Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Θέμα: Special Forces-Κομάντος

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη Neon938
  Εγγραφή
  22-12-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  4.971

  Προεπιλογή Special Forces-Κομάντος

  Από τους Σπετσνάζ μέχρι τους SAS παρουσιάζεται την αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.

  Σπετσνάζ (Cпецназ- Войска специального назначения)

  «Αν πνιγείς δεν κάνεις για Σπετσνάζ» λένε οι εκπαιδευτές στους νεαρούς εθελοντές που πηδάνε σε ένα ποτάμι από ύψος 20 μέτρων. Και αυτό είναι το λιγότερο. Το παραδοσιακό βρωμόξυλο είναι ο πυρήνας του προγράμματος των Ειδικών Δυνάμεων του Ρωσικού Στρατού. Όποιος θέλει φεύγει. Όποιος μείνει όμως ξέρει ότι τα σπασμένα δάκτυλα, τα ραγισμένα πλευρά και οι μετατοπισμένοι σπόνδυλοι είναι στην ημερήσια διάταξη. Θα έχει δε τόσο χρόνο να αναρρώσει όσο χρειάζεται για να σταθεί απλώς στα πόδια του.

  Επιχειρησιακά, οι Σπετσνάζ μοιάζουν πολύ με τους βρετανούς SAS. Εκπαιδεύονται σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις πίσω από τις εχθρικές γραμμές, απαγωγές – δολοφονίες υψηλόβαθμων προσώπων, σαμποτάζ και ανακαταλήψεις κτιρίων που έχουν καταληφθεί από τρομοκράτες. Ανάμεσα στα όπλα που φέρουν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο μαχαίρια: Το ένα είναι εκτοξεύει τη λεπίδα του ενώ το άλλο εκτοξεύει μια σφαίρα χωρίς να δημιουργεί κανένα απολύτως θόρυβο.

  Commandos marine

  Τα Πράσινα Μπερέ του Γαλλικού Ναυτικού είναι μια δύναμη πεντακοσίων αμφίβιων καταδρομέων που διοικητικά χωρίζεται σε έξι ομάδες που ειδικεύονται σε θαλάσσιες και υποβρύχιες επιχειρήσεις, συλλογή πληροφοριών, κατάδειξη πυρών, εξουδετέρωση από μεγάλη απόσταση.
  Ελάχιστα είναι γνωστά για την εκπαίδευση τους αλλά η δράση της ομάδας Hubert έχει έρθει τελευταία στο προσκήνιο εξαιτίας των περιστατικών πειρατείας στη Σομαλία. Στις 29 Απριλίου 2009, η επέμβαση των γάλλων κομάντο σε υπό πειρατεία σκάφος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ομήρου, δύο πειρατών και την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων.

  ΜΙ6

  Είναι ότι κοντινότερο υπάρχει στο «Τζέιμς Μποντ». Συνήθως πρόκειται για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που τοποθετούνται σε ξένες χώρες για τη συλλογή πληροφοριών και την εξουδετέρωση πιθανών κινδύνων στα πρώτα τους στάδια. Αν και ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι αποστολές τους είναι συνήθως γραφειοκρατικού χαρακτήρα και δεν έχουν τη δράση που εμφανίζεται στις ταινίες 007, η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει στρατιωτικά αντικείμενα, τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών ενώ υπάρχει και ειδικό τμήμα που αναπτύσσει γκάτζετ παντός είδους.

  US Army Rangers

  Το 75 Σύνταγμα Rangers των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων είναι ελαφρύ πεζικό σε ετοιμότητα 18 ωρών. Συνήθως είναι οι πρώτοι που θα περάσουν τις εχθρικές γραμμές όπως έχει γίνει στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Όπως λένε και οι ίδιοι «οι Ρέιντζερς δείχνουν το δρόμο».

  Μετά τη βασική τους εκπαίδευση οι εθελοντές του εκπαιδεύονται σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων όπως ρίψεις αλεξιπτωτιστών HALO, υποβρύχιες επιχειρήσεις, διείσδυση, διαφυγή και σύγχρονα οπλικά συστήματα. Μετά από εννιά εβδομάδες ακολουθούν πρόγραμμα εξατομικευμένης εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσουν υψηλές ικανότητες σε συγκεκριμένους τομείς.

  Η αποστολή των Rangers είναι η διείσδυση σε εχθρικές περιοχές, η αντιμετώπιση σημαντικών μεγαλύτερων εχθρικών δυνάμεων και η εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού σε ανορθόδοξο πόλεμο. Το τελικό μέρος της εκπαίδευσης περιλαμβάνει πορείες 60 χιλιομέτρων σε ανώμαλο έδαφος, επιβίωση με ελάχιστα μέσα όπως μια πυξίδα και ένα χειρόγραφο χάρτη της περιοχής.

  MarSOC

  Οι MarSOC είναι οι «Ράμπο» των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων με μια διαφορά: Εκτός από τη σωματική τους ικανότητα, η επιλογή τους γίνεται με κριτήρια την ευφυΐα, την ωριμότητα και τη δύναμη της θέλησης. «Θέλουμε να βρούμε τους ποιητές του πολέμου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι της επιλογής.

  Όσοι περάσουν τα τεστ επιλογής ακολουθούν μια εκπαίδευση που χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει επιβίωση, αντίσταση, διαφυγή και απόδραση (SERE), παραδοσιακές πολεμικές τέχνες όπως Ζίου Ζίτσου, ή Παγκάτιο και τέλος Σαγιόκ Καλί (παραδοσιακή πολεμική τέχνη με μαχαίρια των Φιλιπινών).

  Η δεύτερη περιλαμβάνει αμφίβιες καταστροφές, αναγνώριση και τεχνικές ελευθέρου σκοπευτή. Η τρίτη είναι συνέχεια της δεύτερης με την προσθήκη τηλεπικοινωνιών ασυρμάτων και δορυφορικών συστημάτων. Στην τέταρτη φάση εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο.

  Οι MarSOC δρουν σε ομάδες των 11 έως 14 ατόμων και πάντα σε συνεργασίες με τις δυνάμεις χωρών που ζητούν στρατιωτική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν εξεγέρσεις. Πολύ συχνά καλούνται να εκπαιδεύσουν και τμήματα αυτών των στρατών σε αντικείμενα επικοινωνιών, αναγνώρισης και ελευθέρου σκοπευτή.

  Delta Force

  Σχεδόν το σύνολο των εθελοντών της Delta Force προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Ρέιντζερς. Η επιλογή τους γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με τεστ σωματικής αντοχής ενώ στη συνέχεια εκπαιδεύονται εκπαιδεύεται σε οπλικά συστήματα, βαρέα όπλα και ειδικές μεθόδους μάχης σώμα με σώμα.

  Οι αποστολές που αναλαμβάνει η Δύναμη Δέλτα έχουν κυρίως αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα όπως η ανακατάληψη κτιρίων και η διάσωση ομήρων. Επιχειρησιακά μοιάζουν πολύ με τη γαλλική GIGN, την DEVGRU (πρώη SEAL Team 6) και την ισραηλινή Sayeret Metkal.

  SEAL (Sea Air Land Forces)

  Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η ελίτ του αμερικάνικου στρατού, μια δύναμη 2000 αντρών που εκπαιδεύονται σε όλα σχεδόν τα στρατιωτικά αντικείμενα αλλά σε υψηλότερο βαθμό από κάθε ομάδα των ειδικών δυνάμεων. Δρουν σε επίπεδο διμοιρίας (8 άντρες) και έχουν δώσει το παρόν σε όλες τις αμερικάνικες επιχειρήσεις από το Δέλτα του Ποταμού Μεκόνγκ στα όρη του Αφγανιστάν.

  Shayetet 13

  Μια από τις τρεις κορυφαίες μονάδες του ισραηλινού στρατού (μαζί με τη Sayeret Metkal), είναι ειδικευμένη σε επιχειρήσεις διάσωσης και αντιτρομοκρατίας. Μια από τις πιο γνωστές τους επιχειρήσεις είναι η καταδίωξη και η εξουδετέρωση των μελών του Μαύρου Σεπτέμβρη που ήταν υπεύθυνη για τη Σφαγή του Μονάχου Πέρα από τη στρατιωτική τους εκπαίδευση και επειδή πολύ συχνά επιχειρούν σε αστικές περιοχές εκτός Ισραήλ εκπαιδεύονται σε ένα μείγμα πολεμικών τεχνών γνωστό ως Κραβ Μάγκα και αποσκοπεί στην εξουδετέρωση του αντιπάλου με ελάχιστα μέσα. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι ο κανόνας.

  SAS (Special Air Service)

  Οι SAS είναι οι Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών του Βρετανικού Στρατού, ωστόσο η σωματική τους ικανότητα είναι αντίστοιχη των SEAL, η εκπαίδευση τους αντίστοιχη των MarSOC ενώ εκπαιδεύονται σε αντικείμενα αντικατασκοπείας από την MI5 και την MI6. Είναι η πιο μάχιμη μονάδα στον κόσμο και έχει την τιμή να είναι το πρότυπο που ακολουθούν σχεδόν όλες οι Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου. Το έμβλημα τους φέρουν οι Sayetet Metkal και οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

  Πηγή:Men24


  Dum Spirο Spero (Όσο ζώ Ελπίζω)

  ¶μα προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις κανέναν.
  Αίσωπος,620-560 π.Χ  There is still hope


  Πατάτε και το THANKS καμιά φορά δεν στοιχίζει.

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη Larisseos
  Εγγραφή
  07-09-2008
  Περιοχή
  Ελα τώρα!Θες όλα να τα μαθαίνες!
  Μηνύματα
  3.186

  Προεπιλογή Απάντηση: Special Forces-Κομάντος

  Ιστορικά αν και η απαρχή της αναγκαιότητας συγκρότησης τέτοιων ειδικών δυνάμεων διαφαίνεται στην Ελληνική Μυθολογία από τη συγκρότηση της ομάδας των Αργοναυτών στην Αργοναυτική εκστρατεία ως καθεαυτού ιστορική απαρχή θεωρείται η συγκρότηση ειδικής στρατιωτικής μονάδας, αντίστοιχης σημερινής αλπινιστών, με την οποία ο Μέγας Αλέξανδρος κατέλαβε δύσβατα περάσματα, όπως τις Κιλίκιες πύλες, τις Αμανίδες κ.ά.
  Η ιστορία των ειδικών δυνάμεων ξεκινάει από την αρχαιότητα και είναι ιστορικά αποδεδειγμένη. Ο πατέρας της ιστορίας, Ηρόδοτος, είχε αναφερθεί στην επίλεκτη περσική δύναμη των αθανάτων. Οι στρατοί των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών είχαν τις περισσότερες φορές ειδικά τμήματα που ξεχώριζαν από των υπόλοιπο στρατό π.χ. ο Ιερός Λόχος των Θηβαίων, οι εταίροι του μακεδονικού στρατού. Οι ρωμαϊκός στρατός είχε τους πραιτωριανούς που υπάγονταν κατευθείαν στον ρωμαίο αυτοκράτορα.
  Ο πρόγονος των σημερινών Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων είναι τα SΑS ( Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις ). Ο Ταγματάρχης Καλίνσκι που έδρασε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμπνεύστηκε απο τις Βρετανικές Δυνάμεις το πρότυπο αυτό και θεώρησε απαραίτητη τη δημιουργία αντίστοιχων Στρατιωτικών τμήμάτων και στην Ελλάδα.

  Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

  Κάθε Έλληνας όταν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια είναι υποχρεωμένος να περάσει περιοδεύων. Εκεί συμπληρώνει το Δελτίο Απογραφής Εφέδρου, όπου και δηλώνει προτίμηση για το Σώμα που θέλει να υπηρετήσει. Εκτός από τα τρία σώματα (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία), μπορεί να επιλέξει και τις Ειδικές Δυνάμεις.
  Ακόμα και αν δεν έρθει χαρτί κατάταξης στο στρατεύσιμο για το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, όταν αυτός θα παρουσιαστεί σε άλλο Κέντρο του Στρατού Ξηράς θα ερωτηθεί για τον αν θέλει να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.
  Η επιλογή του προσωπικού γίνεται με υψηλά κριτήρια (ανάλογα του αντικειμένου δράσης) και αρκετές φορές η εκπαίδευση τους ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Για μερικές εξειδικευμένες αποστολές είναι αναγκαία και η μετεκπαίδευση. Επειδή πολλές επιχειρήσεις αυτών συνήθως είναι διαβαθμισμένες, το προσωπικό περνάει από παρατεταμένες δοκιμασίες αναλόγου αντικειμένου.

  Κατηγορίες Ειδικών Δυνάμεων

  Οι Ειδικές Δυνάμεις περιλαμβάνουν τις:

  • Δυνάμεις Ορεινών Καταδρομών: Γνωστοί και σαν ΛΟΚ (Λόχος Ορεινών Καταδρομών). Ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση και τον ανορθόδοξο πόλεμο.


  • Δυνάμεις Αμφίβιων Καταδρομών: Αποστολή τους είναι η προστασία των ελληνικών νησιών. Επανδρώνουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.


  • Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών: Λαμβάνουν βασική και ειδική εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα και τις εναέριες αποστολές. Χαρακτηριστικό τους, εκτός από τον πράσινο μπερέ, η περίφημη 'πουλάδα' στο στήθος που κοσμεί τη στολή τους.


  • Δυνάμεις Πεζοναυτών: Ήταν οι μόνοι καταδρομείς που φορούσαν, αντί για πράσινο, μπλε μπερέ, όμως τα τελευταία χρόνια καθιερωθηκέ και σε αυτούς ο κλασσικός πράσινος μπερές. Εκπαιδεύονται σε αποβατικές ενέργειες με πλοία του Στόλου και πλωτά μέσα των Ειδικών Δυνάμεων. Η εκπαίδευσή τους, τα στελέχη τους και οι ασκήσεις τους είναι κοινές με τις υπόλοιπες δυνάμεις καταδρομών. Τάγματα πεζοναυτών 521ΤΠΝ, 505ΚΕΝ (Κ.Ε. Νεοσυλλέκτων), 575ΤΠΝ είναι οι μονάδες υπηρεσία των Ελλήνων Πεζοναυτών ( Βόλος, Χαλκίδα ).


  • Μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών ΠΝ: Γνωστοί και σαν 'βατραχάνθρωποι'. Ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό. Ξεχωρίζουν για τη σκληρή εκπαίδευση και το υψηλό επίπεδο μαχητικής τους ικανότητας. Αναλαμβάνουν αποστολές υποβρυχίων καταστροφών, εξουδετέρωσης ναρκών και άλλων ειδικών επιχειρήσεων.


  • Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.) : Ανήκουν στο Μηχανικό. Το τάγμα δέχεται μόνο εθελοντές από τους οποίους επιλέγονται μετά από σκληρή εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, οι άριστοι. Έμβλημα του τάγματος είναι μια νεκροκεφαλή. Το τάγμα έχει πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές εν καιρώ ειρήνης. Στις αρμοδιότητές του συγκαταλέγονται η συντήρηση και εκκαθάριση ναρκοπεδίων ακόμα και βοήθεια στην Ελληνική Αστυνομία σε βομβιστικές ενέργειες. Λόγω της επικινδυνότητάς του οι στρατιώτες υπηρετούν μειωμένη θητεία, πληρώνονται μισθό, έχουν ωράριο μισθωτού (7.00-14.15) και δεν εκτελούν στρατιωτικές υπηρεσίες. Το καλοκαίρι το τάγμα μοιράζεται σε κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα.


  • Επιμέρους Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πρώτο και κύριο αντικείμενο σήμερα την αντιμετώπιση (πρόβλεψη και εξουδετέρωση) των τρομοκρατικών επιθέσεων.


  Δραστηριότητες


  Σε καιρό πολέμου

  Οι ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για να εκτελούν ειδικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν από ανάπτυξη ειδικών ζωνών ασφαλείας μέχρι διεξαγωγή ανορθόδοξου πολέμου, αναζήτηση, αναγνώριση, και εξουδετέρωση στόχων είτε εντός επικράτειας είτε σε συμμαχικό ή εχθρικό έδαφος. Οι ειδικές δυνάμεις είναι ομάδες υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, που εφοδιάζονται με τελευταίας τεχνολογίας υλικό και εξειδικεύονται στην αυτάρκεια, στην αόρατη παραλλαγή και στην ταχύτητα δράσης και εξουδετέρωσης.

  Αθλητικές Εκδηλώσεις

  Οι ειδικές δυνάμεις, εκτός από τις καθημερινές τους δραστηριότητες συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις όπως: στρατιωτικούς αθλητικούς αγώνες, σκοπευτικούς αγώνες, αγώνες στίβου, αγώνες αλεξιπτωτιστών, αγώνες χιονοδρομίας, κ.λ.π.
  Στις δραστηριότητες αυτές οι ειδικές δυνάμεις έχουν διαπρέψει αρκετές φορές, κερδίζοντας έπαθλα, μετάλλια, διπλώματα, βραβεία κ.ά. Παράδειγμα αποτελεί το τρόπαιο της Κορέας, που κοσμεί το γραφείο του Δντού της ΔΕΔ/ΓΕΣ.

  Επιδείξεις

  Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν κατά καιρούς θεαματικές, αλλά και ριψοκίνδυνες στρατιωτικές επιδείξεις, σε έλληνες και ξένους επισήμους. Χαρακτηριστικές είναι οι επιδείξεις που πραγματοποιούνται στο ΚΕΕΔ.

  Κοινωνική προσφορά

  Οι ειδικές δυνάμεις σε καιρώ ειρήνης, μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για:

  • Τη συνδρομή τους σε έκτακτες καταστάσεις (θεομηνίες, σεισμούς, πυρκαγιές, ατυχήματα, διασώσεις).
  • Την προστασία του δασικού μας πλούτου (βοήθεια στην κατάσβεση πυρκαγιών, δενδροφυτεύσεις).
  • Τη διάσωση ή ανεύρεση ατόμων που έχουν αποκλειστεί ή χαθεί σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.
  • Την εθελοντική αιμοδοσία στελεχών και οπλιτών.


  Συνεργασία με άλλες Αρχές

  Οι Ειδικές Δυνάμεις συνεργάζονται με όλες τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της Χώρας καθώς και με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών. Οι ειδικές δυνάμεις επίσης παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση ανορθόδοξου πολέμου και σε νεοσύστατες όμοιες ομάδες άλλων χωρών.
  Μόνο όταν έζησες κάτω θα ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι να σκαρφαλώνεις πάνω. Μόνο όταν βγήκες από τα σκοτάδι θα καταλάβεις πόσο φωτεινή είναι η λάμψη του ήλιου. Μόνο γνωρίζοντας τη μοναχικότητα θα καταλάβεις πόσο μάταιη είναι η πολυλογία Χουν Τζι Τσεν

  Αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους, κάνουν συνήθως τη χειρότερη παρέα Γκουίνοου Α.

  Βρέθηκα μόνος στη μέση της ερήμου και για αυτό δε διαπίστωσα χειρότερη μοναξιά από την παρουσία ενός κακού συντρόφου Καρακανί Αλ-Χασάν


Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-10, 9:31
 2. Jimmy Kimmel Live: Aloha to Lost Special
  By alia in forum TV maniac
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-10, 10:52
 3. [Πώληση] Bioshock 2 Special + Rapture Edition
  By petertheg in forum Κονσόλες (PS,Xbox,Wii κτλ)
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-10, 20:08
 4. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-09, 8:50
 5. The Secret of Monkey Island - Special Edition 2009
  By minicub in forum Συζήτηση για τα Παιχνίδια
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-09, 20:28

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας