342753 Μηνύματα  51070 Θέματα  106400 Μέλη  75 Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: παλιοι αγαπημένοι ηθοποιοί

  1. #1
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη jornikath
    Εγγραφή
    13-05-2008
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    869
    Blogthea Money
    17.792
    Ευχαριστώ
    3.999
    Ευχαριστήθηκε 3.105 Φορές σε 714 Posts

    Προεπιλογή παλιοι αγαπημένοι ηθοποιοί

    http://www.youtube.com/watch?v=92DP1dNq4U4
    http://www.youtube.com/watch?v=ZkEXCQeNUxM
    Παπαγιαννόπουλος Διονύσης



    Γεννήθηκε στο Διακοφτό της Αχαΐας το 1912. Πέθανε το 1984 από ανακοπή. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1938 και στον κινηματογράφο το 1947 στην ταινία Παιδιά της Αθήνας.
    Στο θέατρο συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, ως βασικό στέλεχος, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους.

    Στον κινηματογράφο έπαιξε σε πολλές ταινίες, συνήθως πρωταγωνιστικούς ρόλους, που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού ως έναν ηθοποιό με μεγάλη γκάμα, έξω από κάθε τυποποίηση. Από τις συμμετοχές του στο θέατρο, πλέον σημαντική ήταν η συμμετοχή του στο "Μεγάλο μας Τσίρκο" (Θίασος Καρέζη-Καζάκου) το 1974.

    Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στο σήριαλ "Λούνα Πάρκ" (κυρ Γιώργης), ρόλο με τον οποίο έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητάς του. Το 1993 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κάρολου Μωραΐτη, "Ο πρίγκιπας της ελληνικής κωμωδίας" (Εκδόσεις Βασδέκη), που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του.

    Κορυφαίες στιγμές: Η Βίλλα των Οργίων, Δεσποινίς Διευθυντής, Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια, Τζένη Τζένη, Χτυποκάρδια Στο Θρανίο, Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα, Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια, Το Κοροϊδακι της Δεσποινίδος, Φωνάζει ο Κλέφτης, Γαμπρός Απ' το Λονδίνο κ.α.

    πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA


    Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!



    Φιλμογραφία (μέχρι το 1973):

    1947 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΑ (ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ, ΟΙ)
    1951 ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    1954
    ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ, ΤΟ (ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΤΟ)
    1954 ΑΝΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, Ο
    1954 ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ, ΤΟ
    1955
    ΤΖΟ, Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ
    1955
    ΣΤΕΛΛΑ
    1956 ΓΙΑ ΔΥΟ ΡΟΓΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙ
    1957 ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΛΙΩΤΙΚΑ, ΤΑ
    1957 ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ
    1957 ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
    1958
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
    1958 ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    1958 ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ, Η
    1958 ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ
    1958 ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ

    1959 ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ, Ο
    1959 ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΤΟ
    1959 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288 (ΣΑΤΥΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ)
    1959 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    1959 ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ, Ο
    1959 ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΩΝΑ, Ο
    1959 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
    1959 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
    1959 ΛΙΖΑ ΤΟ 'ΣΚΑΣΕ, Η
    1959 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ
    1960
    ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ
    1960
    ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΣ, ΤΟ
    1960
    ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑ, Η
    1960 ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΝΙΑΤΑ
    1960 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ, ΤΟ (ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ, Η)
    1960 ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟ
    1960 ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ (ΕΙΔΥΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ)
    1961 ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
    1961 ΜΥΡΤΙΑ
    1962 ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ, Ο
    1962 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ, ΤΟ (ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ)
    1962 ΚΛΑΨΕ ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ
    1962 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
    1962 ΑΓΝΗ ΚΙ ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΗ
    1962 ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
    1962 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ, ΤΑ
    1962 ΠΑΓΙΔΑ
    1962 ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ
    1963 ΓΕΛΙΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΤΟ
    1963 ΚΥΡΙΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ, Ο
    1963
    ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
    1963
    ΨΕΥΤΡΑ, Η
    1963 ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ, Ο
    1963 ΕΝΑΣ ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ
    1963 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (ΛΑΥΡΑΚΙ, ΤΟ)
    1963 ΟΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΝΥΧΤΑ (ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ)
    1964
    ΒΙΛΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ, Η
    1964 ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    1964
    ΣΩΦΕΡΙΝΑ, Η
    1964 ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ
    1964 ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ, Ο
    1964 ΛΟΛΑ (ΛΟΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ)
    1965 ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ
    1965
    ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ, ΤΡΕΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    1965
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
    1965 ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
    1965 ΕΞΙΛΕΩΣΙΣ
    1965 ΚΑΝΕ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    1965 ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΧΑΚΙ

    1965 ΦΤΩΧΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ, Ο (ΕΝΑΣ ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ)
    1966 ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ (5000 ΨΕΜΜΑΤΑ)
    1966 ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ, Η (ΜΙΣ ΒΑΓΟΝΙ)
    1966 ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ΄ ΜΟΥΝ ΑΝΤΡΑΣ
    1966
    ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ
    1966
    ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ, ΟΙ
    1966 ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ
    1966 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ
    1966
    ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
    1966 ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ
    1966 ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ, Ο ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΪΣ, Ο
    1967
    ΓΑΜΠΡΟΣ ΑΠ΄ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
    1967 ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
    1967 ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ, Ο
    1967 ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΑΣ, Ο (ΚΑΤΩ Η ΠΡΟΙΚΑ)
    1967 ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ (ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ)
    1967 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ
    1967 ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ (ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Ο)
    1967 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ, Η (ΚΟΛΠΑΖΟΥ, Η)
    1968
    ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ, Η
    1968 ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ
    1968 ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ
    1968 ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ
    1968
    ΨΕΥΤΗΣ, Ο
    1968 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΑΦΑ
    1968 ΔΟΚΤΩΡ ΖΙ ΒΕΓΓΟΣ
    1968 ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΙΤΣΟ
    1968 ΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
    1968 ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ, ΤΟ
    1968 ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
    1968 ΜΙΚΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ, Ο
    1969 ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ, ΜΙΑ ΡΩΜΕΪΚΗ ΚΑΡΔΙΑ
    1969
    ΓΟΗΣ, Ο
    1969 ΕΝΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ
    1969 ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ, Η
    1969 ΞΥΠΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ
    1969 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ, Ο
    1969 ΓΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ (ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ)
    1969 ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
    1969 ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΓΑΡΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ
    1969 ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ
    1970 ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, Ο
    1970 ΝΑ 'ΤΑΝΕ ΤΟ 13 ΝΑ 'ΠΕΦΤΕ ΣΕ 'ΜΑΣ
    1970 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΜΕ ΠΡΟΙΚΑ
    1970 ΑΠΙΘΑΝΟΣ, Ο
    1970 ΕΝΑΣ ΧΙΠΠΥΣ ΜΕ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ
    1970 ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΑΜΩΝ, Ο
    1970 ΤΡΕΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΓΟΡΙΑ
    1970 ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ
    1971 ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΛΕΣ ΤΟΥ, Ο (ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ)
    1971 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ
    1971 ΖΑΒΟΛΙΑΡΑ, Η ΙΙ
    1971 ΚΑΥΤΑ, ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ (ΚΑΚΑ, ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ)
    1971 ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ
    1972 ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
    1972 ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
    1972
    ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ, Ο (ΠΕΤΑΕΙ...)
    1972 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΝΥΦΕΣ, ΚΟΡΟΪΔΑ ΓΑΜΠΡΟΙ
    1972 ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ
    1972 ΠΑΤΟΥΧΑΣ, Ο
    1973 ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ, Ο
    1973 ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΑΘΙΑΡΗΣ, Ο (ΜΠΟΜΠΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ



    Καρέζη Τζένη



    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πέθανε το 1992 από την επάρατη νόσο. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της έγινε δημοφιλής στο ευρύ κοινό, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Διακρίθηκε εξίσου σε κωμικούς και σε δραματικούς ρόλους. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1954 (ΡΕΞ) πλάι στη Μελίνα Μερκούρη και το Βασίλη Διαμαντόπουλο με το έργο "Ωραία Ελένη".

    Στον κινηματογράφο ξεκίνησε ένα χρόνο μετά, το 1955, στην ταινία της Φίνος-Φιλμ, Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο. Το 1961 ίδρυσε δικό της θίασο, ενώ το 1964 με το ρόλο της στην ταινία Κόκκινα φανάρια, εντυπωσίασε στο φεστιβάλ των Καννών και η φήμη της ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Το 1968, παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, με τον οποίο έκτοτε συνέπραξε καλλιτεχνικά. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής της σε θέατρο, κινηματογράφο τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ τα τραγούδια που ερμήνευσε έμειναν αθάνατα.

    Το 1973 ανέβασε στο θέατρο, μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Καζάκο, το θεατρικό έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" το οποίο εξευτέλιζε την δικτατορία του 1967-1974. Γι` αυτό το λόγο πέρασαν αρκετές νύχτες στη φυλακή.

    - Διάσημες Ατάκες:
    «Θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Kώστα. Nα είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Tίποτ’ άλλο. Bλέπεις, εγώ σ’ όλη τη ζωή μου περίμενα τον Kαζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν» (για τον Κώστα Καζάκο)

    «Eγώ ποτέ δεν το έκανα για τα λεφτά. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν Tο έκανα γιατί ήθελα να παίζω μπροστά στο κοινό»

    πηγή: Cine.gr

    Φιλμογραφία (εώς το 1973):

    1955 ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
    1957
    ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ
    1957
    ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ, Η
    1957
    ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (ΦΟΥΣΤΑ ΚΛΑΡΩΤΗ)
    1958 ΤΡΕΛΛΟΚΟΡΙΤΣΟ, ΤΟ
    1958 ΜΙΑ ΛΑΤΕΡΝΑ, ΜΙΑ ΖΩΗ
    1958 ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ, Η
    1959 ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ, ΤΟ
    1959 ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
    1959 ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
    1960
    ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΣ, ΤΟ
    1960
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
    1960 ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    1960
    ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑ, Η
    1961 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
    1962 ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ

    1962 ΝΥΦΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ, Η (ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;)
    1964
    ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    1964 ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
    1964 ΛΟΛΑ (ΛΟΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ)
    1965
    ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ, ΤΡΕΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    1965
    ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
    1966
    ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
    1967 ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ
    1967 ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ
    1968 ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ
    1968 ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ
    1970 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    1971 ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ
    1972 ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
    1972 ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ


    "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"-Α.Κάλβος

  2. #2
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη eviteo
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    Μεταξυ Βολου και Ιταλιας
    Μηνύματα
    1.819
    Blogthea Money
    36.568
    Ευχαριστώ
    2.782
    Ευχαριστήθηκε 3.759 Φορές σε 955 Posts

    Προεπιλογή Ντινος Ηλιοπουλος

    Ο Ντίνος Ηλιόπουλος (Αλεξάνδρεια 12 Ιουνίου 1913Αθήνα, 4 Ιουνίου 2001) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

    Η προσπάθειά του να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, δίνοντας εξετάσεις με ένα ποίημα του Καβάφη, στέφθηκε με αποτυχία διότι θεωρήθηκε ότι δεν διέθετε τον απαραίτητο, για την εποχή, στόμφο και το ανάλογο παράστημα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος δεν απογοητεύτηκε, διέθετε πείσμα και υπομονή, έτσι, γράφτηκε στην ιδιωτική σχολή του διεθνούς φήμης διευθυντή του Θεάτρου «Σάρα Μπερνάρ», Γιαννούλη Σαραντίδη, που είχε έρθει στην Αθήνα πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να σκηνοθετήσει μερικά έργα της Μαρίκας Κοτοπούλη και να επιστρέψει πάλι στο Παρίσι. Δυστυχώς, το ξέσπασμα του πολέμου δεν του επέτρεψε να φύγει κι έτσι ίδρυσε τη Δραματική σχολή «Γιαννούλη Σαραντίδη» όπου ο Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στους Γιώργο Βακαλό, Θράσο Καστανάκη, Μ. Καραγάτση, Γιώργο Θεοτοκά, Γιάννη Σιδέρη, Αντώνη Γιαννίδη.
    Θα κάνει το ξεκίνημά του στο θεατρικό σανίδι το 1944, με το θίασο της κυρίας Κατερίνας, στο έργο του Λέο Λεντς, «Κυρία, σας αγαπώ». Αργότερα θα παίξει στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μαίρης Αρώνη, του Δημήτρη Χορν κ.ά. αποκομίζοντας πάντα θετικά σχόλια για τις ερμηνείες του. Χαρακτηριστικά, ο σπουδαίος ηθοποιός της εποχής Βασίλης Λογοθετίδης είχε πει για το νεαρό, τότε, Ηλιόπουλο: "Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!".
    Η πρώτη από τις πολλές κινηματογραφικές συμμετοχές του Ηλιόπουλου θα γίνει το 1948 με την ταινία «Εκατό χιλιάδες λίρες». Το κινηματογραφικό κοινό πολύ γρήγορα τον αγκάλιασε και η αναγνωρισιμότητά του του επέτρεψε να ηγηθεί από το 1953 και θεατρικού θιάσου (με επιχειρηματία τον Χέλμη) στο Θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ, όπου παρουσίασε την κωμωδία: «Θανασάκης ο πολιτευόμενος», με πρωταγωνίστρια την ¶ννα Συνοδινού.
    Οι περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και οι ταινίες του, που γυρίζονται η μία μετά την άλλη, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και έτσι, το 1963, δημιουργεί τη δική του θεατρική στέγη, στο Θέατρο Γκλόρια, σαν επιχειρηματίας και θιασάρχης. Ανεβάζει κωμωδίες ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που γίνονται μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και μεταφέρονται και στον κινηματογράφο, όπως τα «Ξύπνα Βασίλη», «Θανασάκης ο πολιτευόμενος», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Εξοχικό κέντρο ο Έρως», «Ζητείται ψεύτης», «Έκτο πάτωμα» κ.ά. Μέσα από το θίασό του, αναδεικνύονται καινούριες πρωταγωνίστριες που διέπρεψαν και καθιερώθηκαν στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού σαν σπουδαίες ερμηνεύτριες όπως η ¶ννα Φόνσου, κι η Μάρω Κοντού. Κάποιο διάστημα, γίνεται συν-θιασάρχης με τον Μίμη Φωτόπουλο. Είναι ένα θεατρικό «πάντρεμα» δυο μεγάλων και αναντικατάστατων καλλιτεχνών , που ανεβάζουν, προς τέρψη του κοινού τους, έργα υψηλού επιπέδου.
    Παράλληλα με τις θιασαρχικές του δραστηριότητες, ο Ντίνος Ηλιόπουλος έπαιξε με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο, έργα του κλασσικού ρεπερτορίου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Αλέξη Σολομό στο «Προσκήνιο». Το 1972, συμπρωταγωνίστησε με την Έλλη Λαμπέτη, στο μιούζικαλ «Γλυκιά Ίρμα» (Είχε προ υπάρξει κι’ άλλη συνεργασία με το θίασο Λαμπέτη - Χόρν, με το έργο: «Ένα ζευγάρι παπούτσια»).
    Το 1974 έκανε μια περιοδεία σε 60 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, με τα έργα: «Ζητείται ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά και τις «Θεσμοφοριάζουσες», του Αριστοφάνη. Η περιοδεία κρατάει ενάμιση χρόνο, πρωτοφανές διάστημα για ελληνικό θίασο.
    Ανάμεσα στα πολλά του ταλέντα έχει και γόνιμη θεατρική φαντασία. Γράφει το μουσικό έργο «Κοντσέρτο για τρομπόνι» (διασκευή από τους «Μέναιχμους» του Πλαύτου)[1] και «Γιάννης Τζόνι και Ιβάν» (διασκευή από το έργο του Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων»), καθώς και τα σατυρικά δοκίμια: «Προσδεθείτε» και «Ο Ντίνος στη χώρα των θαυμάτων». Επίσης, τη βιογραφία του, με τίτλο: «Ένας Ηλιόπουλος ονόματι Ντίνος».
    Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης. Υπήρξε δε, ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που πέρασαν ποτέ από τον καλλιτεχνικό χώρο. Έλαμπε και ξεχώριζε από τη φινέτσα και την αυθόρμητη απλότητα της ερμηνείας του. Συνεργάστηκε με όλους τους ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, μεγάλους και μικρούς, τους αγάπησε και τον αγάπησαν, τους σεβάστηκε και τον σεβάστηκαν, αλλά, ο φίλος της καρδιάς του (που "πιο αδελφός δεν γίνεται", όπως έλεγε ο ίδιος) ήταν ο Βαγγέλης Πλοιός.

    Ο Ηλιόπουλος λατρεύει τις γυναίκες, ερωτεύεται και τον ερωτεύονται, αλλά ο μεγάλος έρωτας της ζωής του είναι η γυναίκα του, η πανέμορφη Χίλντεγκαρντ, αυστριακής καταγωγής, την οποία παντρεύεται το 1964. Αποκτούν δυο κόρες, την Εβίτα και τη Χίλντα και τρία εγγόνια, τη Νικήτα της Εβίτας, την Έλλη και τον Ντίνο, της Χίλντας.

    Για την μεγάλη του προσφορά στο θέατρο τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α'.
    Επίσης του απενεμήθη το 1999 το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον Δήμο Αθηναίων,και τιμητική πλακέτα το 2000, από τον Δήμο Πειραιά.

    Πηγη : wikipedia



    It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive !!!

    ===================================

    Χρησιμοποιούμε το ''thanks'' button!
    Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας!
    Στους τίτλους δε γράφουμε με greeklish!

  3. Οι παρακάτω 8 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην eviteo για αυτό το χρήσιμο Post.

    anoksidotos (19-06-09),georgesdoe (23-05-10),gwgw (04-10-08),johnana (30-09-08),jornikath (30-09-08),kondimi (08-10-08),neptunus (30-09-08),tritrina (01-10-08)

  4. #3
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη eviteo
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    Μεταξυ Βολου και Ιταλιας
    Μηνύματα
    1.819
    Blogthea Money
    36.568
    Ευχαριστώ
    2.782
    Ευχαριστήθηκε 3.759 Φορές σε 955 Posts

    Προεπιλογή

    Λάμπρος Κωνσταντάρας

    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (13 Μαρτίου 1913- 28 Ιουνίου 1985) υπήρξε κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Κωνσταντάρα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, την Παυλίνα το 1974 και τον Λάμπρο το 1979. Διακρίθηκε στο ρόλο του ώριμου, πλούσιου και γυναικά (Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα, Η Βίλα των Οργίων) ή του "πατέρα" αρκετών γνωστών σταρ της εποχής (Η Αλίκη στο Ναυτικό, Ο Στρίγγλος που Έγινε Αρνάκι). Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την ηθοποιό Γιούλη Γεωργοπούλου το 1945 και σε δεύτερη τη Φιλιώ Κεκάτου το 1971. Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε στην Βάρκιζα. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο.

    Φιλμογραφια

    Πηγη : wikipedia





    It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive !!!

    ===================================

    Χρησιμοποιούμε το ''thanks'' button!
    Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας!
    Στους τίτλους δε γράφουμε με greeklish!

  5. Οι παρακάτω 6 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην eviteo για αυτό το χρήσιμο Post.

    alitogata (28-07-09),gwgw (04-10-08),johnana (01-10-08),spak88 (26-01-09),stexan286 (10-10-08),tritrina (01-10-08)

Παρόμοια Θέματα

  1. Beverly Hills 90210: Οι ηθοποιοί τότε και σήμερα
    By alia in forum Ξένες Ταινίες και Σειρές TV
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-10, 1:31
  2. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας στοίχοι ; ;
    By techman in forum Συζήτηση για τη Μουσική
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-10, 0:47
  3. Πέντε διάσημοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που απέρριψαν
    By chr_far in forum Ξένες Ταινίες και Σειρές TV
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-09, 11:26
  4. Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ
    By chr_far in forum Ξένες Ταινίες και Σειρές TV
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-08, 11:58

Visitors found this page by searching for:

ελληνες παλιοι ηθοποιοι

παλιοι ελληνεσ ηθοποιοι

ελληνες ηθοποιοι παλιοι

παλιοι ηθοποιοι ξενοι

παλιοι ηθοποιοι

βιογραφιες παλιων ελληνων ηθοποιων

παλιοι ξενοι ηθοποιοι

παλιοί έλληνες ηθοποιοί

παλιοι ηθοποιοι σημερα

παλιοι ελληνες ηθοποιοι τι απεγιναν

παλοιοι οιθοποιοι

παλιοι ηθοποιοι ελληνεςπαλαιοι ελληνες ηθοποιοιηθοποιοι παλιοιξενοι παλιοι ηθοποιοιπαλιοι ελληνες ηθοποιοι φωτογραφιεςτι κανουν σημερα παλιοι ηθοποιοιφωτογραφιες παλαιων ελληνων ηθοποιωνΠΑΛΙΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙτι κανουν σημερα οι παλιοι ηθοποιοιβιογραφιες ελληνων ηθοποιωνπαλαιοί έλληνες ηθοποιοίπαλιοι ηθοποιοι που πεθαναντι απεγιναν παλιοι ηθοποιοιελληνεσ παλιοι ηθοποιοι
SEO Blog

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
  • Trackbacks are σε λειτουργία
  • Pingbacks are σε λειτουργία
  • Refbacks are σε λειτουργία