343255 Μηνύματα  51463 Θέματα  106607 Μέλη  56 Online

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

Ψήφισαν
35. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
 • Ναι

  19 54,29%
 • Όχι

  6 17,14%
 • ΔΞ/ΔΑ

  10 28,57%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Θέμα: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

 1. #1
  Blogthean
  Status: lazy
   
  Το avatar του χρήστη ~rêveur~
  Εγγραφή
  24-12-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  5.505
  Blogthea Money
  62.973
  Ευχαριστώ
  26.273
  Ευχαριστήθηκε 14.902 Φορές σε 3.932 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  18

  Προεπιλογή Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Τροία

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η Τροία ή Ίλιον είναι μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα, ένα αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα, που περιέχει παλαιότερο υλικό (Ιλιάς σημαίνει "έπος του Ιλίου").
  Η Τροία (Τουρκ.: Truva) είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας.
  Μία νέα πόλη που ονομάστηκε Ilium-Ίλιον ιδρύθηκε στην τοποθεσία που πιστευόταν ότι ήταν η θέση του μυθικού Ιλίου κατά τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου. Ήκμασε έως την ίδρυση της Κωνσταντινουπόλης, και παρήκμασε σταδιακά κατά τα Βυζαντινά χρόνια. Η ρωμαϊκή πόλη Κέλεια - Celeia (νυν Celje στη Σλοβενία) αναφέρεται από ορισμένους συγγραφείς ως Troia secunda ("δεύτερη Τροία").
  Στα 1870 ο γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε την περιοχή. Μεταγενέστερες ανασκαφές απεκάλυψαν αρκετές πόλεις κτισμένες διαδοχικά η μία πάνω στην άλλη. Μία από τις πλέον πρόσφατες (Τροία VIIa) συχνά ταυτίζεται με την ομηρική Τροία.

  Μυθική Τροία

  Η απαρχή της ιστορίας των Τρώων μπλέκει με μύθους και θρύλους. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, οι Τρώες ήταν αρχαίοι πολίτες της πόλεως της Τροίας στην περιοχή της Τρωάδος, στη χώρα της Φρυγίας, στη γη της Μικράς Ασίας. Η Τροία ήταν γνωστή για τα πλούτη της, που κέρδιζε από το λιμενικό εμπόριο με ανατολή και δύση, τα ωραία ρούχα, την παραγωγή σιδήρου, και τα τεράστια αμυντικά της τείχη. Η βασιλική οικογένεια της Τροίας ανάγεται στην Ηλέκτρα και το Δία, τους γονείς του Δαρδάνου. Η Ηλέκτρα ανέθρεψε το Δάρδανο στο παλάτι της στη νήσο Σαμοθράκη. Ο βασιλεύς Τρως ονόμασε το λαό Τρώες και τη χώρα Τρωάδα, από το όνομά του. Ο Ίλος ίδρυσε την πόλη του Ιλίου δίδοντάς της το όνομά του. Ο Ζευς έδωσε στον Ίλο το Παλλάδιον. Ο Ποσειδών και ο Απόλλων έκτισαν τα τείχη και τις οχυρώσεις γύρω από την Τροία για το Λαομέδοντα, γιο του Ίλου του νεώτερου. Όταν ο Λαομέδων αρνήθηκε να πληρώσει, ο Ποσειδών πλημμύρισε τη χώρα και απαίτησε τη θυσία της Ησιόνης σε ένα θαλάσσιο τέρας. Ενέσκυψε πανώλη και το θαλάσσιο τέρας άρπαζε τους ανθρώπους της πεδιάδος.
  Μία γενιά πριν τον Τρωϊκό Πόλεμο, ο Ηρακλής κατέλαβε την Τροία και σκότωσε το Λαομέδοντα και τους γιους του, εκτός από το νεαρό Πρίαμο. Ο Πρίαμος αργότερα έγινε βασιλιάς. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, οι Μυκηναίοι Έλληνες εισέβαλαν και κατέλαβαν την Τροία στα χρόνια του Τρωϊκού Πολέμου. Τόσο ο Τρωϊκός όσο και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός κατεστράφησαν. Οι Τρώες Αινείας, Βρούτος, και Έλυμος διέφυγαν της καταστροφής και έγιναν ιδρυτές της ¶λβα Λόνγκα (γειτονική πόλη της Ρώμης), της Βρετανίας, και της Ελύμης, μιας χώρας της Σικελίας. Οι Μαξυανοί ήταν μια φυλή στη δυτική Λιβύη που ισχυρίζονταν ότι ήταν απόγονοι των Τρώων, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Τα Τρωϊκά πλοία μεταφορφώθηκαν σε Ναϊάδες, που ευφραίνονταν να δουν το ναυάγιο του πλοίου του Οδυσσέως.
  Ομηρική Τροία

  Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!
  Ομηρική Τρωάδα


  Στην Ιλιάδα, οι Αχαιοί έστησαν το στρατόπεδό τους κοντά στις εκβολές του ποταμού Σκαμάνδρου (σήμερα Karamenderes), όπου προσάραξαν τα πλοία τους. Η ίδια η πόλη της Τροίας βρισκόταν σε ένα λόφο της πεδιάδας του Σκαμάνδρου, όπου έλαβαν χώρα οι μάχες του Τρωϊκού πολέμου. Η θέση της αρχαίας πόλης σήμερα απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την ακτή, αλλά η αρχαία εκβολή του Σκαμάνδρου 3.000 χρόνια πριν ήταν περίπου 5 χιλιόμετρα πιο εσωτερικά, εκβάλλοντας σε ένα κόλπο που έκτοτε έχει προσχωθεί.
  Εκτός από την Ιλιάδα, υπάρχουν αναφορές στη Τροία στο άλλο μείζον έργο του Ομήρου, την Οδύσσεια, καθώς και σε άλλα αρχαιοελληνικά κείμενα. Ο Ομηρικός μύθος της Τροίας χρησιμοποιήθηκε από το Ρωμαίο ποιητή Βιργίλιο στο έργο του Αινειάδα. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν γεγονός την ιστορικότητα του Τρωικού πολέμου, και την ταύτιση της Ομηρικής Τροίας με τη θέση στη Μικρά Ασία. Ο Μέγας Αλέξανδρος, για παράδειγμα, επισκέφθηκε την περιοχή το 334 π.Χ. και προσέφερε θυσία στους θρυλούμενους τύμβους των Ομηρικών ηρώων Αχιλλέως και Πατρόκλου.
  Οι Αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί τοποθετούσαν τον Τρωικό πόλεμο στον 12ο, 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ.: ο Ερατοσθένης στα 1184 π.Χ., ο Ηρόδοτος το 1250 π.Χ., ο Δουρις το 1334 π.Χ..
  Το Νοέμβριο του 2001, οι γεωλόγοι Τζον Κραφτ από το Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέαρ και Τζον Λιους από το Κολλέγιο Τρίνιτυ του Δουβλίνου παρουσίασαν τα αποτελέσματα (όρα [1], [2], & [3]) των διερευνήσεων της γεωλογίας της περιοχής που είχαν αρχίσει το 1977. Οι γεωλόγοι συνέκριναν την τωρινή γεωλογία με τη μορφολογία του εδάφους και των ακτών που περιγράφεται στην Ιλιάδα και άλλες κλασικές πηγές, κυριώτερα στη Γεωγραφία του Στράβωνος. Το συμπέρασμά τους ήταν ότι υπάρχει συνάφεια μεταξύ της τοποθεσίας της Τροίας που απεκάλυψε ο Σλήμαν (και άλλων τοποθεσιών όπως το Ελληνικό στρατόπεδο), των γεωλογικών αποδείξεων, και των περιγραφών της τοπολογίας και των μαχών στην Ιλιάδα.
  Υπάρχει, ωστόσο, μια πρόσφατη θεωρία που έχει προταθεί από τον ιστορικό Ίμαν Ουΐλκινς που προτείνει μια νέα θέση για την Τροία στην Αγγλία[4]. Η θεωρία αυτή γενικά δεν είναι αποδεκτή από τους κλασικιστές.
  Ο καθηγητής Φίλιππος Βίνσι έχει προβάλει μια ακόμη θεωρία,[5], τοποθετώντας την Τροία στη νότια Φινλανδία και ταυτοποιώντας τους πολιορκούντες και πολιορκουμένους γύρω από τη Βαλτική θάλασσα. Η θεωρία του υποθέτει ότι ο Τρωϊκός πόλεμος συνέβη πολλούς αιώνες νωρίτερα από ότι γενικά πιστεύεται, πριν οι Έλληνες εξαναγκαστούν από μία αλλαγή κλίματος να μεταναστεύσουν νότια στη Μεσόγειο.
  Ο δρ. Ιμμάνουελ Βελικόφσκι, αν και δέχεται την παραδοσιακή γεωγραφία του Τρωϊκού πολέμου, θεωρεί[[6]] ότι ο Ελληνικός Μεσαίωνας δε συνέβη ποτέ, και ότι ο Τρωϊκός πόλεμος συνέβη πολλούς αιώνες νωρίτερα από ότι γενικά πιστεύεται.
  Αρχαιολογική Τροία


  Αρχαιολογικά επίπεδα και κτιριακά ευρήματα στην Τροία.


  Τα επίπεδα των ερειπίων στην περιοχή αριθμούνται ως Τροία I – Τροία IX, με πολλές υποκατηγορίες:


  Τροία I–V

  Η πρώτη πόλη ιδρύθηκε την 3η χιλιετία π.Χ.. Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού, στη θέση φαίνεται να έχει υπάρξει μια ευημερούσα εμπορική πόλη, καθώς η θέση της επέτρεπε τον πλήρη έλεγχο των Δαρδανελλίων, από τα οποία έπρεπε να περάσει κάθε εμπορικό πλοίο κατευθυνόμενο από το Αιγαίο Πέλαγος προς τον Εύξεινο Πόντο.
  Τροία VI

  Η Τροία VI καταστράφηκε το 1300 π.Χ., πιθανώς από σεισμό. Μόνο ένα κεφάλι βέλους βρέθηκε σε αυτό το επίπεδο, χωρίς σωματικά υπολείματα.
  Τροία VII

  Το αρχαιλογικό στρώμα που είναι γνωστό ως Τροία VIIa, το οποίο έχει χρονολογηθεί με βάση τη μορφή των αγγείων στα μέσα και τέλος του 13ου αιώνα π.Χ., είναι το συχνότερα αναφερόμενο ως υποψήφιο για την Ομηρική Τροία. Φαίνεται να έχει καταστραφεί από πόλεμο, και υπάρχουν ίχνη πυρκαϊάς. Έως τις εκσκαφές του 1988, το πρόβλημα ήταν ότι η Τροία VII φαινόταν να είναι ένα φρούριο πάνω σε λόφο, και όχι μια πόλη του μεγέθους που περιγράφεται από τον Όμηρο, αλλά αργότερες πιστοποιήσεις τμημάτων των ερειπίων της πόλης δίδουν την εικόνα πόλεως σημαντικού μεγέθους.
  Μερικά ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν σε οικίες και δρόμους, και κοντά στα βορειοδυτικά ερείπια ένας ανθρώπινος σκελετός με κρανιακές κακώσεις και σπασμένη γνάθο. Τρεις χάλκινες κεφαλές βελών βρέθηκαν, δύο στο φρούριο και μία στην πόλη. Ωστόσο, μόνο μικρά τμήματα της πόλης έχουν ανασκαφεί, και τα ευρήματα είναι λίγα για να συνηγορήσουν καθαρά υπέρ της καταστροφής από πόλεμο έναντι της φυσικής καταστροφής.
  Η Τροία VIIb1 (~1120 π.Χ.) και η Τροία VIIb2 (~1020 π.Χ.) φαίνεται να έχουν καταστραφεί από πυρκαϊά.
  Τροία IX

  Η τελευταία πόλη στη θέση, το Ελληνιστικό Ίλιον, ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτωρα Αυγούστου και ήταν σπουδαία εμπορική πόλη έως την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης τον 4ος αιώνας ως της ανατολικής πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους η πόλη παρήκμασε σταδιακά, και τελικά εξαφανίστηκε.
  Ανασκαφικές εκστρατείες

  Σλήμαν

  Η σύγχρονη κριτική ιστορία, έθεσε την Τροία και τον Τρωϊκό πόλεμο στη σφαίρα του μύθου. Στα 1870 (σε δύο εκστρατείες, 1871-1873 και 1878/1879), ωστόσο, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε ένα λόφο, που ονομαζόταν Hissarlik από τους Τούρκους, κοντά στην πόλη Τσανάκ (Τσανάκκαλε) στη βόρειο-δυτική Μικρά Ασία. Εκεί ανεκάλυψε τα ερείπια μιας σειράς αρχαίων πόλεων, χρονολογούμενων από την Εποχή του Χαλκού ως τη Ρωμαϊκή περίοδο. Ο Σλήμαν ονόμασε μία από αυτές τις πόλεις— Τροία I, και αργότερα Τροία II— ως την πόλη της Ομηρικής Τροίας, και αυτη η ταυτοποίηση έγινε ευρέως αποδεκτή κατά την εποχή του.
  Ντέρπφελντ, Μπλέγκεν

  Μετά το Σλήμαν, η τοποθεσία ανεσκάφη περαιτέρω υπό τη διεύθυνση Γουλιέλμου Ντέρπφελντ (1893/1894) και αργότερα του Καρόλου Μπλέγκεν (1932-1938). Αυτές οι ανασκαφές έχουν δείξει ότι υπήρξαν τουλάχιστον εννέα πόλεις κτισμένες η μία πάνω στην άλλη σε αυτή την τοποθεσία.
  Κόρφμαν

  Το 1988 ξανάρχισε η ανασκαφή από μία ομάδα του Πανεπιστημίου Τύμπινγκεν και του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μάνφρεντ Κόρφμαν. Το ερώτημα της κατάστασης της Τροίας κατά την Εποχή του Χαλκού έχει υπάρξει το αντικείμενο μιας μερικές φορές πικρής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κόρφμαν και του ιστορικού από το Τύμπινγκεν Φρανκ Κόλμπ στα 2001/2002.
  Τον Αύγουστο του 2003 ύστερα από μια μαγνητική επισκόπηση της πεδιάδας μπροστά από το οχυρό, μία βαθειά τάφρος εντοπίστηκε και ανεσκάφη ανάμεσα στα ερείπια της πόλης. Υπολείματα που βρέθηκαν στην τάφρο χρονολογήθηκαν στην ύστερη Εποχή του Χαλκού, στα χρόνια της Ομηρικής Τροίας. Υπάρχει ο ισχυρισμός από τον Κόρφμαν ότι η τάφρος μπορεί κάποτε να σημείωνε τα εξωτερικά αμυντικά σημεία μιας πολύ μεγαλύτερης πόλεως για την ύπαρξη της οποίας παλαιότερα μόνο υποψίες υπήρχαν.
  Πιθανή απόδειξη μάχης βρέθηκε επίσης με τη μορφή κεφαλών βελών που βρέθηκαν στα στρώματα ποιυ χρονολογούνται στον πρώιμο [[2η χιλιετία π.Χ.]|12ο αιώνα π.Χ.]].
  Ο Κόρφμαν πέθανε στις 11 Αυγούστου, 2005, και καθώς η άδεια εκσκαφής είχε εκδοθεί στο πρόσωπό του, είναι αβέβαιο το πως και το πότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν.


  Βικιπαιδεια.
  «Οι προλετάριοι με την επανάσταση δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν από τις αλυσίδες τους. Έχουν όμως να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!» Καρλ Μαρξ

 2. a2 hosting
 3. #2
  Blogthean
  Status: cool daddy
   
  Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924
  Blogthea Money
  577.047
  Ευχαριστώ
  64.212
  Ευχαριστήθηκε 81.443 Φορές σε 25.911 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  77

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Τούμπυ , το θέμα είναι δύσκολο. Και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Δεν ψηφίζω πάντως θετικά ή αρνητικά. Η τρίτη επιλογή είναι για μένα προσωπικά ορθότερη ως επιλογή μου........Γιατί δεν ξέρω και δεν θα υποθέσω. Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Και με βεβαιότητα ιστορική δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα. Η Μυθολογία κλείνει προς το ότι ήταν Έλληνες. Υπάρχουν και μερικά στοιχεία στον Όμηρο επ΄αυτού. Η Ιστορία και η Αρχαιολογία δεν το έχουν επαληθεύσει.
  Σημαντικό στοιχείο ακόμη είναι ότι είχαν σχέσεις τόσο με Έλληνες, όσο και με Χετταίους.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 18-10-09 στις 11:36

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 4. Οι παρακάτω 3 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην zastava για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (18-10-09),~rêveur~ (18-10-09)

 5. #3
  Blogthean
  Status: lazy
   
  Το avatar του χρήστη ~rêveur~
  Εγγραφή
  24-12-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  5.505
  Blogthea Money
  62.973
  Ευχαριστώ
  26.273
  Ευχαριστήθηκε 14.902 Φορές σε 3.932 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  18

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zastava Εμφάνιση μηνυμάτων
  Τούμπυ , το θέμα είναι δύσκολο. Και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Δεν ψηφίζω πάντως θετικά ή αρνητικά. Η τρίτη επιλογή είναι για μένα προσωπικά ορθότερη ως επιλογή μου........Γιατί δεν ξέρω και δεν θα υποθέσω. Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Και με βεβαιότητα ιστορική δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα. Η Μυθολογία κλείνει προς το ότι ήταν Έλληνες. Υπάρχουν και μερικά στοιχεία στον Όμηρο επ΄αυτού. Η Ιστορία και η Αρχαιολογία δεν το έχουν επαληθεύσει.
  Σημαντικό στοιχείο ακόμη είναι ότι είχαν σχέσεις τόσο με Έλληνες, όσο και με Χετταίους.
  Εγω Zas ψηφισα Ναι.
  Στον Ομηρο,δεν αναφερεται πουθενα οτι υπηρχαν διερμηνεις.Ουτε στις μαχες,ουτε οταν ο Χρυσης πηγε στο στρατοπεδο των Αχαιων,ουτε οταν ο Παρης πηγε στην Σπαρτη και γενικοτερα πουθενα.Αρα,μιλουσαν την ιδια γλωσσα.
  Ειχαν τους ιδιους θεους.
  Οι Θεοι του Ολυμπου χωριστηκαν μεταξυ τους.Καποιοι ηταν υπερ των Αχαιων και καποιοι υπερ των Τρωων.
  Τα ονοματα που ειχαν οι Τρωες ηταν ελληνικα(πχ Κασσανδρα).Και ο Παρης λεγοταν και Αλεξανδρος,ελληνικοτατο ονομα.
  Ο Ομηρος δεν αναφερει τους Αχαιους ως Ελληνες.
  Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ' ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη σημερινή Φθιώτιδα, το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό Αχιλλέα. Έλληνες - Βικιπαίδεια
  «Οι προλετάριοι με την επανάσταση δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν από τις αλυσίδες τους. Έχουν όμως να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!» Καρλ Μαρξ

 6. Οι παρακάτω 3 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην ~rêveur~ για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (18-10-09),zastava (18-10-09)

 7. #4
  Blogthean
  Status: cool daddy
   
  Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924
  Blogthea Money
  577.047
  Ευχαριστώ
  64.212
  Ευχαριστήθηκε 81.443 Φορές σε 25.911 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  77

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Ο Όμηρος και γενικώς οι Αρχαίοι, δεν παρερμήνευαν λέξεις. Και αυτό θα πρέπει να το έχουμε σοβαρά κατά νου. Αν δεν υπήρχαν διαφορές φυλετικές είμαι σίγουρος ότι θα το έλεγε. Διότι όλους τους κατονομάζει και με τα ιδιαίτερα τοπωνύμια τους, π.χ Μυρμιδόνες, αλλά συλλήβδην τους Έλληνες τους εντάσσει στο γενικό φυλετικό είδος των Αχαιών. Κατονομάζει δηλαδή, τις ομάδες των Ελλήνων που πολέμησαν είτε με τα ιδιαίτερα ντόπια τους χαρακτηριστικά και γενικώς , ότι μιλά αορίστως χρησιμοποιεί τον όρο Αχαιοί.
  Δεν αναφέρει πουθενά όμως, ότι οι Τρώες ήταν Αχαιοί. Ούτε τους εντάσσει σε ενιαίο σύνολο.
  Υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως οι αναφορές για εμφύλιο πόλεμο.........όμως απλά πιστεύω ότι δεν μπορεί σήμερα να ειπωθεί τίποτα με βεβαιότητα.
  Έλκουν καταγωγή από τους Πελασγούς, τους Θράκες, τους Αχαιούς, τους Θεσσαλούς, τους Χίττες, τους Σκύθες(η ικανότητα του Πάρι στο τόξο, μετά την εκπαίδευσή του, αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο σ΄αυτό)τους Χετταίους κ.λ.π? Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.
  Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν Τούρκοι, ή πρόγονοι των Τούρκων........Αυτό το λέω για την προπαγάνδα της γείτονος χώρας τα τελευταία χρόνια.
  Υ.Γ.Το ότι μπορούσαν να συνεννοηθούν δεν συνεπάγεται κοινή γλώσσα. Όπως μην λησμονούμε, ότι τα ονόματά τους είναι σε ελληνική απόδοση.


  Έλληνες - Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, ο οποίος ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τριών κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ' ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη σημερινή Φθιώτιδα, το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό Αχιλλέα. Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί μέχρι σήμερα συζητήσεις. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι προέρχεται από τους Σελλούς (< θ. σελ- = φωτίζω), το ελληνικό φύλο της Ηπείρου που ήταν οι ιερείς της Δωδώνης και μέρος των οποίων μετανάστευσε στη Φθία. ¶λλες απόψεις σχετίζουν το όνομα Έλλην με το θέμα ελλ- που σημαίνει ορεινός ή με τη λέξη ἔλλοψ που σημαίνει άφωνος, άφθογγος. Ήδη τον 7ο π.Χ. αιώνα είχε επικρατήσει η ονομασία Πανέλληνες και από εκεί αποσπάστηκε και γενικεύτηκε η ονομασία Έλληνες, εξ ου και ο τονισμός, Έλλην αντί Ελλήν. Αργότερα, με την εξάπλωση του Χριστιανισμού, ο όρος Έλλην σήμαινε τον ειδωλολάτρη ή τον μη χριστιανό, ενώ οι κάτοικοι της Ελλάδας λέγονταν Ελλαδίτες. Όταν ο Χριστιανισμός έπαψε να απειλείται από τις παγανιστικές θρησκείες, ο όρος Έλλην άρχισε να χρησιμοποιείται δειλά δηλώνοντας την καταγωγή ενώ μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, η ονομασία επανήλθε ως επίσημη. Το επίσημο όνομα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Hellas.

  Τούμπυ άλλη φορά να βάζεις όλο το κείμενο. Αυτό που αναφέρεις είναι μία από τις απόψεις που παρατίθενται.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 18-10-09 στις 12:37

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 8. Οι παρακάτω 3 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην zastava για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (18-10-09),~rêveur~ (18-10-09)

 9. #5
  Blogthean
  Status: lazy
   
  Το avatar του χρήστη ~rêveur~
  Εγγραφή
  24-12-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  5.505
  Blogthea Money
  62.973
  Ευχαριστώ
  26.273
  Ευχαριστήθηκε 14.902 Φορές σε 3.932 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  18

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zastava Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ο Όμηρος και γενικώς οι Αρχαίοι, δεν παρερμήνευαν λέξεις. Και αυτό θα πρέπει να το έχουμε σοβαρά κατά νου. Αν δεν υπήρχαν διαφορές φυλετικές είμαι σίγουρος ότι θα το έλεγε. Διότι όλους τους κατονομάζει και με τα ιδιαίτερα τοπωνύμια τους, π.χ Μυρμιδόνες, αλλά συλλήβδην τους Έλληνες τους εντάσσει στο γενικό φυλετικό είδος των Αχαιών. Κατονομάζει δηλαδή, τις ομάδες των Ελλήνων που πολέμησαν είτε με τα ιδιαίτερα ντόπια τους χαρακτηριστικά και γενικώς , ότι μιλά αορίστως χρησιμοποιεί τον όρο Αχαιοί.
  Δεν αναφέρει πουθενά όμως, ότι οι Τρώες ήταν Αχαιοί. Ούτε τους εντάσσει σε ενιαίο σύνολο.
  Υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως οι αναφορές για εμφύλιο πόλεμο.........όμως απλά πιστεύω ότι δεν μπορεί σήμερα να ειπωθεί τίποτα με βεβαιότητα.
  Έλκουν καταγωγή από τους Πελασγούς, τους Θράκες, τους Αχαιούς, τους Θεσσαλούς, τους Χίττες, τους Σκύθες(η ικανότητα του Πάρι στο τόξο, μετά την εκπαίδευσή του, αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο σ΄αυτό)τους Χετταίους κ.λ.π? Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.
  Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν Τούρκοι, ή πρόγονοι των Τούρκων........Αυτό το λέω για την προπαγάνδα της γείτονος χώρας τα τελευταία χρόνια.
  Υ.Γ.Το ότι μπορούσαν να συνεννοηθούν δεν συνεπάγεται κοινή γλώσσα. Όπως μην λησμονούμε, ότι τα ονόματά τους είναι σε ελληνική απόδοση.


  Έλληνες - Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, ο οποίος ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τριών κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ' ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη σημερινή Φθιώτιδα, το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό Αχιλλέα. Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί μέχρι σήμερα συζητήσεις. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι προέρχεται από τους Σελλούς (< θ. σελ- = φωτίζω), το ελληνικό φύλο της Ηπείρου που ήταν οι ιερείς της Δωδώνης και μέρος των οποίων μετανάστευσε στη Φθία. ¶λλες απόψεις σχετίζουν το όνομα Έλλην με το θέμα ελλ- που σημαίνει ορεινός ή με τη λέξη ἔλλοψ που σημαίνει άφωνος, άφθογγος. Ήδη τον 7ο π.Χ. αιώνα είχε επικρατήσει η ονομασία Πανέλληνες και από εκεί αποσπάστηκε και γενικεύτηκε η ονομασία Έλληνες, εξ ου και ο τονισμός, Έλλην αντί Ελλήν. Αργότερα, με την εξάπλωση του Χριστιανισμού, ο όρος Έλλην σήμαινε τον ειδωλολάτρη ή τον μη χριστιανό, ενώ οι κάτοικοι της Ελλάδας λέγονταν Ελλαδίτες. Όταν ο Χριστιανισμός έπαψε να απειλείται από τις παγανιστικές θρησκείες, ο όρος Έλλην άρχισε να χρησιμοποιείται δειλά δηλώνοντας την καταγωγή ενώ μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, η ονομασία επανήλθε ως επίσημη. Το επίσημο όνομα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Hellas.

  Τούμπυ άλλη φορά να βάζεις όλο το κείμενο. Αυτό που αναφέρεις είναι μία από τις απόψεις που παρατίθενται.
  Και τοτε γιατι δεν υπηρχαν διερμηνεις;Πως μπορουσαν να συνενοηθουν;
  ΥΓ.Αν το εβαζα ολο το κειμενο,οι περισσοτεροι που θα διαβαζαν αυτο το topic θα το προσπερνουσαν χωρις να δωσουν καποια ιδιαιτερη σημασια.Γι'αυτο το εκοψα και εβαλα αυτο το κομματι,θελοντας να τονισω πως ειναι λαθος να ονομαζουμε τους Αχαιους Ελληνες.Σαφως και ηταν ελληνικο φυλο,αλλα ονομαζονταν αλλιως εκεινη την εποχη.
  «Οι προλετάριοι με την επανάσταση δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν από τις αλυσίδες τους. Έχουν όμως να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!» Καρλ Μαρξ

 10. Οι παρακάτω 3 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην ~rêveur~ για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (18-10-09),zastava (18-10-09)

 11. #6
  Blogthean
  Status: cool daddy
   
  Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924
  Blogthea Money
  577.047
  Ευχαριστώ
  64.212
  Ευχαριστήθηκε 81.443 Φορές σε 25.911 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  77

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο toumbiwtis Εμφάνιση μηνυμάτων
  Και τοτε γιατι δεν υπηρχαν διερμηνεις;Πως μπορουσαν να συνενοηθουν;
  ΥΓ.Αν το εβαζα ολο το κειμενο,οι περισσοτεροι που θα διαβαζαν αυτο το topic θα το προσπερνουσαν χωρις να δωσουν καποια ιδιαιτερη σημασια.Γι'αυτο το εκοψα και εβαλα αυτο το κομματι,θελοντας να τονισω πως ειναι λαθος να ονομαζουμε τους Αχαιους Ελληνες.Σαφως και ηταν ελληνικο φυλο,αλλα ονομαζονταν αλλιως εκεινη την εποχη.
  Στα ελληνικά γινόντουσαν οι συζητήσεις, προφανώς. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι ο λαός μας ήταν πάντοτε ένας λαός στενά συνυφασμένος με τη θάλασσα. Και ο καυγάς δεν ήταν για την Ελένη αλλά για τον έλεγχο των Στενών στα Δαρδανέλλια. Που σημαίνει ότι οι Ελληνες είχαν εξαπλωθεί τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στη Μαύρη Θάλασσα.
  Αυτά ως δεδομένα.
  Κατά δεύτερον με ένα μόνο κείμενο που αναφέρει τον Πόλεμο, την Ιλιάδα, ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα, η παράθεση των μεταφραστών(αν υπήρχαν) θα ήταν άστοχη, άκομψη και άχρηστη, διότι θα καταργούσε την αμεσότητα παρακολούθησης της ροής του έργου.........Για σκέψου να έγραφε: Είπε ο Αχιλλέας π.χ. διάφορα κοσμητικά επίθετα....και μετά ο ΗΝΙΟΧΟΣ ο μεταφραστής από το Τσιμπουτί, που ήταν μακρυμάλλης και νεφελοσκέπαστος , μετέφρασε σε 22 γλώσσες στον ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟ, τον ξανθομάλλη με την γαμψή τη μύτη, που ήταν στο γένος Φοίνικας, αλλά ειχε παντρευτεί την ΜΕΡΟΠΗ την Αιγύπτια, ο οποιος στη συνέχεια, είπε στον Πρίαμο, τα κοσμητικά επίθετα του ταχυπόδη Αχιλλέα, βασιλιά των Μυρμιδόνων. Και στη συνέχεια ο Πρίαμος, ανταπάντησε με άλλα 200 παρακάλια να του δώσει το πτώμα του Έκτορα. Ο Σαρδανάπαλος, με προτροπή της Αθηνάς , την οποία προτροπή επέβαλλε η Ήρα που μισούσε τον Πάρι, είπε σε 22 γλώσσες στον ΗΝΙΟΧΟ................................Θέλεις να συνεχίσω λίγο ακόμη το παράδειγμα?
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zastava : 20-10-09 στις 0:57

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 12. Οι παρακάτω 4 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην zastava για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (18-10-09),Lunatic (18-10-09),~rêveur~ (18-10-09)

 13. #7
  Blogthean
  Δεν έχει οριστεί status
   
  Το avatar του χρήστη ionxx7
  Εγγραφή
  11-09-2008
  Μηνύματα
  4
  Blogthea Money
  0
  Ευχαριστώ
  9
  Ευχαριστήθηκε 20 Φορές σε 4 Posts

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Θεωρώ πως το link αυτό απαντά άριστα στην δημοσκόπηση TYPOS.COM.CY - The online newspaper of Cyprus

 14. Οι παρακάτω 4 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην ionxx7 για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (22-10-09),zastava (22-10-09),~rêveur~ (22-10-09)

 15. #8
  Blogthean
  Status: lazy
   
  Το avatar του χρήστη ~rêveur~
  Εγγραφή
  24-12-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  5.505
  Blogthea Money
  62.973
  Ευχαριστώ
  26.273
  Ευχαριστήθηκε 14.902 Φορές σε 3.932 Posts
  Καταχωρήσεις στο Blog
  18

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ionxx7 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θεωρώ πως το link αυτό απαντά άριστα στην δημοσκόπηση TYPOS.COM.CY - The online newspaper of Cyprus
  Πολυ καλο το αρθρο.Πραγματικα.
  «Οι προλετάριοι με την επανάσταση δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν από τις αλυσίδες τους. Έχουν όμως να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!» Καρλ Μαρξ

 16. Οι παρακάτω 2 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην ~rêveur~ για αυτό το χρήσιμο Post.

  jimceltic13 (23-10-09),jose2205 (22-10-09)

 17. #9
  Blogthean
  Δεν έχει οριστεί status
   
  Το avatar του χρήστη -NeMeSiS-
  Εγγραφή
  10-12-2009
  Περιοχή
  Περιστερι-Αθηνα
  Μηνύματα
  1
  Blogthea Money
  0
  Ευχαριστώ
  0
  Ευχαριστήθηκε 0 Φορές σε 0 Posts

  Προεπιλογή Απάντηση: Οι Τρωες ηταν ελληνικο φυλο;

  Καλησπέρα, πολυ ενδιαφέροντα όλα αυτα που γράφετε, σε μια αναζήτηση που έκανα βρήκα νόμισμα της Τροίας ή Ιλιάδος.

  LINK: http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._from_Troy.jpg

Παρόμοια Θέματα

 1. Ηλικια, φυλο, τοπος διαμονης
  By al6is in forum Παιχνίδια Γενικής Συζήτησης
  Απαντήσεις: 30
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-10, 16:15
 2. Ποια να ηταν???
  By thom in forum Μυστήρια και Ανεξιχνίαστα Γεγονότα
  Απαντήσεις: 7
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-04-10, 2:03
 3. Καλα θα....ηταν
  By pandacorfu in forum Γελοιογραφίες
  Απαντήσεις: 46
  Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-09, 15:09
 4. Απαντήσεις: 5
  Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-08, 22:36
 5. Αν ηταν αφεντικα ?
  By papaki44 in forum Humor
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-08, 17:41

Members who have read this thread: 1

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
 • Trackbacks are σε λειτουργία
 • Pingbacks are σε λειτουργία
 • Refbacks are σε λειτουργία