Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 45χρονο Γ. Μ. του Κ. που κρίθηκε ένοχος εξακολουθητικής πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μερικής άρσης συνείδησης λόγω ψυχωσικής συνδρομής.
Ο 45 χρονος συνελήφθη συγκεκριμένα την 14.00 ώρα της 22ας Οκτωβρίου 2009 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κοντά στην είσοδο του 2ου Λυκείου Ρόδου γιατί μετά από έρευνα που προκάλεσαν σχετικές καταγγελίες διαπιστώθηκε ότι ευρισκόμενος εντός του αυτοκινήτου του τύπου SEAT και χρώματος μαύρου είχε καταβάσει το παντελόνι του, είχε βγάλει το μόριο του και αυνανιζόταν ηδονιζόμενος από τη θέα των νεαρών μαθητριών. Ο 45χρονος για να μην γίνεται αντιληπτός είχε καλύψει το κάτω μέρος του σώματος του με ένα χαρτόνι.
Ο υπότροπος για αδικήματα του είδους, καθώς έχει συληφθεί ακόμη δύο φορές μια την 26 Απριλίου 2004 και μια την 13η Μαρτίου 2002 και έχει βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες από τις οποίες απηλλάγη, απολογούμενος ομολόγησε ότι μετέβη την τελευταία περίοδο πέντε φορές στο ίδιο σχολικό συγκρότητα, πάρκαρε το αυτοκίνητο του είτε στην μπροστινή είτε στην πίσω έξοδο και αυνανιζόταν διότι ερεθίζεται βλέποντας νεαρές ανήλικες μαθήτριες!! Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και έχει ακολουθήσει σχετική θεραπεία!
Η συνήγορος του κ. Γ. Κακούρου ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό λόγω της πάθησης που αντιμετωπίζει αίτημα το οποίο και έγινε μερικώς δεκτό.
Ο 45χρονος είχε απαλλαγεί, όπως εγράφη παραπάνω, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ενώπιον του οποίου είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και της πλαστογραφίας με χρήση και ηθική αυτουργία σε ψευδή ιατρική πιστοποίηση κατ' εξακολούθηση.
Είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Μάρτιο του 2002, ύστερα από σχετικές καταγγελίες μαθητριών και γονέων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετώπισε στο χρονικό διάστημα των ετών 1998-1999 σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σπίτι του μία ανήλικη εξαδέλφη της συζύγου του (ηλικίας 10-11 ετών) και καθ' όν χρόνο η σύζυγός του κοιμόταν, με τη δικαιολογία ότι θα έβλεπαν κάποια ταινία την οδήγησε σε διπλανό δωμάτιο όπου πρόβαλε ταινίες ερωτικού περιεχομένου στο βίντεο και την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη. Στην συνέχεια, μέσω της εξαδέλφης του γνωρίσθηκε και με μία άλλη μαθήτρια ηλικίας 12 ετών την οποία (τον Σεπτέμβριο του 2000) με το πρόσχημα μιας βόλτας στην πόλη της Ρόδου, την ανάγκασε σε ασελγή πράξη. Η ανήλικη αυτή, φέρεται να τον είχε γνωρίσει και σε μια άλλη συμμαθήτριά της, ηλικίας 12 ετών.
Κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Σεπτεμβρίου 2000 έως και Ιανουαρίου 2002, κατηγορήθηκε ότι οδήγησε τις τρεις ανήλικες σε δωμάτια δύο πολυτελών ξενοδοχείων της πόλης της Ρόδου, όπου φέρεται να έβγαζε τα ρούχα τους, να τις φωτογράφιζε γυμνές και να τις χάιδευε. Φέρεται επίσης να αυνανιζόταν μπροστά τους.
Για να τις δελεάσει μάλιστα, κατηγορήθηκε ότι τους πρόσφερε διάφορα δώρα, όπως κινητά, γυναικεία ενδύματα, εσώρουχα, καλλυντικά, οινοπνευματώδη ποτά και αφού τις παρελάμβανε από το σχολείο, τις μετέφερε με το αυτοκίνητό του έξω από την πόλη της Ρόδου για "βόλτες", για να ενεργεί ασελγείς πράξεις.
Είχε κατηγορηθεί ακόμη ότι εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με δύο ιατρούς της πόλεως της Ρόδου, να τους έπεισε να εκδώσουν ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις για να δικαιολογήσουν οι ανήλικες την απουσία από τα μαθήματά τους.
Στην δίκη οι δύο εκ των τριών ανήλικων ανεκάλεσαν τις εγκλήσεις τους σε βάρος του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ