1 ½ φλυτζάνι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
5 ΑΥΓΑ
3 1/2 φλιτζάνια ΖΑΧΑΡΗ
1 φλούδα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ξύλο ΚΑΝΕΛΛΑ
250 γραμ. τριμμένη ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
2 κουταλάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
200 γραμ. λιωμένο ΒΙΤΑΜ
2 φλυτζάνια ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
4 φλιτζάνια ΝΕΡΟ
Εκτέλεση:
Σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και κανέλα ξύλο

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15 με 20'. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!



1. Κτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
2. Προσθέτετε το ΒΙΤΑΜ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
3. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο ΒΙΤΑΜ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.
4. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.