Πολύωρη συνάντηση είχε στον Πειραιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, με την ηγεσία του Λιμενικού.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ενώ παρών ήταν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε μετά στους δημοσιογράφους ότι προωθείται ο εκσυγχρονισμός του Λιμενικού Σώματος και η δημιουργία Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ εξετάζεται η απελευθέρωση -υπό τη μορφή απέλασης- 1.200 κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα κρατούνται στα αστυνομικά κρατητήρια της χώρας.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα δοθεί σε όλους προθεσμία ενός μήνα, αλλά και οικονομικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει πολλές οικογένειες μεταναστών στην χώρα.

Το μέτρο πάντως δεν αφορά όσους κρατούνται για ποινικά αδικήματα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλο την αθρόα και μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών, αλλά ούτε τους διακινητές ανθρώπινων ψυχών».

Αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μετατραπεί σε μια επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες ακτοφυλακής» και ότι «με τη νέα διάταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το Λ.Σ. σταματά από κάθε άλλη δραστηριότητα».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, αλλά και επιχειρησιακοί αξιωματικοί του Λιμενικού, επεσήμαναν την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας τους σε προσωπικό και μέσα, ενώ τόνισαν ότι χρόνια τώρα προσπαθούν για το καλύτερο.zougla.gr