FARFALLE ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!




ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. Farfalle Ολικής Αλέσεως Barilla
  • 250 γρ. μικρές ντομάτες
  • 70 γρ. μαύρες ελιές
  • Μισό ματσάκι βασιλικό
  • Λίγο κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόψτε τις ντομάτες και τις ελιές σε λεπτά κομμάτια.
2. Τσιγαρίστε το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
3. Προσθέστε τη ντομάτα και την κάπαρη με λίγο αλάτι και πιπέρι.
4. Βράστε τα Farfalle Ολικής Αλέσεως Barilla σε μπόλικο νερό, σουρώστε τα και προσθέστε τη σάλτσα.
5. Γαρνίρετε με το βασιλικό και τις μαύρες ελιές.

Συμβουλή του σεφ:
Αν θέλετε μια πιο δυνατή γεύση τσιγαρίστε μαζί με το σκόρδο και λίγες αντζούγιες.


PENNETTE RIGATE ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. Pennette Rigate Ολικής Αλέσεως Barilla
  • 350 γρ. μανιτάρια
  • 100 γρ. πράσινες ελιές
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τσιγαρίστε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο και βγάλτε την από το τηγάνι.
2 Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, σωτάρετε τα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
3. Προσθέστε ελιές κομμένες σε μικρά δαχτυλίδια.
4. Βράστε τις Pennette Rigate Ολικής Αλέσως Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν «al dente» και σουρώνετε.
5. Σωτάρετε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή του σεφ:
Αν προτιμάτε μια πιο παχύρρευστη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα γάλα.


PENNETTE RIGATE ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΟΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 4 άτομα


ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. Pennette Rigate Ολικής Αλέσεως Barilla
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. μελιτζάνες
  • 40 γρ. ρόκα
  • 40 γρ. κρεμμύδι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • 30 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεματίστε και ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις σε κύβους.
2. Κόψτε σε κύβους και τσιγαρίστε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμυδάκι.
3. Προσθέστε τις ντομάτες συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 3 λεπτά, νοστιμίζοντας με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
4. Βράστε τις Pennette Rigate Ολικής Αλέσως Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν «al dente» και σουρώνετε.
5. Σωτάρετέ τις σε ένα τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και γαρνίρετε με την ψιλοκομμένη ρόκα.

Συμβουλή του σεφ:
Αν θέλετε να αναδειχθεί η γεύση της ρόκας, μπορείτε να την περάσετε σε μπλέντερ μαζί με λάδι και να την προσθέσετε κρύα στο πιάτο που σερβίρετε.