Εξακολουθεί να δέχεται συγχαρητήρια ο Αμερικανός πρόεδρος για την βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα όσων «χαιρέτισαν» την βράβευση Obama.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο των Hνωμένων Πολιτειών, την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή.

"Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά ότι μια από τις πρώτες επιστολές που γράφω με την επίσημη ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, είναι για να σας συγχαρώ για τη βράβευση σας με Νόμπελ Ειρήνης 2009. Η επιλογή του Ιδρύματος Νόμπελ έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση της σημαντικής σας συμβολής στον ιερό σκοπό της ειρήνης.

Αποδεχόμενος το βραβείο είπατε άτι το εκλαμβάνετε ως "πρόσκληση για δράση". Είμαι βέβαιος ότι όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση σας.

Σε καμιά άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα ότι τα έθνη της υφηλίου επιθυμούν να εργαστούν με συνεργατικό πνεύμα για να αντιμετωπίσουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Και το μέγεθος αυτής της βούλησης ασφαλώς έχει ως έναυσμα τις πράξεις σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμα και σε θέματα που δεν συνδέονται άμεσα με συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος προσωπικά επιθυμώ να σας συγχαρώ ολόθερμα για αυτή τη μεγάλη τιμή.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου"

ΠΗΓH: zougla.gr