Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Υποψήφια και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη

 1. #1

  Προεπιλογή Υποψήφια και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη  Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοικτό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς».

  Με τη στάση της αυτή, η πρώην υπουργός αιφνιδίασε τους συνυποψηφίους της, καθώς η ανακοίνωσή της έγινε τη στιγμή που οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Σιούφα και συζητούσαν την προσυνεδριακή διαδικασία.

  Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι έτοιμη «να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ», επισημαίνοντας παράλληλα πως γνωρίζει ότι «ο δρόμος δεν είναι εύκολος».

  Πάντως, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πίστη της «στις αστείρευτες δυνάμεις της μεγάλης παράταξης», ενώ επανέλαβε τη γνωστή ρήση πως «ετούτη την κρίσιμη ώρα για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς».

  Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, καθώς αυτή υπάρχει και είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός.

  Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της, επισήμανε πως η κύρια προτεραιότητά της είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, υποστηρίζοντας πως ο μεγάλος αντίπαλός της είναι μόνο ο λαϊκισμός.

  Η ακριβής δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:

  "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.

  Σήμερα είμαστε ακόμα όλοι υπό την επήρεια μιας μεγάλης ήττας και το μήνυμα από τον ελληνικό λαό πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, όσο σκληρό και αν είναι.

  Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ενός σημαντικού ηγέτη, που πρόσφερε πολλά στην παράταξή μας και την οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας.

  Την ώρα αυτή, θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να μιλήσω ξεκάθαρα και ειλικρινά σε κάθε πολίτη.

  Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μάχη και το πώς θα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

  Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.

  Είναι αναγκαίο να βρούμε ξανά το συγχρονισμό μας με την κοινωνία.

  Πρέπει να γίνουμε ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις, ώστε να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ελκυστικό στους νέους ανθρώπους.

  Η παράταξή μας δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας. Αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε όμως με συνέπεια και σταθερότητα. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

  Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις που θα μας φέρουν ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων.

  Μιας πρότασης που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και τις πολιτικές που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στα εθνικά θέματα και στις ενεργειακές συμφωνίες.

  Παράλληλα, οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και δεσμεύομαι να καταθέσει η Ν.Δ. συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

  Στόχος μας είναι το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα. Βούληση μας, να διευρύνουμε πολύπλευρα την πολιτική μας απήχηση. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αλλά και προς τους πολίτες που σήμερα απορρίπτουν την πολιτική.

  Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Οι φιλελεύθεροι, οι συντηρητικοί πολίτες, οι οπαδοί της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, οι κεντρώοι, είναι όλοι πλούτος για τη Νέα Δημοκρατία. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την πατρίδα μας.

  Όλοι εμείς μπορούμε, και πρέπει, να κάνουμε μαζί το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό. Με ανοικτές διαδικασίες και διαφάνεια. Με εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη μας για συγκεκριμένη θητεία. Με ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη βάση του κόμματος.

  Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς.

  Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

  Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί.

  Αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευσή μου.

  Όλα αυτά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να βρούμε σύντομα τον πολιτικό μας βηματισμό ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα αξιόπιστη, δυναμική και κυρίως αποτελεσματική αντιπολίτευση. Για να υπηρετήσουμε υπεύθυνα τον τόπο και να μη χαρίσουμε στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ούτε μια ημέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο.

  Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή έδωσα και κέρδισα μάχες για το κόμμα μας. Από τη μονοεδρική της Ευρυτανίας μέχρι την Αθήνα, σύμμαχός μου ήταν πάντοτε οι πολίτες και η βάση της παράταξής μας.

  Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα στα δύσκολα.

  Ήμουν πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξής μας.

  Σήμερα είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να μπω μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.

  Της παράταξης που πιστή στις αρχές που είχε από την ίδρυσή της καθοδηγεί αντί να δημαγωγεί, εκπροσωπεί αντί να καταδυναστεύει και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

  Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου,

  με όπλο τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές και την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης,

  με καθαρές θέσεις για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ισχυρή κεντροδεξιά

  και με ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς,

  ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

  Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη ότι: θα επιδιώξω την εκλογή μου

  και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας,

  και από τα μέλη του κόμματος, με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

  Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή της στις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας.

  Ζητώ από όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματός μας να με στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

  Όχι μόνο για αυτά που εγώ μπορώ να κάνω, αλλά γιΆ αυτά που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

  Για να δυναμώσουμε την ελπίδα των Ελλήνων που πιστεύουν σε μας.

  Για να κάνουμε ξανά τη μεγάλη μας παράταξη δυνατή και περήφανη".


  Πριν από λίγη ώρα, η κ. Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα.

  Η επιστολή της Ν. Μπακογιάννη


  "Κύριε Πρόεδρε,

  Με αφορμή την πρόσκληση που απευθύνατε σήμερα για συζήτηση με την Οργανωτική Επιτροπή, επαναλαμβάνω την θέση μου η οποία είναι σαφής και ξεκάθαρη :

  Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό.

  Μετά τιμής

  Ντόρα Μπακογιάννη"

  zougla.gr

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: Υποψήφια και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη

  Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ!!!!!!!!!!!

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: Υποψήφια και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη

  Όλοι στον αγώνα μόνο που το αύριο θα είναι δυσκολότατο
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 10
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-09, 20:43
 2. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-09, 12:17
 3. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-09, 18:22
 4. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-08, 13:17

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας