"Δεν κολλιέται η πείνα, γουρούνι μου!"

Είμαι της άποψης πως αν έκανε την εμφάνισή της μια γρίπη που να έπληττε μόνο τους φτωχούς, ξεκινώντας από τις φτωχές συνοικίες της πόλης του Μεξικού και καταλήγοντας στις φτωχές χώρες της Αφρικής και της Ασίας, η λεγόμενη παγκόσμια κοινότητα δε θα κουνούσε το δαχτυλάκι της.


Ή άντε να δεχτούμε πως θα το κουνούσε απλώς για την τιμή των όπλων και για τα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς οι εν λόγω ιοί, των χοίρων, των πουλερικών κτλ, δεν έχουν μπει ακόμα σε μία ταξική κατάταξη και ως εκ τούτου απειλούν να ξεμπερδέψουν και ευγενείς πληθυσμούς. Θεωρητικά πάντα. Καθότι οι ευγενείς πληθυσμοί διαθέτουν και ευγενή νοσοκομεία και ευγενείς κλινικές και ευγενή αντι-ιικά φάρμακα και αντιμετωπίζουν λίγο πολύ τους ρέμπελους ακόμη ιούς. Εν αντιθέσει με τους εξαθλιωμένους πληθυσμούς, που έτσι και πέσουν πάνω τους κάνουν θραύση. Σοφά όμως κάποιος θα αντιτείνει: Τι σημασία έχει αν πεθάνεις από γρίπη των χοίρων ή όπως αλλιώς θέλουν να την αποκαλούν οι επιστήμονες, ή αν, τέλος πάντων, πεθάνεις από πείνα, τύφο, δυσεντερία και μερικές τέτοιες ακόμα αρρώστιες, που "καθαρίζουν" κάθε μέρα κάπου τριάντα χιλιάδες παιδιά. Τουτέστιν ένα ανά τρία δευτερόλεπτα.

Ευτυχώς που ο ιός της πείνας δεν ταξιδεύει αεροπορικώς, δεν περνά τα σύνορα ή κι αν περάσει στοιβαγμένος σε κανένα παλιοκάικο ή σε κοντέινερ νταλίκας και καταφέρει και γλυτώσει από την αγριεμένη θάλασσα και την ασφυξία, μπαγλαρώνεται ως λαθρομετανάστης και ξαποστέλλεται από εκεί που ήρθε. Ο ιός της πείνας λοιπόν, μαζί με όλες τις μεταλλάξεις του, που έχουν να κάνουν με τον υποσιτισμό γενικότερα, με την έλλειψη πόσιμου νερού, με την έλλειψη ακόμα και υποτυπώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που έχουν να κάνουν επίσης με τους κατά τόπους πολέμους και διαμάχες, είναι ένας καθ' όλα ευγενώς συνειδητοποιημένος ιός. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ενοχλεί καθόλου τους ευγενείς πληθυσμούς του πλανήτη και ως εκ τούτου και αυτοί δεν δίνουν φράγκο για δαύτον. Μερικές φορές μόνο στέλνουν κανένα κάργκο με ρύζι και γάλα σε σκόνη, για να μην τους πουν άκαρδους και για να μην πεθάνουν πολλοί πεινασμένοι μαζί και ξαφνικά και μυρίσει το πράμα. Πέραν τούτου ουδέν. Κανένας παγκόσμιος συναγερμός, καμία παγκόσμια οργάνωση υγείας, να ανεβάζει τον δείκτη από το τέσσερα στο πέντε και από το πέντε στο έξι. Τσούκου-τσούκου κάθε τρία δευτερόλεπτα, ένα παιδί πεθαίνει από πείνα και αρρώστιες που έχουν να κάνουν με την εξαθλίωση. Τσούκου- τσούκου τριάντα χιλιάδες παιδιά κάθε μέρα. Τσούκου -τσούκου, κάπου δέκα και βάλε εκατομμύρια παιδιά το χρόνο. Φανταστείτε πανικό στους ευγενείς πληθυσμούς, αν η γρίπη των χοίρων σκότωνε για κανένα μήνα και κάθε μέρα τριάντα χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη και την Αμερική. Φανταστείτε τι θα γινόταν, στα τηλεοπτικά μέσα, αν τώρα, με μερικές δεκάδες επιβεβαιωμένα θύματα, επικρατεί αυτή η υστερία και τρομολαγνεία...

Φοβερή πάντως η κινητοποίηση. Ιατρικές μάσκες, κάμερες θερμικής ανίχνευσης στα αεροδρόμια, διαμόρφωση αιθουσών καραντίνας, τα ράφια των φαρμακείων να αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού από τα αντι-ιικά φάρμακα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες να κάνουν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι μετοχές τους στα χρηματιστήρια. Διότι, βεβαίως, μπορεί η εν λόγω γρίπη να μην είναι ένα απλό συνάχι και σε περίπτωση εξάπλωσης να κάνει τη ζημιά της, η ανοησία όμως των καναλιών ρέπει προς την πανδημία. Ευγενείς πληθυσμοί εν υστερία. Αφού και ο πονηρός γουρουνοϊός ακόμη διακινείται άναρχα, αμφισβητώντας τη διασυνοριακή τάξη και ασφάλεια, καθώς και την ταξικότητα, έστω και θεωρητικά, όπως είπαμε, των υπολοίπων γνωστών ιών. Όπως λόγου χάρη αυτός του aids, που εδώ και μερικά χρόνια κάνει θραύση στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Όπως επίσης εκείνος της... πείνας. Αυτόν τον τελευταίο τον έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον έχουν στρώσει οι ισχυροί του πλανήτη, ο νεοφιλελευθερισμός, το ΔΝΤ, τα golden boys, που έπαιζαν με το ψωμάκι των φτωχών στα χρηματιστήρια. Εκεί να δείτε γουρούνια και γουρουνίσιες συνειδήσεις! Εκεί να δείτε το παγκόσμιο αληταριό πώς τσαλαβουτά στη λασπουριά της αποκτήνωσης, πατώντας επί πτωμάτων. Εκεί να δείτε πώς με μία, ας πούμε, χρηματιστηριακή κίνηση, εξαθλιώνεις ακόμη περισσότερο μερικά εκατομμύρια εξαθλιωμένους, στερώντας τους ακόμα και αυτήν την κούπα με το ρύζι που είχαν για να θρέψουν τη φαμίλια τους. Εκεί να δείτε πώς οι φαρμακευτικοί κολοσσοί της Δύσης απαγορεύουν στις φτωχές χώρες να αντιγράψουν και να διαθέσουν σε φτηνά φάρμακα τις πατέντες των φαρμάκων τους. Εκεί να δείτε πώς οι κυβερνήσεις και πάλι της Δύσης επιδοτούν με ιλιγγιώδη ποσά τους γεωργο-παραγωγούς και κτηνοτροφο-παραγωγούς των χωρών τους, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό εκείνων των φτωχών χωρών, που δεν διαθέτουν τα μέσα να τους ανταγωνισθούν.

Ευγενείς πληθυσμοί εν υστερία. Πόσα ύποπτα κρούσματα είπατε ότι καταγράφηκαν σήμερα εις Παρισίους και πόσα εις την Νέα Υόρκη;
Βρε, δεν μας παρατάτε, λέω εγώ.

[email protected]Tου Xρήστου Xαλικιόπουλου
ΠΟΛΙΤΗΣ online
Συνημμένα Thumbnails