Μηνύματα   Θέματα   Μέλη   Online

Παραγγελίες...

  1. Escarlata
    Escarlata
    Ας κάνουμε και τις παραγγελίες μας...

    Εγώ για αρχή θα ζητήσω,μμμμμ...μουσακάάάάάάά΄!!!!

    :sorry:
  2. Escarlata
    Escarlata
    Μήπως υπάρχουν και κολοκυθοκεφτέδες μάζι με τους καροτοκεφτέδες;;;
  3. eviteo
    eviteo
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgia_io Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας κάνουμε και τις παραγγελίες μας...

    Εγώ για αρχή θα ζητήσω,μμμμμ...μουσακάάάάάάά΄!!!!

    :sorry:
    Για ριξε μια ματια στην ''ελληνικη κουζινα''...εχεις τη συνταγη...παιρνεις τα υλικα,εκτελεις και μας καλεις για γερο τσιμπουσι!!!!!:p:p
  4. eviteo
    eviteo
    Μηπως υπαρχει κανεις που να εχει δοκιμασμενη συνταγη για spring-rolls???
  5. Escarlata
    Escarlata
    Μια και έρχονται τα Χριστούγεννα,έχει κανείς καμιά συνταγή για μελομακάρονα;
    Έχω κάνει στο υπόμνημα Χριστουγεννιάτικες συνταγές για όποιον έχει να παραθέσει κάποια...
  6. oldfox
    oldfox
    Λοιπόν φίλοι, μια και δουλεύω εκτός Ελλάδος για πολλά χρόνια, εχω μάθει, ρωτώντας, ψαχνοντας, αλλα κυρίως... δοκιμάζοντας να μαγειρεύω αρκετά φαγητά, Ελληνικά αλλά και ξένα.
    Σήμερα θά αρχίσω με κάτι πολύ απλό, παλια ηταν καλοκαιρινό, αλλα τώρα μπορούμε να το φτιάξουμε όλον τόν χρόνο. Μέ τίς ποσότητες δέν τα πάω καλά, αλλα οτι περισεύει ΔΕΝ πετιέται. Ας φτιάξουμε ένα μπριάμ η μπριάμι η τουρλού που το λέγαμε στη Θεσσαλονίκη.
    Τα υλικά: 4 μελιτζάνες φλάσκες, 4 κολοκυθάκια μεγαλούτσικα, κανά κιλό ντομάτες, κανα κιλο πατάτες, 4 πιπεριές οτι χρώμα νάναι, μισό κιλό κρεμμύδια ξερά, άνιθο, μαιντανό, λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, καί λαδάκι μπόλικο.
    Προεργασία: Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά να φύγουν τα... χημικά, και αφού κόψουμε ολα τα λαχανικά σε μεγαλούτσικους κύβους 3x3 εκατοστά περίπου,τα κρεμμύδια σέ λεπτές ροδέλλες 3 χιλιοστά, άνιθο, μαιντανο, κρεμμυδάκια μετριοκομμένα, τά βάζουμε στο ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτούν καλα και να διαλύσουν και οι φέτες τα κρεμμυδια. Τον μαιντανό και το άνιθο ΔΕΝ τα βάζουμε τώρα, τα αφήνουμε τελευταια. Προεραιτικά και 2 κουταλιές σάλτσα για χρώμα και γεύση, ισως και λίγο tabasco. Μήν σας τρομάζει το ταψί που είναι παραγεμάτο... Προσθέτουμε ενα δάχτυλο νερό και 150 γρ. ελαιόλαδο Ψήνουμε σε φούρνο που εχουμε προθερμάνει στους 200/220 βαθμούς, ανακατεύοντας ταχτικά και προσέχοντας το νεράκι, να υπάρχει πάντα λιγο στο ταψι. (πάντα προσθέτουμε ζεστό νερο). Σιγά - σιγά τα λαχανικά θα... ψωφάνε, και η στάθμη θα κατεβαίνει. Πρίν τελειώσει το ψήσιμο, προσθέτουμε άνιθο και μαιντανό. Σ'αυτό το σημείο το νερό θα πρέπει να είναι ελαχιστότατο και να φαίνεται το λαδάκι σχεδόν μόνο.
    Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και το αφήνουμε να ψηθεί χωρις ανακάτεμα, μέχρι να "πιάσει" χρώμα επάνω και τό νερό να ΜΗΝ υπάρχει. Τρώγεται κυρίως κρύο οπως ολα τα λαδερά, (δέν θέλω αντιρρήσεις, το έμαθα από την γιαγια μου) και μπορεί να είναι πρώτο πιάτο, αλλά με φετούλα και κανα-δυο λουκάνικα ψητα, πλήρες μενού... Σερβίρουμε πάντα από το ταψί χωρίς να ανακατεύουμε. Υγειεινότατο! Καλη ορεξη...
  7. oldfox
    oldfox
    Συμπλήρωμα στήν συνταγή μου για τουρλού...
    Ξεχασα τα σκόρδα 6-7 σκελίδες. (Τό σκόρδο όταν ψηθεί δέν μυρίζει και γίνεται γλυκισμα)
    Επίσης λιγο παραπάνω λαδάκι δεν βλάφτει... και 250 γρ νάναι, είναι ΟΚ.
    Το ταψί να είναι 50άρι η 55άρι
    Τίς πιπεριές τίς κοβουμε λωρίδες.
    Μέχρι 2 μέρες φυλάσσεται ασφαλώς εκτός ψυγείου.
    Καί τέλος, το κρασάκι, ασπρο ροζέ η κόκκινο, είναι προεραιτικό αλλά συνιστούμενο, οπως καί η... λαϊκή μουσικη της αρεσκείας μας...

    Χαρίλαος
  8. gitana
    gitana
    Καλησπέρα , Καλή χρονιά!
    ΕΥχαριστώ για την πρόσκληση! Δεν έχω καταλάβει
    τελείως. ΤΟ ζητούμενο είναι να παρεϊσουμε
    ανταλλάσοντας συνταγές?
    ΕΥχαρίστως δια διαβαζα τον οδηγό του
    << καλοφαγά>> υπάρχει?
    Μου αρέσει όλα αυτά που γράφετε!
    Αν είναι για συνταγές εντάξει, είναι το εύκολο
    μέρος του θέματος
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8
Bookmarks