Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: «Του κοινού Ποινικού Δικαίου»

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή «Του κοινού Ποινικού Δικαίου»

  Ο Αλέξης Τσίπρας αφαίρεσε οποιονδήποτε πολιτικό «μανδύα» από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Ζήτησε από κοινού με την ΠΟΑΣΥ μόνιμη επιτροπή στη Βουλή για την ΕΛ.ΑΣ. και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

  Μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα η Αριστερά την τρομοκρατία προέκυψε από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA.


  Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επιθέσεις αυτού του τύπου, με τυφλά χτυπήματα και μεγάλη δύναμη πυρός εναντίον τυχαίων στόχων, «είναι στα όρια, μοιάζουν με το κοινό ποινικό, με γκαγκστερικές ομάδες της Σικελίας ή του Σικάγο, εκεί βλέπαμε τέτοιου είδους επιθέσεις με εκατοντάδες σφαίρες, δεν βλέπαμε αλλού».


  «Δεν υπάρχει κανείς σοβαρός πολίτης που να θεωρεί ότι 100 σφαίρες σε νέα παιδιά που παίρνουν 200 και 300 ευρώ, κάνεις μία πράξη που κατ' ελάχιστον έχει μία λογική. Η Σοφία που επισκέφθηκα στο νοσοκομείο και είναι και συντοπίτισσά μου, προκειμένου να περάσει σε κάποια άλλη σχολή, όπως ήθελε, ήθελε να δουλέψει ένα χρόνο για να μαζέψει 300 και 400 ευρώ φορώντας αυτό το 8κιλο αλεξίσφαιρο με οχτάωρες περιπολίες σε όλη την Αθήνα με κίνδυνο της ζωής της», σχολίασε χαρακτηριστικά.
  Ο κ.Τσίπρας έτσι αφαίρεσε τον όποιο μανδύα πολιτικών θέσεων από τις ένοπλες ομάδες που στοχοποιούν τυχαία θύματα.
  Εξάλλου, κατά τον ίδιο, η Αριστερά θεωρεί παγίως ότι οι πράξεις βίας δίνουν την ευκαιρία υπονόμευσης των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων της, τόνισε ο κ.Τσίπρας.
  «Με όλο το κλίμα που στήνεται, και με την τρομοκρατική επίθεση, εμείς πονάμε δύο φορές. Επειδή δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να υποστηρίξουν π.χ. ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο, οι δημοκρατικές ελευθερίες, να μπουν κάμερες σε όλους τους δρόμους, πρέπει να μην μιλάμε για δικαιώματα».
  Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στην υπόθεση της τρομοκρατίας, με την γιάφκα του Χαλανδρίου, τις συλλήψεις, τους καταζητούμενους και τις διάφορες προκηρύξεις που ακολούθησαν, αλλά και αυτές για το χτύπημα στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής και στην κατοικία της Μ.Γιαννάκου, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι «μπλέκονται πάρα πολλές υποθέσεις, μπορεί και σκοτεινές διαθέσεις μυστικών υπηρεσιών. Η προκήρυξη που βγήκε προχθές εγώ θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να είναι πραγματική» υπογράμμισε.
  Για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς λέμε να κατέβουν τα παιδιά στο δρόμο για να προβληθούν τα προβλήματα της νέας γενιάς. Όταν οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις δεν είναι μαζικές τότε κινδυνεύουμε από τους γνωστούς ταραξίες.
  Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η βία υπάρχει όχι μόνο στα Εξάρχεια, είναι Μητροπολιτική βία που υπάρχει σε όλες τις πόλεις! Τα παιδιά εθίζονται στη βία μέσα από το Play station και το Ίντερνετ».
  «Βάλτε ρήτρα απασχόλησης»
  Για να προστατευτεί η εργασία στις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις πρέπει να υπάρξει ένα περιβάλλον που θα τους δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθούν, αλλά και να αυξηθεί η ενεργός ζήτηση, δηλαδή να κινηθεί η οικονομία, πράγμα το οποίο προϋποθέτει αυξήσεις στους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, κάτι το οποίο δεν βλέπουμε, σημείωσε ο κ.Τσίπρας.
  Αντίστοιχα για την εργασία στις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές που συνήθως επιδοτούνται με ζεστό κρατικό η ευρωπαϊκό χρήμα, θα πρέπει να υποχρεωθούν, με αυτό που εμείς λέμε ρήτρα απασχόλησης, ώστε προκειμένου να επιχορηγούνται να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
  Κατά τον ίδιο δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης του εργασιακού κόστους. Κοντεύουμε να γίνουμε χώρα παράδεισος για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο και νομίζουμε ότι το πρόβλημα είναι η μείωση του εργασιακού κόστους.
  Αντιφατικές κινήσεις
  Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι πολύ θετική η δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και ότι εξαγγέλονται στόχοι πολύ σοβαροί για την προστασία του, ή και το ότι μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε Προστασίας του Πολίτη.
  Την ίδια ώρα ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις δεν ήταν ενδείξεις προστασίας του πολίτη, αλλά τήρησης της ίδιας και ίσως ακόμη πιο σκληρής πολιτικής περιστολής -και μάλιστα προληπτικής- δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  Στη Βουλή ΕΛ.ΑΣ. και εγκληματικότητα
  Το μεσημέρι εξάλλου ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την αντίστοιχη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
  Οπως τόνισε στις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, είναι ανάγκη να συσταθεί στη Βουλή μόνιμη διακομματική Επιτροπή για τη διαμόρφωση της αντι-εγκληματικής πολιτικής και της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή και από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Χρ.Φωτόπουλο, που σημείωσε ότι «η Επιτροπή αυτή θα προβλέπει και θα ρυθμίσει σε βάθος χρόνου πώς πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία, πώς πρέπει να στηθεί ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία».
  «Είναι αναγκαίο η ελληνική αστυνομία να κατευθυνθεί και όσον αφορά την εκπαίδευση και τη διάρθρωση στο να αντιμετωπίζει το έγκλημα και όχι στο να κυνηγάει τους διαδηλωτές. Στο να προστατεύει τον πολίτη και όχι να περιστέλλει τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά του δικαιώματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
  Αναφέρθηκε επίσης στα «ώριμα αιτήματα για τη συνδικαλιστική διάρθρωση» στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς «ο ένστολος πολίτης είναι εργαζόμενος» και πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις.
  Τα αιτήματα αυτά «πρέπει να προωθηθούν εντασσόμενα σε ένα συνολικό αναπροσανατολισμό της ΕΛ.ΑΣ.», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ .
  ethnos.gr

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη Taxydromos
  Εγγραφή
  06-04-2009
  Περιοχή
  Πολίτης του Κόσμου
  Μηνύματα
  19.183

  Προεπιλογή Απάντηση: «Του κοινού Ποινικού Δικαίου»

  Θετική άποψη και το μόνο που απομένει είναι να δούμε και προτάσεις προκειμένου να παταχθεί η βία.
  Διότι απο ότι κατάλαβα στο κείμενο αυτό ο ΣΥΝ έχει προσβάσεις σε πληροφορίες και καταστάσεις που γίνονται κάτω απο το τραπέζι.
  <font color=Blue><b><span style=font-family: Franklin Gothic Medium><font size=4>Ου Πόσοι αλλά Πού</font></span></b></font>

 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη zastava
  Εγγραφή
  23-02-2009
  Περιοχή
  ATHENS Space Station
  Μηνύματα
  28.924

  Προεπιλογή Απάντηση: «Του κοινού Ποινικού Δικαίου»

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Taxydromos Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θετική άποψη και το μόνο που απομένει είναι να δούμε και προτάσεις προκειμένου να παταχθεί η βία.
  Διότι απο ότι κατάλαβα στο κείμενο αυτό ο ΣΥΝ έχει προσβάσεις σε πληροφορίες και καταστάσεις που γίνονται κάτω απο το τραπέζι.
  Στο ΜΕGA τα έλεγε το πρωί και ήταν πειστικός ..........Αυτό βεβαίως απέχει πολύ από το ουσιαστικός, αλλά επί του παρόντος δεν έχει σημασία.

  ΜΑΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΄ΜΕΝΑ

  Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
  "Forrest Gump" (1994)
Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας