Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Θέμα: Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

 1. #1

  Προεπιλογή Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

  Aνασφάλιστοι, παράνομα εργαζόμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, μετανάστες, ομογενείς και τσιγγάνοι στερούνται τη δωρεάν περίθαλψη
  Ενας στους τέσσερις κατοίκους στην Ελλάδα είναι κοινωνικά αποκλεισμένος από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το 27,8% του πληθυσμού δεν απολαμβάνουν τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε γιατί δεν έχουν δικαίωμα σΆ αυτήν είτε γιατί δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, φοβούνται ή δυσπιστούν. Οι ανασφάλιστοι, οι παράνομα εργαζόμενοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μετανάστες και μια σειρά άλλων κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, όπως οι ομογενείς και οι τσιγγάνοι, συμπληρώνουν τον πίνακα των πολιτών που δεν προσεγγίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

  Η ασθένεια στις ομάδες αυτές πυροδοτεί μια άλλη σημαντική συνιστώσα του κοινωνικού αποκλεισμού, την αδυναμία για εργασία. Πέραν της ανθρωπιστικής διάστασης, η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία, ειδικά όσον αφορά τα λοιμώδη νοσήματα. Σε υπόμνημα της Επιτροπής Συντονισμού Κοινωνικών Φορέων προς το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τον Φεβρουάριο 2006 επισημαίνεται μια σειρά κινδύνων και σοβαρών παρενεργειών από την απαγόρευση πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική αγωγή ομάδων που κατοικούν στη χώρα μας. Το κείμενο που έχει υιοθετηθεί και από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή, ύστερα από εισήγηση του Παρατηρητηρίου για την Ξενοφοβία «Αντιγόνη», παραμένει αναπάντητο.
  Αποκλεισμένες οι ευπαθείς ομάδες
  Μετανάστες και ανασφάλιστοι είναι οι δύο μεγαλύτερες κατηγορίες αποκλεισμένων από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το συνδικαλιστικό όργανο του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε έρευνά του διαπιστώνει ότι ένας στους έξι εργαζομένους είναι ανασφάλιστος - το 7,9% του πληθυσμού. Κατά την πιο συντηρητική εκτίμηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ανέρχονται στο 5,5% του πληθυσμού και οι μακροχρόνια άνεργοι στο 2,8%. Μαζί με τον όγκο των παράνομων μεταναστών (4,5%) δημιουργούν τουλάχιστον ένα 11,8% του πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  Αγνοια, φόβος, δυσπιστία
  Επιπλέον, οι τσιγγάνοι (4%) και οι ομογενείς (5%), δύο κατηγορίες πληθυσμού στις οποίες το ελληνικό κράτος χορηγεί (με ειδικό βιβλιάριο) πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έχουν προσβασιμότητα σε αυτήν. Δηλαδή, δεν καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία είτε γιατί αγνοούν τα δικαιώματά τους είτε γιατί δεν εμπιστεύονται το σύστημα Υγείας. Αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα μελέτης του Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης «Εύξεινη Πόλη», σύμφωνα με την οποία οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Ρομ δεν επισκέπτονται εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων είναι ο φόβος και η δυσπιστία απέναντι στις υπηρεσίες Υγείας, η μη ιδιαίτερα φιλική υποδοχή που τους επιφυλάσσεται από το προσωπικό του νοσοκομείου, η δική τους προκατάληψη απέναντι στο σύστημα Υγείας και η άγνοια για τα κοινωνικά τους δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών τους κυμαίνεται, ανάλογα με την κοινότητα, από 0% έως 70%.
  Για παρόμοιους λόγους έχουν περιορισμένη προσβασιμότητα στο σύστημα Υγείας οι ομογενείς (εκτιμώνται σε περίπου 200.000 από την πρώην ΕΣΣΔ και σε 150.000 από την Αλβανία).
  Γραφειοκρατία και φακελάκι
  Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ, ανάλογες επιφυλάξεις και φόβους απέναντι στο ΕΣΥ έχει και ένα ποσοστό συμπολιτών μας (ανέρχεται στο 6% του ελληνικού πληθυσμού) που δεν ανήκει σε καμία ευπαθή ομάδα. Δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά δεν πηγαίνουν στον γιατρό όταν έχουν πραγματική ανάγκη, γιατί είναι «πεπεισμένοι» πως δεν θα εξυπηρετηθούν λόγω γραφειοκρατίας ή λόγω της αδυναμίας τους να καταθέσουν το γνωστό «φακελάκι».
  Δηλαδή, ένα 12,8% δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας και ένα επιπλέον 15% φοβάται να το προσεγγίσει.
  Kινδυνεύουμε από φορείς λοιμωδών
  Σε υπόμνημα της Επιτροπής Συντονισμού Κοινωνικών Φορέων προς το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζεται ότι οι πρόσφατοι νόμοι και οι εγκύκλιοι του υπ. Υγείας, οι οποίοι απαγορεύουν στο προσωπικό των νοσοκομείων να παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και παρανόμους, δημιουργούν πληθυσμούς μη ελεγχόμενους, με κόστος όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και τη δημόσια υγεία, αν λάβει κανείς υπόψη του τα λοιμώδη και τα χρόνια νοσήματα. Επίσης, επισημαίνεται ότι «αυτού του είδους η προσέγγιση υγείας αποτελεί σαφή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
  ΓιΆ αυτό προτείνεται, ειδικά για τα λοιμώδη νοσήματα, η νομοθέτηση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων, ανεξαρτήτως της νόμιμης ή μη παρουσίας τους στη χώρα, της ύπαρξης ή μη ασφαλιστικής κάλυψης. Ειδικά, μάλιστα, για τον μεταναστευτικό πληθυσμό συστήνεται η τροποποίηση των άρθρων (44 και 84) του μεταναστευτικού νόμου, που στερούν από τους μη νόμιμους μετανάστες τη δυνατότητα να επισκεφθούν νοσοκομείο όταν υπάρχει ανάγκη και διώκουν πειθαρχικά τους ιατρούς οι οποίοι τους εξετάζουν.
  Δικαιούχοι περίθαλψης
  Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δικαιούνται οι μη νόμιμοι αλλοδαποί μόνο στην περίπτωση επειγόντων περιστατικών και οι ανήλικοι. Σε ό,τι αφορά τις μολυσματικές ασθένειες, ενώ ο νόμος λέει ότι πρέπει να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες στους λαθρομετανάστες που εντοπίζονται κατά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, δεν ισχύει το ίδιο για τους παράνομους μετανάστες που δεν έχουν συλληφθεί κατά την άφιξή τους. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών τα θύματα εμπορίας ανθρώπων που έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοια από την Εισαγγελία.
  Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται και η έλλειψη εκπαίδευσης των ιατρών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συχνά, οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από άλλους φορείς για τη νοσηλεία ανασφάλιστων.
  Πρόσφυγας γέννησε παιδί με έιτζ λόγω άγνοιας
  Η Γκλόρια, από τη Σιέρα Λεόνε, έφθασε 22 ετών στην Ελλάδα, με καραβιά διακινητών από την Κω, προερχόμενη από τη Συρία. Εκανε αίτηση για παροχή ασύλου. Κατά την παραμονή της εδώ συνάντησε τον άντρα της και έμεινε έγκυος. Επειδή κανείς δεν την πληροφόρησε ότι ως αιτούσα άσυλο είχε δικαίωμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν απευθύνθηκε σε γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ενώ δούλευε καθώς ο σύζυγός της συνελήφθη να πουλάει CD και απελάθηκε στην Τουρκία. Επίτοκη, λιποθύμησε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε και μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο του Νοσ. Αλεξάνδρα όπου και γέννησε. Της έγινε HIV τεστ και απέβη θετικό. Παρά το γεγονός ότι είχε πυρετό, το νοσοκομείο επέμενε στο εξιτήριό της. Η νεαρή μητέρα παρακάλεσε να φιλοξενήσουν για λίγο το παιδί της μέχρι να βρει τρόπο να το φροντίζει κάποιος ώστε να δουλεύει. Με μόνη συμπαραστάτιδα την κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου, παρεπέμφθη στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Ν. «Α. Συγγρός». Ψυχίατρος, μέλος της Act Up HELLAS, που δουλεύει εθελοντικά στη ΜΕΛ, ανέλαβε τη διαπραγμάτευση με τη ΓΑΔΑ προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία παροχής ασύλου και για ανθρωπιστικούς λόγους λόγω της οροθετικότητάς της. Ενώ τα μέλη της Act Up HELLAS έκαναν προσπάθειες να εκδοθούν χαρτιά για το παιδί, η μητέρα νοσηλευόταν με υψηλό πυρετό, αναιμία και αιμορραγία από το γεννητικό σύστημα στο Ν. «Α. Συγγρός». (Το «Ελενα», που την είχε εξετάσει ως επείγον περιστατικό, είχε αρνηθεί να τη νοσηλεύσει.) Τελικά, με τη βοήθεια των μελών της οργάνωσης κατάφερε να βγάλει χαρτιά, να πάρει το παιδί και με την παρέμβαση των ιατρών της ΜΕΛ να εγκατασταθεί στον ξενώνα για οροθετικούς στα Καμίνια. Αργότερα, μαθαίνοντας ότι είχε δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ως πρόσφυγας, θύμωσε πολύ. Αν το γνώριζε, θα είχε ως έγκυος επισκεφθεί γιατρό και θα είχαν μειωθεί οι πιθανότητες μετάδοσης της HIV λοίμωξης στο παιδί της.
  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  -----------------------------------------------------------------

  Αυτά είναι τα χάλια μας παιδιά... και όλα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα για την Ελλάδα και φυσικά προς εμάς τους ίδιους... όσους και αν εχω ρωτήσει απο τις σχολή μου, απο φίλους..... αν θα υπερασπιστούν την Ελλάδα ολοι μου ειπαν "μ@λ@κ@ς είμαι? Τι μου έδωσαν για να παω? Να πολεμάω εγω για περνάνε καλά αυτοί? Θα παω στο χωριό και θα κρυφτώ". Και όλοι είχαν δικιο... ο ένας άνεργος, ο άλλος με ανάπηρη σύζυγο και δεν του δίνουν το επίδομα και άλλα πολλά... τελικά απ' οτι κατάλαβα μόνο για φραπεδες ήμαστε...και ο καθε ενας για τον εαυτο του και μονο....
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη freetomi24 : 24-04-09 στις 20:21

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη adamantios
  Εγγραφή
  10-09-2008
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  1.349

  Προεπιλογή Απάντηση: Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

  Κατ' αρχάς, θεωρώ ότι όταν δημοσιεύουμε μία πληροφορία, είναι απαραίτητο να δημοσιεύουμε και την πηγή της, για να μπορούμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία της.

  Δεν συμφωνώ με το πόρισμα της έρευνας. 'Οσες φορές μου έχει τύχει να επισκεφτώ δημόσια νοσοκομεία, για κάποιο πρόβλημα υγείας μου, η πλειοψηφία των αναμένοντων ανήκει στις κατηγορίες που αναφέρει το θέμα. Δηλαδή ανασφάλιστους, μετανάστες, τσιγγάνους κ.λ.π. Είμαστε νομίζω η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε αυτές τις ομάδες.

  Το αν κάποιος εργάζεται ανασφάλιστος, αυτό δεν σημαίνει ότι και το κράτος θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του. Εδώ θα μου πείτε ότι πολλοί αναγκάζονται να το κάνουν μετά από εκβιασμό των εργοδοτών τους. Η επιλογή όμως δεν παύει να είναι δική τους. Ας καταγγείλουν αυτόν τον εργοδότη για την συμπεριφορά του. Πάντως αν συναινέσουν να εργάζονται χωρίς ασφάλεια, θα πρέπει και να υποστούν τα αποτελέσματα αυτής την απόφασης τους.

  Ποτέ εγώ δεν είδα και ούτε άκουσα, ένα δημόσιο νοσοκομείο στην εφημερία του να διώξει κάποιον γιατί είναι ανασφάλιστος. Ακόμα και στην περίπτωση που θα χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος, πάλι το πρόβλημα λύνεται με τα χαρτιά απορίας που δίνουν οι εκκλησίες και κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

  Για τους παράνομους μετανάστες, για ποιον λόγο να δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δικαιούνται όσοι πληρώνουν για αυτήν και δεν είναι καθόλου δωρεάν. Μια ζωή εισφέρουμε για να την έχουμε.

  Οι τσιγγάνοι δεν εμβολιάζονται παρά το ότι γίνονται διαρκώς δωρεάν εμβολιασμοί στους καταυλισμούς τους, γιατί δεν θέλουν ή γιατί δεν τους νοιάζει. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η δημόσια υγεία και να εμφανίζονται ασθένειες που στην χώρα μας είχαν προ πολλού εκλείψει. Ιδίως μετά την μαζική και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από χώρες τρισάθλιες - από υγειονομικής απόψεως - ασθένειες όπως η φυματίωση και διάφορες άλλες παρεμφερείς, κάνουν δυναμικά την επανεμφάνιση τους.

  Δηλαδή πιστεύετε, ότι έχουμε τόσο εύρωστο και καλό σύστημα υγείας που αρκεί για όλους αυτούς. Για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ και αλλοδαπούς νόμιμα ασφαλισμένους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα το φορτώσουμε και με άλλους τόσους ;

  Αν το δούμε από ανθρωπιστική σκοπιά, έχουν δίκαιο αυτές οι οργανώσεις που δυσανασχετούν. Αλλά ένα κράτος, πρώτα φροντίζει τους πολίτες του και μετά κάνει ανθρωπιστικό έργο. Δεν νομίζω να γίνεται αυτό. Για αυτό όταν θα πάω στο νοσοκομείο για μένα ή το παιδί μου, που είμαι είκοσι χρόνια ασφαλισμένος, δεν θέλω να περιμένω την σειρά μου πίσω από τους ανασφάλιστους που δεν έχουν προσφέρει κάτι για να δικαιούνται αυτό που ζητούν. Και στις εφημερίες των νοσοκομείων κυρίως τέτοια άτομα πάνε. Χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα οι περισσότεροι, απλά γιατί είναι τζάμπα.

  Μπορεί αυτό να σας ακούγεται κυνικό αλλά είναι και η πραγματικότητα. Ο καθένας πρέπει να διεκδικεί αυτό που δικαιούται. Και στην περίπτωση μας είναι, πρώτα αυτοί που έχουν συνεισφέρει στην υγεία.

  Τέλος, νομίζω ότι ο επίλογος ήταν εξαιρετικά ατυχής. Και εγώ το ίδιο θα έλεγα, αλλά για τον αντίθετο λόγο. Με κούρασε και με πληγώνει η ΕΛΛΑΔΑ γιατί δεν προσέχει τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Γιατί οι προοδευτικοί αριστοκράτες βολεμένοι κάνουν κοινωνική πολιτική για όλους εκτός από τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη sotos s
  Εγγραφή
  24-02-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  50

  Προεπιλογή Απάντηση: Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

  το ΕΣΥ είναι για όλους ανεξαρτήτως. όποιος νοσεί δεν πεθαίνει αβοήθητος ούτε τον αφήνουμε στην μοίρα του. το γεγονός ότι υπολειτουργεί το αντιμετωπίζουμε όλοι. με διώξανε με σοβαρά άρρωστο παιδί από παιδιατρική κλινική που εφημέρευε, με την αιτιολογία ότι ήταν γεμάτη. Ένα σοβαρό περιστατικό όπου το παιδί νοσηλεύτηκε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία για 45 περίπου μέρες και χρειάστηκε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση. μα τι λέτε! οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε απλό πλαστικό δοχείο ούρων για δείγμα. φανταστείτε τι ελλείψεις είχαν κατά την επέμβαση και την μεταφορά δείγματος οργάνου σε άλλη χώρα τη Ε.Ε.

 4. #4

  Προεπιλογή Απάντηση: Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

  sotos s σε καταλαβαινω....την εχω πατησει πολλες φορες.... και απο τοτε παω και τα σκαω σε ιδιωτικό.... παρα πολλες φορες μου εχουν κανει λαθος διαγνωση....
  Ευτυχως υπαρχουν και πολυ καλοι γιατροι που ξερουν τι κανουν αλλα οι ποιο πολυ ειναι απλα για να τα παιρνουν...
  Οσο για τη ανασφαληστη εργασια φιλε μου adamantios δεν ειναι οπως τα λες... ισως να μην εχει βρεθει σε δυσκολη θεση... ετσι οπως τα λες μου θυμιζεις τα βασανιστήρια που εκανα οι αμερικανοι... δεν τους αφηναν να πανε τουαλετα και μολις αυτοι τα εκανα επανω τους.. τους ελεγε το αμερικανάκι "ειχες δυο επιλογες να τα κανεις επανω σου η' οχι, ολα ειναι επιλογη σου"
  Ετσι ειναι και με την ανασφάλιστη εργασια... αν πραγματικα ηθελε το κρατος θα εβγαζε 100 ελεκτες εξω και μονο τα ντελιβερι να έπιανε θα δεις πόσα θα οικονομούσαν και οχι μονο 500 ευρο προστημο...

 5. #5

  Προεπιλογή Απάντηση: Ενας στους τέσσερις μένει εκτός ΕΣΥ

  Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με τις προτάσεις των διαφόρων ανθρωπιστικών και "ανθρωπιστικών" οργανώσεων και οι λόγοι είναι απλοί και καθαρά μαθηματικοί.

  Καταρχήν, οι ανασφάλιστοι, απολυμένοι κλπ. Ακόμα και αν αναγκάζονται, υπό την απειλή απόλυσης, να εργάζονται ανασφάλιστοι, αυτό δεν είναι δικαιολογία παρά μόνο άλλοθι. Αν μη τι άλλο, η ιδιωτική ασφάλιση, από μεγάλους και αξιόπιστους παρόχους, είναι πλέον αρκετά διαδεμένη και μπορεί να καλύψει εύκολα και γρήγορα την κάθε ανάγκη. Και αυτή είναι μόνο μία λύση που προτείνω εγώ. ¶λλοι μπορούν να προτείνουν καλύτερες και ευφυέστερες. Το θεωρώ δε απολύτως τραγικό, προσωπικά, το 25% περίπου των ακαθάριστων αποδοχών μου να είναι κρατήσεις, σε ετήσια βάση και παράλληλα να γκρινιάζουν και όσοι συχνά δεν φορολογούνται, δεν υποβάλλουν δηλώσεις και είναι ανασφάλιστοι. Γιατί όπως και να το κάνουμε, κερδίζεις πολύ περισσότερα αν πληρώνεσαι πχ 800 το μήνα, "μαύρα" και ανασφάλιστος, παρά 1100, ασφαλισμένος και με όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

  Αλλά αν οι μη εργαζόμενοι έχουν κάποια παραπάνω δικαιώματα, θεωρώ τελείως εξοργιστική τη συνέχεια.

  Οι μετανάστες. Και φυσικά αναφερόμαστε στους λαθρομετανάστες, κατά κύριο λόγο. Διάβαζα τις προάλλες, ότι το 2008 εισήλθαν παράνομα στη χώρα περίπου 150.000 λαθρομετανάστες, από διάφορες χώρες ΑΛΛΑ όλοι προωθημένοι από τα...ανατολικά παράλια του Αιγαίου προς τα εδώ - δεν μπορούμε με ακρίβεια να υπολογίσουμε όσους ήρθαν από άλλα σημεία των συνόρων. Φυσικά είναι γνωστό τοις πάσι ότι το εν λόγω φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια. Για κάντε λοιπόν ένα γρήγορο υπολογισμό! Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι βρίσκονται παράνομα στη χώρα; Δηλαδή σχεδόν το 10% του πληθυσμού; Και αναρωτιέμαι, είδε κανένας καμιά ταμπέλα ΠΤΩΧΟΚΟΜΙΑΚΗ "Η ΕΛΛΑΣ" ΕΠΕ; Όλοι αυτοί που προτείνουν τα περί δωρεάν ασφάλισης, παροχών, δικαιωμάτων κλπ κλπ κλπ έχουν προτείνει αντίστοιχους τρόπους εξοικονόμισης χρημάτων ώστε να γίνουν όλα αυτά και να υπάρξει και μια υποτυπώδης έστω ανάπτυξη; Μάλλον όχι! Όταν η κουβέντα έρχεται στην ταμπακιέρα όλες αυτές οι οργανώσεις σφυρίζουν αδιάφορα!

  Οι ομογενείς. μα για ποιους ομογενείς μιλάμε; Για τις εκατοντάδες χιλιάδες των παρανόμως ελληνοποιηθέντων Τουρκο-καυκασίων που από το 2000 περίπου και μετά άρχισαν να πλημμυρίζουν την Ελλάδα; Ξεχνάμε τα σκάνδαλα των αθρόων ελληνοποιήσεων παραμονές εκλογών για ψηφοθηρικούς λόγους; Ξεχνάμε ότι ο κάθε Χατζηπαπάριεφ, Χατζηπαπαρόφσκι και σία μετατράπηκε σε μια νύκτα σε Χατζηπαπαρίδης - ή και Χατζηπαπαριάδης! - και τώρα ζει σχεδόν πλουσιοπάροχα μετά τις παροχές του Ελληνικού δημοσίου; Και για του λόγου το αληθές, από προσωπική εμπειρία, σας παραπέμπω στην Αλεξανδρούπολη. Η συγκεκριμένη πόλη, μετά από μεγάλη συγκέντρωση πολλών δήθεν ομογενών, παρουσίασε τεράστια ανοικοδόμηση. Και δεν αναφέρομαι σε μονοκατοικίες και τίπορα παρακατιανά σπιτάκια, αλλά 5όροφες και βάλε πολυκατοικίες πολυτελείας με οροφοδιαμερίσματα που υψώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι οποίες προήλθαν - αν είναι δυνατόν! - από ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ με πολυετή περίοδο αποπληρωμής που δόθηκαν στα πλαίσια μέτρων υποστήριξης των δήθεν ομογενών! Το αποτέλεσμα; Μαζεύτηκαν σε μικρές μικρές ομάδες, έβαλαν κάτω τα λεφτά και έγιναν συνεταίροι σε κατασκευαστικές και εργολάβους. Και αφού θησαύρισαν πουλώντας τα πρώτα διαμερίσματα συνέχισαν την πολύ επικερδή αυτή δραστηριότητα. Και μην ξεχνάτε! Μιλάμε για ανθρώπους που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν με Έλληνες ομογενείς! Θα παρακαλούσα δεν αν υπάρχουν άνθρωποι από εκείνες τις περιοχές που διαβάζουν αυτές τις γραμμές να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα λεγόμενά μου.

  Και τέλος, η αγαπημένη κατηγορία των ανθρωπιστών, οι τσιγγάνοι. Μιλάμε για τους ίδιους που ζουν σε άθλιους καταυλισμούς, εθελοντικά γκετοποιημένοι; Για τους ίδιους που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων; Για τους ίδιους που βιαιοπραγούν ανεξέλεγκτα; Για τους ίδιους που παρά τις οικονομικές ενισχύσεις που λαμβάνουν δεν αποφασίζουν να γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι και να νοικιάσουν έστω ένα σπιτάκι για αρχή αλλά προτιμούν τη λάσπη και τη βρώμα τους; Για τους ίδιους που ούτε φόρους πληρώνουν, ούτε δηλώσεις υποβάλλουν, ούτε θητεία υπηρετούν - η πλειοψηφία, λόγω γονεϊκών δικαιωμάτων - ούτε μπορούν εν πάσει περιπτώσει να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο; Τι προσέφεραν ή τι μπορούν να προσφέρουν οι άνθρωποι αυτοί; Και γιατί θα πρέπει να δικαιούνται όσων οι ίδιοι έμμεσα απορρίπτουν με τη στάση ζωής τους;

  Ανέφερε κάποιος σε κάποιο άλλο θέμα ένα απόσπασμα του Καζαντζάκη στο οποίο ο συγγραφέας τόνιζε ότι πιστεύει απόλυτα στην ανισότητα των ανθρώπων και έκανε λόγο για φύσει δούλους κλπ. Ε λοιπόν κι εγώ πιστεύω απόλυτα στην ανισότητα των ανθρώπων. Όχι βέβαια με αυτές τις γελοίες κατηγοριοποιήσεις - φύσει δούλος! αλλού με παραπέμπει αυτό - ενός κατά τη γνώμη μου υπερβολικά υπερεκτιμημένου συγγραφέα, αλλά διότι θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος, ακόμα και αν έχει διαφορετικές παροχές από την οικογενειά του, έχει τις ίδιες δυνατότητες να επιτύχει κάτι παραπάνω στη ζωή του, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, αν το θελήσει και αν δουλέψει πραγματικά γι' αυτό.

  Και συγχωρείστε με αλλά οι περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες μάλλον στηρίζονται στην κουτοπονηριά και την απάτη για να κερδίσουν το ο,τιδήποτε, παρά στη δουλειά και την ειλικρίνεια.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LeoKnight7 : 25-04-09 στις 13:36

Παρόμοια Θέματα

 1. Ενας στους 10 περιμένει τον νέο...Χίτλερ!
  By Larisseos in forum Κοινωνικά Θέματα
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-10, 23:18
 2. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-10, 20:39
 3. Απαντήσεις: 45
  Τελευταίο Μήνυμα: 14-04-10, 13:37
 4. Απαντήσεις: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-09, 11:43
 5. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-09, 17:33

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας