342753 Μηνύματα  51070 Θέματα  106400 Μέλη  42 Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Θέμα: Συνταγές για ψωμί

  1. #1
    nobody user
    Guest
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη nobody user

    Προεπιλογή Συνταγές για ψωμί

    ΠΡΟΣΦΟΡΟ


    Σας ενοχλούν οι διαφημίσεις στο φόρουμ; Απλά συνδεθείτε για να εξαφανιστούν!



    ΥΛΙΚΑ :

    3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό
    2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό
    2 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    Νωπή μαγιά στο μέγεθος ενός αμυγδάλου


    (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)



    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ:
    Αν εχετε ζυμωσει ψωμι κ εχετε κρατησει προζυμι ,να αναπιάσετε το προζυμι απο το προηγουμενο βράδυ..
    Η διαδικασια ειναι απλη και εχει ως εξης:σε ενα μετριο σκευος αδειαζετε το προζυμι που έχετε κρατησει (εννοειται στο ψυγειο το διατηρείτε)και βαζετε ενα ποτηρι του κρασιου νερο ζεστο.Στη συνεχεια προσπαθειτε οσο το δυνατον να γινει ενα ομοιομορφο μειγρα και αφηνετε (κατα τη διαρκεια όλης της νυχτας ) εως ότου φουσκώσει.{Επειδή πιθανοτατα θα φουσκωσει αρκετα αν θελετε καλο θα ηταν οταν το αναπιασετε να το σκεπασετε με ενα καλυμα (π.χ καπακι κατσαρολας)για να μη ξεχειλισει!


    ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ


    1.Υποχρεωτικα Προσευχή



    ΠΡΟΣΕΥΧΗ

    (Μπορεί να λέγεται καθ ' όλη την ώρα της προετοιμασίας δια την ζύμωσιν της προσφοράς)


    1) Αρχίζουμε με « Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.


    2) Στη συνέχεια το τρισάγιον « ¶γιος ο Θεός... ¶γιος Ισχυρός ... Παναγία Τριάς... Πάτερ Ημών...»


    3) Κύριε ΣΆ ευχαριστώ γιΆ αυτήν την ¶για ώρα, που με τα αμαρτωλά μου χέρια με αξιώνεις να ζυμώνω τα Πανάχραντα Δώρα της αγάπης Σου. Σε παρακαλώ κατάπεμψον το Πανάγιό Σου Πνεύμα που ευλογεί όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας, να ευλογήσει και τούτα τα Δώρα για να γίνουν καλά και ευπρόσδεκτα στο ¶γιό Σου θυσιαστήριο. Και σε παρακαλώ να τα δεχθείς όπως εδέχθης τη θυσία του ¶βελ, τη δοξολογία των Ποιμένων, τα δώρα των Μάγων, τα δάκρυα του Πέτρου, και του Ληστού την μετάνοιαν. Και ας με αξιώνεις να σου τα προσφέρω πάντοτε ευσεινήδητα. Αμήν.


    4) Δι΄
    ευχών των Αγίων Πατέρων Ημών...


    2)βαζετε σε μια μεγαλη λεκάνη όλα τα υλικα που αναγραφονται παραπανω.
    3)στη συνεχεια και το προζυμι και τα ζυμώνετε..
    ΠΡΟΣΟΧΗ!Ίσως χρειαστεί περισσότερο νερό (πάντα χλιαρό θα βάζετε) η και λιγο αλευρι (γιαυτο παντα πρπει να εχετε λιγο παραπανω αλευρι απο το αναγραφομενο,σε περιπτωση που χρειαστει).
    5)χωριζετε σε μικρα ζυμαρια και τα τοποθετειτε σε μικρα ταψακια τα οποια πριν εχετε λαδωσει κ τα εχετε πασπαλισει με λιγο αλευρι (για να ξεκολλαει πιο ευκολα μετα το προσφορο σας).
    6)απλωνετε λιγο τη ζυμη (κατα μηκος κ πλατος της επιφανειας του ταψιου)
    7)εξυπακουεται οτι διαθετετε σφραγιδα προσφορου την οποια καθε φορα πρι την πατησετε στο προσφορο την αλευρωνετε ελαχιστα κ στη συνεχεια την πατατε.

    8)με μια οδοντογλυφίδα τρυπατε τα προσφορα(κεντρικα κ περιμετρικα).

    9)τοποθετειτε σε ενα σημειο τα προσφορα σας κ αφηνετε να γινουν δηλαδη να φουσκωσουν(αυτο ομως εξαρταται απο τη θερμοκρασια δωματιου,αν εχει ζεστη γινονται πολυ πιο γρηγορα)

    10)οταν γίνουν τα ψηνετε στους 200 βαθμούς,αντισταση πανω κατω για μια ωρα μεχρι να παρουν ενα ροδοψημμένο χρωμα.



    Θα χρειαστεί να ζυμωθεί αρκετη ωρα,εως οτου να μη κολλαει στα χερια σας η ζυμη.
    Επίσης το σωστό εινια η ζυμη να εινια αρκετα σφικτη.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!





  2. #2
    nobody user
    Guest
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη nobody user

    Προεπιλογή ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

    ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

    ΥΛΙΚΑ


    • 1 αλεύρι φάριν-απ
    • 1 κουτάκι μπύρα
    • Λάδι (1 κουτ. της σούπας)
    • Αλάτι
    • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Σε μια λεκάνη, βάζουμε το φάριν-απ και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ζυμώνουμε καλά, για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη και προσθέτουμε την κουταλιά του λαδιού και αλάτι κατά βούληση. Αφήνουμε τη ζύμη να 'ξεκουραστεί' σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε ένα καρβέλι ή μια φραντζόλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε λαδόχαρτο για να μην κολλήσει, στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.
    Γίνεται ένα πολύ νόστιμο ψωμί που διατηρείται χωρίς πρόβλημα για μία εβδομάδα. Για ποικιλία, μπορεί κανείς να προσθέσει στη ζύμη ένα από τα παρακάτω: κόλιαντρο, γλυκάνισο, σκόρδο αποξηραμένο, παπαρουνόσπορο, ελιές κ.α.



    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  3. Οι παρακάτω 6 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην nobody user για αυτό το χρήσιμο Post.

    Escarlata (07-08-08),eviteo (01-08-08),jornikath (09-08-08),margarita (01-08-08),stefanakpm (01-08-08),vasos (03-09-08)

  4. #3
    nobody user
    Guest
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη nobody user

    Προεπιλογή ¶ρτος Χειροποίητος

    'Αρτος
    (συνταγή για 5 άρτους)

    Υλικά

    5 kg αλέυρι σκληρό
    60 γρ μαγια
    1 kg ζάχαρη μαυρη
    1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλο
    2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
    1 ποτήρι του κρασιου κονιακ
    1 ποτηρι νερού νάμα
    100 γραμ.γλυκανισσο(κοπανισμενο)
    100 γραμ.κουλιανδρο(κοπανισμενο)

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε το λάδι με τη (η ζαχαρη πρεπει να διαλυθει εντελώς).Διαλύουμε μέσα σε χλιαρό νερό τη μαγιά, την οποία ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέ-τουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και ψήνουμε.


    • τοποθετείστε τη ζυμη σας σε 5 μικρά στρογγυλά ταψακια 25 cm(ή αντικολλητική φόρμα που ανοίγει)
    • μπορειτε να χαραξετε το σταυρο σε καθενα απο αυτα (πρίν αφήσετε να φουσκώσουν) και να πασπαλισετε προαιρετικα με ζαχαρη άχνη μετα το ψήσιμο.
    • για την καλυτερη συντήρηση τους,αφου κρυωσουν τυλιγετε με ζελατινα και τοποθετειτε σε κοφα μετριου μεγεθους.
    • συνοδευετε τους αρτους σας με 1 μπουκαλι λαδι,ναμα,3 μικρα (κατα προτίμηση φυσικα) κερακια δεμενα με μια κορδελα

    καλή επιτυχια!!!
    Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  antikol_forma_pou_anoigei_25ek_big.jpg Εμφανίσεις:  20 Μέγεθος:  17,7 KB  

  5. Οι παρακάτω 3 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην nobody user για αυτό το χρήσιμο Post.

    Escarlata (10-08-08),stefanakpm (10-08-08),TASOS_CHEM (28-01-10)

  6. #4
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη jornikath
    Εγγραφή
    13-05-2008
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    869
    Blogthea Money
    17.792
    Ευχαριστώ
    3.999
    Ευχαριστήθηκε 3.105 Φορές σε 714 Posts

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο maralina Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

    ΥΛΙΚΑ


    • 1 αλεύρι φάριν-απ
    • 1 κουτάκι μπύρα
    • Λάδι (1 κουτ. της σούπας)
    • Αλάτι
    • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Σε μια λεκάνη, βάζουμε το φάριν-απ και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ζυμώνουμε καλά, για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη και προσθέτουμε την κουταλιά του λαδιού και αλάτι κατά βούληση. Αφήνουμε τη ζύμη να 'ξεκουραστεί' σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε ένα καρβέλι ή μια φραντζόλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε λαδόχαρτο για να μην κολλήσει, στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.
    Γίνεται ένα πολύ νόστιμο ψωμί που διατηρείται χωρίς πρόβλημα για μία εβδομάδα. Για ποικιλία, μπορεί κανείς να προσθέσει στη ζύμη ένα από τα παρακάτω: κόλιαντρο, γλυκάνισο, σκόρδο αποξηραμένο, παπαρουνόσπορο, ελιές κ.α.



    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    το εκανα ,ειναι πολυ καλό,μονο πο για ενα ψωμι δεν συμφερει ρε.εχεις γραψει μηπως κατι με προζυμι?παω να ψαξω
    "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"-Α.Κάλβος

  7. #5
    nobody user
    Guest
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη nobody user

    Προεπιλογή

    οχι νομιζω δεν εχω γραψει με προζυμι ,αλλα εχω καποιακαι θα ανεβασω συντομα!

    υ.γ εννοειται οτι δ εσυμφερει για ενα ψωμι!!!κανεις περισσοτερα κ τα διατηρεις καταψυξη μια χαρα!!!

  8. Οι παρακάτω 2 χρήστες λένε ευχαριστώ στον/ην nobody user για αυτό το χρήσιμο Post.

    Escarlata (11-09-08),jornikath (06-09-08)

  9. #6
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη vasokouk
    Εγγραφή
    24-01-2009
    Περιοχή
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    24
    Blogthea Money
    55
    Ευχαριστώ
    20
    Ευχαριστήθηκε 16 Φορές σε 9 Posts

    Προεπιλογή

    ΨΩΜΙ (χωριάτικο)


    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
    2 κουταλάκια γεμάτα μαγιά
    1 κουταλιά αλάτι
    1 κουταλιά γλυκάνισο κοπανισμένο
    1/2 φλιτζάνι λάδι
    Νερό χλιαρό όσο πάρει το αλεύρι


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ


    Βάζουμε σε μιά λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και το γλυκάνισο κοπανισμένο. Ρίχνουμε την μαγιά (που έχουμε ήδη διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό) και λίγο χλιαρό νερό μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη ρίχνοντας όσο νερό χρειάζεται και λίγο - λίγο το λάδι για να μην κολλάει στα χέρια το ζυμάρι.
    Όταν ζυμώσουμε αρκετά και γίνει μαλακή και λεία η ζύμη αφήνουμε λίγο, (περίπου 15 λεπτά) τη ζύμη να ησυχάσει.
    Λαδώνουμε ένα ταψί με αρκετό λάδι και ρίχνουμε τό μείγμα. (Αν θέλουμε κάνουμε χαρακιές επάνω στο ψωμί).
    Το αφήνουμε (στο θερμοθάλαμο ή σε ζεστό μέρος , πάντα σκεπασμένο με μια πετσέτα για να μην ξεραθεί από πάνω , μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο). Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε 180 C, για 1 περίπου ώρα (μέχρι να πάρει χρώμα και να δούμε ότι έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού).

    OXI ΣΤΑ... ΒΑΡΒΑΡΑ "ΓΚΡΙΚΛΙΣ"

  10. #7
    Blogthean
    Δεν έχει οριστεί status
     
    Το avatar του χρήστη cally_1510
    Εγγραφή
    25-01-2009
    Μηνύματα
    5
    Blogthea Money
    1.048
    Ευχαριστώ
    4
    Ευχαριστήθηκε 3 Φορές σε 1 Post

    Προεπιλογή Απάντηση: ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

    αν αφαιρεσεις το γκυκανισο μπορεις να χρησιμοποιησεις τη ζυμη κ για πιτσα

Παρόμοια Θέματα

  1. Υποκατηγορία για Συνταγές Υγειινής Διατροφής
    By Nehlena in forum Συζητήσεις και Απορίες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-10, 10:54
  2. Σαρακοστιανά-Συνταγές για νηστήσιμα φαγητά και γλυκά
    By anaxafes in forum Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-09, 21:26
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-09, 0:50
  4. Συνταγές για γλυκά...
    By Escarlata in forum Επιδόρπια
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-09, 12:48
  5. Συνταγές για Καφέ!, Και για starbucks ροφήματα.
    By loukas232323 in forum Γενική Συζήτηση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-08, 16:32

Visitors found this page by searching for:

υλικα για ψωμι

cvmi ψωμι

συνταγες για ψωμι

ψωμι λαδιου αρτος συνταγηcvmi syntaghαπλη συνταγη για ψωμισυνταγη για ψωμισυνταγη για αρτοψωμι με λαδισυνταγη για ψωμι λαδιουilika kai ektelesi gia comiσυνταγη για αρτουςπροσφορο με γλυκανισοσυνταγή για άρτοσυνταγη για προσφοροσυνταγη για ψωμι υλικα και εκτελεσηκουλιανδροευκολο ψωμισυνταγη για ψωμι και τα υλικα τηςsyntages cvmiυλικά για ψωμίαπλη συνταγη ψωμιουcvmisyntagh cvmi
SEO Blog

Members who have read this thread: 1

Tags for this Thread

Δικαιώματα - Επιλογές

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB code is σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
  • Trackbacks are σε λειτουργία
  • Pingbacks are σε λειτουργία
  • Refbacks are σε λειτουργία