Στο κέντρο περίθαλψης της ΜΟΜ στην Αλόννησο μεταφέρθηκε με επιτυχία η νεογέννητη μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στην Κεφαλονιά.

Η μικρή Monachus monachus, είχε βρεθεί στην παραλία του ¶σου, τραυματισμένη και αφυδατωμένη. Βαφτίστηκε “Νεφέλη” από τους κατοίκους και τους τοπικούς εθελοντές του νησιού, οι οποίοι τη φρόντισαν μέχρι να φτάσουν οι εθελοντές της ΜΟΜ στην περιοχή. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου του Φισκάρδου, η ορφανή Νεφέλη μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της οργάνωσης, στη Στενή Βάλα Αλοννήσου.

Η "Νεφέλη" σε ασφαλή χέριαΜε την άφιξή της στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εξετάσεών της θα ξεκινήσει το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης και θεραπείας της Νεφέλης, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την σταδιακή χορήγηση ψαροπολτού, αφού δεν υπάρχει υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος της μεσογειακής φώκια.

Το πρόγραμμα περίθαλψης μιας μεσογειακής φώκιας διαρκεί 5 μήνες και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, απελευθερώνεται υγιής στο φυσικό της περιβάλλον. Μέχρι να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται να περάσουν ατελείωτες ώρες φροντίδας, ταΐσματος και εξετάσεων από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της MOm και τους εθελοντές που συμμετέχουν.


zougla.gr