Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 27

Θέμα: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

 1. #11

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Ο καρκίνος είναι μάστιγα και δεν φταίει μόνο το τσιγάρο! Η μητέρα μου δεν κάπνισε ποτέ και πέθανε απο καρκίνο!Τα παιδάκια που θα δεις στο νοσοκομείο δεν ξέρουν τι είναι καν τσιγάρο.
  Βέβαια αυτό δεν είναι δικαιολογία για τους καπνιστές,όμως όπως θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα,έτσι θα πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε όλες τις επικίνδυνες τροφές και το βασικότερο,να σταματήσουμε να αναπνέουμε στην μολυσμένη ατμόσφαιρα.
  Πόσο εφικτό είναι άραγε αυτό;
  Νομίζω πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Το κάπνισμα δεν μας το επιβάλει κανείς.'Όπως και νά'χει όμως αυτό που υποστηρίζω-και σ'αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου-είναι πως το κόψιμο του καπνίσματος από μόνο του αυτό καθεαυτό χωρίς αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής,μικρή ωφελιμότητα θα έχει.Π.χ Τι να κόψω το τσιγάρο και από την άλλη να πλακώνομαι στα χάμπουργκερ και στις πίτσες κάθε μέρα.Το ίδιο αποτέλεσμα πάνω κάτω θα έχει μακροπρόθεσμα.
  Τώρα για τη μητέρα σου που ανέφερες,αφού σου δώσω τα συλλυπητήρια μου,θα έλεγα τα εξής:Α)Η βασική αιτία του καρκίνου είναι η κληρονομικότητα(Β)Η μητέρα σου μπορεί να μη κάπνιζε,αλλά το περιβάλλον της (εργασιακό,οικογενειακό κλπ) μπορεί να την ανάγκαζε ,χωρίς να το ξέρει, να το κάνει για χρόνια!Δεν θα αναφέρω πολλά γι'αυτό το θέμα παρά μόνο δυο άρθρα:

  Πολλές φορές θα έχεις ακούσει για το "παθητικό κάπνισμα". Ξέρεις όμως τι είναι;
  Παθητικό κάπνισμα είναι όταν δεν καπνίζεις εσύ ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος όταν εσύ είσαι κοντά, οπότε δεν αναπνέει μόνο εκείνος τον επικίνδυνο, δηλητηριώδη καπνό από τα τσιγάρα ή την πίπα του, αλλά και εσύ!
  Δηλαδή γίνεσαι παθητικός καπνιστής.
  Οι καπνιστές ναι μεν ισχυρίζονται πως έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν, αλλά οι παθητικοί καπνιστές έχουν ένα ακόμη πιο σημαντικό
  δικαίωμα :

  ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ !

  Πιο κάτω θα βρεις κάποια πολύ καλά επιχειρήματα για να υπερασπίσεις την θέση σου και να αποδείξεις στους καπνιστές πως το να καπνίζουν εκείνοι πράγματι επηρεάζει και τους άλλους που δεν καπνίζουν!
  Όταν καπνίζει κάποιος βρωμάνε τα ρούχα του, πράγμα άβολο όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους τριγύρω του.
  Ο καπνός (από τα τσιγάρα κλπ) προκαλεί βήχα, κρυολογήματα και κρίσεις άσθματος σε όσους έχουν άσθμα.
  Προκαλεί στον καπνιστή (και στους παθητικούς καπνιστές) φαγούρα και τρέξιμο των ματιών.
  Ο υπερβολικός καπνός μπορεί να καταστρέψει για κάποιον την μυρωδιά και την γεύση του φαγητού! (Ποιος θα το ήθελε αυτό;)
  Ο καπνός σ' ένα γεμάτο εστιατόριο μπορεί να προκαλέσει έξι φορές περισσότερη μόλυνση από ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.
  Γεμίζει τον αέρα με πολλά από τα δηλητήρια, τα οποία συνήθως βρίσκουμε στον αέρα πάνω από περιοχές με τοξικά απόβλητα (=πολύ δηλητηριώδη σκουπίδια που προέρχονται από εργοστάσια).
  Ο ΚΑΠΝΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ !
  Αυτά πρέπει να είναι αρκετά για να κάνουν κάποιον που καπνίζει να αρχίσει να σκέφτεται! Για κάθε περίπτωση, διάβασε πιο κάτω ακόμα λίγα στοιχεία που δίνονται από ιατρικές μελέτες, ώστε όχι μόνο να πείσεις άλλους να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά να αποτρέψεις κι εσύ τον εαυτό σου από το να αρχίσει!
  Ήξερες πως τα τσιγάρα περιέχουν φορμαλδεΰδη, ουσία που χρησιμοποιείται για να διατηρούνται τα νεκρά βατράχια;
  Η ίδια κυανίνη που χρησιμοποιείται στο ποντικοφάρμακο, υπάρχει και στον καπνό από τσιγάρα δίπλα σου, είτε είσαι καπνιστής είτε όχι!
  Η νικοτίνη, δεν βρίσκεται μόνο στο τσιγάρο για να σε εθίζει, αλλά χρησιμοποιείται και σε εντομοκτόνα! Ένας καπνιστής αναπνέει την ίδια ουσία με μια κατσαρίδα λίγο πριν πεθάνει!
  Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια νεαροί κάτω των 18 ετών, που προς το παρόν είναι ζωντανοί, θα πεθάνουν πρόωρα από ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα!
  Το να ξεκινήσει κάποιος να καπνίζει σε νεαρή ηλικία, αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο των πνευμόνων. Η πιθανότητα για καρκίνο των πνευμόνων για τον κάθε καπνιστή αυξάνεται ανάλογα με τον χρόνο που καπνίζει!
  Πολλές μελέτες έδειξαν ότι η νικοτίνη προκαλεί εθισμό (σε κάνει να νιώθεις πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή και θέλεις συνεχώς περισσότερη) με παρόμοιους τρόπους όπως η ηρωίνη, η κοκαΐνη και το αλκοόλ. Το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία συνήθως είναι σημάδι για προβλήματα αργότερα.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Πόσο βλάπτει το παθητικό κάπνισμα;
  Τετάρτη 23 Μαρτίου 2005 10:53
  [Σχόλια: 25, Hits: 1]

  Η μεγαλύτερη συχνότητα με την οποία αρρωσταίνει ένας καπνιστής σε σχέση μ' ένα μη καπνιστή οφείλεται στην ποσότητα καπνού και νικοτίνης που εισπνέει διαρκώς.

  Από τις μελέτες προκύπτει ότι στον οργανισμό του μη καπνιστή, ο οποίος εισπνέει τον καπνό των τσιγάρων (παθητικό κάπνισμα), συσσωρεύονται βλαπτικές ουσίες. Στο σάλιο και στα ούρα των συγκατοίκων ενός καπνιστή, για παράδειγμα, ανιχνεύεται η κοτινίνη, μεταβολίτης της νικοτίνης, σε ποσοστό περίπου 1% της ποσότητας που ανιχνεύεται στον καπνιστή. Μελέτες στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι η αναπνοή του καπνού του συντρόφου ή των συναδέλφων στο χώρο εργασίας αυξάνει κατά 20% τη συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ οι σύζυγοι των "θεριακλήδων" έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν καρδιοαγγειακές παθήσεις από τις συζύγους μη καπνιστών. Επιπλέον, η ζωή μ' έναν καπνιστή μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερή για τα μικρά παιδιά, στα οποία τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος λοιμώξεων, γιατί εξασθενεί το ανοσολογικό τους σύστημα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για αναπνευστικές λοιμώξεις (γρίπη, βρογχίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα) και ασθματικές κρίσεις.

  Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις.Πως θα πούμε εκείνον το γονέα που μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά του,καπνίζει αρειμανίως;Επιρρεπή ή αδύναμο χαρακτήρα;
  Πως θα πούμε αυτή την μάνα που σου λέει, με καμάρι κιόλας,εγώ όταν ήμουν έγκυος στη Κατερίνα δεν το είχα κόψει!Επιρρεπή ή αδύναμο χαρακτήρα;  My Blog

 2. #12
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Συνεχίστε παιδιά πάτε καλά, είστε στο σωστό δρόμο......
  Χαίρομαι που ο Υπουργός Υγείας, συνεχίζει το επιτυχές έργο του στο Υπουργείο ξεκινώντας να κτίζει από τα κεραμίδια.....Αντί να σφάζεστε στα φόρουμε με το αντίπαλο δέος των καπνιστών για να του πείτε μερικά λογάκια να πάει να ξοφλήσει τα οφειλόμενα στους προμηθευτές των νοσοκομείων, για να μην παρατηρούνται ελλείψεις ακόμη και σε ήδη πρώτης ανάγκης.....ώστε να μην πεθαίνουν άνθρωποι, που έχουν καρκίνο που προέρχεται είτε από κάπνισμα είτε από οτιδήποτε άλλο.
  Δεν μοστράρεσε...... ξύνοντας μόνο την επιφάνεια του επίπλου πρέπει να πας και παραμέσα...... Ας κοιτάξει το Υπουργείο του να δίνει και να δικαιολογεί στους ασφαλισμένους περισσότερες παροχές και να δικαιολογεί περισσότερα φάρμακα, (τις λίστες των οποίων ολοένα και μειώνει). Μάλιστα δε, καλό θα ήταν, να σταματήσει, να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες υγείας με όσα χρήματα εισπράττει σαν δημόσιο από την φορολογία των καπνιστών τους οποίους σήμερα διώκει.... Και λέω διώκει διότι αυτό που κάνει , επιδότώντας τον ανώνυμο χαφιεδισμό, απλά και μόνο λέγεται δίωξη.
  Επίσης θα συνιστούσα στον Υπουργό Οικονομίας....να μην εμπλουτίζει τις τσέπες του Ελληνικού Δημοσίου εισπράττοντας φόρους από δραστηριότητες που συναντούν την απαξία της κοινωνίας και θεωρούνται λίγο έως πολύ παράνομες ή ανήθικες όπως είναι αυτή του καπνίσματος. Γιατί να μην εισπράξουμε φόρους και από τα ναρκωτικά μια καλή ευκαιρία είναι νομίζω.
  Έχω μάθει στη ζωή μου πράγμα που το απαξιώνω , να το απαξιώνω συλλήβδην και όχι όπου θεωρώ ότι είναι βολικό για εμένα.
  Και αν ακόμη αυτά σας φαίνονται λίγα και θεωρείται το κάπνισμα είτε βλακεία, είτε κακή συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο....θα ήθελα παρακαλώ οι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, όπως επιζητούν τα μέτρα εξοβελισμού του καπνίσματος (και δίκιο έχουν) έτσι να μάθουν να επιζητούν και πως θα βρεθεί ο τρόπος να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Η λογική του πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι μόνο σύνεση δεν δείχνει...Αν λοιπόν πιστεύουν στην ορθότητα των όσων ισχυρίζονται πρώτοι αυτοί να θεωρήσουν τον καπνιστή εξαρτημένο και εθισμένο σε ουσίες άνθρωπο και να επιζητήσουν αλλά και να απαιτήσουν από τον εκάστοτε "ρεκλαμάκια" υπουργό να καθορίσει δια Νόμου ότι τα άτομα αυτά είναι ασθενείς που χρήζουν ιατρικής φροντίδας , έτσι ώστε τα λεφτουδάκια που παίρνει από την φορολογία των καπνιστών να πιάσουν τόπο.
  Τέλος αν θέλετε να μην στρουθοκαμηλίζετε όλοι ή το τσιγάρο ως βλαβερή ουσία πρέπει να κηρυχθεί παράνομο και να σταματήσει άμεσα η διάθεσή του και η παραγωγή του ή καλύτερα να πείτε κάτι άλλο, πάντως σταματήστε αυτό το ιδιότυπο πογκρόμ που έχετε ξεκινήσει ορισμένοι....
  Θα μπορούσα να πω και άλλα πολλά μάλλον όμως θα θεωρηθώ εμπαθής, γιαυτό λοιπόν έχω να προτείνω και μέτρα από την στιγμή που το τσιγάρο παραγάγεται, διακινείται και πωλείται ελεύθερα:
  1. ¶μεση μείωση της φορολογίας καπνού για να βρίσκουν οι εθισμένοι χρήστες φτηνότερα τη δόση τους μέχρι να μπορέσουν να το κόψουν.
  2. Θέσπιση αντικινήτρων σε καπνιστές για να κόψουν το κάπνισμα(μείωση φορολογίας εισοδήματος κατά 10%) διότι αν το κόψουν δεν θα επιβαρύνουν πλέον με ιατρικές δαπάνες την κρατική μηχανή.....άρα το Κράτος έχει άμεση εξοικονόμηση χρημάτων, γεγονός που θα πρέπει να φαίνεται και στην τσέπη αυτού που το βοηθά (κοινωνικό κράτος).
  3. Διάθεση των εισπραττομένων φόρων καπνού αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των ασθενών καπνιστών . Αυτοί πληρώνουν, αυτοί και θα πρέπει να τύχουν ιατρικής περιθάλψεως, μήπως και σώσουμε κανέναν καρκινοπαθή εξαρτημένο χρόνιο χρήστη καπνιστή.
  4. Κατασκευή και λειτουργία ειδικών θεραπευτικών μονάδων καπνιστών, κατά τα πρότυπα των υπαρχόντων μονάδων χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
  5. Δημιουργία χώρων "εγκλεισμού" και "στάβλισης" των καπνιστών ώστε να προβαίνουν απρόσκοπτα σε χρήση από την στιγμή που δεν χαρακτηρίζονται ως εγκληματίες αλλά ως εξαρτώμενα άτομα.

  Καλή είναι η πολιτική για την πολιτική ειδικά όταν δεν θέλεις να σπάσεις αυγά, αλλά θέλεις να εμφανίζεσαι ως διάδοχη κατάσταση του αρχηγού....Αξιότιμε κ. Υπουργέ για κάνε κάτι άμεσα για τον τομέα που λέγεται Υγεία, φαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία κ.λ.π. των ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ που τυγχάνει να πεθαίνουν σε ίδιο ίσως και υψηλότερο ποσοστό από τους ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ για αιτίες και λόγους που μόνο αστείοι μπορούν να χαρακτηριστούν ΚΑΙ ΚΟΨΕ...ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ .....με συνέπεια ακόμη και αν ασθενήσεις είτε είσαι από την μία κατηγορία είτε από την άλλη δεν τολμάς να πας στο Νοσοκομείο...
  Και ΕΣΥ αξιότιμε κ. Υπουργέ Οικονομίας.....άμα θέλεις να πάρεις ξανά νέα μέτρα.....βρες κάποια άλλη πηγή εσόδων....διότι εισπράττεις χρήματα από μια ανήθικη πηγή, ίδια και όμοια με εκείνη των ναρκωτικών.....Είσαι βαποράκι ως Κράτος....
  Τέλος κ. Υπουργέ Δημοσίας Τάξεως για κυνήγησε λίγο αυτούς που παράγουν τα προϊόντα αυτά και κλείστους μέσα....για να τελειώνουμε μια και καλή.....

  Τα ανωτέρω γράφονται με πλήρη νηφαλιότητα, υπέρμετρη λογική και σκωπτική διάθεση . Δείχνουν παράλληλα βεβαίως την ουσιαστική πραγματικότητα που μας διέπει:" όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, όλοι μας κοιτάζαμε το δάχτυλο".
  Κατανοώ τους προλαλήσαντες, άπαντες, αλλά πέρα από το ανάθεμα , τα ευχολόγια και τις κατάρες....άμα θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά, θέλω το παρόν ποστ...να το πιάσετε στην ουσία του και να το κατανοήσετε αντικειμενικά, χωρίς πάθη ή μίση.
  Και αν κάποιος πει ότι έχω κάποια πικρία γιατί είμαι καπνιστής θα του πω ότι πλανάται οικτρά. Το ότι είμαι καπνιστής δεν μου στερεί την ικανότητα του σκέπτομαι. Και επειδή σκέπτομαι γιαυτό και έχω προτάσεις ουσιαστικές και όχι πανάκεια.

  Τέλος θα προέτρεπα άπαντες τους καπνιστές, όπου και όταν τους επιβληθούν πρόστιμα να μην τα πληρώσουν και να καταφύγουν στα Δικαστήρια, ή θα αναγνωριστεί ότι είναι εξαρτημένοι από ουσίες ή θα μπει φραγμός σε γελιότητες όπως τα μέτρα του κ. Αβραμόπουλου.

  Έχω και άλλα να προσθέσω προτιμώ όμως να αναμένω αντιδράσεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις. Να σημειώσω δεν ότι καίτοι το κάπνισμα ΓΝΩΡΙΖΩ ότι είναι μια βλαβερή ουσία εντούτοις μου αρέσει, ειδικά με τον καφέ μου....έχω και άλλες βλαβερές συνήθειες μ΄αρέσει να καταναλώνω κάθε είδους φαγητό που έχει επιζήμια αποτελέσματα για τον οργανισμό....σουβλάκια, λουκάνικα, κρέατα, θαλασσινά σε μεγάλες ποσότητες (ώρε χοληστερίνη). Να εκτίθεμαι στον ήλιο στις πλαζ μέχρι να γίνω μαύρος.... αγαπώ τα παγωτά, τα γλυκά και γενικά κάθε απαγορευμένη από τους ειδικούς διατροφική ουσία....
  Απεχθάνομαι τα μεταλλαγμένα που μου έχουν περάσει στην διατροφική αλυσίδα....με την σιωπηρή σύμπραξη του εκάστοτε υπουργού.... Απεχθάνομαι ....απεχθάνομαι.....απεχθάνομαι.....Ξέρετε πόσα απεχθάνομαι υπάρχουν.... Το κάπνισμα και οι συζητήσεις που προκαλούνται γύρω από αυτό πάντα είχαν επαναστατικές ρίζες...... Για κάποιους μάλιστα η φορολογία του τσαγιού (άκου να δεις) και τα όσα ακολούθησαν μετά (εξέγερση Αμερικανών εποίκων) κατά τη λογική εξελικτική πορεία των πραγμάτων οδήγησε στην Χούντα των Συνταγματαρχών και την τραγωδία της Κύπρου........... Παρατραβηγμένο θα πει κάποιος;;;;;;;;;; Είναι σίγουρος όμως;;;;;; Η ιστορία το λέει όχι εγώ........Αυτά ευτυχείτε άπαντες.....Και θα αναμένω ΓΟΝΙΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ....σκεπτόμενες και όχι μισαλλόδοξες.

  Τέλος θα ήθελα να απαντήσω στο προηγούμενο ποστ του φίλου μου Μιχάλη, όχι για να αντιπαρατεθώ αλλά για να συνηγορήσω σε πολλά από αυτά που λέει.....Μιχάλη μου, καλές οι συμβουλές προς τους καπνιστές...αυτοί ίσως πεθαίνουν αργά ίσως και καθόλου μερικές φορές ζουν πλήρεις ημερών....με τα παιδάκια και τις οικογένειες που σκοτώνονται στα τροχαία και είναι περισσότεροι από τους θανάτους των καπνιστών έχουμε τίποτα συμβουλές;;;;; Οι δε ανάπηροι από την ίδια αιτία ισοδυναμούν ετησίως αν δεν κάνω λάθος με τον πληθυσμό μιας κωμόπολης.....τι θα κάνουμε εκεί;;;;;;;;; Αλλά ξέχασα αυτά δεν είναι θέματα του παρόντος τόπικ......φτάσαμε δηλαδή στην κορυφή του παγόβουνου με ελικόπτερο, για να ξεκινήσουμε από τα χαμηλά, από τη βάση.....από τη βάση......
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 13-06-09 στις 12:14

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 3. #13
  Blogthean Το avatar του χρήστη passionata
  Εγγραφή
  14-03-2009
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  1.797

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Ζας τίποτε απο ολα αυτά δεν πρόκειται να γίνει! Χαζοί είναι να χάσουν τις μίζες τους;

 4. #14

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  ποιός Έλληνας θα προτιμήσει να τρέχει στα δικαστήρια αφού πληρώνει την μαλακία του; εσύ φίλε μου καπνίζεις μπροστά στο παιδί σου ή σε ξένα ; τέλος προτείνω να σε κάνουμε υπουργό. αν μάλιστα είχες βάλει υποψηφιότητα θα σε ψήφιζα και δεν θα προτιμούσα να απέχω όπως έκανα φέτος !!!
  Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας", όταν
  αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται "έρευνα".

  ''Copyright'' is the ''right'' to ''copy''

 5. #15
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο passionata Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ζας τίποτε απο ολα αυτά δεν πρόκειται να γίνει! Χαζοί είναι να χάσουν τις μίζες τους;

  Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά αυτά που έγραψα τα θεωρώ την πλήρη και ολοκληρωτική αλήθεια...Να μπει φραγμός στο τσιγάρο οριστικά (να δω όμως που θα βρίσκω τη δόση μου χαχαχαχαχα) δεν είμαι γενικά κοντόφθαλμος ή ηλίθιος πάντοτε ήμουν πειθαρχημένος....αλλά ας μιλήσουμε για την πραγματική ουσία και όχι για την φενάκη
  Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα ....για όλους μας

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alia Εμφάνιση μηνυμάτων
  ποιός Έλληνας θα προτιμήσει να τρέχει στα δικαστήρια αφού πληρώνει την μαλακία του; εσύ φίλε μου καπνίζεις μπροστά στο παιδί σου ή σε ξένα ; τέλος προτείνω να σε κάνουμε υπουργό. αν μάλιστα είχες βάλει υποψηφιότητα θα σε ψήφιζα και δεν θα προτιμούσα να απέχω όπως έκανα φέτος !!!
  Αν αναφέρεσαι σε εμένα θα σου πω ότι το ποιος Έλληνας είναι σχετικό....αυτός που θίγεται από κάτι πηγαίνει εκεί που θα βρει το δίκιο του, και κερδίζει ή χάνει, πολιτισμένα και αξιοπρεπώς.... Πρόβατα να μην υπάρχουν.....ραγιάδες δεν θέλω.....αρκετούς είχαμε μέχρι σήμερα...
  Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση τη θεωρώ τιμητική αλλά δεν προτίθεμαι..... Δεν μου είπες όμως αυτά που γράφονται πως τα βλέπεις;;;;;;Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή καπνίζω γράφοντας εδώ στην βεράντα του σπιτιού μου και το παιδί αλωνίζει στο υπόλοιπο σπίτι....δεν ξέρω αν σε βοήθησα;;;;;
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 13-06-09 στις 12:27 Αιτία: Συγχωνεύτηκε αυτόματα απο το BlogΘέα

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 6. #16

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  δεν είμαι ειδική για να τα κρίνω ειλικρινά φαίνονται καλά αυτά που γράφεις ... τώρα το κατα πόσο θα απέδιδαν δεν το γνωρίζω. ας τα κρίνουν κάποιοι άλλοι που θα μπορούσαν να δώσουν και αντιπροτάσεις ή να συμπληρώσουν κενά αν υπάρχουν. για μένα κακώς καπνίζεις και μάλιστα μπροστά στο παιδί σου. ίσως θα έπρεπε να βάλουμε κι εδώ φωτογραφίες πάνω στα πακέτα με τις αρρώστειες που προκαλεί το κάπνισμα. όχι θα σταμάταγε πολλούς βέβαια απο το να καπνίσουν αλλά ίσως αποθάρρυνε νέους χρήστες!!!!!!!
  Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας", όταν
  αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται "έρευνα".

  ''Copyright'' is the ''right'' to ''copy''

 7. #17

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Θα συμφωνίσω με τον Zastava πως το νέο μέτρο δεν φτάνει, χρειάζονται πολύ περισσότερα εαν θες πραγματικά να βοηθήσεις και για να μην είμαστε και εγωιστές πρέπει να έχουν και ένα χώρο δικό τους να κάνουν το τσιγάρο τους χωρίς να βλάπτουν τους άλλους .
  Πιστεύω πάντος πως είναι μια πολύ καλή αρχή όχι μόνο για τους μή καπνιστες και τους καπνιστές αλλά και για αυτούς που υπάρχει πιθανότητα να το αρχίσουν. Όσο και να λές σε ένα παιδί πως το κάπνισμα κάννει κακό αμα βλέπει συνέχεια γύρω του καπνιστές τι εντύπωση θα σχηματίσει; Καλώς η κακώς ζουμε σε ένα κόσμο που η εντύπωση παιζει μεγάλο ρόλο ασχετα με το αν αν έχει σχέση με την πραγματικότητα η όχι.Και ελπίζω να τηρηθεί από όσους καπνίσουν όχι τιποτ' άλλο βρε παιδιά αλλά γιατί να χρειάζομαι φώτα ομίχλης για να μπω στο αμφιθέατρο ;;;;;;

 8. #18

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  ασχετα με το αν ειμαι καπνιστης (ειμαι) ή οχι, αν το θεμα για το κρατος ηταν να προστατεψει τους ελληνες απο το τσιγαρο, θα μπορουσε να πει "απο το 2010 το τσιγαρο απαγορευεται, τερμα οι εισαγωγες, τερμα οι διαφημισεις απο τωρα, βοηθεια για κοψιμο τσιγαρου με συνεδριες στο καθε παραρτημα ΙΚΑ" κτλ κτλ.
  αυτο που κανει τωρα ειναι:
  "ανεβαζω φορο για τσιγαρα, παραλληλα αρχιζω τα προστιμα, και να δουμε τι αλλο θα βρω να μαζεψω χρηματα".
  μην τα μπερδευουμε.
  η αποψη μου για το καπνισμα? μακαρι να μην καπνιζε κανεις σε ολο το κοσμο.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη larry2004gr : 13-06-09 στις 13:10

 9. #19
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Προσωπικώς έχω φροντίσει να πω του παιδιού το εξής πολύ απλό: "Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια σου συνιστώ να μην την αρχίσεις ποτέ σου...αλλά άμα ξεκινήσεις κάτι τέτοιο, φρόντισε να είναι δικό σου το πακέτο". Τέλος......
  Ατελές πράγμα ο άνθρωπος, ατελή παράγωγα έχει....τουλάχιστον να είναι συνειδητοποιημένα για την ατέλειά τους.

  Επίσης για όσους φίλους και φίλες τοποθετήθηκαν μετά το ποστ το δικό μου δεν απάντησε κανένας στο ουσιαστικό ερώτημα:
  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ή ΌΧΙ...

  Να προσθέσω και κάτι τελευταίο, που το θυμάμαι έτσι αμυδρά....για να κατανοούμε άπαντες για τι πράγματα συζητάμε.... Η αντικαπνιστική καμπάνια παγκοσμίως(κάποιοι θα έλεγαν υστερία) ξεκίνησε όταν προέκυψε από οικονομικοτεχνικές μελέτες των Αμερικανών, η διαπίστωση-συμπέρασμα ότι για κάθε καπνιστή που ασθενούσε ,το Κράτος, ήταν υποχρεωμένο να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να τον νοσηλεύσει ή να τον περιθάλψει ή να τον θεραπεύσει..... Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε τι λέω όλοι .....για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δεν τους έπιασε κανένας πόνος για τη δημόσια υγεία, ούτε για τον λαουτζίκο, άλλα πήγαν να διασφαλίσουν. Ταυτοχρόνως την ίδια περίοδο αυξήθηκαν θεαματικά (σε απόλυτους αριθμούς) οι παράνομες πωλήσεις ναρκωτικών. Το χασίσι και η μαριχουάνα έλαβαν διαστάσεις επιδημίας, οι δε Αμερικανοί το "τσιγαριλίκι" έφτασαν στο σημείο να το θεωρούν κάτι φυσιολογικό....μέχρι και χασικλήδες Προέδρους έβγαλαν, είδαν δε, το φως της δημοσιότητας ιατρικές μελέτες (ουάου!!!!!) που έφταναν στο συμπέρασμα να ισχυρίζονται ότι το τσιγαριλίκι είναι μη τοξικό και συνεπώς δεν προκαλεί εθισμό!!!!!!!!!...... και δόθηκε το πράσινο φως στην παραγωγή μεταλλαγμένων γεννετικά σπόρων καλλιέργειας και μεταλλαγμένων προϊόντων σόγιας και άλλων ειδών.... Αυτά για να μην βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου και το φεγγάρι... Κοίταξτε την ουσία πάντα και πίσω από την κουρτίνα για να διαπιστώσετε ποιος οφελείται την εκάστοτε φορά.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 13-06-09 στις 13:54

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 10. #20
  Blogthean Το avatar του χρήστη LUCY3
  Εγγραφή
  08-03-2009
  Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ
  Μηνύματα
  2.382

  Προεπιλογή Απάντηση: "Η απάντηση ενός «χαζού» καπνιστή".

  Η αντικαπνιστική καμπάνια παγκοσμίως(κάποιοι θα έλεγαν υστερία) ξεκίνησε όταν προέκυψε από οικονομικοτεχνικές μελέτες των Αμερικανών, η διαπίστωση-συμπέρασμα ότι για κάθε καπνιστή που ασθενούσε ,το Κράτος, ήταν υποχρεωμένο να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να τον νοσηλεύσει ή να τον περιθάλψει ή να τον θεραπεύσει.....
  και να παψουν οι καπνοβιομηχανιες τις αποζημιωσεις.
  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ή ΌΧΙ...
  και βεβαια ειναι-Η νικοτίνη είναι ένα εθιστικό ναρκωτικό και η ελλειψη της προκαλει το συνδρόμο στέρησης οπως καθε αλλου ναρκωτικού.

  και παρ'οτι εχω οικογενιακο ιστορικο δεν μπορω να το κοψω το ατιμο
  η δεν θελω πραγματικα?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-10, 9:10
 2. "Το γράμμα ενός 13 χρονου..."
  By jose2205 in forum Κοινωνικά Θέματα
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-09, 18:44
 3. Το "Κατηγορώ" ενός καλλιτέχνη
  By LeoKnight7 in forum Ελλάδα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-09, 17:36
 4. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-09, 1:18
 5. Η "χημεία" ενός ερωτικού φιλιού
  By chr_far in forum Διαπροσωπικές Σχέσεις
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-09, 6:26

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας