Τέλος στο σίριαλ «Μιχάλης Χριστοφοράκος» έβαλε χθες το Εφετείο της Βαμβέργης, καθώς μετά από 4 σχεδόν μήνες κράτησης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas και πρωταγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, αφέθηκε ελεύθερος.

Το εφετείο της Βαμβέργης, στο οποίο είχε παραπέμψει την υπόθεση το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, ανέστειλε τα δύο εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος του κ. Χριστοφοράκου και έκανε δεκτή την αίτηση για την υπό όρους διακοπή της προσωρινής του κράτησης.

Για την αποφυλάκιση του από τις φυλακές του Στάντελχαϊμ, ο κ. Χριστοφοράκος κατέβαλε εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ και του επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της απόκτησης μόνιμης κατοικίας στη Γερμανία, της μη απομάκρυνσης του από αυτή και της εμφάνισης του ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κ. Κουρσάβε μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισης του πελάτη του «κάθε Γερμανός πολίτης για τον οποίο υπάρχει ένταλμα σύλληψης από το εξωτερικό, πρέπει να έχει το δικαίωμα η υπόθεσή του να εξετάζεται ενδελεχώς από τα γερμανικά δικαστήρια. Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αποδεικνύει ότι, παρά τα ανοιχτά σύνορα και την παγκοσμιοποίηση, ο Γερμανός πολίτης προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας μας από μια πιθανή έκδοσή του».

tvxs.gr