Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Θέμα: Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

 1. #1
  Blogthean Το avatar του χρήστη ravos08
  Εγγραφή
  25-09-2008
  Περιοχή
  Ηρακλειο Κρητη
  Μηνύματα
  2.054

  Προεπιλογή Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

  1) Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ( 2580 π.Χ.)

  Η γιγάντια αυτή πυραμίδα είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Και το μόνο πού διατηρείται μέχρι σήμερα. Η μεγάλη πυραμίδα κατασκευάστηκε ως τάφος του Χούφου, τον οποίο οι έλληνες ονόμαζαν Χέοπα και ολοκληρώθηκε γύρω στο 2580 π.χ. Για να κατασκευαστή η μεγάλη πυραμίδα χρειάστηκε να εργαστούν επί 20 χρόνια κάπου 100.000 άνθρωποι. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια ογκόλιθοι βάρους 2,5 και πλέον τόνους ο καθένας.Το τελικό ύψος της πυραμίδας έφτανε τα 147 μέτρα.Κάθε πλευρά της βάσης της μεγάλης πυραμίδας έχει μήκος 230 μέτρα. Καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη από εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου.
  2) ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ( 600 π.Χ.)

  Οι κήποι κατασκευάστηκαν γύρω στο 600 π.χ. κατά διαταγή του βασιλέα της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορα του Β.
  Οι Κρεμαστοί κήποι κατασκευάστηκαν ενδεχομένως κοντά στον ποταμό Ευφράτη νότια της Βαγδάτης ,της σημερινής πρωτεύουσας του Ιράκ και είχαν θέα επάνω από τα τείχη της Βαβυλώνας . Τους αποτελούσαν διαδοχικές αναβαθμίδες η πεζούλες όπου η υψηλότερη θα πρέπει να βρισκόταν κάπου 40 μέτρα επάνω από το έδαφος .Εκεί φύτρωναν κάθε λογής δέντρα και φυτά ,που μεταφέρθηκαν με βοϊδάμαξες και βάρκες από όλη την αυτοκρατορία. Ανάμεσα τους θα πρέπει να υπήρχαν συκιές , αμυγδαλιές , καστανιές , ροδιές , τριανταφυλλιές , νούφαρα , και αρωματικοί θάμνοι.

  3) ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ (430 π.Χ.)


  Τον πέμπτο π.Χ αιώνα οι πολίτες τις Ολυμπίας αποφάσισαν να οικοδομήσουν ένα ναό του Δία. Το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα χτίστηκε ανάμεσα στο 466 και 456 π.Χ. Κατασκευάστηκε από λίθινους ογκόλιθους και συμπαγείς κίονες. το έργο για την κατασκευή του αγάλματος του Δία ανατέθηκε στον αθηναίο γλύπτη Φειδία
  Το άγαλμα ήταν καθισμένο επάνω σε θρόνο με ένθετες διακοσμήσεις από έβενο και πολύτιμους λίθους. Όταν ολοκληρώθηκε το ύψος του ήταν 13 μέτρα και το κεφάλι του έφτανε σχεδόν στην οροφή του ναού. Έδινε την εντύπωση πως αν ο Ζευς σηκωνόταν όρθιος, το άγαλμα ολοκληρώθηκε το 430 π.Χ.

  4) Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ (560 π.Χ.)

  Το 560 π.Χ. ο Κροίσος αποφάσισε να χτίσει το ναό προς τιμή της ¶ρτεμης, της μεγάλης θεάς της Σελήνης και προστάτριας των άγριων ζώων και των κοριτσιών. Ο ναός οικοδομήθηκε από ασβεστόλιθο και μάρμαρο, υλικά που μεταφέρθηκαν από τους γειτονικούς λόφους. Κάπου 120 μαρμάρινοι κίονες υποστήριζαν το κύριο τμήμα του ναού. Κάθε κίονας είχε ύψος 20 μέτρα. Οι τεράστιοι ογκόλιθοι που συνέθεταν τους κίονες μεταφέρθηκαν στη θέση τους με τροχαλίες και συνδέθηκαν με μετάλλινους πείρους.Στο μέσο του ναού βρισκόταν το άγαλμα της Αρτέμιδας. Ο ναός υπήρξε από τους μεγαλύτερους του κλασικού κόσμου, πολύ μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα. Η βάση των θεμελίων του είχε μήκος 131 μέτρα και πλάτος 79.
  5) ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ( 350 π.Χ.)

  Ο Μαύσωλος υπήρξε ηγεμόνας της Καρίας, υποτελής στην Περσική αυτοκρατορία, από το 377 έως το 353 π.Χ. και πρωτεύουσά του είχε την ελληνική πόλη της Ιωνίας, την Αλικαρνασσό. Διαδέχτηκε στο θρόνο τον πατέρα του και παντρεύτηκε την αδελφή του, την Αρτεμισία. Όταν απέκτησε δύναμη και πλούτο σχεδίασε ένα τάφο για τον εαυτό του και τη βασίλισσα. Έναν τάφο τόσο μεγαλόπρεπο ώστε να θυμίζει στους αιώνες τη δόξα του.
  Ωστόσο, ο Μαύσωλος πέθανε πριν τελειώσει το έργο, το οποίο ολοκλήρωσε η Αρτεμισία γύρω στο 350 π.Χ. Έχει αποκληθεί Μαυσωλείο, από το όνομα του συζύγου της κι έτσι ονομάζεται ακόμη και σήμερα κάθε μεγαλειώδης κρατικός τάφος σε ολόκληρο τον κόσμο.
  6) O ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ( 280 π.Χ.)

  Ο Κολοσσός υπήρξε ένα γιγάντιο άγαλμα στημένο στο λιμάνι της Ρόδου. Κατασκευάστηκε από ορείχαλκο και είχε ύψος 33 μέτρα. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Χάρης χρειάστηκε 12 ολόκληρα χρόνια και ολοκληρώθηκε το 280 π.Χ.
  Γύρω στο 226 π.Χ. δηλαδή περίπου πενήντα χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του ο Κολοσσός έπεσε. Τον συγκλόνισε ένας σεισμός και τον έκοψε από τα γόνατα.

  7) Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ( 280 π.Χ.)

  Κατά τον τρίτο π.χ. αιώνα κατασκευάστηκε ένας φάρος προκείμενου να καθοδηγεί τα πλοία με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντανακλούσε τη λάμψη μιας μεγάλης φωτιάς ενώ την ημέρα ύψωνε στον ουρανό μια μεγάλη στήλη καπνού. Αυτός ήταν ο πρώτος φάρος στον κόσμο και παρέμεινε στη θέση του για 1500 χρόνια. Το οικοδόμημα χτίστηκε πάνω σ`ένα νησάκι που λεγόταν φάρος, εμπρός από τη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Την περίφημη αυτή πόλη έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος, σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, όταν κατέλαβε την Αίγυπτο. Το οικοδόμημα πήρε το όνομα του νησιού. Χρειάστηκαν 20 χρόνια ώσπου να χτιστεί και ολοκληρώθηκε γύρω στο 280 π.χ. επί βασιλείας του Πτολεμαίου του Β`. Το κτίριο του φάρου ήταν έργο του αρχιτέκτονα Σωκράτη. Το συνολικό ύψος του φάρου ήταν 117 μέτρα.

  ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ,ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

 2. #2
  Chief Security Officer Το avatar του χρήστη ThanassisV
  Εγγραφή
  16-04-2008
  Περιοχή
  Αθήνα
  Μηνύματα
  6.421

  Προεπιλογή Απάντηση: Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

  Είναι όντος όλα πολύ εντυπωσιακά !
  Ο κανονισμός λειτουργίας:
  Παρακαλούνται όλα τα νέα μέλη του site να τον διαβάσουν.Θα τον βρείτε εδώ.
  Επικοινωνία με moderators:
  Για να ρωτήσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με το forum,πατήστε
  εδώ.
  Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με εμένα εδώ.

 3. #3

  Προεπιλογή Απάντηση: Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

  Thanks......

Παρόμοια Θέματα

 1. Τα 7 πραγματικά θαύματα του κόσμου...
  By dimichrist1 in forum Κοινωνικά Θέματα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-11, 18:50
 2. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-09, 8:51
 3. Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-09, 12:13
 4. Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-09, 13:44
 5. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-09, 12:31

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Δικαιώματα - Επιλογές

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB code is σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας