Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 20:39


Μικροβιαιμία!

Αυτή είναι η αιτία θανάτου τεσσάρων νεογνών, τα οποία κατέληξαν ύστερα από μόλυνσή τους με το μικρόβιο serratia στο «Αλεξάνδρα», όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νοσοκομείο.

Οι ειδικοί του ΚΕΛΠΝΟ επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, ότι παρά τη χορήγηση της κατάλληλης αντιμικροβιακής αγωγής, τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας έκαναν συστηματικούς ελέγχους σε όλους του χώρους του νοσοκομείου μαζί με την επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Οι επιστήμονες έκριναν πως τα μέτρα τα οποία είχαν ήδη ληφθεί μετά το περιστατικό, ήταν μεν ικανοποιητικά, επισήμαναν όμως δε την ανάγκη να εφαρμόζονται πιο συστηματικά κανόνες υγιεινής, και ζήτησαν σχολαστική καθαριότητα καθώς και την απολύμανση των χώρων.

Επίσης, αποφάσισαν να απομονώσουν τα νέα περιστατικά, που οφείλονται στο μικρόβιο serratia, και να αναθέσουν τη φροντίδα των νοσούντων νεογνών, ή εκείνων που είναι φορείς του μικροβίου, σε ειδικό προσωπικό, που θα έχει επαφή μόνο με αυτά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κανένα νεογνό δεν νοσεί σήμερα από το παθογόνο μικρόβιο, ενώ παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή και τα υπόλοιπα νεογνά, ώστε σε περίπτωση που εκδηλώσουν τη λοίμωξη, να υποβληθούν άμεσα σε φαρμακευτική αγωγή.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει, ότι τρία νεογνά είναι φορείς του μικροβίου, χωρίς όμως να νοσούν κλινικά και η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ καλή. Νοσηλεύονται πάντως σε ξεχωριστό χώρο, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του μικροβίου.

ZOUGLA.GR