Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009, 10:30

Έντονες οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης από τις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια.

Κατά την καταδίωξη των νεαρών, αστυνομικοί μπήκαν στον πολυχώρο «Φλωράλ» στην Οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ανήλικου.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ, Στέλιο Ελληνιάδη, και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτήρη Δαματόπουλο.

Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ο Μανώλης Γλέζος, ο Θοδωρής Δρίτσας και η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά της, η ηγεσία της ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι είχε ολοκληρωθεί η εκδήλωση στον πολυχώρο «Φλωράλ» και έπρεπε να συλληφθούν κάποια άτομα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα για την επίθεση στην πεζή περιπολία των 4 αστυνομικών, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Ωστόσο, ανάμεσα στα ανώτατα στελέχη του υπουργείου επικρατεί έντονη ενόχληση και δυσφορία.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια, τόσο για τα χθεσινά επεισόδια και τις προσαγωγές όσο και κατά της αυξημένης αστυνόμευσης στην περιοχή.

ZOUGLA.GR