Την πρώτη Ημερήσια Διαταγή απέστειλε ο νέος υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Απευθυνόμενος στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι αποστολή του είναι να εγγυηθεί την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό και την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.


«… Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας, ως ένστολοι πολίτες, μαζί με το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, έχετε πλήρη συνείδηση της αποστολής και της ευθύνης έναντι του έθνους και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο του Συντάγματος, αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη όχι μόνο της ακεραιότητας του εθνικού χώρου, αλλά και η προστασία της αξιοπρέπειας της πατρίδας. Το αξιόμαχο και γενικότερα η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, συνιστά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία της ειρήνης και τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας, πρέπει να αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής ¶μυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Η διαρκής εκπαίδευση, ο σύγχρονος εξοπλισμός και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχηματίζουν το βασικό τρίπτυχο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βρισκόμαστε όλοι εδώ, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, έχοντας συνείδηση της σχέσης μας με την ιστορία.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, καθώς και στις οικογένειες σας, υγεία και δύναμη», καταλήγει η Ημερήσια Διαταγή.

zougla.gr