Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε με ψήφους 4-1 ο Κων. Πλεύρης για το βιβλίο του «Εβραίοι: Ολη η αλήθεια», πρότεινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο κ. Τέντες ζήτησε να γίνει δεκτή η αναίρεση υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει από τον περασμένο Ιούλιο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής, με το σκεπτικό ότι η αθωωτική απόφαση έχει ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς και ότι οι εφέτες δεν εφάρμοσαν ορθώς τον νόμο 927/1979, που τιμωρεί πράξεις που διεγείρουν φυλετικές διακρίσεις. Ο κ. Τέντες στην πρότασή του παρέθεσε αποσπάσματα του βιβλίου τα οποία, όπως υποστήριξε, πληρούν την ειδική ποινική υπόσταση των εγκλημάτων κατά φυλετικών, εθνοτικών και θρησκευτικών διακρίσεων που προβλέπει ο επίμαχος νόμος.
Και αυτό γιατί ο κ. Πλεύρης εκφράζει δημόσια την προσβλητική άποψη ότι η λευκή Ευρώπη κινδυνεύει από τους Εβραίους, τους οποίους εμφανίζει ως ραδιούργους, δολοφόνους και υπανθρώπους, ιδέες που δύνανται πέραν πάσης αμφιβολίας να πυροδοτήσουν εξάρσεις βίας, διακρίσεων αντισημιτισμού και σε κάθε περίπτωση μισαλλοδοξίας σε ευεπίφορους αναγνώστες. Η Ολομέλεια, η οποία απέρριψε το αίτημα του κ. Πλεύρη να παρασταθεί, καλείται τώρα να αποφανθεί εάν το Εφετείο ορθώς ή όχι τον αθώωσε από τις κατηγορίες της δημόσιας πρόκλησης σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπων λόγω εθνοτικής καταγωγής και για δημόσια έκφραση προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω εθνοτικής καταγωγής.
Σημειώνεται ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν έχει έννομες συνέπειες για τον κ. Πλεύρη.enet.gr