Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Θέμα: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Οι υποψήφιοι τσακώνονται για τη διαδικασία, ο Καραμανλής δηλώνει ότι βιάζεται να φύγει, ενώ το συνέδριο είναι στον αέρα.

  «E» 10/10


  Στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα η ΝΔ, τα στελέχη της οποίας, μετά τη συντριβή της προηγούμενης Κυριακής, προσπαθούν να «μαζέψουν τα κομμάτια» της συντηρητικής παράταξης.  Η εκλογική ήττα και κυρίως η διαφορά των δέκα και πλέον ποσοστιαίων μονάδων έχει προκαλέσει σειρά εξελίξεων, που κανείς δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να προβλέψει πού θα οδηγήσουν. Οι άμεσες συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος ήταν, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, η παραίτηση του κ. Κ. Καραμανλή, η εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου και -πάνω απΆ όλα- η είσοδος της ΝΔ στη δίνη της εσωστρέφειας.

  Αυτές τις μέρες όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλώνονται σε συζητήσεις επί της διαδικασίας, με τον τέως πρωθυπουργό να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση θα αποχωρήσει από την ηγεσία την 8η Νοεμβρίου.
  Το ραντεβού
  Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής, όπως φαίνεται, το «κλειδί» για την επίλυση ενός σημαντικού θέματος το κρατούν στα χέρια τους οι υποψήφιοι αρχηγοί, οι οποίοι επρόκειτο να συναντηθούν χθες το απόγευμα -μετά από πρωτοβουλία του κ. Δημ. Σιούφα- και μαζί με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου να λάβουν τις τελικές (;) αποφάσεις για τον τρόπο ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος. Τα σενάρια, τα οποία επρόκειτο να εξεταστούν στην κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής συνεδρίου, είναι τα εξής:
  1. «Κλειστό» συνέδριο, και εκλογή προέδρου όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ. Την πρόταση αυτή την υποστήριζαν οι κ. Παυλόπουλος και Πετραλιά, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής.
  2. «Απευθείας εκλογή από τη βάση» με τροποποίηση του καταστατικού, στο πλαίσιο του έκτακτου συνεδρίου. Δεν είναι αρνητικοί απέναντι σε αυτή την άποψη οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι κ. Μπακογιάννη και Σαμαράς έχουν τονίσει ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση, χωρίς όμως να αποκλείουν και το «κλειστό συνέδριο».
  Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος δείχνει να θέλει μόνο τη διαδικασία της απευθείας εκλογής και συνεργάτες του αφήνουν να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο του να είναι υποψήφιος. Στην πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής το θέμα της απευθείας εκλογής προέδρου μετά από τροποποίηση του καταστατικού το έθεσε ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος.
  3. Εκλογή προέδρου από ένα διευρυμένο συνέδριο. Το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ βουλευτών της ΝΔ, αλλά δεν έχει τεθεί επισήμως από κανέναν στην πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής. Η πρόταση αφορά την προσθήκη 1.000 περίπου στελεχών της ΝΔ στο Σώμα του συνεδρίου.
  Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο όλοι -υποψήφιοι και ρυθμιστές της εκλογής- εντείνουν τις επαφές τους, καθώς από αύριο ο χρόνος θα αρχίσει να λειτουργεί εις βάρος τους. Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη προετοιμάζει επιστολή που θα απευθύνει στα κομματικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία θα καλεί να την υπερψηφίσουν.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό κείμενο θα υπάρξουν ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει και θετικά σχόλια για τον απερχόμενο πρόεδρο Κ. Καραμανλή. Σε επίπεδο προσώπων η κυρία Μπακογιάννη τις τελευταίες ημέρες έχει δει βουλευτές, αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που μετέχουν στο συνέδριο.
  Προτάσεις
  Ο κ. Αντ. Σαμαράς , ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί νωρίς χθες το πρωί με τον κ. Κ. Καραμανλή, κατέθεσε πρόταση για διεξαγωγή συνεδρίου διάρκειας τριών ημερών, έτσι ώστε να γίνει και πολιτική συζήτηση και για απευθείας εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, την Παρασκευή καλωσόρισε στο επιτελείο του τον πρώην γ.γ. Επικοινωνίας και στενότατο συνεργάτη του κ. Θ. Ρουσόπουλου, Π. Λειβαδά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχει επαφές με στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΟΝΝΕΔ.
  Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και -κυρίως- στον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου. Τη θέση του αυτή την εξέθεσε ήδη στους κ. Κωνστ. Μητσοτάκη και Μ. Εβερτ και μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί και με τους κ. Ι. Βαρβιτσιώτη και Ι. Κεφαλογιάννη. Μέσα στην εβδομάδα, δε, αναμένεται να πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του προκειμένου να δημιουργήσει «ρεύμα» στο εσωτερικό του κόμματος, υπέρ της πρότασής του για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Σε ό,τι αφορά τις επαφές του, εκείνος δίνει έμφαση στα κομματικά στελέχη.
  Λιάπης κατά Ντόρας
  Oχι σε ultra ατλαντισμό και νεοφιλελευθερισμό
  Μ ε μια βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση που κάνει μέσα από το «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Μ. Λιάπης παίρνει καθαρή θέση εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ, που καλείται να εκλέξει τον νέο αρχηγό της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός λέει «όχι» στην κυρία Ντ. Μπακογιάννη. Η δήλωση έχει ως εξής:
  «Σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για την παράταξη και ανοίγει ένας καινούργιος. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την ήττα στρατηγικής σημασίας, χρειαζόμαστε χρόνο.
  Χρειαζόμαστε όμως και αυτοκριτική, ξεκινώντας από ένα μεγάλο γιατί, αφού πήγαμε σε πρόωρες εκλογές, χωρίς ουδείς να καταλάβει τον λόγο! Κάτι που στον λαό προκάλεσε αμηχανία, σύγχυση και τελικά οργή. Κυρίως οργή γιατί τώρα προεκλογικά υποσχόμασταν πράγματα, τα οποία οφείλαμε ήδη να είχαμε κάνει εδώ και καιρό...
  Χρειαζόμαστε έναν ειλικρινή, απροσχημάτιστο εσωκομματικό διάλογο, χωρίς ωραιοποιήσεις. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό στίγμα και μια νέα προοπτική για την κοινωνία. Χρειαζόμαστε να αναβαπτιστούμε και πάλι στην ιδεολογία μας.
  Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε να επαναβεβαιώσουμε τις πολιτικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης. Παρακαταθήκες που είναι και τα κριτήρια της επιλογής του νέου αρχηγού:
  Να υπηρετούμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δίνοντας σημασία στον άνθρωπο και όχι στους αριθμούς, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας τον νεοφιλελευθερισμό και τις ακραίες συνταγές ενός αχαλίνωτου καπιταλισμού. Και ασφαλώς να μην εναγκαλιζόμαστε, να μην έχουμε προνομιακές σχέσεις με τους διαπλεκόμενους, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
  Να υπηρετούμε την ευρωπαϊκή ιδέα σε ασφαλείς αποστάσεις από έναν ultra ατλαντισμό. Φίλη η Αμερική, φιλτάτη η Ευρώπη...
  Να υπηρετούμε μια οραματική πολιτική και όχι μια κοντόφθαλμη διαχειριστική λογική με τακτικισμούς και επιδερμικές προσεγγίσεις.
  Και ασφαλώς όχι με όρους τηλεοπτικής πασαρέλας γιατί μόνο τα επικοινωνιακά προσόντα δεν αρκούν. Η επικοινωνία πρέπει να είναι το απαραίτητο περιτύλιγμα της πολιτικής. Αλλά όχι το καμουφλάζ για να κρύβουμε ανικανότητες. Γιατί τελικά έχει αποδειχθεί πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...
  Να υπηρετούμε πάντα την αλήθεια μακράν από λαϊκισμούς, φθηνές ρητορείες, αλλά και τον φόβο του πολιτικού κόστους.
  Αντίθετα το θάρρος αλλά και το αίσθημα δικαίου πρέπει να χαρακτηρίζουν τον ηγέτη.
  Τελικά θέλουμε έναν αρχηγό primus inter pares που να είναι ανοιχτός στον διάλογο, ανεκτικός στη διαφορετική άποψη, να επιζητεί την κομματική συναίνεση και πάνω απΆ όλα να υπηρετεί τη σύνθεση.
  Ο τόπος πια έχει ανάγκη μια μεγάλη, ισχυρή Κεντροδεξιά. Χωρίς αποκλεισμούς, που να αγκαλιάζει διαφορετικές τάσεις και να έχει ως κεντρικό άξονα τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος όπως αυτές εκφράστηκαν στο συνέδριο της Χαλκιδικής, οι οποίες είναι περισσότερο επίκαιρες από κάθε άλλη φορά. Ο καραμανλισμός να επιστρέψει στις ρίζες του!».
  Εκλογές '09
  Η επόμενη μέρα στη ΝΔ

  Οι στρατοί
  Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στα «στρατηγεία» των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ. Δεν χρειάστηκαν πολλές ημέρες προκειμένου οι κ. Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος και Σαμαράς να «στήσουν» τα επιτελεία τους. Τα πρόσωπα που βρίσκονται «πίσω» από τους υποψηφίους είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του καθενός. Επιτελείο Σαμαρά
  Δίπλα στον κ. Αντ. Σαμαρά βρίσκονται οι κ. Σταμενίτης (φωτό), Ζωντανός, Κανελλόπουλος και Μουρούτης, που ασχολούνται με την οργάνωση της καμπάνιας του πρώην υπουργού τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επικοινωνιακό - πολιτικό επίπεδο.
  Επιτελείο Ντόρας
  Οταν κάποιος μιλά για το επιτελείο της, μιλά ουσιαστικά για τρεις ανθρώπους που αποτελούν τη «σκιά» της κ. Μπακογιάννη. Πρόκειται για τους κ. Ζαφειριάδη (φωτό), Αντω*νό*πουλο και Φάκα, που αποτελούν τους επί σειρά ετών βασικούς συνεργάτες της.
  Επιτελείο Αβραμόπουλου
  Τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο συντροφεύουν και σε αυτή την «περιπέτεια», οι σταθεροί του συνεργάτες κ. Καλογερόπουλος (φωτό), Κόκκινος και Παυλίδης, οι οποίοι, παράλληλα με τον ρόλο του συμβούλου, κάνουν επίσης επαφές -για λογαριασμό του.
  ΤΑ... ΚΛΕΙΔΙΑ
  Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε στη ΝΔ ακόμη μία κατηγορία στελεχών του κόμματος: Οι ρυθμιστές της εκλογής νέου προέδρου. ΚατΆ αρχάς ο κ. Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι υποψήφιος, αυτοανακηρύχθηκε εγγυητής της ενότητας, γεγονός που εξόργισε πολλούς.
  Β. Μεϊμαράκης
  Προχωρεί σε συναντήσεις με τους υποψηφίους (αύριο θα δει τελικά τον κ. Σαμαρά) και τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, χωρίς όμως το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων να έχει πολιτική ουσία, με δεδομένο ότι όλοι συμφωνούν -αυτονόητα- στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης δείχνει να εγκαταλείπει την αρχική του πρόταση περί μεταβατικού αρχηγού, καθώς σε αυτό ουδείς εκ των υποψηφίων έχει συμφωνήσει.
  Α. Σπηλιωτόπουλος
  Ο τέως υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους (εφόσον φυσικά του το ζητήσουν), αλλά δεν προτίθεται να ανοίξει αμέσως τα χαρτιά του. Η άποψή του είναι ότι πρέπει να γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση τόσο για αίτια της ήττας όσο και για το μέλλον του κόμματος. Σχεδιάζει μάλιστα να καταθέσει δημοσίως προς διαβούλευση ένα συνολικό πακέτο προτάσεων, μεταξύ των οποίων είναι ο καθορισμός θητείας για τον πρόεδρο και η αλλαγή του τρόπου εκλογής του.
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ


  ethnos.gr

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 2. #2

  Προεπιλογή Απάντηση: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Ο Καραμανλής καλά έκανε και έφυγε, από την στιγμή που είδε ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει το κόμμα. Εκείνοι που τα πήραν και έφυγαν (είναι πολύ από δάυτους) γιατί δεν έχουν τα κότσια να κάνουν και αυτοί το ιδιο; Πάλι τους ίδιους και τους ίδους θα βλέπουμε;
  Ασχετον μεν με το θέμα, αλλα επίκαιρο για την ΝΔ.

 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Ε και ο επόμενος με στελέχη τύπου Πετραλιά και Λιάπη και θα λειτουργήσει οπότε επι της ουσίας μηδέν εις το πηλίκον
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

 4. #4
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Μάλλον θα αλλάξουν πολλά. Απλά θα μπει σε μακρύ δρόμο, ανασύστασης και ανασύνταξης....Στελεχιακό δυναμικό δεν υπάρχει και πρέπει να βρεθεί. ¶μα δεν βρεθεί.......κακά μαντάτα γιαυτούς.

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 5. #5
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Η διαφορά των αριστερών με τους δεξιούς είναι ότι οι και οι πρώτοι και οι δεύτεροι δεν αλλάζουν ποτέ οπότε μια μύξη μεταξύ τους απέδωσε το μπασταρδεμένο Σοσσιαλισμό για να μπορεί να εναλλάσει πρόσωπα και πρακτικές.
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

 6. #6
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Δελφινάριο η Ρηγίλλης

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Taxydromos Εμφάνιση μηνυμάτων
  Η διαφορά των αριστερών με τους δεξιούς είναι ότι οι και οι πρώτοι και οι δεύτεροι δεν αλλάζουν ποτέ οπότε μια μύξη μεταξύ τους απέδωσε το μπασταρδεμένο Σοσσιαλισμό για να μπορεί να εναλλάσει πρόσωπα και πρακτικές.

  Τουλάχιστον έτσι δεν θα "σφάζονται" οι μεν με τους δε.

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-09, 8:29

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας