Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Χωρισμός

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη amazone
  Εγγραφή
  21-03-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  4.416

  Προεπιλογή Χωρισμός

  Όπου και να πας, ότι και να ακούσεις, όλο και για κάποιον χωρισμό θα μάθεις. Οι χωρισμοί πλέον είναι καθημερινό άκουσμα και έχει αρχίσει να μην μας κάνει και τόση αίσθηση. Γιατί όμως χωρίζουν τα ζευγάρια; και δεν μιλάμε για ανθρώπους που ήταν μαζί κάτι μήνες. Μιλάμε για ζευγάρια που ήταν μαζί για χρόνια.

  Οι παράγοντες είναι εξωγενείς και εσωγενείς. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες, αν δεν υπήρχαν οι εσωγενείς. Οι γνώμες διχάζονται και οι ειδικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν όσον αφορά στους παράγοντες ενός χωρισμού.

  Οι περισσότεροι χωρισμοί γίνονται κατά την μέση ηλικία, 40 - 50. Τότε που όλοι πιστεύουμε ότι αρχίζουν να κατασταλάζουν οι απόψεις, ο χαρακτήρας και τα θέλω μας, να ένας χωρισμός. Τι πραγματικά συμβαίνει αυτήν την περίοδο, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί πλήρως, αλλά έχει να κάνει με αυτό που ονομάζεται "κρίση μέσης ηλικίας".

  Γύρω στην δεκαετία αυτήν, ο άνθρωπος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι μεγαλώνει και ότι "δεν έζησε όπως θα έπρεπε", ή ότι "θα μεγαλουργούσε" αν δεν είχε πίσω του κάτι να τον κρατάει. Σκεπτόμενοι αυτό, οι περισσότεροι, ρίχνουμε το βάρος στην οικογένεια την οποίαν δημιουργήσαμε. Από κει και πέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Όσο το σκεπτόμαστε, τόσο θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο, και ότι δεν κάναμε τις σωστές επιλογές. Ήδη η αρχή να σκεπτόμαστε εγωιστικά έχει γίνει. Αλλάζει ως εκ τούτου η συμπεριφορά μας στον σύντροφό μας. Οι καυγάδες και οι αψιμαχίες γίνονται όλο και συχνότερα. Σε αυτό βοηθούν πολύ τα προβλήματα της καθημερινότητος καθώς επίσης και η καθημερινή μας τριβή με τον σύντροφό μας.

  Αρχίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα αρνητικά στον σύντροφό μας και να αναρωτιόμαστε γιατί τόσον καιρό δεν τα βλέπαμε. "¶νοιξαν τα μάτια μου" ομολογούν πολλοί. Είναι όμως αλήθεια αυτό, ή είναι μία πλάνη την οποίαν μόνοι μας δημιουργήσαμε; Φυσικό είναι, στην παρούσα φάση και μετά τόσα χρόνια που είμαστε με έναν άνθρωπο να τον θεωρούμε δεδομένο, να τον γνωρίζουμε πολύ καλά (στα πλαίσια του εφικτού) και να θεωρούμε ότι "το ρεπερτόριό του" έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, οπότε επαναλαμβάνεται. Αυτή είναι η πλάνη του μυαλού η οποία δημιουργείται όσο σκεπτόμαστε ότι δεν ζήσαμε ή δεν μεγαλουργήσαμε. Ποτέ δεν θα σκεφτούμε ότι το ίδιο ίσως νοιώθει και ο σύντροφός μας, διότι μόνον εμείς "ήμασταν πλασμένοι για διαφορετικά πράγματα". Η εγωιστική σκέψη που αναφέρω πιο πάνω.

  Αυτό είναι μία αρχή χωρισμού. Αλλαγή σκέψης, συμπεριφοράς, κώδικα ενδυμασίας και ελπίδας για μια νέα αρχή. Σε αυτήν την "ελπίδα" εναποθέσαμε το μέλλον μας. Στην νέα αυτήν αρχή. Στις πλείστες των περιπτώσεων συγκρίνουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους αρκετά νεότερούς μας, πιστεύοντας ότι αφού μπορούν αυτοί, μπορούμε και εμείς.

  Και εκεί που είχαμε ανέβει ένα επίπεδο διανόησης, αυτόματα κατεβαίνουμε, προκειμένου να "γίνουμε σαν αυτόν". Απαραίτητο αξεσουάρ, από κάποια στιγμή και μετά, είναι ένας τρίτος άνθρωπος τελείως διαφορετικός από τον σύντροφό μας, τον οποίον επιλέξαμε, αγαπήσαμε και μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το "φρέσκο" που αποκτήσαμε, μας ξανανιώνει, μας αναζωογονεί και μας ενισχύει την πίστη ότι οι πρότερες επιλογές μας ήταν λάθος.

  Η κατέλιξη της ανέλιξής μας άρχισε; μόνον το δικό μας το μυαλό θα μπορέσει να μας το πει. Αυτό σίγουρα θα συμβεί, μόνον σε περίπτωση που αποφασίσουμε ότι είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι. Στην περίπτωση αυτήν θα πρέπει να συνομιλήσουμε εκ βαθέων με τον εαυτόν μας, αλλά σαν να πρόκειται για κάποιον άλλον και όχι για μας. Αυτό είναι σημαντικότατη προϋπόθεση. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει.
  Στις πλείστες των περιπτώσεων, μία τέτοια "συζήτηση" είναι ανέφικτη, και ανέφικτη θα παραμείνει αν, "δεν φάμε τα μούτρα μας" ή αν δεν πάψουμε να πιστεύουμε ότι "το σύμπαν γυρίζει γύρω μας".

  Πόσοι από μας έχουμε καθίσει να συζητήσουμε με τον σύντροφό μας και να του αναφέρουμε τι μας ενοχλεί στον χαρακτήρα του; τι έχει αλλάξει ή τι θα θέλαμε να περιορίσει και να μας πει και εκείνος με την σειρά του τι θέλει από εμάς; λέγοντας συζήτηση εννοούμε συνομιλία "ψυχής" και όχι εγωιστικά θέλω, διότι κακά τα ψέματα, αυτά είναι που μας βολεύουν καλύτερα.

  Οι περισσότερες συζητήσεις καταλήγουν σε τσακωμούς και στο τέλος κάποιος από τους δύο κοιμάται στον καναπέ. Το σημαντικότερο σε μία συζήτηση είναι να Ακούσουμε τον άλλον, και όχι την ώρα που μιλάει να ετοιμάζουμε την απάντησή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό ακριβώς κάνουν, με αποτέλεσμα να μην ακούσουν όλο το σκεπτικό του συνομιλητή τους. Αυτό δεν είναι συζήτηση. Είναι "ποιος θα έχει το πάνω χέρι".

  Εδώ σ αυτό το σημείο έχω να σας κάνω μία σημαντική ανακοίνωση! Σε μία Σχέση, δεν υπάρχει πάνω χέρι. Ισοτιμία υπάρχει. Σε μία Σχέση, δίνουν και οι δύο προκειμένου να πετύχει. Ο καθένας ότι έχει. Και πάνω απ όλα, οι δύο αυτοί άνθρωποι, πρέπει να μάθουν να συζητούν. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος μιας πετυχημένης Σχέσης. Αν δεν υπάρξουν αυτά, τότε αυτόματα η Σχέση γίνεται υπό-σχέση. Αυτές είναι που διαλύονται ακόμη και στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Γιαυτό,
  Μήπως θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και όχι να τσακωνόμαστε;


  Amazone: Αντιγραφαί επικολλήσεις

 2. #2
  Blogthean Το avatar του χρήστη nikolas 131
  Εγγραφή
  14-02-2009
  Περιοχή
  αν.αττικη
  Μηνύματα
  753

  Προεπιλογή Απάντηση: Χωρισμός

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο amazone Εμφάνιση μηνυμάτων
  Οι περισσότερες συζητήσεις καταλήγουν σε τσακωμούς και στο τέλος κάποιος από τους δύο κοιμάται στον καναπέ. Το σημαντικότερο σε μία συζήτηση είναι να Ακούσουμε τον άλλον, και όχι την ώρα που μιλάει να ετοιμάζουμε την απάντησή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό ακριβώς κάνουν, με αποτέλεσμα να μην ακούσουν όλο το σκεπτικό του συνομιλητή τους. Αυτό δεν είναι συζήτηση. Είναι "ποιος θα έχει το πάνω χέρι".


  Μήπως θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και όχι να τσακωνόμαστε;
  Συμφωνω 100% ......αυτο ομως προυποθετει πρωτον να τα εχεις βρει με τον εαυτο σου.....(που για καποιους ανθρωπους ειναι πρακτικα αδυνατον λογω της φυσης τους)και δευτερον βαθεια συνηδητοποιηση οτι δεν ειμαστε κυριοι του εαυτου μας...(η απλη παρατηρηση του εαυτου μας , εχει αρκετα αποτελεσματα μπορω να πω...αλλα και παλι ειναι θεμα "φυσης" του καθενα...)....για την (οσο μπορουμε) απαλοιφη του ΕΓΩΙΣΜΟΥ!


  Το δυσκολοτερο σημειο ειναι οταν αρχιζει ο ενας παλι να μην ακουει....αλλα να ετοιμαζει απλα την δικη του του θριαμβευτικη απαντηση...(προς τερψιν του κοινου και τονωσις του εγω του....)....εσυ να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ !!Με αγαπη και κατανοηση!

  συνηθως κανουμε το αντιθετο....

 3. #3
  Blogthean Το avatar του χρήστη Larisseos
  Εγγραφή
  07-09-2008
  Περιοχή
  Ελα τώρα!Θες όλα να τα μαθαίνες!
  Μηνύματα
  3.186

  Προεπιλογή Απάντηση: Χωρισμός
  ΧΩΡΙΣΜΟΣ..ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ!!


  "
  Λυπάμαι, αλλά δεν σ αγαπώ πια. Θέλω να χωρίσουμε."
  Μήπως αυτά τα λόγια σας φαίνονται γνωστά; Και τώρα τι κάνετε;
  Ιδρώνετε, τρέμετε, και αισθάνεστε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Όλα όσα αγαπήσατε, σεβαστήκατε και πιστέψατε χάθηκαν ξαφνικά με δυο απλές λέξεις.
  Είχατε πειστεί ότι αν φερθείτε στον/στην σύντροφο σας με τον σωστό (κατ εσάς ) τρόπο θα έμενε μαζί σας για πάντα!
  Κάνατε λάθος! Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Αυτό είναι ένα μάθημα που όλοι μαθαίνουμε το σκληρό , το δύσκολο τρόπο. Θα πληγωθείτε, και εσείς με την σειρά σας θα πληγώσετε πιθανώς κάποιον άλλο. Είναι ένας φαύλος κύκλος που όλοι περνάμε απ αυτόν προκειμένου να επιβιώσουμε σ αυτό το ΄παιχνίδι της αγάπης΄.
  Ας το παραδεκτούμε λοιπόν. ¨Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε βιώσει ένα επώδυνο χωρισμό με όλα τα τραγικά επακόλουθα του. Και όσοι δεν τον έχουνε ζήσει. Το ζήτημα είναι : πώς ξεπερνάμε ένα χωρισμό.
  Σύμφωνα με τους ειδικούς για να γιατρευτούμε πλήρως πρέπει να περάσουμε από 8 στάδια :

  Το στάδιο 1: Ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υποφέρουμε από χαμηλή αυτοπεποίθηση όταν κάποιος που αγαπάμε μας εγκαταλείψει.. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ , ότι το ίδιο άτομο που σας εγκατέλειψε σας είχε ερωτευτεί στο παρελθόν. Οπότε ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.
  Η μόνη διαφορά με τον χωρισμό είναι ότι εσείς και το άλλο άτομο δεν θα είστε πια μαζί.Και να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί άλλο άτομο να μοιραστείτε τη ζωή σας.Όσον αφορά τη ραγισμένη καρδιά σας, ο χρόνος που λεει το ρητό , είναι ο καλύτερος και ο πιο σίγουρος γιατρός.

  Το στάδιο 2 : Αισθάνεστε τρωτοί: Ο καθένας μπορεί να σας εκμεταλλευθεί όταν αισθάνεστε τρωτοί. Πρέπει επομένως να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί μετά από ένα χωρισμό και να μην καταφεύγετε σε γρήγορες λύσεις ή αποτυχημένα ραντεβού με πρώην. Μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν και να σας οδηγήσουν σε ακόμα μια αδιέξοδη σχέση!

  Στάδιο 3: ¶ρνηση: Σε αυτή τη φάση, πιθανώς να προσπαθήσετε μα επικοινωνήσετε με τον /την πρώην σας για να εξετάσετε εάν η σχέση τέλειωσε αληθινά, ή εάν υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να σώσετε την σχέση σας. Προσοχή : όταν ραγίσει το γυαλί δύσκολα ξανακολλά.

  Στάδιο 4: Συναισθήματα πικρίας : Η πικρία είναι φυσικό επακόλουθο ενός χωρισμού. Έστω και αν την αισθάνεστε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να την εκφράσετε στον /στην πρώην σας αφού η σχέση έχει τυπικά τελειώσει και δεν υπάρχει κανένα νόημα. Με την έκφραση πικρίας , το μόνο πράγμα που θα καταφέρετε είναι να δείξετε στον / στην πρώην ότι απλά δεν μπορείτε να χειριστείτε την απόφαση του /της – τον χωρισμό! Αυτό θα σας κάνει να φανείτε τουλάχιστον ανώριμοι. Αντί για πικρία λοιπόν , προσπαθήστε να διοχετεύσετε τον θυμό και την στεναχώρια σας σε κάτι θετικό , κάνοντας κάτι που σας αρέσει και που σας ευχαριστεί.

  Το στάδιο 5: Δώστε χρόνο στον εαυτό σας: Μην προσπαθήστε να ανοικοδομήσετε το κατεστραμμένο εγώ σας βγαίνοντας ραντεβού και προσπαθώντας να δημιουργήσετε μια άλλη σχέση.Το μόνο που θα καταφέρετε είναι το ακριβώς αντίθετο.Θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό σας και θα καταλήξετε πληγώσετε και το άλλο άτομο χωρίς ουσιαστικά να σας φταιει σε τίποτα. Μείνετε για λίγο καιρό μόνοι σας.Μην φοβάστε την μοναξιά! Χρησιμοποιείστε την για ν ανακαλύψετε ότι πιο σημαντικό έχετε: τον εαυτό σας!

  Το στάδιο 6: Κοινωνικοποίηση: Συναντήστε νέους ανθρώπους. Χρησιμοποιείστε όλα τα μέσα που έχετε , τους φίλους σας , το ίντερνετ για να γνωρίσετε κόσμο , να βγείτε να διασκεδάσετε και να ανταλλάξετε απόψεις. Ισορροπείστε την ζωή σας μεταξύ φίλων και ενδιαφερόντων ούτως ώστε το πρόβλημα του χωρισμού να μην σας απασχολεί τόσο πολύ και σταδιακά να εκμηδενιστεί.

  Στάδιο 7: Έρωτας: Τελικά, με το πέρασμα του χρόνου, θα ερωτευτείτε πάλι. Σιγουρευτείτε πρώτα όμως για το άλλο άτομο πριν αφεθείτε να ερωτευτείτε ξανά. και να πάρετε το χρόνο σας για να αφεθείτε! Το καλύτερο φάρμακο για τις πληγές είναι ένας καινούργιος έρωτας. Απολαύστε τον χωρίς τα βάρη που σας άφησε η προηγούμενη σχέση.

  Το στάδιο 8: Μην παρασύρεστε : Ακόμα και αν ξαναερωτευτείτε ποτέ μην ξεχνάτε τα μαθήματα που πήρατε από τον χωρισμό. Διατηρήστε τις ισορροπίες και να είσαστε πάντα προετοιμασμένοι και για το χειρότερο. Μην κάνετε το άλλο άτομο το κέντρο της ζωής σας γιατί δυστυχώς αν κάτι δεν πάει καλά....θα βρεθείτε πάλι στο πρώτο στάδιο.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Larisseos : 27-08-10 στις 15:55
  Μόνο όταν έζησες κάτω θα ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι να σκαρφαλώνεις πάνω. Μόνο όταν βγήκες από τα σκοτάδι θα καταλάβεις πόσο φωτεινή είναι η λάμψη του ήλιου. Μόνο γνωρίζοντας τη μοναχικότητα θα καταλάβεις πόσο μάταιη είναι η πολυλογία Χουν Τζι Τσεν

  Αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους, κάνουν συνήθως τη χειρότερη παρέα Γκουίνοου Α.

  Βρέθηκα μόνος στη μέση της ερήμου και για αυτό δε διαπίστωσα χειρότερη μοναξιά από την παρουσία ενός κακού συντρόφου Καρακανί Αλ-Χασάν


Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας