Ονομάζεται "Southern Cassowary" και παρότι είναι το τρίτο σε μέγεθος πουλί στον κόσμο είναι σχετικά άγνωστο. Αυτό που είναι επίσης άγνωστο στους περισσοτέρους είναι ότι το Cassowary παγκόσμιος χαρακτηρίζεται σαν το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου.
Η κατοικία του είναι το τροπικό δάσος της βορειοανατολικής ακτής της Αυστραλίας και εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 1500 εν' ζωή σε άγρια κατάσταση.Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ο χρωματιστός λαιμός και το κεράτινο λοφίο το οποίο προσδιορίζει και την ηλικία του ζώου.
Όταν αισθανθούν κίνδυνο, μπορούν να τρέξουν, επιταχύνοντας σε πενήντα χιλιόμετρα την ώρα, αλλά μπορούν επίσης και να επιτεθούν στον άνθρωπο ακρωτηριάζοντας ή ακόμα και σκοτώνοντας τον (σπάνια μεν). Το βιβλίο ρεκόρ Guiness τα κατατάσσει στην κορυφή των πιο επικίνδυνων πουλιών για τον άνθρωπο.Αν και ο κίνδυνος από τα Cassowary's είναι πραγματικός, είναι κάπως υπερβολικός. Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου τα πουλιά επιτέθηκαν σε ανθρώπους, αυτό συνέβη γιατί τα πουλιά είχαν προσεγγισθεί από αυτούς που ήθελαν να τα ταΐσουν. Ο πανικός που δημιουργούν στα πουλιά οι άνθρωποι τα αναγκάζουν να επιτεθούν. Ο τελευταίος θάνατος ανθρώπου από τα Cassowary's καταγράφηκε το 1926.