Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Θέμα: πιστευετε στην ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη ravos08
  Εγγραφή
  25-09-2008
  Περιοχή
  Ηρακλειο Κρητη
  Μηνύματα
  2.054

  Προεπιλογή πιστευετε στην ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες

  Αναφέρομαι σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο ή μερικές φορές και στο διάστημα και δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε γνωστά ανθρώπινα κατασκευάσματα ή σε αντίστοιχες δημιουργίες της φύσης.
  Τα ΑΤΙΑ έχουν συνδεθεί εδώ και χρόνια με την ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες και τις σποραδικές επισκέψεις τους στον πλανήτη μας. Κατά τη θεωρία αυτή, τα ΑΤΙΑ είναι τα μεταφορικά σκάφη (διαστημόπλοια) των εξωγήινων αυτών όντων από τον πλανήτη τους στο δικό μας ή και αλλού.
  Έχουν αναφερθεί θεάσεις τέτοιων αντικειμένων σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα. Έχουν παράξενα σχήματα, μα τα περισσότερα τείνουν να υιοθετούν συχνότερα το σχήμα του δίσκου, ή του πούρου. Από αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό καθιερώθηκε διεθνώς να αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους αντικείμενα και ως «ιπτάμενοι δίσκοι».
  Τα φώτα που συνήθως τα περιβάλλουν, είναι πολύχρωμα και εκτυφλωτικά, κινούνται με ταχύτητες και εκτελούν ελιγμούς με τέτοιο θαυμαστό τρόπο που η σημερινή γήινη τεχνολογία αδυνατεί να αναπαραγάγει ή και να εξηγήσει ακόμα.
  Αυτή η υπόθεση περί εξωγήινης επέμβασης, παραμένει αναπόδεικτη και μόνο μια εικασία, η επικρατέστερη μέσα στης πολλές που υπάρχουν και προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση στο φαινόμενο αυτό, που ανά χρονικές περιόδους στην ιστορία του ανθρώπου πραγματικά λαμβάνει διαστάσεις «επιδημίας»

  ΤΑ ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
  ΓΕΝΙΚΑ
  Οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ δεν είναι προνόμιο μόνο λίγων χωρών , όπως οι ΗΠΑ , αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο . Δεν μπορούσαν λοιπόν να λείπουν οι εμφανίσεις περίεργων αντικειμένων και στους ελληνικούς αιθέρες .
  Και όντως , μπορούμε να βρούμε αρκετές αναφορές και μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση ΑΤΙΑ στην Ελλάδα.
  Τα περιστατικά είναι πολλά . Σημαντικότερο από αυτά είναι σαφώς η προσγείωση στην Αταλάντη τριών από δεκατρία συνολικά δισκοειδών αντικειμένων , όπως και η όλη δραστηριότητα ΑΤΙΑ που λαμβάνει χώρα στον ουρανό της Κέρκυρας . Οι εμφανίσεις έχουν τα γνωστά εκείνα χαρακτηριστικά : φωτεινά σημεία στον ουρανό που κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες , ίχνη στο έδαφος , επίδραση στο περιβάλλον και στις συσκευές . Φυσικά περιλλαμβάνονται και απαγωγές .
  Αυτές οι "επισκέψεις" στη χώρα μας δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών , αλλά ανάγονται αιώνες πίσω , πολύ πριν τον Kenneth Arnold . Απόσπασμα από τον Κώδικα της Χίου αναφέρει ότι " 1734 , Φεβρουαρίου 14 , ημέρα Πέμπτη , εφάνισαν τρείς Ήλιοι , ο ένας κατά ανατολάς , ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια , και δυο είχαν ακτίνες ωσάν εκείνες που έχει η κυρά Σελήνη . Και εβάσταξαν ώραν πολλήν και εχάθησαν ."
  Τα περιστατικά που θα αναφέρουμε στη συνέχεια έχουν μελετηθεί από τους πιο γνωστούς ερευνητές ΑΤΙΑ στην Ελλάδα . Ένας από αυτούς , ο Σωκράτης Αικατερινίδης , ίσως είναι ο πιο γνωστός . Ασχολείται με την μελέτη των ΑΤΙΑ από το 1969 , ενώ την περίοδο 1981-82 , ήταν εκδότης του περιοδικού "UFO-Αστρική επαφή" . Έχει δημοσιεύσει περί τα επτακόσια σχετικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και συνεργάζεται με το MUFON ( Mutual UFO Network ) . Οι έρευνές του τον έχουν οδηγήσει σε πολλά σημεία της χώρας , από όπου έχει συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες για γεγονότα που συνέβησαν στις συγκεκριμένες περιοχές .
  ¶λλοι γνωστόι ερευνητές είναι ο Θανάσης Πουρναρόπουλος και ο καθηγητής Καρποδίνης , ιδρυτής ενός συλλόγου έρευνας ΑΤΙΑ . Σημαντική ώθηση στην μελέτη του φαινομένου των ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο έδωσε ο αρχαιολόγος καθ. Παύλος Σαντορίνης κατά τη δεκαετία του '60 , που μάλιστα είχε δηλωσει επίσημα ότι "υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης του φαινομένου ΑΤΙΑ από κυβερνήσεις όπως η Αμερικάνικη" . Τέλος , δεν πρέπει να παραλείψω τον Γιώργο Μπαλάνο , από τους πρώτους στην Ελλάδα που δημοσίευσε βιβλία σχετικά με τα ΑΤΙΑ και ασχολήθηκε ερευνητικά .
  Εν ολίγοις , η ενασχόληση και η μελέτη των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα δεν βρίσκεται σε υποτυπώδη επίπεδα , αλλά μάλλον σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Μας το θυμίζουν αυτό και τα σχετικά περιοδικά , από το Ανεξήγητο του '80 μέχρι τα σημερινά Φάκελος Χ , Ανεξήγητο , Strange , καθώς και οι , λιγοστές δυστυχώς , σελίδες στο Δίκτυο , όπως η παρούσα

  .
  ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ
  Είναι από τις σημαντικότερες υποθέσεις εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα , και κατατάσεται στις στενές επαφές τρίτου τύπου . Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 , εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ , τα οποία σε σχηματισμό , το ένα πίσω από το άλλο , διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελλοπόνησο , όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία . Οι δεκάδες μαρτυρίες , αρκετές επώνυμες , προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα .
  Στην επιστροφή τους προς βορρά , και ενώ πετούσαν κοντά στην Λαμία , αποσπάσθηκαν από τον σχηματισμό τρία σκάφη , το ένα από αυτά φλεγόμενο . Μετά από ανίχνευση της περιοχής , τα σκάφη προσγειώθηκαν κοντά στην Αταλάντη , έσβησαν την φωτιά και απογειώθηκαν για να συναντήσουν το σμήνος .
  Η σημαντικότερη μαρτυρία για αυτήν την διαδικασία , που κράτησε όλο το βράδυ , προέρχεται από μέλη της οικογένειας Καραντράτου . Σύμφωνα με την μαρτυρία , στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα , με δυνατά σαν προβολείς φώτα που έσκιζαν τον ουρανό , τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν .
  " Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου "
  Μετά από 15 λεπτά , άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις , και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο , πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα , που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά ή να έχει κάποια βλάβη . Ενώ το κοιτούσαν , αυτό έπεσε στο έδαφος , στο διπλανό λόφο , που απέιχε ένα χιλιόμετρο . Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο έβγαζε μαύρο καπνό , σαν λάστιχα που καίγονται .
  Έπειτα από λίγο ήρθαν , πετώντας με μεγάλη ταχύτητα , άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο . Προσγειώθηκαν σχηματίζοντας κύκλο γύρο από το αρχικό , φωτίζοντας έντονα την περιοχή . Έμοιαζε , σύμφωνα με τους μάρτυρες , να έχουν σχηματίσει ένα προστατευτικό τείχος , που εμπόδιζε την φωτιά να απλωθεί στις γύρω καλαμιές , και από εκεί στα πεύκα . " Από ότι φάνηκε το πρωί , φαίνεται πως κάτι είχαν ρίξει , γιατί ο τόπος ήταν υγρός και οι καλαμιές κολλούσαν ."
  " Στεκόμαστε και παρακολουθούσαμε . Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς . ¶ρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους , για να τα βλέπει καλύτερα . Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές , αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε άν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο . Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο , που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο . Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρείς τα ξημερώματα της Δευτέρας."
  Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός , ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί .. Μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης , βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό . Κοντά στο σημείο αυτό βρίσκονταν ένα πεύκο , με τον κορμό του καμμένο σε χαμηλό ύψος . Όταν ο μάρτυρας επεχείρησε να πιάσει το πεύκο , στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες , σαν να είχε καεί . Στην περιοχή της προσγείωσης υπήρχαν επίσης κυκλικά τρύπες στο έδαφος , με βουναλάκια χώματος γύρω από το άνοιγμα κάθε τρύπας . Εκεί ο μάρτυρας εντόπισε και παρέδωσε στις αρχές ένα παράξενο αντικείμενο : ένα κυκλικό εξάρτημα με δυο διαμετρικά αντίθετες κεραίες και χαραγμένο επάνω του ένα σχήμα που θύμιζε κεραυνό .


  ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  Γενικά , παρατηρείται μια αυξημένη δραστηριότητα των ΑΤΙΑ στον ουρανό της Κέρκυρας και των γύρω περιοχών . Αυτό για πολλούς οφείλεται στην μόνιμη παρουσία Αμερικανικών δυνάμεων και μονάδων του ναυτικού των ΗΠΑ και του συμμαχικού στόλου στο λιμάνι της Κέρκυρας . Πάντως , οι αναφορές για εμφανίσεις ΑΤΙΑ είναι πολλές αναλογικά με την υπόλοιπη Ελλάδα .
  Κατάφερα να αποσπάσω και μια προσωπική μαρτυρία ( η μόνη που έχω καταφέρει να συλλέξω μέχρι τώρα - δυστυχώς ) από μία θεία μου που μένει στην πόλη της Κέρκυρας . Συγκεκριμένα , μου ανέφερε ότι , το 1989 , η ίδια με το γιό της εντόπισαν ένα φωτεινό αντικείμενο με πολλά χρώματα να αιωρείται πάνω από το λιμάνι , χωρίς όμως να του δώσουν περισσότερη σημασία . Την άλλη μέρα συνδύασαν αυτό που είδαν με ΑΤΙΑ , όταν διάβασαν αναφορές για εμφάνιση παρόμοιου αντικειμένου σε τοπικές εφημερίδες . Αν και δεν θεωρείται εντυπωσιακό συμβάν , δίνει μια γενική εικόνα για τις «βόλτες» των ιπτάμενων δίσκων στο νησί των Φαιάκων .
  Το πιο σημαντικό περιστατικό που σχετίζεται με ΑΤΙΑ τα τελευταία χρόνια συνέβει στο χωριό Ποταμός , έξω από την πόλη της Κέρκυρας , ανήμερα του Πάσχα του 1996 . Η ιστορία επιβεβαιώνεται από δεκάδες επώνυμες μαρτυρίες και από χειροπιαστά τεκμήρια , τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε δέντρα και σπίτια .
  τα αρθρα ειναι απο το google

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη adamantios
  Εγγραφή
  10-09-2008
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  1.349

  Προεπιλογή

  Το Σύμπαν είναι απέραντο και θα ήταν κρίμα να είμαστε μόνο εμείς. Πολύς χώρος θα πήγαινε χαμένος, όπως είπε και κάποιο ιστορικό πρόσωπο παλαιότερα.
  Όσο για τα Α.Τ.Ι.Α. το βρίσκω απίθανο να υπάρχουν. Με γνώμονα τους νόμους της φυσικής που διέπουν την λειτουργία του Σύμπαντος, δεν θα μπορούσε να μας προσεγγίσει κανένα όχημα, μόνο για βόλτα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με άλλες μορφές μεταφοράς. Αν υπήρχε κάποιος πολιτισμός ευφυής σε απόσταση να μπορεί να μας προσεγγίσει, θα τον είχαμε ανακαλύψει και εμείς.
  Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 3. #3

  Προεπιλογή

  Δεν πιστευω αλλα....ελπιζω....

 4. #4
  Blogthean Το avatar του χρήστη King Pyrros
  Εγγραφή
  14-01-2008
  Περιοχή
  Ioannina
  Μηνύματα
  396

  Προεπιλογή

  Λοιπον επειδη το θεμα το εχω ψαξει οσω δεν παει και με δικες μου ερευνες εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι σιγουρα υπαρχει καπια μορφη ζωης αλλα οχι με τα μετρα και τα σταθμα τα οπια εμεις αντιλαμβανομαστε.
  Πιστευω δηλαδη οτι δεν ειναι σε ανθρωποειδη μορφη..ειναι κατι αλλο το οπιο ο ενγκεφαλος μας δεν μπορει να το συλλαβει.
  Επισης γνωμη μου ειναι οτι μας παρατηρουνε και δεν ερχοντε σε επαφη μαζι μας για να μην δημιουργησουνε ενα πολιτισμικο σοκ και ειτε περιμενουν εμεις να τους ανακαλυψουμε ειτε την στιγμη που ο πολιτισμος θα ειναι ετοιμος να δεχτει μια επαφη μαζι τους.
  Το μοναδικο πραγμα που εχω δει..ειτανε ενα πολυ λαμπερο αστερι που εκανε σχηματισμους..κινουνταν δηλαδη με τετιο τροπο ωστε να σχηματιζει τριγωνα,τετραγωνα κλπ..εσβινε..εμφανιζονταν σε αλλο σημιο του οριζοντα..εκανε ξανα τα ιδια..και μετα χαθηκε.
  Suddenly I awoke. I must have fallen asleep under the oak,
  where I used to sit and dream as a child
  The dawn was soon to come, and the air was crisp and cold
  Yet I felt warm
  I remembered my strange dreams and knew I had the strength
  and love in my heart to create something in my life.
  The world was waiting I was reborn!

 5. #5
  Blogthean
  Εγγραφή
  21-08-2008
  Μηνύματα
  1.353

  Προεπιλογή

  Πιστεύω στην ύπαρξη άλλων όντων με την απλή εξής μαθηματική λογική:

  Λοιπόν, σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν διαστέλλεται και θα διαστέλλεται για πάντα, άρα είναι άπειρο και η προσομοίωση του σύμπαντος έδειξε ότι μόνο στον δικό μας γαλαξία υπάρχουν 100 δις αστέρια, και 20 εκ γαλαξίες παραπέρα, μέχρι εκει που τουλάχιστον έχουμε εμείς σαν άνθρωποι εντοπίσει.

  Και διερωτώμαι λοιπόν. Σε ένα άπειρο σύμπαν με εκατομμύρια εκατομμυρίων γαλαξιών εκει έξω, είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος; Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, όπως καταφέραμε να υπάρχουμε εμείς, είναι αδύνατον δηλαδή να υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής εκει έξω;

  Η νοοτροπία ''είμαι εγώ και άλλος κανένας'' είναι εξαιρετικά και καθαρά ανθρωποκεντρική και εγωκεντρική, και θυμίζει την εποχή που η επιστήμη πίστευε οτι η γή είναι το...κέντρο του σύμπαντός, δεν ευσταθεί αυτό το πράγμα. Έτσι απλά, με την μικρή μου ανθρώπινη λογική πιστεύω οτι δεν είμαστε μόνοι μας.

  Σχετικές πηγές:


  Η διαστολή του σύμπαντος

  Focus: Το Σύμπαν θα διαστέλλεται για πάντα

  physics4u -

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-10, 10:39
 2. Τι πιστευετε για τους Μetallica?
  By Johny_Boy in forum BlogΘέα Hard Rock-Metal Club
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-10, 17:52
 3. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-09, 6:31
 4. Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-09, 10:04
 5. Απαντήσεις: 16
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-09, 21:52

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας