Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online

Δωρεάν εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για 460.000

 1. chr_far
  chr_far
  460.000 γυναίκες έως 26 ετών δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς τα ηλικιακά όρια αυξήθηκαν πλέον από όλα τα Ταμεία.  Όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, «κοντά στους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίοι ήδη από πέρυσι χορηγούσαν δωρεάν το εμβόλιο κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων για τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες ηλικίας 12 έως 26 ετών, από τον προηγούμενο μήνα και το ΙΚΑ προχώρησε σε αντίστοιχη ηλικιακή αύξηση».Σημειώνεται οτι ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV) είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και ευθύνεται για την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο ιός είναι το πιο συχνό νόσημα στην Ευρώπη και η χρήση του προφυλακτικού δεν προστατεύει 100%. Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου μπορεί να προληφθεί με το τεστ Παπανικολάου, το τεστ HPV και με τον εμβολιασμό.
  Τα κονδυλώματα εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό, την ουρήθρα και σπάνια στον λάρυγγα. Σε αρχικό στάδιο είναι μαλακά και προκαλούν έντονο κνησμό εάν όμως δε θεραπευτούν τότε είναι μεγάλη η πιθανότητα να φραχτεί η είσοδος του κόλπου, του εντέρου ή του λάρυγγα.
  Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται τρεις εβδομάδες μετά από τη μόλυνση. Εάν προσβληθεί μια έγκυος από τον ιό τότε η ανάπτυξη του είναι ταχύτερη και είναι πιθανόν να μολυνθεί και το έμβρυο.
  Τέλος, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν δυο εμβόλια κατά του HPV το Gardasil της εταιρίας Merck και το Cervarix της GlaxoSmithKline.
 2. Escarlata
  Escarlata
  Για έμμεσα ασφαλισμένους στο Δημόσιο είναι δωρεάν το εμβόλιο; Γνωρίζει κανείς; Πρέπει να κάνει κάποιος τίποτα άλλο νωρίτερα; Τίποτα εξετάσεις και μετά να του χορηγηθεί το εμβόλιο;

  Ρωτάω γιατί άκουσα από μια φίλη ότι για να σου χορηγήσει δωρεάν το εμβόλιο το δημόσιο θα πρέπει να κάνεις πρώτα κάτι εξετάσεις για το αν ασθενείς σε κάποιους από τους ιούς που προστατεύει το εμβόλιο και οι εξετάσεις μου είπε κοστίζουν αρκετά. Δεν ξερω κατα πόσο όντως ισχύει κάτι τέτοιο...
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2
Bookmarks