(σημείωση: sokyl αυτό το θέμα δεν ήξερα που να το βάλω, μάλλον πρέπει να φτιάξεις ένα subforum με τον τίτλο γλώσσα και να μεταφέρεις εκεί ότι έχει να κάνει με αυτή- λεξικά κτλ)
Σε αυτή τη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/index.asp θα βρείτε ό,τι έχει να κάνει με τη γλώσσα μας, δηλαδή ετυμολογίες λέξεων (ο κόσμος των λέξεων- στο αρχείο λέξεων πατάτε τον μήνα του αρχείου και μετά την πολυτονική μορφή και σας ανοίγει αρχείο .pdf με την ετυμολογία), τι σημαίνουν και από που προήλθαν οι διάφορες παροιμίες, ενώ στην κατηγορία ηλεκτρονικές κάρτες θα βρείτε ετυμολογίες των πιο συνηθισμένων βαφτιστικών ονομάτων. Επίσης θα βρείτε παιχνίδια, πληροφορίες για τις διάφορες διαλέκτους, καθώς και επισημάνσεις πάνω σε συνηθισμένα λάθη στη χρήση της γλώσσας μας . Ενδεικτικά:


Το ρήμα βάλλω και τα σύνθετά του
Το ρήμα βάλλω και τα σύνθετά του γράφονται με δύο λ στους εξακολουθητικούς χρόνους (ενεστώτα, παρατατικό και εξακολουθητικό μέλλοντα ), ενώ με ένα λ στους στιγμιαίους ( αόριστο, στιγμιαίο μέλλοντα, παρακείμενο, υπερσυντέλικο ). π.χ. μήπως αμφιβάλλεις; (= ενεστώτας) κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς (= παρατατικός) τα βάσανα τον κατέβαλαν (= αόριστος ) αν δεν μπορείς θα το αναβάλω για αύριο (= στιγμιαίος μέλλοντας ) θα υπερβάλλει διαρκώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης, γιΆ αυτό να είσαι υπομονετικός και ψύχραιμος (= εξακολουθητικός μέλλοντας )