Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009, 13:08

Σειρά θεμάτων που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους- εργασία και κοινωνική ασφάλιση- συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Ανδρέας Λοβέρδος, συζητήθηκαν η «μαύρη» εργασία, οι εγγυήσεις στο χώρο της εργασίας, η γρηγορότερη απονομή των συντάξεων, καθώς και οι δέκα προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, χαρακτήρισε τη συζήτηση ουσιαστική και χρήσιμη, και επανέλαβε τη διάθεση συνεργασίας και συνεισφοράς από την πλευρά του Συνδέσμου.

Αναφορικά με τα Stage, ο ΣΕΒ συμφωνεί με την κατάργησή τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα «δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά είχαν εκφυλιστεί τα τελευταία χρόνια σε μοχλό πελατειακών σχέσεων, καταδικάζοντας σε μια ιδιότυπη πολιτική και επαγγελματική ομηρία χιλιάδες νέους».

Τονίστηκε ακόμη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να σχεδιάσει από κοινού με την κυβέρνηση την αξιοποίηση των stage στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να παράσχει πρόσθετα επαγγελματικά οφέλη στους νέους εργαζόμενους.

Σχετικά τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΕΒ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με στόχο να γίνει μια καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές και χρήσιμη για την οικονομία. Τάχθηκε, επίσης, έμμεσα υπέρ της υπογραφής διετούς σύμβασης, όπως αυτή που ισχύει τώρα και λήγει τον Δεκέμβριο.

zougla.gr