Μπορεί τα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας σίγα – σιγά να κλείνουν λόγω γρίπης… κάποια όμως κλείνουν γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να λειτουργήσουν.

Στον ορεινό Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα στο Γαράζο υπάρχει το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) όπου φοιτούν παιδιά από τα Ζωνιανά, την Κράνα και τα Λειβάδια. Μέχρι πέρυσι στο σχολείο λειτουργούσαν όλα ρολόι… φέτος δεν επηρεάστηκαν από την γρίπη αλλά οι δείκτες του ρολογιού γύρισαν πίσω πολλές ώρες…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο είναι ανεπίτρεπτα: Πρώτον δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύψουν τις διδακτικές ώρες (κάτι που οι κάτοικοι θεωρούν, αν όχι φυσιολογικό, κάτι πολύ συνηθισμένο) και δεύτερον είναι η απόφαση της δημιουργίας της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ) Γαράζου, όπου θα φοιτούσαν 7 μαθητές την ειδικότητα των Υδραυλικών.

Το πρώτο πρόβλημα το αφήνουμε στην άκρη γιατί όπως προαναφέραμε ακόμα και οι κάτοικοι δεν το θεωρούν μείζον θέμα την συγκεκριμένη στιγμή που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα σχολείο με πολύ λάθος προδιαγραφές και λάθος χειρισμούς.

Στο σχολείο, όπως καταγγέλλει αναγνώστης της zougla.gr :
«Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμα κανείς καθηγητής για να διδάξει τα παιδιά της ειδικότητας των Υδραυλικών.
Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εργαστήριο που θα μπορούν τα παιδιά να μάθουν αυτά που πρέπει και το σημαντικότερο δεν υπάρχει και χώρος να δημιουργηθεί. (Τα παιδιά που φοιτούν στην Επαγγελματική Σχολή κάνουν ως επί το πλείστον εργαστηριακά μαθήματα).
Το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει εργαστήρια, δεν έχει καθηγητή… έχει όμως διευθυντή…!»

«Αποτέλεσμα όλων αυτών» όπως μας αναφέρει ο καταγγέλλων είναι «μέχρι και σήμερα τα παιδιά ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους να μην έχουν κάνει ΟΥΤΕ μία ώρα μάθημα. Δεν πάνε καθόλου σχολείο με συνέπεια να γυρνάνε ανεξέλεγκτα στον ορεινό Μυλοπόταμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Μήνας μπαίνει, δηλαδή, μήνας βγαίνει… διανύουμε Οκτώβρη μήνα και τα παιδιά ακόμα κάνουν διακοπές… Να πούμε ότι φταίνε… δεν θα το λέγαμε!

«Τα παιδιά αυτή τη στιγμή δεν έχουν καθηγητή αλλά και καθηγητής να εμφανιστεί δεν έχουν εργαστηριακή αίθουσα αλλά και εργαστηριακή αίθουσα να αποφασίσουν να φτιάξουν δεν υπάρχει ο χώρος για να δημιουργηθεί» και προσθέτει « Θέλω να καταγγείλω την ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου υπό τις συνθήκες αυτές».

Την καταγγελία επιβεβαιώνει επίσημα στη zougla.gr, ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου στο Γαράζο κύριος Φωτάκης αναφέροντας : « Τα ορεινά χωριά δεν βοηθούνται από την πολιτεία. Πολλά ακούστηκαν μετά την περίφημη ιστορία των Ζωνιανών αλλά τώρα δεν βλέπουμε πρόοδο. Θέλουμε έμπειρους καθηγητές για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας».

Να τελικά που φοβόντουσαν την γρίπη των χοίρων και τελικά «χτυπήθηκαν» από την γρίπη… της ανευθυνότητας!

¶ραγε αυτή έχει γιατρειά;

ΠΗΓΗ:zougla.gr