Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009, 07:18

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει την αντιπολιτευτική τακτική αλλά και τα οργανωτικά της παράταξης.

Ήδη η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού σε συνεδρίαση της κατέληξε στη διαμόρφωση του κειμένου της εισήγησης προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο.

Στην εισήγηση γίνεται αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και παράλληλα η Πολιτική Γραμματεία κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις της για την διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Υπογραμμίζεται επίσης η θέση που ήδη έχει διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει «προγραμματική αντιπολίτευση».

Σχετικά με τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να αρχίσει ένας κύκλος επαφών με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση όμως «συγκεκριμένων προτάσεων ώστε να αποφευχθεί μια ατέρμονη συζήτηση επί προθέσεων».

Στόχος είναι με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν να επιχειρηθεί μια σύνθεση ώστε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου να ληφθούν αποφάσεις που «θα ενισχύουν την ενότητα της παράταξης».

ZOUGLA.GR