Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Τα 10 πιο παράξενα ζώα του κόσμου

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη harisveneris
  Εγγραφή
  20-11-2008
  Περιοχή
  Ηράκλειο-Κρήτης
  Μηνύματα
  1.131

  Προεπιλογή Τα 10 πιο παράξενα ζώα του κόσμου

  Τα 10 πιο παράξενα ζώα του κόσμου

  Με την ίδια λογική που η φύση δεν δημιούργησε όλους τους ανθρώπους ίδιους τον έναν με τον άλλον, έτσι και με τα ζώα, συναντάμε συχνά παραλλαγές ενός είδους και ποικιλίες τόσο παράξενες και πρωτότυπες που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Πρόκειται για ζώα σπάνια, ως επί το πλείστον, και υπό εξαφάνιση, που οι επιστήμονες μόλις τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν και κατάφεραν να ρίξουν φως στην ύπαρξή τους.

  Τα παράξενα, αυτά, ζώα στα οποία αναφερόμαστε προέρχονται από κάθε βιοποικιλότητα, κάποια είναι θηλαστικά, άλλα είναι ερπετά, ή ψάρια, και φυσικά είναι πολύ περισσότερα από τα 10 που επιλέξαμε εμείς σήμερα να σας παρουσιάσουμε. Τα συγκεκριμένα 10, όμως, είναι πραγματικά παράξενα, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά πολύ περισσότερο στις δυνατότητές τους για αυτοπροστασία, εύρεση τροφής και αναπαραγωγή. Ο αγώνας τους για επιβίωση είναι το πιο αξιοπερίεργο και αξιοθαύμαστο πάνω τους και για αυτό αξίζουν το ενδιαφέρον μας.


  1.
  Anglerfish (καλαμιδόψαρο)
  Το καλαμιδόψαρο πήρε το όνομά του από την χαρακτηριστική του μέθοδο να προσελκύει τη λεία του, χάρη σΆαυτό το εξόγκωμα, μέρος του δέρματός του (κεραία), στο κεφάλι του που λειτουργεί σαν θέλγητρο. Τα καλαμιδόψαρα έχουν επίσης βελόνες που προεξέχουν από το κεφάλι τους και κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Η κεραία στο κεφάλι του καλαμιδόψαρου έχει την ικανότητα να αναδεύεται με σκοπό να μοιάζει με λεία και έτσι να προσελκύει σαν δόλωμα άλλα αρπακτικά. Τα καλαμιδόψαρα ζουν κυρίως σε μεγάλα βάθη των ωκεανών όπου δεν φτάνει το φως του ήλιου.

  Έτσι η μέθοδος προσέλκυσης της λείας τους βασίζεται στο γεγονός ότι το «δόλωμα» στην κεντρική κεραία του κεφαλιού τους είναι βιοφωτοβόλο. Η ζωή, όμως, για το καλαμιδόψαρο δεν είναι εύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα σπάνιο σε γενικές γραμμές ψάρι, που δεν βρίσκει εύκολα ταίρι για να ζευγαρώσει. Και αυτό γιατί τα περισσότερα καλαμιδόψαρα με την κεραία στο κεφάλι (όπως αυτό της φωτογραφίας) είναι θηλυκά, και τα αντίστοιχα αρσενικά τους είναι σπάνια.

  Έτσι ο μόνος τρόπος να γονιμοποιηθούν είναι να κουβαλάνε κάποια «παράσιτα» πάνω τους, τα οποία –προς έκπληξη των επιστημόνων που τα πρωτοανακάλυψαν- δείχνουν να είναι απομεινάρια από αρσενικά καλαμιδόψαρα. Εντελώς αυτάρκεις, δηλαδή, οι συγκεκριμένες κυρίες.  2. Star-nosed mole (τυφλοπόντικας με μύτη αστερία)
  Ο τυφλοπόντικας με την παράξενη αυτή μύτη ζει σε περιοχές κάτω από την γη και τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα, υδρόβια έντομα και σκουλήκια.

  Είναι καλός κολυμβητής και μπορεί να αναζητήσει την τροφή του στον πάτο λιμνών και χειμάρρων. Όπως άλλοι τυφλοπόντικες, το ζωάκι αυτό σκάβει σε ρηχές επιφάνειες τούνελ για να βρει τροφή, τα οποία τούνελ συχνά τον οδηγούν κάτω από το νερό των ποταμών. Τα ιδιαίτερα ευαίσθητα ρινικά του πλοκάμια είναι καλυμμένα με περίπου εκατό χιλιάδες αισθητήρες που τον προστατεύουν και τον βοηθούν στην τροφή του.

  Ο τρόπος που δημιουργούνται, μάλιστα, είναι το πιο αξιοπερίεργο, αφού εμφανίζονται, όταν γεννιέται, ως ένα πρήξιμο στο πρόσωπο, το οποίο κάποια στιγμή της ζωής του ανοίγει σαν αστέρι γύρω από τη μύτη. Θα τον βρείτε στον ανατολικό Καναδά και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.


  3. Πλατύπους
  Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως το πλέον παράξενο ζώο στον πλανήτη. Εμείς, όμως, επιλέξαμε να του δώσουμε την τρίτη θέση, αφενός γιατί έχει πλέον πολυφωτογραφηθεί και πολυσυζητηθεί, αφετέρου γιατί… δεν έχετε ακόμα δει τα άλλα δύο.

  Ο πλατύπους μοιάζει με ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε από μέρη άλλων διαφορετικών ζώων. Με την ίσια, καστόρινη ουρά του, πτερύγια και γούνα που θυμίζουν φώκια, και ένα μεγάλο ράμφος πάπιας, δεν μας κάνει εντύπωση που ο πλατύπους έκανε τους πρώτους επιστήμονες που τον εξέτασαν να δυσανασχετήσουν.

  Πίστεψαν, μάλιστα, προς στιγμήν, πως το είδος αυτό αποτελούσε κάποιο κακόγουστο αστείο ή κάποιο γενετικό πείραμα. Κι αν η εμφάνισή του σας φαίνεται παράξενη, μάθετε για το αναπαραγωγικό του σύστημα: Είναι το ένα από τα δύο μοναδικά θηλαστικά στον πλανήτη που γεννά αυγά! (το άλλο είναι η έχιδνα, ενδημικό της Αυστραλίας).

  Πού θα το δείτε; Σε ποτάμια και λίμνες με κινούμενα νερά της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, ενώ για μία πιο σίγουρη face-to-face συνάντηση, μπορείτε να κλείσετε κάποια οργανωμένη εξόρμηση στην περιοχή με την Platypus Eco-Tours.  4. Nudibranch (θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας)

  Η πιο κοινή ονομασία «θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας» είναι πολύ πεζή για να περιγράψει αυτά τα εντυπωσιακά πλάσματα, με τα φανταχτερά χρώματα, το παράξενο σχήμα και την μεγαλοφυώς ευπροσάρμοστη δομή. Έχουν υπολογιστεί περί τα 3.000 διαφορετικά είδη θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα, τα οποία ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους όλου του κόσμου.

  Ο εντοπισμός και η φωτογράφησή τους είναι από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των scuba divers που βρίσκονται εκεί. Το αξιοπερίεργο που έχουν είναι ότι τα χρώματα και τα σχήματά τους μπορούν να σας κάνουν να σαστίσετε: Κάποια έχουν ρίγες, όπως οι τίγρεις, άλλα είναι καλυμμένα με κουκίδες σε χρώμα νέον, άλλα έχουν χνουδωτά κέρατα, άλλα αναπνευστήρες που κουνιούνται ή σπονδυλικές στήλες που διαγράφονται με άλλο χρώμα κι ας είναι λεπτά και κυματιστά σαν ένα φύλλο από μαρούλι.

  Ένα όμως είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με αυτήν τους την εμφάνιση: Φάε με δική σου ευθύνη. Γιατί όλα αυτά τα ωραία χρώματα που υπάρχουν στο σώμα τους είναι στην πραγματικότητα δηλητηριώδη τοξικά που σκοτώνουν  5. Long-eared Jerboa (καγκουρίκι)
  ΗΆ αλλιώς, ο Μίκυ Μάους της ερήμου.

  Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό το μικροσκοπικό νυκτόβιο τρωκτικό με την μακριά ποντικίσια ουρά, τα μακριά πίσω πόδια που το βοηθούν να πηδά ψηλά και μακριά, όπως ένα καγκουρό, και τα ιδιαίτερα μεγάλα αυτιά.

  Το jerboa κυκλοφορεί σε κάποιες απομακρυσμένες, ερήμους θα λέγαμε, περιοχές της Κίνας και της Μογγολίας, ενώ μεγάλο ποσοστό από αυτά διασώζεται σε προστατευμένες περιοχές της Μογγολίας. Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για αυτό το παράξενο είδος, πέραν ίσως από της ιδιαίτερης προστασίας που απαιτείται γιΆαυτό, σύμφωνα με την EDGE, ενώ περισσότερη έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί μετά το πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο και το δείχνει στην καθημερινότητά του.  6. Κουνέλι της Ανγκόρα
  Πήρε το όνομά του από την ¶γκυρα της Τουρκίας όπου πρωτοβρέθηκε και είναι ένα από τα παλαιότερα είδη οικόσιτων κουνελιών, γνωστό για το μακρύ, απαλό του τρίχωμα.

  Σήμερα, όμως, δεν το βρίσκει κανείς μόνο στην Τουρκία ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές του. Στα μέσα του 1700, τα κουνέλια θεωρούνταν ιδιαίτερα δημοφιλή στους βασιλικούς κύκλους της Γαλλίας, ενώ αυτή η τάση εξαπλώθηκε και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

  Έτσι σήμερα, κουνέλια της Ανγκόρα που διαφοροποιούνται κάπως μεταξύ τους συναντάμε στην Αγγλία (όπως αυτό της φωτογραφίας), στην Γαλλία, στην Γερμανία, την Κίνα, την Ελβετία, την Φινλανδία κ.α.

  Τα κουνέλια αυτά εκτρέφονται μάλιστα για το τρομερά απαλό τρίχωμά τους, το οποίο πρέπει να κουρεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως και καθημερινά, για να μην καταπίνεται από το ζώο και βλάπτει έτσι την υγεία του.

  Τα ζωάκια αυτά είναι ευγενικά από την φύση τους, αλλά δεν συστήνονται ως κατοικίδια σε αυτούς που δε μπορούν να τα περιποιούνται τακτικά, γιατί η γούνα τους είναι πολύ πυκνή και θέλει συνεχώς χτένισμα. Το βάρος τους κυμαίνεται από 2 έως 3.5 κιλά.  7. Γιγαντιαίος Μυρμηγκοφάγος
  Το όνομα τα λέει όλα. Αυτό το πλάσμα, αν και όχι τόσο γιγαντιαίο (έχει περίπου το μέγεθος ενός γκόλντεν ριτρίβερ), έχει δημιουργηθεί από την φύση για να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες μυρμηγκιών και τερμιτών (περί τα 35.000 την ημέρα).

  Τα νύχια του, μήκους 10 εκατοστών, είναι τόσο δυνατά που μπορούν να διαλύσουν πετρωμένα «βουνά» από τερμίτες και να τα φάνε. Ενώ η τεράστια, φουντωτή ουρά του, του επιτρέπει να ισορροπεί στα πίσω πόδια όταν σκάβει για την τροφή του. Το δε μακρύ, συλληπτήριο ρύγχος του, με την σουβλερή γλώσσα διευκολύνουν τον μυρμηγκοφάγο στο να έχει πρόσβαση στην τροφή του.

  Το πιο περίεργο πράγμα σε αυτό το θηλαστικό, είναι ότι περπατά με τις δύο μπροστινές του αρθρώσεις, ενώ τα νύχια του είναι γυρισμένα προς τα μέσα και πάνω από το έδαφος. Αυτό τα βοηθάει να διατηρούνται πολύ αιχμηρά για τον βασικό σκοπό τους: Την εκσκαφή.

  Μυρμηγκοφάγους θα δείτε στα δάση και τις σαβάνες της κεντρικής και νότιας Αμερικής, και δη στην δυτική Βραζιλία.  8. Αντιλόπη Saiga
  Είναι που είναι η αντιλόπη από μόνη της παράξενο ζώο, το είδος Saiga, ένα από αυτά που κινδυνεύουν όσο λίγα από εξαφάνιση σύμφωνα με τον οργανισμό IUCN, είναι ένα πραγματικά αξιοπερίεργο, αλλά συμπαθέστατο κατά τΆάλλα θηλαστικό.


  Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός Saiga στον πλανήτη είναι περί τις 50.000 σήμερα, τα περισσότερα εκ των οποίων ζουν σε περιοχές της Ρωσίας (Kalmykia), του Καζακστάν και σε δύο απομακρυσμένες περιοχές της Μογγολίας. Το ύψους του κυμαίνεται από 600 με 800 εκατοστά και το βάρος τους από 36 έως 63 κιλά, ενώ το προσδόκιμο ζωής τους δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια.

  Τα ανδρικά saiga είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και έχουν κέρατα, τα οποία χρησιμεύουν σε κάποιο παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο, γιΆαυτό και κινδυνεύουν από λαθροθηρία. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα Saiga χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων!  9. Mara (Ινδόχοιρος, τρωκτικό της Παταγονίας) Πολύ μεγάλο για κουνέλι, πολύ μικρό για γάιδαρος.

  Το Mara της Παταγονίας, είναι στην πραγματικότητα ένα τρωκτικό που ζει στην κεντρική και νότια Αργεντινή. Προτιμά τα άνυδρα βοσκοτόπια και τις θαμνώδεις ερήμους, ενώ τρέφεται κυρίως με γρασίδι.

  Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι είναι είδος μονογαμικό, ζευγαρώνει δηλαδή για μια ζωή, ενώ το αρσενικό ακολουθεί πάντα το θηλυκό στις εξορμήσεις του, για να το προστατεύει από άλλα αρσενικά.

  Η διάρκεια ζωής του σε κατάσταση αιχμαλωσίας είναι 5 με 7 έτη ενώ κάποια μπορεί να ζήσουν και ως τα 10 έτη. Για να το δείτε από κοντά θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο ζωολογικό πάρκο της Αργεντινής.  10. Cantorii Pelochelys
  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτήν την σπάνια χελώνα του γλυκού νερού, στον ποταμό Mekong της Καμπότζη.

  Η τεράστια αυτή χελώνα, με το ασυνήθιστα μαλακό κέλυφος μπορεί στην ενήλικη ζωή της να φτάσει και τα 50 κιλά βάρος αλλά και να πλησιάσει τα 2 μέτρα μήκος. Είναι, όμως, λίγο απίθανο να την συναντήσατε κάπου.

  Η Cantorii Pelochelys, για να φυλαχτεί από τα αρπακτικά περνά περί το 95% της ζωής της χωμένη στην άμμο, με μόνο τα μάτια και την μύτη της να προεξέχουν. Δεν είναι πάντως όσο φοβητσιάρα ακούγεται.

  Η χελώνα αυτή έχει μεγάλα νύχια, ενώ μπορεί να επεκτείνει μακριά και με μεγάλη ταχύτητα τον λαιμό της, όταν χρειαστεί, και με τα ισχυρά της σαγόνια να θρυμματίσει ένα κόκαλο. Οι επιστήμονες, μάλιστα, είπαν ότι δεν έχουν δει γρηγορότερη αντίδραση σε ζώο, ακόμα και συγκριτικά με τις κόμπρες.

  Η ανακάλυψή της έδωσε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, ότι δεν έχουν χαθεί όλα τα σπάνια ζώα από τον πλανήτη.

  πηγή : in2life
  Η μουσική είναι βροχή..
  Όταν βρέχει άλλοι τρέχουν να βρουν ένα μέρος να προφυλαχθούν κι΄άλλοι συνεχίζουν να περπατάνε στη βροχή, γίνονται μούσκεμα αλλά δεν τους μέλλει...
  Αυτοί είναι οι μουσικοί!

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη panagiotisk
  Εγγραφή
  22-07-2008
  Περιοχή
  Zakinthos Greece
  Μηνύματα
  14

  Προεπιλογή

  o Tyflopontikas me esteile Xa!! Xa!!

 3. #3

  Προεπιλογή Απάντηση: Τα 10 πιο παράξενα ζώα του κόσμου

  Ακόμα 15 από τα πιο παράξενα ζώα του πλανήτη μας!  01. Viperfish

  Στα βάθη του ωκεανού κολυμπούν κυριολεκτικά πλάσματα από τους χειρότερους εφιάλτες σας, ένα από αυτά είναι το ψάρι Viperfish. Αυτό το τραγελαφικό πλάσμα της θάλασσας έχει πολύ μεγάλα και μυτερά δόντια που δεν ταιριάζουν στο στόμα του. Κολυμπά πάρα πολύ γρήγορα και επιτίθεται στο θήραμα του δαγκώνοντας το.


  02. Sea Pig

  Με τη χλωμή ρόδινη σάρκα του, το scotoplane γνωστό και ως Sea Pig
  μοιάζει με κάτι μεταξύ χοίρου και γυμνοσάλιαγκα. Στην πραγματικότητα αυτό το παράξενο πλάσμα είναι ένας τύπος αγγουριού θάλασσας και ανήκει στην κατηγορία των αστεριών και των αχινών.

  03. Aye-Aye

  Λίγα θηλαστικά είναι τόσο παράξενα όσο το διακυβευμένο Aye-Aye, η επιστημονική του ονομασία είναι Daubentonia madagascariensis και είναι το μεγαλύτερο νυκτόβιο θηλαστικό τάξης primate, γηγενές στην Μαδαγασκάρη.


  04. Horror Frog

  Αποκαλείτε Horror Frog αλλά αυτό το αμφίβιο δεν είναι αστέρι Β κινηματογράφου. Ονομάζετε έτσι λόγο της δυνατότητας του να σπάει ενεργά τα κόκαλα του για να παραγάγει τα νύχια του, πιθανός στις περιπτώσεις που απειλείτε. Αυτός ο βάτραχος ζει στο Καμερούν όπου πολύ συχνά ψήνεται και τρώγεται από τους ντόπιους. Ανακαλύφθηκε σχετικά πολύ πρόσφατα το έτος 2008.


  05. Giant Isopod

  Αν φοβάστε τα ζωύφια σίγουρα δεν θα θέλατε να αντικρίσετε από κοντά το Giant Isopod. Μοιάζει αρκετά με μια κατσαρίδα και έχει το ίδιο μέγεθος με ένα ινδικό χοιρίδιο, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα μαλακόστρακο είδος όπως οι γαρίδες και τα καβούρια. Αυτό το είδος βρίσκετε συνήθως σε σκοτεινούς θαλάσσιους πυθμένες σε βάθος από 560feet έως 7.000feet και τρέφετε με νεκρές φάλαινες, ψάρια και καλαμάρια.


  06. Yeti Crab

  Με τα μακριά γούνινα χέρια του, το Yeti είναι το πιο πρόσφατα ανακαλυμμένο καβούρι. Ανακαλύφθηκε στον πάτο του ειρηνικού ωκεανού κατά την διάρκεια μιας αποστολής στον βυθό το 2006 και είναι τόσο ασυνήθιστο που θα έπρεπε να εφευρεθεί μια νέα κατηγορία ειδικά για αυτό. Το καβούρι Yeti είναι τυφλό και άσπρο. Ζει κοντά στις υδροθερμικές διεξόδους 7.540 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


  07. Spanish Ribbed Newt

  Ένα άλλο πλάσμα που αυτοτραυματίζεται σκόπιμα για να παραγάγει τα όπλα του είναι το Spanish Ribbed Newt. Φαίνεται αρκετά συνηθισμένο έως ότου νιώσει πως απειλείτε από κάτι. Σε αυτήν τη περίπτωση τρυπά το δέρμα του με την ραχοκοκαλιά του που είναι πολύ αιχμηρή και περιέχει τοξικές ουσίες. Αυτές οι αιχμηρές δηλητηριώδεις λόγχες δεν είναι μόνιμα ορατές παρά μόνο όταν σχίσουν το δέρμα του για να αμυνθεί.

  08. Anglerfish

  Η εμφάνιση του Anglerfish είναι αρκετά τρομακτική αλλά ο τρόπος ζευγαρώματος του το κάνει αληθινά να διαφέρει από όλα τα παράξενα πλάσματα της θάλασσας. Τα αρσενικά δαγκώνουν το δέρμα ενός θηλυκού και απελευθερώνουν ένα ένζυμο που αφομοιώνει το δέρμα του στόματος του και του σώματος της για να κολλήσουν μαζί και στην συνέχεια να ατροφήσουν και να παραμείνουν μόνο ένα ζευγάρι γεννητικών αδένων, δημιουργώντας ένα παρασιτικό εργοστάσιο σπέρματος.


  09. Dumbo Octopus

  Το Dumbo Octopus μπορεί να είναι το πιο περίεργο χταπόδι και οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν αρκετό χαριτωμένο. Ως εκ τούτου το όνομα του το πήρε από το γνωστό ίσως σε όλους μας Dumbo το ελεφαντάκι λόγο των δυο πτερυγίων του που μοιάζουν με αυτιά. Το Dumbo Octopus μπορείτε να το συναντήσετε στα σκοτεινά βάθη οποιουδήποτε ωκεανού στη γη ενώ το μήκος του δεν ξεπερνά τα 20 cm. Τα θηράματα του τα καταπίνει ολόκληρα αλλά μην ανησυχείτε γιατί τρέφετε μόνο με σκουλήκια και μαλακόστρακα.


  10. Gulper Eel

  Εκεί που ζει το Gulper Eel ίσως είναι το πιο κατώτατο σημείο του ωκεανού όπου δεν υπάρχει και τεράστια ποικιλία για το γεύμα του. Ευτυχώς αυτό το ανατριχιαστικό πλάσμα με το γιγάντιο σαγόνι του επιτρέπει να φάει μόνο ότι συναντάει τυχαία στο πέρασμα του, ανεξάρτητα από το μέγεθος. Στο τέλος της ουράς του έχει ένα light-producing όργανο αποκαλούμενο photophore που το χρησιμοποιεί για να προσελκύει τα θηράματα του.


  11. Long-eared Jerboa

  Αυτό το πλασματάκι θα μπορούσαμε σίγουρα να το παρομοιάσουμε με μινιατούρα καγκουρό. Το νυχτόβιο αυτό ποντίκι ονομάζετε Long-eared Jerboa και χρησιμοποιεί την μεγάλη ουρά του και τα πίσω πόδια του για να κάνει μεγάλα άλματα. Είναι ένα είδος τρωκτικού προς εξαφάνιση που βρίσκετε στην Gobi έρημο της Μογγολίας, έχει πολύ μεγάλα αυτιά και τρώει συνήθως έντομα.


  12. indian-gharial

  Οι περισσότεροι από εμάς έχουν εξοικειωθεί με την προϊστορική εμφάνιση των αλιγατόρων και των κροκοδείλων αλλά ο Ινδικός Gharial μοιάζει να προέρχεται απευθείας από την εποχή των δεινοσαύρων. Αυτός ο σοβαρά απειλητικώς κροκόδειλος ζει στους Ινδικούς ποταμούς και είναι πολύ μεγάλος σε μήκος. Το σαγόνι του είναι εξαιρετικά λεπτό σε σχέση με τους κοινούς κροκόδειλους αλλά τα αιχμηρά του δόντια τον κάνουν πολύ επικίνδυνο.


  13. Long-beaked Echidna

  To long-beaked echidna είναι πραγματικά ένα σπάνιο είδος θηλαστικού στην Papua στην Νέα Γουινέα. Αυτό το νυχτόβιο πλάσμα είναι συγγενής με το platypus, αλλά ζει κάτω από το έδαφος δημιουργώντας υπόγεια τούνελ και τρέφετε κύριος με φίδια, σκουλήκια και έντομα. Τρώει μαλακές τροφές γιατί δεν έχει καθόλου δόντια ώστε να μασήσει την τροφή του.


  14. Blobfish

  Αν είστε ψαράς και σηκώνατε τα δίχτυα σας για να δείτε τι πιάσατε είμαι σίγουρος πως το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να αντικρίσετε είναι αυτό το χλωμό ζελατινούχο πλάσμα με το βλέμμα της αγελάδας... να σας κοιτά. Μην ανησυχείτε όμως γιατί το να βρεθεί ένα Blobfish στα δίχτυα σας είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Αυτά τα παράξενα ψάρια ζουν στις βαθιές θάλασσες της Τασμανίας και της Αυστραλίας.


  15. Naked Mole Rat

  Το ζαρωμένο ρόδινο δέρμα, η λαίμαργη μύτη και τα προεξέχοντα δόντια του δεν κάνουν το γυμνό αρουραίο τυφλοπόντικα το πιο χαριτωμένο ζώο. Οι αποικίες αυτών των άτριχων τρωκτικών ζουν υπόγεια "στα παλάτια" που φτιάχνονται από έναν κυρίαρχο αρουραίο την βασίλισσα, η οποία είναι στην ουσία το μόνο θηλυκό για την αναπαραγωγή τους. Όπως και με τις μέλισσες, οι γυμνοί αρουραίοι τυφλοπόντικες έχουν τους δικούς τους ρόλους στην αποικία συμπεριλαμβανομένων των εργασιών για την δημιουργία των υπογείων τούνελ και την συλλογή της τροφής. Οι περισσότεροι γυμνοί αρουραίοι βρίσκονται στις αμμώδεις ερήμους της Νότιας Σαχάρας στην Αφρική.


  kefaloniapress.gr
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gwgw : 04-02-10 στις 11:09

Παρόμοια Θέματα

 1. Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου
  By gwgw in forum Γενική Συζήτηση
  Απαντήσεις: 11
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-10, 16:12
 2. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-04-09, 17:22
 3. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-09, 23:28
 4. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-09, 14:13
 5. Τα πιο μουρλά ρεκόρ του κόσμου
  By larry2004gr in forum Γενική Συζήτηση
  Απαντήσεις: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-08, 0:27

Members who have read this thread: 1

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας