Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online

Τρόπος Μεταφοράς Οπλών Airsoft

 1. malexh
  malexh
  Τα AEGs μας εμπιπτουν στην κατηγορία των αεροβόλων όπλων και έτσι αντιμετωπίζονται από τις Αρχές. Οπότε πρέπει να σεβαστούμε και εμείς το νόμο που περιγράφει την μεταφορά τους από την οικία μας προς το πεδίο εξάσκησης και πίσω. Είναι τρία πραγματάκια που πιστέυω όλοι μας από εδώ και στο εξής πρέπει να ακολουθούμε…

  1) Τα οπλά του airsoft μεταφέρεται σε κλειστό κουτί ή τσάντα που ασφαλίζει. Μέσα ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκετε το εγχειρίδιο χρήσης αυτού που μεταφέρετε και εκτυπωμένος ο νόμος περί όπλων με μαρκαρισμένα τα σημεία ενδιαφέροντος.

  Ο νομός περί όπλων και εκρηκτικών υπάρχει εδώ

  2) Δεν φέρουν γεμιστήρα τα AEG(ηλεκτροκίνητα), τα GBB και τα single action rifles φέρουν επίσης και το κλείστρο πίσω.

  3) Οι μπαταρίες, ΒΒs και το αέριο ξεχωριστά και μακριά από την τσάντα που έχει μέσα το AEG μας.
  Απλό και κατανοητό, νομίζω! Αφού βγάλετε τη γεμιστήρα, βγάλτε και την μπαταρία και βάλτε την στην τσέπη σας!!!
  ΜΗΝ την αφήνετε κοντά στο AEG!!!
  Να φαίνεται ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει αν π.χ.: κάποιος σας κλέψει το αυτοκίνητο!
  ΜΗΝ αφήνετε τα ΒΒ δίπλα στο AEG, βάλτε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού!!!

  4) Εκτός της οικίας μας και του χώρου άθλησης/εξάσκησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε άλλη χρήση του AEG, GBB, Single Action Rifle και spring μας σε εξωτερικούς χώρους.
  Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και το μπαλκόνι μας, φιλικά σπίτια, ανοιχτά γκαράζ, ακάλυπτους κ.α…
  Κατανοώ πως υπάρχουν ειδικές καταστάσεις (π.χ. στο χωριό, μας έχουν μάθει όλοι, ο άλλος έχει μεγάλο σπίτι με αυλή κλπ) αλλά σκεφτείτε και τον κακόβουλο περαστικό, την «κακιά την ώρα» και βεβαίως μην ξεχνάτε ότι «πολλές φορές πάει η στάμνα στην πηγή αλλά μια φορά σπάει» και τέρμα το νερό στο σπίτι!!!
  Ένα άλλο σημαντικό σκέλος αυτής της δημοσίευσης είναι η συμπεριφορά μας σε οποιοδήποτε περιστατικό που εμπλέκεται το AEG μας!

  1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ
  Ψυχραιμία, ΠΑΝΤΑ!!! Η συμπεριφορά μας σε τέτοιο έλεγχο, προδιαθέτει αντίστοιχα και τις Αρχές που εκτελούν την έρευνα.
  Κατ’αρχήν ΗΡΕΜΗΣΤΕ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ με τις υποδείξεις των οργάνων, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ με σιγουριά τις ερωτήσεις που σας απευθύνουν!
  ΔΕΝ έχετε κάτι να κρύψετε! ΔΕΝ κάνετε κάτι παράνομο!

  2) ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΥΝΗΓΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ)
  Και πάλι Ψυχραιμία, ΠΑΝΤΑ!!! ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ το AEG μας ή ότι άλλο κρατάμε στο έδαφος και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι είναι ψεύτικο. Καλύτερα ένα «λαβωμένο» AEG παρά μια χαμένη ζωή!!! Αμέσως ειδοποιούμε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μας για το τί συμβαίνει! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ότι στα μάτια αυτού που δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο αμέσως βγάζει το συμπέρασμα ότι είναι αληθινό και ΦΟΒΑΤΑΙ για τη ζωή του! Η αντανακλαστική του κίνηση είναι να βγάλει το δικό του!!! Μη αφήσετε περιθώρια να παρεξηγηθείτε, αφήστε αμέσως το AEG και δηλώστε καθαρά ότι είναι ψεύτικο και παίζουμε ένα παιχνίδι!!!
  Είμαι ενήμερος για κάποια περιστατικά που έγιναν στο Ηράκλειο, όπως επίσης ήμουν μπροστά στο δικό μας περιστατικό στα ¶πτερα το χειμώνα, όπου και το δικό μου όνομα φαίνεται στην αναφορά… Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ποτέ! Μιά φορά θα πέσουμε σε στραβό και θα μας κυνηγάνε ΟΛΟΥΣ! Δε ξέρω για εσάς αλλά δε θέλω να με αναγκάσουν να σταματήσω να παίζω επειδή κάποιος θεωρεί τον εαυτό του «μάγκα» ή «γνωρίζει» τον «Χ», είναι μπατζανής του «Ψ» και το πιο βασικό ότι δε χρειάζεται να κάνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε όλοι το HOBBY μας!
  Είναι πολύ καλύτερα να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος, παρά εκεί την ώρα να ψάχνεις στα τηλέφωνα τον «Χ» και τον «Ψ» να σε ξελασπώσει για κάτι που όφειλες να κάνεις και έχεις πλέον ενημερωθεί για τις ατυχίες και τα παθήματα άλλων συμπαικτών. Τα στραβοπατήματα των άλλων ας είναι πολύτιμα μαθήματα για εμάς! Να έχουμε πάντα στο νού ότι «η πρόληψη είναι σαφώς προτιμώτερη από τη θεραπεία» και αυτό και μόνο είναι ο γνώμονας για τούτη τη δημοσίευση!
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1
Bookmarks