Σε ένα μήνα περίπου, η Αμερική θα γιορτάσει την ημέρα των προέδρων. Μια ημέρα που έχει μια παράξενη ιστορία, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε μια άλλη μέρα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μερικούς από τους προέδρους που κυβέρνησαν τις Η.Π.Α, για τους οποίους ίσως να μην γνωρίζετε κάποιες παράξενες πληροφορίες που αφορούν την ζωή τους ή την καριέρα τους ως Πλανητάρχες.

1. Ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούσβελτ (Πρόεδρος #32) συνδεόταν με κάποιον τρόπο με 11 πρώην Αμερικανούς Προέδρους.

2. Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ, ο 20ος Πρόεδρος , ήταν καθηγητής αρχαίων γλωσσών. Ήταν όμως και αμφιδέξιος. Λένε πως μπορούσε με το ένα χέρι να γράφει Λατινικά και ταυτόχρονα με το άλλο Ελληνικά.

3. Ο Τζον Τάιλερ, ο 10ος Πρόεδρος, ήταν πατέρας 15 παιδιών. Το 15ο παιδί το απέκτησε σε ηλικία 70 ετών.

4. Το ψηλό καπέλο, που συνήθως φορούσε ο Αβραάμ Λίνκολν (Πρόεδρος #16), ήταν στην πραγματικότητα ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ. Αποθήκευε μέσα πολύ σημαντικά έγγραφα.

5. Ο 17ος Πρόεδρος, ο ¶ντριου Τζόνσον, γεννήθηκε σε μία πολύ φτωχή οικογένεια και μέχρι την ηλικία των 17 ετών δεν μπορούσε να διαβάσει. Μετά, γνώρισε τη σύζυγό του, η οποία του έμαθε μαθηματικά, ανάγνωση και να βγάζει δημόσιους λόγους. Όταν αντιτάχθηκε στην απόσχιση του Νότου από την Ένωση, σχεδόν τον λιντσάρισαν στη Βιρτζίνια και αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Τεννεσί.

6. Ο 22ος και 24ος Πρόεδρος, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, στρατολογήθηκε στον Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά πλήρωσε κάποιον έναντι 150 δολαρίων για να τον αντικαταστήσει και να μείνει εκείνος πίσω, προκειμένου να φροντίσει τη μητέρα του και τις αδερφές του. Σε αντίθεση με τον Μπιλ Κλίντον, που απέφυγε να στρατολογηθεί έναν αιώνα μετά, ο Κλήβελαντ δεν εισέπραξε ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές για την κίνησή του αυτή διότι ο νόμος περί επιστράτευσης του 1863 προέβλεπε σε ειδικές περιπτώσεις αυτή την αντικατάσταση.

7. Ο Κάλβιν Κούλιτζ, ο 30ος Πρόεδρος, θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες. Όταν δεν έκανε μασάζ στο κεφάλι του με βαζελίνη κατά τη διάρκεια των πρωινών γευμάτων στο κρεβάτι του και όταν δεν καβαλούσε τον προσωπικό του μηχανοκίνητο ταύρο, χτυπούσε το κουδούνι στην πόρτα του Λευκού Οίκου και έτρεχε να κρυφτεί.

8. Μέχρι στιγμής, όλων των Αμερικανών Προέδρων το γενεαλογικό δέντρο περιορίζεται σε μία ή περισσότερες από μόνο επτά εθνικότητες: Δανική, Αγγλική, Γερμανική, Ιρλανδική, Σκωτσέζικη, Ελβετική και Ουαλική.

9. Ο Γκρόβερ Κλήβελαντ ήταν ο μόνος Πρόεδρος που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είχε εξώγαμο παιδί. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, έδωσε οδηγίες στο επιτελείο του να πουν όλη την αλήθεια για το παιδί. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν ο Κλήβελαντ ήταν ο πραγματικός πατέρας του παιδιού, πλήρωσε όμως διατροφή γιατί ήταν ο μόνος ανύπαντρος μεταξύ των «μνηστήρων» της μητέρας.

10. Υπήρξαν 4 Πρόεδροι που στην πραγματικότητα δεν ήταν Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών: ο Σαμ Χιούστον, ο Μιραμπό Λαμάρ και ο ¶νσον Τζόουνς ήταν Πρόεδροι της Δημοκρατίας του Τέξας, ενώ ο Τζέφερσον Ντέιβις ήταν Πρόεδρος των Ομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής.


psaxtiria.com