Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 47

Θέμα: Παιχνίδι: Ταξίδι στον κόσμο...

 1. #21
  I'm back!!! Το avatar του χρήστη chr_far
  Εγγραφή
  04-06-2008
  Περιοχή
  Ζάκυνθος
  Μηνύματα
  2.880

  Προεπιλογή

  Ουζμπεκιστάν


  To Ουζμπεκιστάν είναι μια χώρα της Κεντρικής Ασίας με έκταση 447,400 km² και πληθυσμό 26.593.000.
  Πρωτεύουσα είναι η Τασκένδη (1.967.879 κάτοικοι). ¶λλες μεγάλες πόλεις είναι η Σαμαρκάνδη (412.300 κ.) και Μπουχάρα (237.900 κ.).
  Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η ουζμπεκική (μια τουρκική γλώσσα).

  Το 70% του πληθυσμού είναι Ουζμπέκοι (Τουρκόφωνοι) και 9% Ρώσοι. Υπάρχουν και άλλες εθνότητες με ποσοστά κάτω από 5%.
  Έχει κλίμα ψυχρό το χειμώνα και θερμό το καλοκαίρι που συχνά γίνεται υπερβολικά ζεστό και ξερό. Το έδαφός της παρουσιάζει μεγάλη ανομοιομορφία. Αποτελείται από ερήμους, απ' τις ορεινές περιοχές προεκτάσεις του όρους Παμίρ κι οάσεις που σήμερα, με τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν, έχουν κατά πολύ διευρυνθεί. Ποτίζεται από δύο μεγάλα ποτάμια, τον Αμού Νταριά και το Σιρ Νταριά, που οι παραπόταμοί τους και τα κανάλια ποτίζουν ολόκληρη την πεδιάδα του Ουζμπεκιστάν. Το αρδευτικό σύστημα του Ουζμπεκιστάν έχει μεγάλη αξία ιδιαίτερα για την καλλιέργεια του βαμβακιού.
  Γεωργικά είναι αναπτυγμένη χώρα. Βασικές καλλιέργειες είναι: το βαμβάκι (67% όλης της παραγωγής) και το ρύζι (το 50%.) Παράγονται πολλά λαχανικά και φρούτα. Πλούσιο σε πολύτιμα ορυκτά είναι και το υπέδαφος της Δημοκρατίας. Βγάζει πετρέλαιο, ουράνιο, χαλκό κ.α.
 2. #22
  Blogthean Το avatar του χρήστη Darkopulos
  Εγγραφή
  08-04-2008
  Περιοχή
  Nicosia, Cyprus
  Μηνύματα
  353

  Προεπιλογή Τουρκμενιστάν

  Τουρκμενιστάν


  To Τουρκμενιστάν είναι μια χώρα της Κεντρικής Ασίας με έκταση 488,100 km² και πληθυσμό 4,833,000.
  Πρωτεύουσα είναι η Ασκαμπάντ.
  Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τουρκμενική (μια τουρκική γλώσσα). Από το 1990 μέχρι το 2006, οπότε και απεβίωσε, κυβέρνησε τη χώρα ο Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ. Από τις 21 Δεκεμβρίου 2006 Πρόεδρος είναι ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ.
  Customer: I'm running Windows Vista
  Tech: Yes.
  Customer: My computer isn't working now.
  Tech: Yes, you said that.


 3. #23
  I'm back!!! Το avatar του χρήστη chr_far
  Εγγραφή
  04-06-2008
  Περιοχή
  Ζάκυνθος
  Μηνύματα
  2.880

  Προεπιλογή

  Αφγανιστάν - Καμπούλ

  Το Ισλαμικό κράτος του Αφγανιστάν είναι μία χώρα στην κεντρική Ασία. Συνορεύει Βόρεια με το Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, ΒΑ με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Α και Ν με το Πακιστάν και Δ με το Ιράν. Έχει έκταση 647.500 km². Ο πληθυσμός της χώρας είναι 29.928.987 (εκτ. 2005) [1](49η στον κόσμο). Πρόεδρος της χώρας είναι ο Χαμίντ Καρζάι. 4. #24
  Blogthean Το avatar του χρήστη Darkopulos
  Εγγραφή
  08-04-2008
  Περιοχή
  Nicosia, Cyprus
  Μηνύματα
  353

  Προεπιλογή Ιράν

  Ιράν

  Το Ιράν (Περσικά: ايران) είναι μια μεσανατολική χώρα της Ν.Δ. Ασίας. Αν και τοπικά είναι γνωστό ως Ιράν τουλάχιστον από την περίοδο των Σασσανιδών, έως το το 1935 η χώρα αναφερόταν ως Περσία. Το 1959 ο Μοχάμαντ Ρεζά Σαχ Παχλαβί ανακοίνωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι. Το 1979 η Ιρανική επανάσταση υπό την καθοδήγηση του Αγιατολάχ Χομεϊνί εγκαθίδρυσε το θεοκρατικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας,αλλάζοντας το επίσημο όνομα της χώρας σε Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (جمهوری اسلامی ايران). Το όνομα Ιράν είναι συνώνυμο της ¶ριας λέξης που σημαίνει "Γη των Αρίων". Έκταση 1.648.195 km² , Πληθυσμός 68.017.860 (18ηη).

  Customer: I'm running Windows Vista
  Tech: Yes.
  Customer: My computer isn't working now.
  Tech: Yes, you said that.


 5. #25

  Προεπιλογή

  Τουρκία
  Η Δημοκρατία της Τουρκίας (Türkiye Cumhuriyeti) είναι μία χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία με ένα μικρό τμήμα της επικράτειας της (3%)στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
  Την 1η Ιανουαρίου 2005 η Τουρκία, καταργώντας έξι μηδενικά από το εθνικό της νόμισμα, εισήγαγε την Νέα Τουρκική Λίρα (YTL), η οποία αντικατέστησε την παλιά (TL).

  Πληθυσμος περισσοτερος απο 70.000.000 κατοικοι

  Μεγάλες πόλεις

  Σμύρνη

  Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είναι η Κωνσταντινούπολη, με πληθυσμό που υπεβαίνει τα 15.000.00 κατοίκους. Η σημερινή πόλη αποτελείται βασικά από τέσσερα τμήματα: Την παλαιά Πόλη, που έχει χτιστεί σε μια μικρή χερσόνησο μεταξύ Προποντίδας και Κερατίου Κόλπου, εκεί όπου βρισκόταν το αρχαίο Βυζάντιο, τη Νέα Πόλη (Γαλατάς και Πέραν), τις εξωτερικές συνοικίες και τα περίχωρα και το τμήμα που βρίσκεται στο ασιατικό έδαφος. Στην παλιά πόλη, που έχει κτιστεί σε επτά λόφους, όπως και η αρχαία Ρώμη, βρίσκονται ο Ναός της Αγίας Σοφίας, πολλά βυζαντινά μνημεία, τεμένη, ανάκτορα των σουλτάνων, το πανεπιστήμιο και η ιστορική ελληνική συνοικία του Φαναρίου, όπου είναι και το ελληνικό Πατριαρχείο. Τη νέα και την παλιά πόλη συνδέουν δύο μεγάλες γέφυρες, η γέφυρα του Γαλατά και η γέφυρα του Ατατούρκ.
  Η Σμύρνη είναι η τρίτη πόλη της Τουρκίας σε πληθυσμό με 1.600.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη στο μυχό του ομώνυμου κόλπου, στο νότιο άκρο μιας γόνιμης προσχωματικής πεδιάδας. Πριν το 1922 στη Σμύρνη υπήρχε αρκετό ελληνικό στοιχείο, που κρατούσε όλη την εμπορική κίνηση της πόλης και του λιμανιού. Γνωστή είναι από την ιστορία, η καταστροφή και η πυρπόληση της Σμύρνης.
  Η Προύσα, στους πρόποδες του Ολύμπου, είναι παλιό κέντρο μεταξοβιομηχανίας. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Οσμανικού κράτους. Τα πολλά τεμένη, οι τάφοι των σουλτάνων και το μαυσωλείο του Σουλτάν Ομάν της δίνουν έντονο μουσουλμανικό χρώμα.
  Τα ¶δανα, τέταρτη πόλη, με βιομηχανία αγροτικών προϊόντων της πλούσιας πεδιάδας. Η Σαμψούντα, λιμάνι εξαγωγής καπνών, η Κερασούντα, λιμάνι εξαγωγής ξηρών καρπών. Η Σινώπη, αρχαία ελληνική αποικία, πατρίδα του φιλόσοφου Διογένη. Η Αλεξανδρέττα, παλιό λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου. Χρησιμοποιείται σήμερα από τους Τούρκους ως ναύσταθμος της Ανατολικής Μεσογείου. Το Εσκί Σεχήρ, συγκοινωνιακός κόμβος, βρίσκεται σε εύφορη γεωργική περιοχή, με σχετική βιομηχανία. Το Αφιόν Καραχισάρ, που ήταν το τελευταίο θέατρο μεγάλων μαχών του ελληνικού στρατού στη Μικρασιατική εκστρατεία. Το Ικόνιο, από τις λαμπρότερες τουρκικές πόλεις. Η Καισάρεια, η Αμάσεια, πατρίδα του Στράβωνα. Το Ερζερούμ, η μεγαλύτερη πόλη της τουρκικής Αρμενίας.
  Στην Προποντίδα υπάρχουν δυο συστάδες νησιών: του Μαρμαρά και των Πριγκιποννήσων, που κατοικούνταν κυρίως από Έλληνες. Στο νησί ΧάλκηΘεολογική Σχολή Χάλκης, που σήμερα είναι κλειστή. Στην έξοδο των Δαρδανελίων είναι τα νησιά ΊμβροςΤένεδος που ως το 1923 ήταν ελληνικά και δόθηκαν στην Τουρκία με τη συνθήκη της Λωζάνης.

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gwgw : 06-09-08 στις 20:05

 6. #26
  I'm back!!! Το avatar του χρήστη chr_far
  Εγγραφή
  04-06-2008
  Περιοχή
  Ζάκυνθος
  Μηνύματα
  2.880

  Προεπιλογή

  Αρμενία


  Η Αρμενία (αρμενικά: Հայաստան - Χαγιαστάν), επίσημα Δημοκρατία της Αρμενίας, είναι μια χώρα της Ευρασίας ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα στο Νότιο Καύκασο. Συνορεύει στα δυτικά με την Τουρκία, στα βόρεια με τη Γεωργία, ανατολικά με το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν στα νότια. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, ενώ είχε και έχει εκτεταμένους κοινωνικοπολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ευρώπη.[1]
  Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία και τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, η Αρμενία είναι σήμερα μια πολυκομματική δημοκρατία, με αρχαία και ιστορική πολιτιστική κληρονομιά. Το Βασίλειο της Αρμενίας ήταν το πρώτο κράτος που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία στις αρχές του 4ου αιώνα (η παράδοση αναφέρει ως ημερομηνία το έτος 301).[2] Η σύγχρονη Δημοκρατία της Αρμενίας είναι κατά το σύνταγμά της κοσμικό κράτος, αν και η χριστιανική πίστη παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την αυτοσυνείδηση του αρμενικού λαού.
  Η Αρμενία είναι μέλος σε πάνω από 40 διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ άλλων στα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα. Συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ "Συνεργασία για την ειρήνη" (PfP) και στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας. Είναι επίσης μέλος-παρατηρητής στην Ευρασιατική Οικονομική Κοινότητα και το Κίνημα των Αδεσμεύτων. Η χώρα, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, βρίσκεται ανάμεσα στις σφαίρες επιρροής της Ρωσίας και της Δύσης. 7. #27
  I'm back!!! Το avatar του χρήστη chr_far
  Εγγραφή
  04-06-2008
  Περιοχή
  Ζάκυνθος
  Μηνύματα
  2.880

  Προεπιλογή

  Κάποιος να συνεχίσει...

 8. #28
  Blogthean
  Εγγραφή
  09-09-2008
  Περιοχή
  Τσαλικάκι, Ηράκλειο Κρήτης
  Μηνύματα
  1.843

  Προεπιλογή

  Γεωργία

  Η Γεωργία είναι ανεξάρτητο κράτος που βρίσκεται στον Καύκασο και βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα. Γεωγραφικά ανήκει στην ήπειρο της Ασίας, αλλά συχνά για πολιτισμικούς λόγους εντάσσεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με τη Ρωσία και με τη Τουρκία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
  Πρωτεύουσα της Γεωργίας είναι η Τιφλίδα, η οποία στα γεωργιανά λέγεται Τμπλίσι (Tblisi), που σημαίνει ζεστή πηγή. Αυτή την ονομασία την έδωσε ο βασιλιάς Βαχτάνγκ Γκεοργκασάλι. ¶λλες σημαντικές πόλεις είναι το Σουχούμι, το Μπατούμι το Κουταΐσι και το Γκόρι. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 5.476.000 κατοίκους. Στο παρελθόν η χώρα αποτελούσε μία από τις δημοκρατίες που συναπάρτιζαν τη Σοβιετική Ένωση.
  Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι Γεωργιανοί (σήμερα 82%) είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Η ¶λωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453 μ.Χ. απομόνωσε τη Γεωργία από τον χριστιανικό κόσμο. Το 1510 μ.Χ. οι Τούρκοι εισέβαλαν στη χώρα και λεηλάτησαν την τότε πρωτεύουσα Κουταΐσι.
  Η βιομηχανία της Γεωργίας είναι ανεπτυγμένη. Υπάρχουν κοιτάσματα άνθρακα, πετρελαίου, μαγγανίου και μη μεταλλικών ορυκτών. Το εκπαιδευτικό επίπεδο του λαού είναι ιδιαίτερα υψηλό. Το πανεπιστήμιο της Τυφλίδας έχει 16.300 σπουδαστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους 1.000 εργαζόμενους, οι 711 έχουν φοιτήσει σε δευτεροβάθμια σχολεία ή σε ανώτερα ιδρύματα.
  Sex is like snow; you never know how many inches youΆre going to get or how long it will last...

 9. #29
  I'm back!!! Το avatar του χρήστη chr_far
  Εγγραφή
  04-06-2008
  Περιοχή
  Ζάκυνθος
  Μηνύματα
  2.880

  Προεπιλογή Αζερμπαϊτζάν

  To Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα στην περιοχή του Καυκάσου με έκταση 86.600 km² και πληθυσμό 8.468.000.
  Πρωτεύουσα είναι το Μπακού. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Ιλχάμ Αλίγιεφ και Πρωθυπουργός ο Αρτούρ Ρασιζάντε.
  Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η αζερική ή αζερμπαϊτζανική (μια τουρκική γλώσσα). 10. #30
  Blogthean
  Εγγραφή
  09-09-2008
  Περιοχή
  Τσαλικάκι, Ηράκλειο Κρήτης
  Μηνύματα
  1.843

  Προεπιλογή ΙΡΑΝ

  Το Ιράν (Περσικά: ايران) είναι μια μεσανατολική χώρα της Ν.Δ. Ασίας. Συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και το Τουρκμενιστάν βόρεια, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ανατολικά, την Τουρκία και το Ιράκ δυτικά. Αν και τοπικά είναι γνωστό ως Ιράν τουλάχιστον από την περίοδο των Σασσανιδών, έως το το 1935 η χώρα αναφερόταν ως Περσία. Το 1959 ο Μοχάμαντ Ρεζά Σαχ Παχλαβί ανακοίνωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι. Το 1979 η Ιρανική επανάσταση υπό την καθοδήγηση του Αγιατολάχ Χομεϊνί εγκαθίδρυσε το θεοκρατικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας,αλλάζοντας το επίσημο όνομα της χώρας σε Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (جمهوری اسلامی ايران). Το όνομα Ιράν είναι συνώνυμο της ¶ριας λέξης που σημαίνει "Γη των Αρίων".

  Sex is like snow; you never know how many inches youΆre going to get or how long it will last...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμο
  By alia in forum Μικρές και μεγάλες αποδράσεις
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-10, 9:06
 2. Χριστούγεννα στον κόσμο ...
  By jose2205 in forum Γενική Συζήτηση
  Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-09, 1:20
 3. Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-09, 20:35
 4. Γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο.
  By gskurv in forum παρουσιάσεις
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-09, 11:38
 5. Παράξενα στον κόσμο
  By jose2205 in forum Humor
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-09, 20:22

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας