Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία. Ωστόσο εκατοντάδες πυροσβέστες κατόρθωσαν να σώσουν τουλάχιστον εκατό σπίτια από τις φλόγες στην περιοχή Rockhampton του Queensland.

Οι πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή για 4η συνεχή ημέρα, ενώ οι κάτοικοι των άμεσα απειλούμενων περιοχών έχουν λάβει προειδοποίηση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φλόγες, που φθάνουν τα τέσσερα μέτρα, κατευθύνονται προς το προάστιο Rochhampton βόρεια του Brisbane, από το Εθνικό Πάρκο του βουνού Archer, όπου οι φωτιές έκαιγαν για έντεκα ημέρες.

Πρόκειται για τις χειρότερες πυρκαγιές στο Queensland τα τελευταία 15 χρόνια. Εκτιμάται πως θα καούν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, ενώ τα συνεργεία της πυροσβεστικής ενδέχεται να μην καταφέρουν να προστατέψουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών, επιχειρούν 800 πυροσβέστες, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχουν και δυνάμεις από αέρος. Τις προσπάθειές τους δυσχεραίνουν οι ασυνήθιστα δυνατοί άνεμοι.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι μερικές από τις εστίες είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και κάλεσε τους κατοίκους να καταθέσουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ώστε να συλληφθούν οι υπεύθυνοι.

Τον Φεβρουάριο, 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές στην Victoria, στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Μέσα σε μια ημέρα, που ονομάστηκε «Μαύρη Κυριακή», ολόκληρες πόλεις καταστράφηκαν και χιλιάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.

zougla.gr