Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Θέμα: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη harisveneris
  Εγγραφή
  20-11-2008
  Περιοχή
  Ηράκλειο-Κρήτης
  Μηνύματα
  1.131

  Προεπιλογή Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  "Στον στρατό οι άνδρες μαθαίνουν μόνο δύο πράγματα:να καθαρίζουν πατάτες και να στρώνουν το κρεβάτι τους (!)"...


  Στον στρατό οι άνδρες μαθαίνουν δύο πράγματα: να καθαρίζουν πατάτες και να στρώνουν το κρεβάτι τους.
  Ως εκ τούτου ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν κάνει καμία χάρη σε κανέναν όταν ανακοινώνει τη μείωση της θητείας στους εννέα (9) μήνες.

  Aπορούμε γιατί την κατεβάζει λίγο λίγο και δεν προτείνει μια και καλή την επάνδρωση των Σωμάτων με επαγγελματίες, κάτι που εν πολλοίς ισχύει ήδη για την Αεροπορία και το Ναυτικό.

  Το γεωστρατηγικό περιβάλλον δεν επιτρέπει συζητήσεις για κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κάποτε θα πρέπει στα σοβαρά να καταγραφεί τι ακριβώς συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας χιλιάδες στρατιώτες, χωρίς αληθινή εκπαίδευση. Ακόμη όμως και αν είχαν την εκπαίδευση, αν μέσα σε λίγους μήνες αποκτούσαν το σώμα του Ρόκι και τις δεξιότητες του Ράμπο, θα ήταν απαραίτητοι 50.000 κληρωτοί ετησίως;

  Οι σύγχρονοι πόλεμοι μάλλον βασίζονται στον τεχνολογικό εξοπλισμό παρά στην αριθμητική υπεροχή. Δεν χρειάζονται πολλοί για να πατηθεί το κουμπί με τα πυραυλάκια. Εν πάση περιπτώσει έχει... υπολογιστεί πόσοι πολεμιστές χρειάζονται για παν ενδεχόμενο; Είναι απαραίτητο το σύνολο της αρσενικής νεολαίας;

  Ωσπου να προσδιοριστούν οι αληθινές ανάγκες σε ανθρώπους, μπορούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το ποιόν της θητείας. Εξαιρουμένων των λοκατζήδων, οι κληρωτοί στο τέλος της θητείας ζυγίζουν καμιά δεκαριά κιλά παραπάνω. Αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει τι να κάνει όλη μέρα και κάθεται στο καψιμί, τρώγοντας κρουασάν. Η θητεία είναι far niente. Δεν κάνουν τίποτε, τουλάχιστον όχι ουσιαστικό.

  Οι σκοπιές, για παράδειγμα, είναι ό,τι πιο ανώφελο την εποχή της τεχνολογίας. Στη θέση του φαντάρου που ξεροσταλιάζει μέσα στη νύχτα θα μπορούσε να βρίσκεται μια κάμερα. Οι αισθήσεις του ανθρώπου δεν μπορούν επ΄ ουδενί να συγκριθούν με τους αισθητήρες των μηχανημάτων. Βέβαια, λένε, ο φαντάρος μπορεί να αμυνθεί. Και πώς θα το κάνει αυτό, με ραμμένες τις σφαίρες και έχοντας κάνει το πολύ δέκα βολές στη ζωή του;

  Ας δούμε όμως τις καλές περιπτώσεις θητείας. Να είναι κάποιος σε γραφείο και να σημειώνει τους εξοδούχους. Με κάτι τέτοια χαλαλίζουν τα νιάτα τους οι φαντάροι, με αναφορές και δουλίτσες που αφορούν το ίδιο το στρατόπεδο. Ο ένας εξυπηρετεί τον άλλον και όλοι μαζί ένα τεράστιο παρασιτικό σύστημα. Ο στρατός αναλώνεται στην ίδια τη γραφειοκρατία του.

  Υπάρχουν και καλές περιπτώσεις θητείας. Ενας νέος μπορεί να γίνει η ορντινάντσα του διοικητή. Κάποιος εξίσου τυχερός να τοποθετηθεί σε κατασκηνώσεις και να φροντίζει τις οικογένειες των αξιωματικών που κάνουν τα μπάνια τους.

  Αντιλαμβάνεστε τον παραλογισμό; Ζητάμε από νέους ανθρώπους να κόψουν στη μέση τη ζωή τους και για έναν χρόνο (έστω εννέα μήνες) να γίνουν δούλοι σε θέρετρο συζύγων στρατιωτικών. Πάει ο στρατιώτης να υπηρετήσει την πατρίδα και τελικά υπηρετεί μια κυρά με τα βλαστάρια της. Αυτά τα προνόμια των αξιωματικών εκπορεύονται από το πλεόνασμα των ανθρώπων, δηλαδή από την υποχρεωτική στράτευση. Τι να τους κάνουν όλους αυτούς που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, αν δεν τους βρουν τέτοιες ασχολίες.

  Φανταστείτε πώς θα άλλαζαν οι διαθέσεις, αν αντί για δωρεάν προσωπικό ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να πληρώνει πολεμιστές και υπαλλήλους. Θα ενέκρινε άραγε τόσους σοφέρ ή θα έστελνε τους αξιωματικούς να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, να πηγαινοέρχονται μόνοι τους;

  Ο στρατός διδάσκει κάτι ακόμη στο ελληνόπουλο. Περνάει άνετα όποιος είναι ισχυρός (κοινωνικά). Το ρουσφέτι στον στρατό εκφράζει με τον χυδαιότερο τρόπο τη νοοτροπία του Νεοέλληνα. Από τις πρώτες μέρες της θητείας ο στρατιώτης μαθαίνει ότι στην κοινωνία, την ελεύθερη, και στη στρατιωτική νικητής είναι όποιος έχει τα πιο πολλά λεφτά, τις πιο ισχυρές γνωριμίες. Κάθε οικογένεια επιδίδεται σε αγώνα καλής μετάθεσης, καθένας με τα μέσα του, κυρίως με τον βουλευτή του.

  Οι φαντάροι είναι ο νούμερο ένα λόγος όχλησης πολιτικών: χαρτάκια πάνε και έρχονται και οι τοποθετήσεις γίνονται αναλόγως. Το ρουσφέτι είναι βέβαια το πιο αδύναμο επιχείρημα εναντίον αυτού του τεράστιου μηχανισμού που καταπίνει τα μεγαλύτερα κονδύλια του προϋπολογισμού.

  Ο στρατός χρειάζεται επειγόντως αξιολόγηση και κοστολόγηση από την αρχή. Να υπολογιστεί με ποιον τρόπο συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας, ας πούμε, οι 3.000 αξιωματικοί με γραφείο στο Πεντάγωνο και πόσο ακριβώς κοστίζουν οι φαντάροι που υπηρετούν. Ενας επαγγελματικός στρατός, επικεντρωμένος στο στρατιωτικό αντικείμενο, έρχεται φθηνότερα.
  --------------------------------------------------------
  Πηγή: greece-salonika.blogspot.com-της Λ.Κέζα.
  -------------------------------------------------------
  Συνημμένα Thumbnails
  Η μουσική είναι βροχή..
  Όταν βρέχει άλλοι τρέχουν να βρουν ένα μέρος να προφυλαχθούν κι΄άλλοι συνεχίζουν να περπατάνε στη βροχή, γίνονται μούσκεμα αλλά δεν τους μέλλει...
  Αυτοί είναι οι μουσικοί!

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Συμφωνώ σε πολλά σημεία που γράφεις αλλά πως να εκπαιδεύσεις στρατιώτες όταν δεν υπάρχουν τα μέσα και οι εκπαιδευτές για να το κάνεις.
  Τα στρατόπεδα στην κατάσταση που είναι και με τις υποδομές που έχουν χρειάζονται <Πακιστανούς> και ώς έτσι αντιμετωπίζετε ο κληρωτός.
  Δεν πάς στρατό για να υπηρετήσεις αλλά για να βάλεις ένα χέρι στο χτίσιμο,καθάρισμα,κουβάλημα και ότι άλλη χειρωνακτική εργασία.
  Μόλις κάποιος κάνει κάτι παραπάνω αμέσως μιλάμε για καψώνια και άθλιες συνθήκες.
  Και στην τελική δεν λες και πάλι καλά που μαθαίνει και ό άλλος να στρώνει το κρεβάτι του και να φυλάει σκοπός για να σκληραγωγηθεί και λίγο που έχουν μάθει οι περισσότεροι να περιμένουν τον Μπαμπά και την Μαμά να τους σώσει ?
  Επειδή έτυχα αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις και μετέπειτα λόγω απολύσεως σε στρατόπεδο Νεοσυλλέκτων αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις απο παιδιά που είχαν πτυχία αλλά και χωρίς αυτά που διαμαρτύρονταν συνεχώς γιατί το φαγητό δνε τους άρεσε ή το ψωμί δεν ήταν φρέσκο αλλά και γιατί ο στρατός είναι κομπλεξικός και αυτοί ελέυθεροι άνθρωποι.
  Ο άλλος είχε πτυχίο Αρχιτέκτονα ή Δικηγόρου και Μηχανικού και ερχόταν Νεοσύλεκτος και σου έλεγε ότι δεν μπορεί να καθαρίσει τουαλέτες γιατί είχε πτυχίο.
  Δηλαδή οι άλλοι μπορούσαν και αυτοί ήταν ελίτ ?
  Είτε το θέλουμε είτε όχι ο στρατός όσο κομπλεξικός και να είναι σε μαθαίνει 2-3 πράγματα και αυτά μπορεί απο στρατιωτικής φύσεως να είναι μπούρδες αλλά στοιχειωδώς να έχεις μια καθαριότητα και να ακούς αν μη τι άλλο καλό είναι αυτό.

  Ακόμα και με το ρουσφέτι και την καλοπαίραση μερικών έστω και έτσι (θέμα που το κατακρίνω σφοδρά) δεν κακοπέρασα στην ΛΗΜΝΟ μπορεί να ήταν το πουθενά αλλά και αυτό με δίδαξε πολλά πράγματα.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Taxydromos : 16-06-09 στις 9:40
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

 3. #3

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  συμφωνω. οσο χρησιμος ή οχι ειναι ο στρατος, σε μαθαινει να αναλαμβανεις τις ευθυνες σου, σταματας να εισαι το παιδι της μαμας που κρατιεται απο τη φουστα της και μαθαινεις πως δεν ειναι τα παντα μελι γαλα οπως στο σπιτι. σταματας να εισαι μαμακιας και μαθαινεις να στεκεσαι στα δικα σου ποδια.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη larry2004gr : 16-06-09 στις 9:26

 4. #4
  Blogthean Το avatar του χρήστη san_mat
  Εγγραφή
  17-05-2009
  Περιοχή
  απο την χώρα του πουθενά του τίποτα και του πάντα...
  Μηνύματα
  2.059

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  γυναικεια η αποψη..και μαλλον υποθετικη..
  οσο για το τις ευθυνες που αναλαμβανουν την σημερον ημερα ετσι οπως γινεται η εκπαιδευση..
  μαλλον θα σας γελασω..
  δεν πιστευω σ οποιοδηποτε μετρο γινεται κατω υπο υποδειξεις ανωτερων και διαταγες..

 5. #5
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Παιδιά θα έλεγα να το δείτε λιγάκι πιο σοβαρά όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Σαφώς και ο στρατός όπως και κάθετι άλλο χρειάζεται εκσυχρονισμό αλλά για την περίπτωσή μας ισχύει η αδυναμία πλήρωσης των οργανικών θέσεων. Έτσι αποφασίστηκε η ανασύνταξη των δυνάμεων καθώς και κάθε άλλη λύση στα πλαίσια των νέων συνθηκών που έχεις να αντιμετωπίσεις.... Η υπογεννητικότητα κύριοι είναι το πρόβλημα. Επίσης αναρωτιέμαι και νομίζω ορθώς αναρωτιέμαι τι θα γίνει σε περίπτωση γενικής σύρραξης που έχουμε να καλύψουμε δυσανάλογα μεγάλες εκτάσεις σε σχέση με τις δυνάμεις μας. Θα αρχίσουν να τρέχουν γύρω γύρω σαν τον Βέγγο.
  Στρατός που δεν έχει εφεδρείες είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.
  Και το δίχως άλλο και ο χειρότερος φαντάρος έμαθε ένα πράγμα (ή ελπίζω ότι έμαθε) που είναι ζωτικής σημασίας για τον στρατό: Την πειθαρχία.
  Αν λοιπόν γίνει πλήρως επαγγελματικός όλοι εμείς οι αποκάτω καθιστάμεθα άχρηστοι και συνεπώς δεν αποτελούμε εφεδρεία........ Τουνέστιν με κόβει κρύος ιδρώτας στην σκέψη του αν..........

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 6. #6
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Τα κομάντο δεν κωλώνουν !!!!!!!!!!!!!!!

  [ame=http://www.youtube.com/watch?v=e4h2bETI1h0]YouTube - greek army ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ[/ame]
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

 7. #7
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Με έκανες και γέλασα φίλε μου να΄σαι καλά.....΄
  Τι περιμένεις τώρα που το μυαλό του το έχει στην κάμερα....Σκοπός είναι;;;; Φυλάει τίποτα αυτός ούτε καν τον εαυτό του.
  Όπως και να έχει όμως στο τέλος πειθάρχησε...τις έφαγε τις 5 μέρες χωρίς να κάνει ένσταση και χωρίς να λαδώσει κάτι είναι και αυτό......Έχεις μήπως και τη συνέχεια που βγήκε στην αναφορά ή έπεσε τηλέφωνο να γίνει και εξοδούχος;;;

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 8. #8
  Blogthean Το avatar του χρήστη LUCY3
  Εγγραφή
  08-03-2009
  Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ
  Μηνύματα
  2.382

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Δεν ξερω πολλα παιδια δεν εχω παει φανταρος!!!πιστευω ομως οτι οσο κραταει η θητεια πρεπει να υπαρχει στοιχειωδης και κατι παραπανω εκπαιδευση και φυσικα επενδυση στον τεχνολογικό και οπλικο εξοπλισμό.Η θεση της χωρας μας δεν μας παιρνει για κατι λιγοτερο και σιγουρα αυτο τωρα δεν ειναι θητεια διακοπες σε κατασκηνωση ειναι .Το μονο που μπορω να πω ειναι η προσωπικη εμπειρια που εχω και να προβληματιστω.
  Ο αδελφος μου Κυπρο δεκατια 80 ΕΛΔΥΚ ,1 χρονο να παρει αδεια, εκπαιδευση σκληρη ,10 κιλα πιο αδυνατος πιο γυμνασμενος ,καψονια (ειμαι κατα) κοντεψαν να τρελλαθουν,γυρισε αλλος ανθρωπος πιο συνηδειτοποιημενος πιο προβληματισμενος πιο υπευθυνος .
  Ο Ανηψιος μου και γυιος του και αυτος Κυπρο ,απολυθηκε προσφατα καθε 2η εβδομαδα Αθηνα -το οπλο αμφιβαλλω αν εμαθε καλα καλα πως το χρησιμοποιουν και 10 κιλα πιο παχυς-ολη μερα κινητο απο την σκοπια και χαβελε και αν τον ρωτησεις αν χρειαστει -σιγα μην παω να πολεμησω.
  Αυτα τους μαθαινουν σημερα?
  Μια σωστη εκπαιδευση δεν μπορει να υπαρξει και ας ειναι μικροτερης χρονικης διαρκειας?
  ΡΩΤΑΩ ΑΠΛΑ εσας που εχετε υπηρετησει.

  Στον στρατό οι άνδρες μαθαίνουν δύο πράγματα: να καθαρίζουν πατάτες και να στρώνουν το κρεβάτι τους.
  κακο ειναι ?οτι μαθαινεις χρησιμο ειναι και μην πειτε ξερεις ποσο μας στοιχιζει?Αυτο μας μαρανε εχουμε αλλα για να γκρινιαξουμε.

 9. #9
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Είναι θέμα νοοτροπίας ,κοινωνίας, στρατευμένων και εκπαιδευτών.
  ¶μα όσο τα χρόνια περνάνε, μαθαίνεις ότι ο στρατός δεν είναι μια ηθική υποχρέωση σε σένα και στην πατρίδα σου και βάζει πρώτον (ίσως όχι άδικα) την προάσπιση του ατομικού σου συμφέροντος θα οδηγηθείς στα εκφυλιστικά φαινόμενα του σήμερα.
  Το ψάρι όπως καταλαβαίνεις δεν βρωμάει μόνο στην κεφαλή ή στην ουρά αλλά συνολικά ολόκληρο

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 10. #10

  Προεπιλογή Απάντηση: Η γυναικεία άποψη πάνω σε μια καθαρά αντρική υπόθεση:

  Εδώ που τα λέμε είναι πολύ δύσκολο ένας νέος άνθρωπος που δεν τού έχεις εμφυσήσει έστω και λίγη αγάπη για την πατρίδα του στο σχολείο,που δεν του έχεις διδάξει σωστά ιστορία ,που δεν έχει δει μια φορά τον πατέρα του να μελετάει ένα βιβλίο,που βλέπει και ακούει πως το κάψιμο της σημαίας δεν είναι και κάτι τραγικό και το μόνο που μαθαίνει μεγαλώνοντας είναι πως δεν αξίζει να πολεμήσεις για τίποτα σε αυτή την ζωή παρά για τον φραπέ σου και για τον ολυμπιακοπαναθηναικό,να μπορέσει να δεχτεί και να αποδεχτεί την έννοια στρατός.


  My Blog

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. ¶νδρες μέσα σε γυναικεία σώματα μέσω τεχνολογίας
  By alia in forum Παράξενα και περίεργα
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-10, 0:13
 2. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-04-10, 23:21
 3. Όνομα χρήστη πάνω-πάνω να οδηγεί στο προφίλ μας
  By plutomaniac in forum Αρχειοθετημένο: Έκδοση 3 και παλαιότερα
  Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-04-10, 14:56
 4. Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-09, 16:43
 5. καθαρά οχήματα
  By johnana in forum Κοινωνικά Θέματα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-08, 14:20

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας