Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009, 00:22

Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος CIT Group, ο οποίος χρηματοδοτεί αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χθες ότι τίθεται υπό την προστασία του νόμου περί πτωχεύσεων.

Το ενεργητικό του CIT υπολογίζεται σε 71 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται συνεπώς για την πέμπτη μεγαλύτερη πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ, έπειτα από εκείνες των Lehman Brothers (2008), Washington Mutual (2008), WorldCom (2002) και General Motors (2008).

Η διαδικασία αφορά μόνο τη μητρική εταιρεία, η οποία ελπίζει ότι θα μειώσει έτσι το χρέος του κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, και όχι τα πρακτορεία του CIT και τις θυγατρικές του, πράγμα που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο CIT έχει στο ενεργητικό του ένα εκατομμύριο πελάτες, μεταξύ των οποίων την Dunkin' Donuts και την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Dark Castle Entertainment, αλλά και πολλά εμπορικά καταστήματα λιανικής. Αντιμετωπίζει συνολικά χρέη 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία 3 δισεκατομμύρια λήγουν φέτος και 8 δισεκατομμύρια τον ερχόμενο χρόνο.

zougla.gr