Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1

Θέμα: "13 ζώα τα οποία είχαν εξαφανιστεί, αλλά τελικά είναι ζωντανά!"

 1. #1
  BlogΘέα Moderator Το avatar του χρήστη jose2205
  Εγγραφή
  30-05-2009
  Περιοχή
  Σε ένα όνειρο...
  Μηνύματα
  11.980

  Προεπιλογή "13 ζώα τα οποία είχαν εξαφανιστεί, αλλά τελικά είναι ζωντανά!"

  Lazarus species ονομάζονται τα πλάσματα που έχουν εξαφανιστεί, μερικές φορές για εκατομμύρια χρόνια και ως εκ θαύματος, ανακαλύφθηκαν εκ' νέου και πάλι στη σύγχρονη εποχή. Μια υπενθύμιση ότι, όταν δοθεί η ευκαιρία, η ζωή βρίσκει τρόπο να επιβιώσει.

  1. Coelacanth


  Ο Κοιλάκανθος είναι ένα αρχαίο ψάρι που πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.Αυτό ήταν μέχρι το 1938, όταν ένα τέτοιο ψάρι, ανακαλύφθηκε ως εκ΄ θαύματος στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής κοντά στις εκβολές του ποταμού Chalumna. Συνδέεται στενά με τα lungfishes και tetrapods και είναι από τα παλιότερα εν΄ζωή ψάρια που υπάρχουν. Ζουν περίπου 100 χρόνια και τα συναντάμε σε βάθος 90 έως 100 μέτρα.

  2. Bermuda Petrel  Πιστεύεται ότι είχε εκλείψει για 330 χρόνια, αφού τα πουλιά αυτά δεν τα είχε δει κανείς από το 1620. Το 1951 όμως, 18 ζεύγη του είδος, βρέθηκαν στις απομακρυσμένες βραχονησίδες στο Castle Harbor. Ακόμα κι έτσι όμως, "δίνει μάχη" για να μην εξαφανιστεί, αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 250 πτηνά.

  3. Chacoan peccary  Το Chacoan είναι το μεγαλύτερο (σε μέγεθος) από το είδη πέκαρι το οποίο μοιάζει με γουρούνι και διαφέρει από ήπειρο σε ήπειρο, και επιπλέον δεν μπορεί να εξημερωθεί. Το πέκαρι Chacoan περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1930 με βάση μόνο τα απολιθώματα, και πιστεύεται ότι ήταν ένα είδος που είχε εξαφανιστεί. Το 1975, εξέπληξε τους ερευνητές όταν ανακάλυψαν ένα ζωντανό πέκαρι στην περιοχή Chaco της Παραγουάης. Σήμερα ο πληθυσμός τους αριθμεί περίπου 3.000.

  4. Lord Howe Island stick insect  Μερικές φορές ονομάζονται και "αστακούς ξηράς" ή "λουκάνικα που περπατάνε". το Lord Howe θεωρείται το σπανιότερο έντομο στον κόσμο. Πιστεύεται ότι είχε εκλείψει από το 1930, όταν εξαφανίστηκε και το τελευταίο από την μόνη γνωστή περιοχή που ζούσε, στο Lord Howe Island. Το τεράστιο έντομο ανακαλύφθηκε πάλι το 2001 όταν διαπιστώθηκε ότι λιγότερο από 30 έντομα ζουν κάτω από ένα θάμνο στο μικρό νησάκι Ball's Pyramid, το ψηλότερο και πιο απομονωμένο νησάκι στον κόσμο.

  5. Monito del Monte


  Η Monito del Monte είναι ένα μαρσιποφόρο που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί πριν 11 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι την ανακάλυψη ενός, στο Chilean bamboo στις νότιες ¶νδεις. Το πλάσμα αυτό, συνδέεται στενότερα με τα μαρσιποφόρα την Αυστραλίας από ότι με άλλα είδη της Νότιας Αμερικής και είναι πιθανό να σχετίζεται με τα πρώτα γνωστά μαρσιποφόρα της Αυστραλίας που έζησαν πριν 55 εκατομμύρια χρόνια.

  6. La Palma giant lizard  Μέχρι την πρόσφατη ανακάλυψη της το 2007, η σαύρα γίγαντας πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί για περίπου 500 χρόνια. Εντούτοις βρέθηκαν στην περιοχή La Palma των Καναρίων Νήσων. Οι νέες αποστολές στην περιοχή σχεδιάζονται επί του παρόντος, με την ελπίδα να βρουν έναν πληθυσμό ικανό για αναπαραγωγή.

  7. Takahe  Η Takahe είναι ένα πουλί της Νέας Ζηλανδίας που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί, μετά τα τέσσερα τελευταία πουλιά που είχαν πιαστεί το 1898. Ωστόσο, μετά από μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια αναζήτησης, το πουλί ανακαλύφθηκε εκ νέου το 1948 στην περιοχή Lake Anau. Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο και παράξενο πουλί, απειλείται ακόμα με εξαφάνιση, αφού σήμερα ο πληθυσμός τους αριθμεί μόλις 225 πουλιά.

  8. Cuban solenodon


  Αυτό το παράξενο πλάσμα, είναι τόσο σπάνιες που έχουν βρεθεί μόνο 37 μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη του έγινε αρχικά το 1861, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν άλλα ζώα από το 1890 έως το 1974. Το κουβανικό solenodon είναι ένα από τα πιο παράξενα θηλαστικά, και το σάλιο του περιέχει δηλητήριο. Το 2003, η ανακάλυψη ακόμα ενός solenodon γιορτάστηκε με την βάφτιση του με το όνομα: Alejandrito.

  9. New Caledonian crested gecko  Αρχικά περιγράφεται το 1866 και για πολύ καιρό, υπήρχε ο φόβος ότι είχε εξαφανιστεί, μέχρι που ανακαλύφθηκε πάλι το 1994 μετά από μια τροπικής καταιγίδας. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το τρίχωμα στα βλέφαρα το οποίο ξεκινάει από τα μάτια και καταλήγει στην ουρά του.

  10. New Holland mouse  Το "New Holland mouse" ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1843. Έναν αιώνα μετά και αφού είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του, ξανάκανε την εμφάνιση του στο Εθνικό Πάρκο βόρεια του Σίδνεϊ το 1967. Το χαριτωμένο αυτό τρωκτικό εξοντώθηκε από τις μεγάλες φωτιές της Αυστραλίας το 1983 και αυτήν την στιγμή υπάρχει σε δύο μέρη. Στη Νέα Νότια Ουαλία και την Τασμανία, όπου "παλεύει" για την επιβίωση του.

  11. Giant Palouse earthworm  Αρχικά ανακαλύφθηκε το 1897 και δηλώθηκε εξαφανισμένο είδος τη δεκαετία του 1980. 3 όμως απ΄ αυτά τα σκουλήκια ανακαλύφθηκαν το 2005, στα Ανατολική της Ουάσιγκτον, στην περιοχή Αϊντάχο. Αυτά τα albino σκουλήκια, σκάβουν σε βάθος έως και 4,5 μέτρων και μπορούν να φτάσουν το μήκος του ενός μέτρου.

  12. Large-billed reed-warbler  Το είδος αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το λιγότερο γνωστό πουλί στον κόσμο. Είναι γνωστό μόνο από ένα δείγμα που ανακαλύφθηκε το 1867, και πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, στην Ταϊλάνδη το 2006, ένας άγριος πληθυσμός ανακαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο ίδιο είδος μέσω του DNA που ταίριαζε με το αρχικό δείγμα. Δυστυχώς όμως, από ότι φαίνεται ο πληθυσμός τους συρρικνώνεται σταθερά, οδηγώντας τα σε εξαφάνιση.

  13. Laotian rock rat  Αυτό το είδος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε μια αγορά στην Thakhek, Khammouan, στο Λάος το 1996 όπου πουλιόταν ως κρέας και θεωρήθηκε από τα πιο ασυνήθιστα και ιδιαίτερα τρωκτικά που έχουν ανακαλυφθεί. Στη συνέχεια, το 2006, μετά από συστηματική μελέτη του τρωκτικού, ανακαλύφθηκε ότι ανήκει σε ένα είδος αρχαίου τρωκτικού που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί 11 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι περαιτέρω έρευνες στο Λάος, έφεραν στο φως και άλλα δείγματα, δίνοντας ελπίδες ότι το ζώο δεν είναι τόσο σπάνιο, όσο νόμιζαν στην αρχή.

  apolitistosteki.blogspot.com
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jose2205 : 19-11-09 στις 17:12
  "Κι όταν μια μέρα φύγω από δω ένα θάναι σίγουρο...
  πως έζησα τη ζωή που διάλεξα εγώ κ όχι κάποιος άλλος για μένα...
  κι η αλήτισσα ψυχή μου θα το νιώθει...έτσι...όπως θα πετάει ελεύθερη...

  Παρακαλώ όπως διαβάσετε τον κανονισμό λειτουργίας του Blogthea Portal τον οποίο θα βρείτε εδώ.

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-11, 14:21
 2. Απαντήσεις: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-12-09, 23:08
 3. Απαντήσεις: 7
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-09, 16:52
 4. Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-09, 23:31
 5. Απαντήσεις: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 17-08-09, 16:49

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας