Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online

Ανακαλύφτηκε αλοιφή που προλαμβάνει τον έρπητα των γεννητικών οργάνων

 1. chr_far
  chr_far
  Αλοιφή για την πρόληψη του έρπητα των γεννητικών οργάνων συνέθεσαν Αμερικανοί επιστήμονες όπως δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Cell Host and Medicine.  Ο συγκεκριμένος ιός που ανήκει στην κατηγορία των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, έχει προσβάλλει μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Ο τύπος 2 προκαλεί επώδυνες φουσκάλες και αν μια γυναίκα κυοφορεί τότε το έμβρυο κατά τη γέννησή του μπορεί να υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και να πεθάνει εάν δεν έχει άμεση ιατρική περίθαλψη. Η αλοιφή παρεμβαίνει στο RNA και σταματά την ανάπτυξη των γονιδίων που χρειάζεται ο ιός ώστε να αναδιπλασιαστεί. Η συγκεκριμένη κρέμα έχει εφαρμοστεί μόνο σε ποντίκια αλλά διαπιστώθηκε πως μπορεί να σταματήσει τον αναδιπλασιασμό σε νέο ξενιστή.
  «Ένα από τα ενεργά χαρακτηριστικά του συστατικού που δημιουργήσαμε είναι ότι δημιουργεί στον ιστό μια κατάσταση που είναι ανθεκτική στη λοίμωξη, ακόμη κι αν εφαρμοστεί η αλοιφή μια εβδομάδα πριν την σεξουαλική έκθεση. Η πτυχή αυτή έχει μια πραγματική πρακτικότητα. Αν μπορέσουμε να αναπαράγουμε αυτά τα αποτελέσματα και στις κλινικές μελέτες με ανθρώπους, θα έχει μια ισχυρή επίδραση στην πρόληψη της μετάδοσης», τόνισε η Δρ Τζούλι Λιεμπερμαν που ηγείται της έρευνας.
  Ταυτόχρονα με την έρευνα για τον ιό του έρπητα των γεννητικών οργάνων, η επιστημονική ομάδα μελετά την εφαρμογή της αλοιφής για την προστασία από τον ιό HIV.
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1
Bookmarks