342753 Μηνύματα  51070 Θέματα  106400 Μέλη  67 Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Θέμα: Ιταλική κουζίνα

  1. #1
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη eviteo
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    Μεταξυ Βολου και Ιταλιας
    Μηνύματα
    1.819
    Blogthea Money
    36.568
    Ευχαριστώ
    2.782
    Ευχαριστήθηκε 3.759 Φορές σε 955 Posts

    Προεπιλογή Ιταλική κουζίνα

    ΦΟΚΑΤΣΙΑ (ΙΤΑΛΙΑ)
    Υλικά

    Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!



    5 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουταλιές μαγιά ξερή
    2 κούπες χλιαρο νερό (400C)
    1 κουταλιά ζάχαρη
    1/4 κούπας λάδι
    2 κουταλάκια αλάτι

    για το γαρνίρισμα:
    1/4 κούπας λάδι
    2 μέτρια κρεμμύδια σε φετάκια
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κόκκινη πιπεριά (οχι καυτερη)
    2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
    1/2 κουταλάκι ρίγανη
    10 μαύρες ελιές σε φετάκια (η' ολοκληρες...μα προσοχη στο κουκουτσι)
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτελεση

    Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά. Βάλτε το σε λεκάνη κι ανοίξτε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω ζυμώστε, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Προσθέστε λίγο αλεύρι, αν χρειαστεί. Σκεπάστε τη ζύμη κι αφήστε τη να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώστε τη 5'. Στρώστε τη σε λαδωμένο ταψί, με διάμετρο 40 εκ. Σκεπάστε τη κι αφήστε τη να φουσκώσει. Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πατήστε τη με δύο δάχτυλα, κάνοντας βαθιές δαχτυλιές σε διάφορα σημεία. Απλώστε επάνω τα σοταρισμένα υλικά και πασπαλίστε με το βασιλικό, τη ρίγανη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το ψωμί στους 2000C, 45' περίπου. Βγάλτε το από το φούρνο και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετέ το ελαφρά ζεστό.

    Η φοκάτσια, είναι ιταλικό ψωμί σε στυλ πίτσας.
    Ειναι πολυ νοστιμη,''τραβαει'' μπυριτσα κι αρκετα χορταστικη!!!
    Για το γαρνιρισμα μπορειτε ν' αφησετε ελευθερη την φαντασια σας,αρκει να μην το παρακανετε γιατι μετα δεν θα ειναι ευδιακριτες οι γευσεις και τ' αρωματα!!!
    Απο αποψη θερμιδων,ειναι μπομπα εξαιτιας του αρκετου λαδιου που περιεχει...παντως αξιζει να τη δοκιμασετε τουλαχιστον μια φορα...και τη διαιτα την συνεχιζετε την επομενη μερα!!!
    Μπορειτε να βαλετε και ντοματουλα κομμενη σε μικρα κομματια,λουκανικακια Φρανκφουρτης σε φετουλες, οπως επισης σαν μυρωδικο ταιριαζει πολυ και ο δεντρολιβανος!!!

    Καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!!!!!!


    It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive !!!

    ===================================

    Χρησιμοποιούμε το ''thanks'' button!
    Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας!
    Στους τίτλους δε γράφουμε με greeklish!

  2. #2
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη eviteo
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    Μεταξυ Βολου και Ιταλιας
    Μηνύματα
    1.819
    Blogthea Money
    36.568
    Ευχαριστώ
    2.782
    Ευχαριστήθηκε 3.759 Φορές σε 955 Posts

    Προεπιλογή Σαλτσα πεστο (pesto)

    Tη συνταγη αυτη θα μπορουσα να την προσθεσω και στην κατηγορια με τις σαλτσες για μακαρονια...ομως επειδη η προελευση της ειναι απο την Ιταλια προτιμησα να την βαλω εδω...

    Συστατικα :yum:

    1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
    2 σκελίδες σκόρδο
    1/4 φλ. καρύδια ή κουκουνάρια
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι


    Εκτελεση :yes:

    Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια στο μπλέντερ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα.

    Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και τριμμένο τυρί.





    It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive !!!

    ===================================

    Χρησιμοποιούμε το ''thanks'' button!
    Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας!
    Στους τίτλους δε γράφουμε με greeklish!

  3. Οι παρακάτω 7 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην eviteo για αυτό το χρήσιμο Post.

    elenaya (22-09-08),Escarlata (03-08-08),gwgw (08-09-08),margarita (01-08-08),monogramma59 (30-09-08),neptunus (05-08-08),team2 (06-08-08)

  4. #3
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη Nanaki
    Εγγραφή
    10-05-2008
    Μηνύματα
    41
    Blogthea Money
    4.996
    Ευχαριστώ
    5
    Ευχαριστήθηκε 133 Φορές σε 37 Posts

    Προεπιλογή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ (Ιταλική συνταγή)

    ΥΛΙΚΑ
    · 300 γρ. πένες
    · 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
    · 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    · 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
    · 1/4 φλιτζ. κονιάκ
    · 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
    · 1 ½ κουταλάκι μουστάρδα
    · 1/3 φλιτζ. βούτυρο
    · 1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
    · αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Γεωργία Αναστασοπούλου «Με διαβατήριο τη γεύση» (Εκδόσεις Κέδρος)

  5. Οι παρακάτω 4 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην Nanaki για αυτό το χρήσιμο Post.

    Escarlata (24-08-08),eviteo (13-09-08),gwgw (18-09-08),monogramma59 (30-09-08)

  6. #4
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη Nanaki
    Εγγραφή
    10-05-2008
    Μηνύματα
    41
    Blogthea Money
    4.996
    Ευχαριστώ
    5
    Ευχαριστήθηκε 133 Φορές σε 37 Posts

    Προεπιλογή ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ (SPAGHETTI ALLA SICILIANA)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο Σπαγγέτι
    • 700 γρ. μακρουλές ντομάτες ή 2 κουτιά ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες (800 γρ.)
    • αλάτι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 10 φύλλα βασιλικό
    • αλεσμένο πιπέρι
    • 3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Αναμειγνύουμε τις ντομάτες σε 1/2 φλυτζάνι νερό, και αλατίζουμε. Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στην ντομάτα με το μισό βασιλικό. Αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Υστερα βάζουμε και το πιπέρι. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τά σπαγγέτι για 8-10 λεπτά, τά σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

    ΠΕΝΕΣ ΑΛ' ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ (PENNE ALL' ARRABIATA)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο Πέννες ή Πεννάκι
    • 700 γρ. μακρουλές ντομάτες ή 2 κουτιά ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες (800γρ.)
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1/2 μάτσο μαϊντανό
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Καβουρδίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πιπεριά, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30 λεπτά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Εν των μεταξύ βράζουμε τα πένε για 8-10 λεπτά , τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε λεκάνη. Μοιράζουμε από πάνω την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.


    ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ (FUSILLI ALLA
    CAPRESE)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο στριφτά μακαρόνια
    • 500 γρ. μεγάλες ντομάτες
    • 250 γρ. μοτσαρέλα
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 10 φύλλα βασιλικό
    • 6 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • αλάτι, αλεσμένο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε με την μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το βασιλικό και κόβουμε τα φύλλα με τα δάχτυλα. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5-6 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε λεκάνη. Περιχύνουμε με το λάδι, για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο. Βάζουμε από πάνω τις ντομάτες και την μοτσαρέλα, και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.


    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ (SPAGHETTI ALLE VONGOLE)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • 1/2 κιλό αχιβάδες (κοχύλια)
    • 1/2 μάτσο μαϊντανό
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 1/2 ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
    • αλάτι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε τις αχιβάδες και κόβουμε τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε μέσα το σκόρδο. Προσθέτουμε και τηγανίζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε τις αχιβάδες και τις βράζουμε σκεπασμένες για 8 λεπτά, κουνώντας τις για να ανοίξουν. Πετάμε όσες είναι κλειστές. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Αλατίζουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι για 8 λεπτά περίπου και το σουρώνουμε. Το αδειάζουμε σε λεκάνη με τα κοχύλια και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
    (Αντί για αχιβάδες μπορούν να χρησομοποιηθούν μύδια)


    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΞΩΤΙΚΟ (SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 150-200 γρ. μαύρες ελιές
    • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
    • 4 φιλέτα σαρδέλας
    • 1/2 μάτσο μαϊντανό
    • 300 γρ. ώριμες μεγάλες ντομάτες ή
      200 γρ. ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 50 γρ. βούτυρο
    • αλεσμένο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις ελιές, βγάζοντας τα κουκούτσια. Πλένουμε και χοντροκόβουμε την κάπαρη. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σαρδέλες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο. Τηγανίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε και λιώνουμε τις σαρδέλες με πιρούνι. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουν όλα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε λίγο. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι. Το σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μια λεκάνη. Περιχύνουμε με την σάλτσα. Νοστιμίζουμε με πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.


    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ (SPAGHETTI AGLIO OLIO)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • 6 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1/2 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • αλάτι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζετε το σπαγγέτι σε κοχλαστό αλατόνερο για 8 - 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μή βαρυψηθούν. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τα 5 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο, και ροδοκοκκινίζετε το σκόρδο. Μόλις ψηθεί το σπαγγέτι το σουρώνετε και το αναμειγνύετε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    (Σημ. Για τη συνταγή αυτή πρέπει το ελαιόλαδο να είναι πρώτης ποιότητας)


    ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ (TAGLIATELLE VERDI AL QUATTRO FORMAGGI)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο ταλιατέλλες με σπανάκι
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλυντζάνι άσπρο κρασί
    • 1/4 λίτρου φρέσκα κρέμα
    • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα
    • 50 γρ. τυρί ροκφόρ
    • 50 γρ. τυρί τσένταρ
    • 100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
    • μαύρο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βράζετε τις ταλιατέλλες σε κοχλαστό αλατόνερο για 8 - 10 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, τηγανίζετε το σκόρδο και αφού κοκκινίσει προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και την κρέμα και τέλος το πιπέρι και τις ψημένες ταλιατέλλες, τις οποίες έχετε προηγουμένως σουρώσει.


    ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ (PENNE AL PESTO)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο πέννες η πεννάκι
    • 70 γρ. βούτυρο
    • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές λωρίδες
    • 1/4 λίτρου φρέσκα κρέμα
    • 1/4 φλ. ξηρό Σέρρυ
    • 2 κουτ. σούπ. Πέστο Σώς
    • 2 κουτ. σούπ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι
    • τριμμένη παρμεζάνα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ψήνετε τις πέννες σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 8 - 10 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, λυώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνετε με το Σέρρυ. Προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και το Πέστο Σώς και καταστήνετε ανακατεύοντας για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτετε τις πέννες, το φρέσκο βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.


    TΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΑΛΦΡΕΝΤΟ (TAGLIATELLE ALFREDO)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 4 άτομα:
    • 1 πακέτο ταλιατέλλες αυγού
    • 25 γρ. βούτυρο
    • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 2 κουταλιές ξηρό, άσπρο κρασί
    • 1/4 λίτρου κρέμα γάλακτος
    • 1 κουταλιά μουστάρδα
    • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 1ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Οταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό, και ανακατεύετε. Προσθέτετε την μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατόνερο. Οταν ψηθούν, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σμίγετε με την σάλτσα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.


    ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΛΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Α (RIGATONI ALLA CARBONARA)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο ριγκατόνι
    • 150 γρ. καπνιστό μπέϊκον
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 2 - 3 αυγά
    • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβετε σε λωρίδες το μπέϊκον και τηγανίζετε στο βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Κτυπάτε ελαφρά σε λεκάνη τα αυγά (υπολογίζετε ένα αυγό λιγότερο από τις μερίδες που θα σερβίρετε ) και την τριμμένη παρμεζάνα. Βράζετε εν τω μεταξύ τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν ψηθούν τα σουρώνετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά. Οταν τα αυγά αρχίσουν να γίνονται κρεμώδη προσθέτετε το μπέϊκον και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε


    ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΛΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Β (RIGATONI ALLA CARBONARA)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο ριγκατόνι
    • 150 γρ. καπνιστό μπέϊκον
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 2 - 3 αυγά
    • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • 1 μικρή κρέμα γάλακτος ( 1/4 λίτρου )
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβετε σε λωρίδες το μπέϊκον και τηγανίζετε στο βούτυρο μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Κτυπάτε ελαφρά σε λεκάνη τα αυγά (υπολογίζετε ένα αυγό λιγότερο από τις μερίδες που θα σερβίρετε ) με την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε εν τω μεταξύ τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν ψηθούν τα σουρώνετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά. Οταν τα αυγά αρχίσουν να γίνονται κρεμώδη προσθέτετε το μπέϊκον και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε.


    ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ (SPAGHETTI BOLOGNESE)

    ΥΛΙΚΑ

    Για 3-4 άτομα:
    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
    • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
    • 400 γρ. κιμάς ( βοδινός ή μικτός )
    • 1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
    • 2 κουτιά ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες (800 γρ.)
    • 1 φύλλο δάφνης
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ψηθεί. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και το μοσχοκάρυδο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνετε. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατόνερο για περίπου 8 λεπτα, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και σερβίρετε με την σάλτσα και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

  7. Οι παρακάτω 7 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην Nanaki για αυτό το χρήσιμο Post.

    Colector (02-09-08),efouki (14-01-09),eviteo (13-09-08),gwgw (18-09-08),monogramma59 (30-09-08),Ria (02-09-08),vanafsi (04-09-08)

  8. #5
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη gwgw
    Εγγραφή
    17-08-2008
    Μηνύματα
    1.539
    Blogthea Money
    33.311
    Ευχαριστώ
    7.263
    Ευχαριστήθηκε 6.329 Φορές σε 1.372 Posts

    Προεπιλογή

    Σάλτσα πέστο(παραλλαγή)

    Αν μου επιτρεπεις eviteo να κανω μια μικρη παραλλαγη στο θεμα! Δοκιμασα τις προαλλες το πεστο αλα τζενοβεζε μιας γειτονισσας μου (pesto alla genovese) που ειναι και το γνησιο ιταλικο πεστο, και κυριολεκτικα ηταν αποθεωση. Τη ρωτησα φυσικα ποια ειναι η συνταγη! Οριστε τι μου ειπε :




    Συνταγη για 4 ατομα :

    -μια αφθονη χουφτα φρεσκο βασιλικο (οσο πιο φρεσκο γινεται, αν ειναι
    δυνατον να τον κοψεις εκεινη τη στιγμη απο τη γλαστρα)
    -3,4 σκελιδες σκορδο
    -μια κουταλια κουκουναρια
    -80 γρ. τριμμενο πικαντικο πεκορινο (αν δεν το βρισκεται βαλτε καποιο
    σκληρο τυρι με εντονη γευση ή παρμεζανα τριμμενη)
    -λαδι, αλατι, πιπερι



    1)πλενετε καλα τα φυλλαρακια του βασιλικου, τα στραγγιζετε και τα βαζετε σε ενα γουδι αν ειναι δυνατον μαρμαρινο οχι ξυλινο!

    2)ριχνετε λιγο αλατι (το αλατι διατηρει το πρασινο χρωμα του βασιλικου), ολοκληρες τις σκελιδες σκορδο και τα κουκουναρια και αρχιζετε να το λιωνετε με το γουδοχερι. Ταυτοχρονα ριχνετε λιγο λιγο το λαδι (να τρεχει μια γραμμουλα λαδι, οχι ολο μαζι)



    3)πρεπει να γινει σαν πολτος. Για να το καταφερετε πιεστε πολυ καλα με το γουδοχερι στον πατο και στα τοιχωματα του γουδιου.

    4)Οταν το μειγμα γινει σαν κρεμα προσθεστε το τριμμενο τυρι, συνεχιστε να το δουλευετε με το γουδοχερι, ριχνοντας λαδι (λιγο λιγο παντα!) και λιγο πιπερι.



    Το πεστο ταιριαζει με σπαγγεττι. Η τοπικη συνταγη προσταζει τη συμπληρωση του πιατου με 5-6 βρασμενα φασολακια (χωρις σπορους) και 2-3 βρασμενες πατατες.





    Εγω προσωπικα το προτιμω σκετο, χωρις φασολακια και πατατες!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Escarlata : 11-09-08 στις 15:39

  9. Οι παρακάτω 6 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην gwgw για αυτό το χρήσιμο Post.

    efouki (14-01-09),elenaya (22-09-08),eviteo (13-09-08),lalasgr (16-09-08),monogramma59 (30-09-08),Ria (08-09-08)

  10. #6
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη agriniopk
    Εγγραφή
    04-09-2008
    Μηνύματα
    1
    Blogthea Money
    0
    Ευχαριστώ
    2
    Ευχαριστήθηκε 0 Φορές σε 0 Posts

    Προεπιλογή

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  11. #7
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη eviteo
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    Μεταξυ Βολου και Ιταλιας
    Μηνύματα
    1.819
    Blogthea Money
    36.568
    Ευχαριστώ
    2.782
    Ευχαριστήθηκε 3.759 Φορές σε 955 Posts

    Προεπιλογή

    Υπαρχει μια παραλλαγη της συνταγης για το ''pesto alla Genovese'',η οποια μας ερχεται απο την Σικελια...γι' αυτο ονομαζεται ''pesto alla siciliana''!
    Στη βασικη συνταγη του pesto προσθετουμε ντοματα και καυτερη κοκκινη πιπεριτσα (peperoncino οπως το λενε στην Ιταλια).
    Και παλι πρεπει να χτυπηθει στο μιξερακι μας η' παραδοσιακα στο γουδι μεχρι να γινει ''αλοιφη''.
    Ειναι εξισου νοστιμο,μονο για πιο γερα στομαχια και για λατρεις του πικαντικου!
    Αξιζει να το δοκιμασετε!


    It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive !!!

    ===================================

    Χρησιμοποιούμε το ''thanks'' button!
    Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας!
    Στους τίτλους δε γράφουμε με greeklish!

  12. Οι παρακάτω 4 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην eviteo για αυτό το χρήσιμο Post.

    elenaya (22-09-08),Escarlata (14-09-08),gwgw (18-09-08),monogramma59 (30-09-08)

  13. #8
    Blogthean
    Status: And in another life I would be
    your girl/We keep a
     
    Το avatar του χρήστη Escarlata
    Εγγραφή
    11-12-2007
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    2.238
    Blogthea Money
    41.699
    Ευχαριστώ
    3.024
    Ευχαριστήθηκε 2.998 Φορές σε 1.068 Posts
    Καταχωρήσεις στο Blog
    5

    Προεπιλογή Απάντηση: Ιταλική κουζίνα

    Υπάρχει μήπως συνταγή για καρμπονάρα χωρίς τα αυγά;
    Onetreehill.gr - Greek Community





  14. #9
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη nooone
    Εγγραφή
    26-08-2008
    Μηνύματα
    3.558
    Blogthea Money
    69.538
    Ευχαριστώ
    2.062
    Ευχαριστήθηκε 5.876 Φορές σε 1.935 Posts

    Προεπιλογή Απάντηση: Ιταλική κουζίνα

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Escarlata Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει μήπως συνταγή για καρμπονάρα χωρίς τα αυγά;
    Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς καρμπονάρα, αλλά επειδή δεν μου αρέσει το αυγό, εγώ κατέληξα στο εξής:

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω λίγη μαργαρίνη και προσθέτω το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες (μπορείς να βάλεις και χοιρινή μπριζόλα καπνιστή) μαζί με φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα τσιγαρίζω κανά δυο λεπτά και προσθέτω ένα μικρό κουτί κρέμα γάλακτος (προτιμώ πάντα τη MEGGLE, νομίζω είναι η καλύτερη από όλες) μαζί με λίγο αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι και ανακατεύω συνεχώς μέχρι η σάλτσα να δέσει, αλλά να μη σφίξει πολύ. Στη συνέχεια την περιχύνω στα ζεστά μακαρόνια και προσθέτω από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. Είναι πολύ νόστιμη!

  15. Ευχαριστούν τον/ην nooone, οι :

    Escarlata (17-08-09)

  16. #10
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη falcon6961
    Εγγραφή
    06-05-2008
    Μηνύματα
    9
    Blogthea Money
    4.400
    Ευχαριστώ
    3
    Ευχαριστήθηκε 2 Φορές σε 1 Post

    Προεπιλογή Τηγανητά θαλασσινά με σάλτσα ταρτάρ

    Υλικά
    600 γρ. μέτρια καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
    12 μικρά μπαρμπούνια
    12 γαρίδες
    12 μικρές φέτες μπακαλιάρου σε κομμάτια
    Λάδι για το τηγάνισμα
    Για το κουρκούτι:
    250 γρ. αλεύρι
    4 αυγά
    2 ποτήρια μπύρα
    1 κουταλιά λάδι
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Για την σάλτσα ταρτάρ:
    1 κρόκο αυγού
    1 κουταλιά μουστάρδα
    1 κούπα λάδι
    1 κουταλιά κάπαρη
    1 κουταλιά ξύδι
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
    3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο



    Ετοιμασία
    Κουρκούτι: Αναμειγνύουμε τα υλικά για το κουρκούτι και αφήνουμε το μίγμα μας για 1 ώρα περίπου.
    Σάλτσα ταρτάρ: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
    Βουτάμε τα θαλασσινά στο κουρκούτι, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  17. Οι παρακάτω 2 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην falcon6961 για αυτό το χρήσιμο Post.

    ayiotagr (24-11-09),davegahan (14-12-09)

Παρόμοια Θέματα

  1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-09, 17:12
  2. Σε μια Ιταλική οικογένεια
    By mixalakis in forum Ανέκδοτα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-09, 23:05
  3. Ιταλική πίτσα
    By eviteo in forum Πίτσες - Γρήγορες λύσεις
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-09, 18:55
  4. Ελληνική κουζίνα
    By Escarlata in forum Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-08, 8:19

Visitors found this page by searching for:

ιταλικη κουζινα

ιταλικες συνταγες

ιταλικες συνταγες για ζυμαρικα

ιταλικες συνταγες με κοτοπουλο

συνταγεσ για μακαρονια τροφιεττε

πένες αλά αραμπιάτα

μακαροναδα σιτσιλιανα

μακαροναδες συνταγες ιταλικες

σαλτσα σιτσιλιανα

ιταλικες σαλτσες για μακαρονια

ιταλικες σαλτσες για ζυμαρικα

πεστο αλα τζενοβεζε

zymarikapennes italias

μακαρονια αραμπιατα

ιταλικες σαλτσες

πενες αλ αραμπιατα

αλ αραμπιατα

ιταλικο πεστο

ιταλικες συνταγες για μακαρονια

ιταλικη σαλτσα για μακαρονια

μακαρονια αλα αραμπιατασαλτσα πεστο ιταλικηιταλικεσ συνταγεσιταλικι πεστοιταλικεσ συνταγεσ για ζυμαρικα
SEO Blog

Members who have read this thread: 1

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
  • Trackbacks are σε λειτουργία
  • Pingbacks are σε λειτουργία
  • Refbacks are σε λειτουργία