Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1

Θέμα: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΟΕ

 1. #1

  Προεπιλογή ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΟΕ

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ εποε ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
  Περίοδος: Οκτώβριος 2009
  • INTERNET PIRACY (TV PROGRAMS/ MOVIES/PSX):
  • Σε συνέχεια των ερευνών μας για την διακρίβωση των φυσικών προσώπων – διαχειριστών παράνομων ελληνικών ιστοσελίδων και ύστερα από μήνυση της ΕΠΟΕ εναντίον των διαχειριστών της ιστοσελίδας www.koproskilo.gr - Offline - Offline το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ, προέβη μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία στον εντοπισμό του διαχειριστή του ανωτέρω site και του ιδιοκτήτη της ταχυδρομικής θυρίδας , μέσω της οποίας γινόταν περαιτέρω διακίνηση ψηφιακών δίσκων (DVDs) και οι οικονομικές συναλλαγές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Ελήφθησαν και από τα δύο άτομα απολογίες και η υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η Ιστοσελίδα είναι πλέον ανενεργή.
  • Τον Οκτώβριο συνεχίστηκε η αποστολή έγγραφων καταγγελιών στα video hosting sites: Rapidshare, Google, Veoh, καθώς επίσης και στα Filefactory, Myspace, Live video, Megashares, Megaupload, Slingfile, Youtube και Steki.gr. Απομακρύνθηκαν 10.414 σύνδεσμοι, εκ των οποίων 5.797 και με περιεχόμενο ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και 4.617 σύνδεσμοι με περιεχόμενο παιχνίδια Playstation (PS2, και PSP). Oι παραπάνω σύνδεσμοι συλλέχτηκαν από τα παρακάτω sites:
  1)fun-enter.com, 2) sqgtgroup-community.com, 3) games.indya.blogspot.com, 4) instinct.net, 5) easygreeks.net, 6) greekddl.com, 7) steki.gr, 8) peirates-team.com, 9) thegreekz.com,
  10) warezakias.info, 11) greek-chater.co.

  Νεώτερες εξελίξεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις για την διαδικτυακή πειρατεία.
  • Στη Γαλλία το συνταγματικό δικαστήριο, ενέκρινε τελικά, μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του νόμου των τριών διαδοχικών σταδίων με τελική ενέργεια την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη που κατεβάζει παράνομα, ενώ αρχικά τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε μπλοκαριστεί απαιτώντας δικαστική απόφαση για την διακοπή της σύνδεσης.
  • Στην Μεγάλη Βρετανία η πρωτοβουλία για έναν αντίστοιχο νόμο, ο οποίος προβλέπει περιορισμό της ταχύτητας στην πρόσβαση των παρανομούντων, συναντά έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μάζα πολιτών αλλά και κάποιων καλλιτεχνών με αποτέλεσμα την αμφίρροπη τελική έκβαση των προσπαθειών για την ψήφισή του.
  • Εν τω μεταξύ, στη Δανία, ο αντι-πειρατικός οργανισμός Antipiratgruppen απέτυχε να επιτύχει καταδικαστικές αποφάσεις για τέσσερις υποθέσεις εναντίον ατόμων που είχαν κατηγορηθεί για παράνομο file-sharing, ελλείψει επαρκών στοιχείων. Το Ανώτερο δικαστήριο της Δανίας απεφάνθη ότι η διεύθυνση IP αποτελεί αποκλειστικό στοιχείο του ατόμου που πληρώνει την συνδρομή της παροχής του Internet και δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την απόδοση ευθυνών σε αυτόν έκανε παράνομη χρήση της σύνδεσης παρά μόνο αν το ίδιο πρόσωπο το παραδεχθεί.
  • Στην Σουηδία ερευνητές του κοινωνιολογικού ερευνητικού προγράμματος των Cyber Norms, υπολόγισαν ότι 500.000 συνδρομητές internet κρύβουν την ταυτότητά τους. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα στους Σουηδούς ηλικίας από 15 έως 25 ετών και βρήκαν ότι το δέκα τοις εκατό αυτής της ομάδας λαμβάνει αυτήν την περίοδο μέτρα ενάντια στην αυξανόμενη online επιτήρηση.
  Ο Δρ.Mans Svensson, διδάκτορας στην κοινωνιολογία Νόμων στο Lund υπολογίζει πως το ποσοστό όλων των Σουηδών που κρύβουν την ταυτότητά τους στο internet είναι έως και 6-7%. Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αφοσιωμένοι file-sharers θα προτιμούσαν να κρύβουν την ταυτότητά τους παρά να σταματήσουν να κατεβάζουν.
  Οι υπηρεσίες απόκρυψης της διεύθυνσης IP επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με το internet «ανώνυμα».
  Η πρόσφατα προωθημένη υπηρεσία του Itshidden είναι μία από τις λίγες που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία απόκρυψης ταυτότητας μαζί με premium συνδρομές. Λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του οι ιδιοκτήτες χρειάστηκε να απενεργοποιήσουν καινούριες εγγραφές έτσι ώστε να μπορέσουν διατηρήσουν την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Μόνο σε λίγους μήνες το Itshidden ενέγραψε πάνω από 100.000 μέλη.

  • Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ (1-11-2009) της εκπομπής «60 minutes» του αμερικάνικου καναλιού CBS με θέμα “the movie pirates”
  http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=5486510n&tag=contentMain;cbsCarousel
  Τα «60 λεπτά» είναι ένα αμερικανικό τηλεοπτικό newsmagazine που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS από το 1968. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων τηλεοπτικών προγραμμάτων της αμερικανικής τηλεόρασης και έχει συγκεντρώσει πολυάριθμα βραβεία κατά τη διάρκεια των 40 + ετών που βρίσκεται στον αέρα.

  • ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
  Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 η ΕΠΟΕ συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΕΠΙ (Ελληνική Eταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), με την συμμετοχή εκπροσώπων των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Προστασίας πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα του πνευματικού, καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και παραγωγικούς φορείς του ευρύτερου τομέα του Πολιτισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι εκπρόσωποι των παρακάτω Οργανισμών:
  1.ΦΟΙΒΟΣ -ΟΣΔ και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων.
  2.ΑΘΗΝΑ - ΟΣΔ Δημιουργών Θεατρικών & Οπτικοακουστικών Έργων – Σκηνοθετών.
  3.ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών.
  4. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων.
  5. GRAMMO /IFPI - ΟΣΔ & Προστασίας Δικαιωμάτων Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου.
  6.ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Ηθοποιών.
  7.ΕΡΑΤΩ - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Τραγουδιστών και Ερμηνευτών.
  8.ΘΕΣΠΙΣ - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Θεατρικών Συγγραφέων / Μεταφραστών Θεατρικών Έργων.
  9. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Διευθυντών Φωτογραφίας / Σκηνογράφων/ Ενδυματολόγων / Ηχοληπτών / Μοντέρ.
  10. ΟΣΔΕΛ - ΟΣΔ Έργων του Λόγου (Συγγραφείς, Μεταφραστές, Δημοσιογράφοι, Εκδότες).
  11.ΟΣΔΕΕΤΕ - ΟΣΔ Έργων των Εικαστικών Τεχνών.
  12.PRO.MEDIA - ΟΣΔ Δικαιωμάτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών έργων.

  Παραθέτω απόσπασμα του σχετικού δελτίου που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΑΕΠΙ:
  «Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των ΟΣΔ συμφώνησαν ότι οι
  συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο χώρο της πνευματικής καλλιτεχνικής δημιουργίας οδηγούν τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού στην οικονομική εξαθλίωση και ότι είναι επιβεβλημένο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση, θωράκιση και προάσπιση των δικαιωμάτων των δημιουργών πνευματικών έργων και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, με κατάθεση προτάσεών τους και ανταλλαγή απόψεων συζήτησαν για τις επικοινωνιακές ενέργειες τις οποίες θα αναλάβουν προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και του πολιτικού κόσμου για το θέμα της προστασίας των πνευματικών έργων, γενικότερα. Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν το μείζον ζήτημα της μη νόμιμης χρήσης και εκμετάλλευσης των πνευματικών έργων στο διαδίκτυο. Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης συλλογικής δράσης και
  πρωτοβουλιών από τους ΟΣΔ και τους πνευματικούς δημιουργούς/ καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται απ αυτούς, με κοινό τόπο την ευαισθητοποίηση κατ αρχήν της Πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων τους και κατΆ επέκταση του κοινού που αποτελεί τον εν δυνάμει χρήστη / καταναλωτή πνευματικών προϊόντων και καλλιτεχνικών δράσεων.

  Η συμβολή του κράτους σε αυτήν την προσπάθεια κρίθηκε παραπάνω από αναγκαία μέσω έμπρακτης υποστήριξης σειράς αιτημάτων που επί σειρά ετών έχουν υποβληθεί μάταια στις εκάστοτε Κυβερνήσεις, με μόνο αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της πνευματικής, καλλιτεχνικής δραστηριότητας και το διευρυνόμενο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.
  Προς το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η δρομολόγηση μιας μία σειράς ενεργειών για το άμεσο μέλλον, με αρχή την ενημέρωση αρμοδίων στελεχών της Κυβέρνησης, Πρωθυπουργού, Υπουργών, Κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων, του Τύπου και του κοινού.

  ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ
  1. Οργάνωση συνέντευξης Τύπου (χώρος διεξαγωγής το Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Αθήνας, με ημερομηνία διεξαγωγής την 30η Νοεμβρίου ώρα 12 το μεσημέρι).
  2. Αποστολή της ανοιχτής επιστολής στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού , Μεταφορών, Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών, ΟΠΙ
  3. Αποστολή της επιστολής και στις κοινοβουλευτικές ομάδες που θα είναι αρμόδιες για θέματα των προαναφερθέντων Υπουργείων.
  4. Ενεργοποίηση όλων των επαφών που έχει ο καθένας μας για τη δημοσιοποίηση των θέσεων μας μέσω συζητήσεων και συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς /ραδιοφωνικούς σταθμούς και μεγάλες εφημερίδες.
  5. Συντήρηση στην επικαιρότητα του θέματος, μέσω αυτών των επαφών.
  6. Αίτημα για συνάντηση εκπροσώπων των ΟΣΔ με καθένα ξεχωριστά από τους αρμόδιους Υπουργούς . Ενημέρωση για τα θέματα και κινητοποίηση επιφανών μελών μας για στήριξη και παρουσία τους σε όλες τις δράσεις.
  7. Δημιουργία κοινού φακέλου με προτάσεις σε νομικό και πρακτικό επίπεδο για τη νομική και οικονομοτεχνική επίλυση του θέματος.
  8. Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής από εκπροσώπους όλων των φορέων για την από κοινού συνεργασία και συναπόφαση για τα επόμενα βήματα.

  ? Παράλληλα, έχουν προωθηθεί για προβολή από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας τα τρία αντι-πειρατικά σποτάκια που δημιουργήθηκαν με την συμβολή των εταιρειών- μελών: “ODEON” – “SPHE” – “VILLAGE” – “AUDIOVISUAL” και “FEELGOOD”. (Επισυναπτόμενα αρχεία: epoe300.wmv, epoe11.wmv, EPOE101.wmv).

  NOSTOS
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NOSTOS : 28-12-09 στις 1:04

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-09, 18:51

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας