Περισσότερους από δύο τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση τυριά κατέσχεσε η Νομαρχία Πειραιά, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί καθημερινά για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που καταλήγουν στο τραπέζι μας, κατέσχεσαν συνολικά 2.130 κιλά διάφορα τυριά (μαλακά, ημίσκληρα, σκληρά), τα οποία εντόπισαν στην αποθήκη τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΚΙΑ ΟΕ (Αχαρνών 20, Πειραιάς).
Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν καθώς κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω αποθήκευσής τους σε χώρο (ψυγείο) υγειονομικά μη αποδεκτό από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας άσκησαν έφεση και για την τύχη των συγκεκριμένων προϊόντων θα αποφανθεί ειδική επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2009 μέχρι και σήμερα οι αστυκτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν κατασχέσει πάνω από 120 τόνους ακατάλληλων προϊόντων, ενώ έχουν παραπέμψει στη δικαιοσύνη 116 επιχειρήσεις.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ