Βιάζεστε να πάτε από τον Βόλο στη Σκιάθο; Θέλετε μήπως να αποκτήσετε μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία;

Η νέα δυνατότητα μετακίνησης θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Μαγνησίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν υδροπλάνο, καθώς ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ξεκινά δρομολόγια. Μέσα σε είκοσι λεπτά, οι επιβάτες τους θα πηγαίνουν από το Βόλο στη Σκιάθο και αντίστροφα.

Το εννιαθέσιο υδροπλάνο θα εκτελεί προς το παρόν δύο δρομολόγια την ημέρα, ενώ επιδίωξη της εταιρείας είναι να επεκτείνει τα δρομολόγια προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Η ιδέα υπήρχε εδώ και δύο χρόνια όμως η άδεια δεν μπορούσε να εκδοθεί, καθώς ήταν ασαφές το νομικό πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου.

Στη Σκιάθο, το υδροπλάνο θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Παπαδιαμάντη, ενώ επιδίωξη της Νομαρχίας είναι να προχωρήσει η κατασκευή υδατοδρομίων και στα τρία νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολόγιων της, ώστε τα υδροπλάνα να συνδέουν επίσης το Βόλο και τις Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Το χειμώνα, οι κάτοικοι των Σποράδων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα απομόνωσης, καθώς σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Από την άλλη πλευρά, το υδροπλάνο είναι ένα μέσο που μπορεί να προσγειωθεί και να προσθαλασσωθεί ακόμη και με εννέα μποφόρ», σημειώνει η κ. Αδαμάκη, αντινομάρχης Μαγνησίας.