ίδιος δεν τους συνομολογούσε διά της σιωπής του έστω, δηλαδή διά της μη διάψευσης του σχετικού τίτλου που φαίνεται ότι αρέσκεται να κατέχει ή να του αποδίδεται και, δεύτερον, αν δεν προέβαλε τη συνηγορητική του υπερκινητικότητα παριστάνοντας τον πρωθυπουργικό «Ηρακλέα» και τον ασκούντα, όχι βεβαίως καθΆ υποβολήν, καλοπροαίρετη πάντα κριτική εναντίον των «αντιφρονούντων βουλευτών», όπως αποκαλεί τους ενίοτε διατυπώνοντες ελεύθερα τη γνώμη τους βουλευτές. Οχι διαφωνία, απλώς γνώμη διάφορο της δικής του ή του «κονκλαβίου».
  Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε ένα σχόλιό του στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 31-8-08, που σε διάφορες παραλλαγές δημοσιεύεται συντονισμένα και σε άλλα έντυπα, το οποίο -κατά τα φαινόμενα- αποτελεί τη βασική «γραμμή» επίθεσης του «εθελοντικού» δημοσιογραφικού στρατού εναντίον των «διαφωνούντων».

  Και απαντώ:

  1.Η κυβέρνηση δεν είναι «όμηρος» καμιάς «ισχνής πλειοψηφίας», που διαμορφώθηκε είτε «από το νόμο Σκανδαλίδη», όπως λέει ο «πρωθυπουργικός σύμβουλος», είτε από τις πρόωρες εκλογές του 2007 είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία (όπως π.χ. η κατασυκοφάντηση του δικομματισμού, η σκοπούμενη απαξίωση της αυτοδυναμίας των κυβερνήσεων και η όχι τυχαία, αλλά μάλλον σε κοντόφθαλμους υπολογισμούς οφειλόμενη, ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων). Αλλο το ζήτημα εάν είναι «όμηρος» τυχόν παλιών ή νέων «νταβατζήδων» κατά την παροιμιώδη πλέον έκφραση. Ας μην αναζητούν, λοιπόν, άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα στους «αντάρτες». Ματαιοπονούν. Και αν ως στόχο τους έχουν τη σιωπή των αμνών ή μόνο τη «σύμφωνο γνώμη», κάτι τέτοιο δεν μοιάζει και τόσο δημοκρατικό.

  2.Ας διαχειρισθεί ο ίδιος αρθρογράφος και ο ίδιος αντικειμενικός αναλυτής την αντίφασή του, όταν από τη μια ομιλεί για ένταση του προβλήματος «από τη στάση μικρής ομάδας» και από την άλλη διευκρινίζει ότι «ούτε ομάδα αποτελούν ούτε διαθέτουν συγκεκριμένες απόψεις». Μπορεί να είναι κι έτσι. Γιατί, πράγματι, δεν αποτελούμε ομάδα τύπου triumviratum, «τριάδα», σαν εκείνη που είχαν συγκροτήσει κάποια τρία πρωτοκλασάτα στελέχη και βαρύγδουποι υπουργοί το 1993, ούτε έχουμε συγκεκριμένες και μάλιστα στοχευμένες απόψεις σαν εκείνους τότε. Και, φυσικά, έχουμε άλλες απόψεις και άλλους στόχους πολύ συγκεκριμένους και απλούς. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Και, προπαντός, την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Πράγματα ίσως αδιανόητα για σχολιαστές και πολιτικούς ασκημένους στη νομή του κόπου των άλλων.

  3. Ως προς τις ντουφεκιές στον αέρα «αίσθηση που παίρνει κανείς», προφανώς και ο έγκυρος αρθρογράφος -«μάλλον πυροβολούν στα τυφλά χάριν θορύβου», είναι η ακριβής έκφραση-, δείχνει μΆ αυτό ο «επικοινωνιολόγος» δημοσιογράφος όλη την αλαζονεία και υπεροψία του έναντι των εκλεγμένων επί σειράν εκλογών βουλευτών. Πόθεν αντλεί τέτοιο δικαίωμα; Μόνον εκ χαρακτήρος; Ποιος; Εκείνος (και οι όμοιοί του) που για λόγους ευνοήτους (που έχουν σχέση με τα «τσανάκια») «σταβλίζεται» πάντα μέσα σε κομματικά μαγειρεία και δεν έχει βάλει ποτέ στη ζωή του κάλπη ούτε για νεωκόρος στην εκκλησία της ενορίας του, που λέει ο λόγος; Ομιλεί, ακόμη, και για «δυσφορία (των διαφωνούντων) εν σχέσει με την προσωπική τους διαδρομή στο κυβερνών κόμμα», υπονοώντας την απώλεια των υπουργικών θώκων. Ελεος! Δεν βλέπει πως οι ανήκεστες ίσως βλάβες και οι ζημιές προέρχονται από τους υπερέμπιστους υπουργούς; Και από τους «κολλητούς» και τους «κουμπάρους» και τα νεόφερτα «golden boys»; Τόση ευτέλεια στα κίνητρα; Μόνον αυτά τα κριτήρια βρίσκονται στοιβαγμένα στο νου και τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα-αναλυτή; Δεν μπορούν να χωρέσουν άλλα, όπως π.χ. ένα απλό, έστω, ενδιαφέρον για την τύχη του απλού λαού και του τόπου μας; Ή της παράταξής μας; Για την τύχη, σε έσχατη σκέψη και αγωνία, του κόμματός μας που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και συνέπεια μια ολόκληρη ζωή, σε αντίθεση ίσως προς κάποιους τιμητές μας;

  Τέλος, να ιδιωτεύσουμε, φαίνεται πως είναι η σταθερή υπόκρουση και η έμμεση όσο και εύγλωττη υπόδειξη-προτροπή του «πρωθυπουργικού συμβούλου» και των ομοσχόλων του. Να μην έχουμε εμείς γνώμη για τα δημόσια πράγματα. Για την πατρίδα, για την κοινωνία, για την παράταξη. Να έχουν μόνο εκείνος και τα μέλη της παρέας (τα εμφορούμενα, μάλιστα, και από την «ιδεολογία» της παρέας). Ομως, για μια τέτοια ποινή (της ιδιώτευσης) δεν εγεννήθη άνθρωπος να μας την επιβάλει. Να την επιβάλει σε ελεύθερους ανθρώπους, δημοκράτες και νεοδημοκράτες πολίτες το 2008. Δεν είμαι απρόβλεπτος. Είμαι προβλεψιμότατος άνθρωπος, ελεύθερος Ελληνας.

  Β.Γ.Π.
  8.ΙΧ.Ά08

  P.S. Μη ρωτήσετε, παρακαλώ, την τέως Πρόεδρο της Βουλής αν συμφωνεί μαζί μου. Το ξέρω, διαφωνεί, όπως και όλο το κατεστημένο, το εθισμένο στις αφ΄ υψηλού και από καθέδρας κρίσεις σε βάρος των αγωνιστών που έχουν ψυχή ή «ψυχισμό». Η γνώμη της είναι πάντοτε ολόσωστη και πάντοτε ωφέλιμη και δεν προκαλεί ποτέ ζημιά (ούτε παραταξιακή ούτε εθνική), όπως, άλλωστε, φάνηκε από τη βαθυστόχαστη προσφώνησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν του ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της εκλογής του».

  Β.Γ.Π.»


  Ελεύθερος Τύπος
  Τα golden boys προσέφεραν ένα... κρύο ντους (κρίση) στον καπιταλισμό

  Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης

  Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ, του Λένιν, του Τρότσκι και όλων των άλλων μεγάλων ή μικρών θεωρητικών της σοσιαλιστικής επανάστασης.

  Η εργατική τάξη περίμεναν να υποσκάψει τα θεμέλια και να ανατρέψει τον καπιταλισμό, αλλά τελικά τη δουλειά την έκαναν τα... golden boys του τραπεζικού συστήματος.
  Για να μην τους αδικούμε όλους όμως, ίσως έχει ένα μικρό δίκιο ο Λένιν ο οποίος υποστήριξε ότι οι καπιταλιστές για χάρη του κέρδους είναι ικανοί να πουλήσουν ακόμα και το σκοινί που θα τους κρεμάσουν.

  Τα golden boys μπορεί να μην είναι καπιταλιστές με την κλασική έννοια του όρου (δηλαδή ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής), όμως είναι σίγουρα ικανοί για χάρη των υψηλότατων μπόνους να υποσκάψουν τα θεμέλια της πιο υγιούς τράπεζας ή άλλης επιχείρησης και τελικά να τορπιλίσουν τον ίδιο τον καπιταλισμό.

  Τελικά, όμως, η κατάρρευση του καπιταλισμού αναβάλλεται. Η μαζική και αποφασιστική παρέμβαση του κράτους απέτρεψε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

  Για να δικαιωθούν έτσι οι μαρξιστές οι οποίοι θεωρούν το κράτος ως ταξικό εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης. Μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό που ζούμε σήμερα δεν υπάρχει.

  Βέβαια, αν συμμεριστούμε τις απόψεις του Αυστριακού οικονομολόγου Γιόζεφ Σουμπέτερ δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για την κρίση, αφού είπε χαρακτηριστικά: «Κύριοι ανησυχείτε για την οικονομική κρίση. Δεν θα έπρεπε. Για τον καπιταλισμό, η οικονομική κρίση είναι ένα καλό κρύο douche».

  Αν ο Γιόζεφ Σουμπέτερ έχει δίκιο τότε όχι μόνο πρέπει να παίρνουν υψηλό μπόνους τα golden boys, αλλά και πρόσθετες αμοιβές γιατί με την καταβαράθρωση των τραπεζών κάνουν καλό στον καπιταλισμό προσφέροντάς του ένα κρύο douche.

  Παρά ταύτα και ο Σουμπέτερ πιστεύει ότι ο καπιταλισμός τελικά θα πέσει. Ομως, όχι από την εργατική τάξη, αλλά από την επικριτική νοοτροπία που ο ίδιος δημιουργεί και η οποία τελικά στρέφεται ενάντια στους θεσμούς του καπιταλισμού.

  Μέχρι τότε να είναι καλά τα golden boys να του χαρίζουν ευχάριστα douche.


  Θανάσης Λυρτσογιάννης
  ethnos.gr


  Δείτε το εργασιακό μέλλον των golden boys and girls


  YouTube - The Job

  Και χαλαρώστε μ΄αυτό.....

  YouTube - Sin with Sebastian - Golden Boy
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη monogramma59 : 27-10-08 στις 20:35

 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη ianni
  Εγγραφή
  10-07-2008
  Περιοχή
  Ροδος
  Μηνύματα
  2.516

  Προεπιλογή

  Πραγματικα ειναι φοβερο το πρωτο video,σκηνες απο τον μελλον ειναι αυτες...Καπου παιζει και με ελληνικους υποτιτλους κιολας

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-10, 11:28
 2. Προκλητικοί μισθοί για τα golden boys
  By zastava in forum Οικονομία
  Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-09, 16:36
 3. Απαντήσεις: 13
  Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-09, 18:03
 4. Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-09, 6:25
 5. «Ψαλίδι» για golden boys
  By harisveneris in forum Ειδήσεις
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-09, 14:09

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας